SanMarinoDen så här långt största överraskningen inför Eurovision Song Contest 2018, d.v.s. den nationella uttagning som TV-bolaget SMRTV ordnar tillsammans med 1 in 360 för att utse San Marinos bidrag, tar som sagt emot bidrag fram t.o.m. den 30:e november.

Förutom de grundläggande reglerna för att delta, som ni kan läsa mer om här, så har vi nu även fått veta att uttagningen kommer att bestå utav 7 shower, att programledarna heter Nick Earles och Kristin Steinnu samt att juryn består av följande trio:

Jurymedlemmarna vid San Marinos ESC 2018-uttagning:

Måns Zelmerlöw 1:a för Sverige i ESC 2015: “Heroes
4:a i Melodifestivalen 2009: “Hope and Glory
3:a i Melodifestivalen 2007: “Cara mia
Zoë Straub 13:e för Österrike i ESC 2016: “Loin d’ici
3:a i Österrikes nationella uttagning 2015: “Quel filou
Dave Berry Välkänd brittisk radio-DJ och TV-värd.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: 1 in 360 meddelade att de fick in över 60 bidrag bara de första 48 timmarna så intresset verkar det inte vara något fel på. Nu återstår det bara att se hur många som anmäler sig och om det kan finnas några guldkorn där. Fr.o.m. den 1:a november lär vi kunna se de inskickade klippen1in360.com, vilket ska bli riktigt intressant. Observera att det så här i det inledande stadiet är 10 artister de söker. Inte förrän de sållat fram de tre finalisterna så bestämmer de vilka låtar som ska tävla i finalen. Bättre sent än aldrig. 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “San Marino i ESC 2018“.

Relaterad information: Ett land som däremot redan presenterat de inskickade bidragen är Lettland. 63 kandidater är med i första skedet och ni hittar alla här: “Lyssna på Supernova 2018-bidragen!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se