SerbienTV-bolaget RTS har sedan tidigare meddelat att de tar emot bidrag från allmänheten fram till den 20:e oktober i syfte att hitta ett lämpligt tävlingsbidrag för Serbien i Eurovision Song Contest 2018.

Först verkade det som att det var ytterligare ett internval som stod på agendan, då en urvalskommitté var tänkt att utse de 10 låtar som en expertjury skulle göra det slutliga valet från. Nu sägs det i stället att de tio utvalda bidragen kommer att få tävla i den nationella uttagningen “Beovizija”. Vinnaren lär utses av en mix av tittar- och juryröster i en final som beräknas att avgöras i februari. (Källa: escxtra.com)

Senaste Beovizija-vinnaren (Beovizija 2009):

Cipela”, Marko Kon & Milaan (10:a i semi 2 i ESC 2009)

Schlagerpinglan: Det verkar ju väldigt lovande att ett TV-bolag, efter att de tagit emot bidrag en längre tid, avslöjar att de planerar för en nationell uttagning i stället för ett internval. Det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att de fått in ett antal konkurrenskraftiga och intressanta bidrag… men det talar ju heller inte emot det.

Mina förväntningar inför den serbiska ESC-försäsongen höjdes i alla fall rejält och nu hoppas jag att det verkligen blir en nystart för “Beovizija” och att startfältet i så fall blir riktigt minnesvärt. 🙂

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Serbien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se