LettlandSchlagerpinglan: I natt, söndagen den 29:e oktober kl. 23:59 EEST, passeras deadline då allmänheten inte längre kan rösta på sina favoriter i “Supernova 2018“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018.

Resultatet av omröstningen är sedan vägledande för den uttagningspanel som ska utse de bidrag som tas ut till Supernova 2018. För att ta sista chansen att rösta på era favoriter, gå in på supernova.lsm.lv och följ anvisningarna.

Fullständig deltagarlista (endast titlarna är släppta, artistnamnen avslöjas senare) med länkar till samtliga 63 låtar hittar ni även här: “Lyssna på Supernova 2018-bidragen!” medan mina personliga tio favoritbidrag finns uppradade här nedan.

Schlagerpinglans preliminära “Supernova 2018”-favorit:

Soledad” (Supernova 2018)

Schlagerpinglans 10 “Supernova 2018”-favoriter (för tillfället):

1. Soledad 6. Just Fine
2. You gonna listen 7. Haven’t Met You Yet
3. Divi Cilvēki 8. Don’t get me wrong
4. Baltic 9. I’ll Never Let You Go
5. Ocean of Pain 10. What I had with You

Schlagerpinglan: Förutom dessa tio så fanns det en hel del bidrag bland de övriga 53 låtarna som jag (efter ett flertal genomlyssningar) tyckte lät lovande och som med rätt artister skulle kunna fungera riktigt bra. Jag är därför övertygad om att arrangörerna inte kommer att ha några större problem med att få ihop ett intressant startfält, vilket lovar gott inför Supernova 2018. 😀

Då jag vet om att läsarna av denna blogg i många fall har en helt annan musiksmak än mig så avslutar jag med länkar till åtta alternativa bidrag. Dessa tillhör inte mina favoriter men jag kan tänka mig att andra kanske tilltalas av dem: “I Am Ready To Get Along With You“, “Intoxicating Caramel“, “Running red lights“, “Lovers Bliss“, “If There Is No Love”, “Walk the Talk“, “Laiva“, “Say My Name“.

Så, om ni inte orkade att lyssna igenom de 63 bidragen så har förhoppningsvis de ovanstående 18 länkarna givit en liten inblick i “det bästa” som fanns bland de inskickade bidragen. (Komplettera gärna med fler titlar om ni tycker att jag missat något.) Om några av dem sedan går vidare till Supernova-showerna är däremot en helt annan fråga. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


33 kommentarer till “Supernova 2018: Schlagerpinglans topp-10 (så här långt)”

 1. Lukas

  Att ta sig igenom 63 låtar i sträck var en utmaning. Speciellt när det kändes som många tillhörde den plastiga EDM-en som jag inte ger mycket för. Men “med så många låtar borde väl nånting bra finnas?” tänkte jag. Och det blev då “I Am Ready to Get Along With You”, som jag fortfarande lyssnar på än. Har dock en dålig känsla att den kommer falla ut redan här… många lär nog inte dras till det klassiska rock-n-roll-soundet som jag fastnade för i denna.

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas, De första tjugo låtarna (ungefär) som jag lyssnade på var absolut inget för mig så någon sträcklyssning var det inte tal om här utan jag fick ge upp och “portions-lyssna” i stället. Lyckligtvis så dök det upp bättre låtar senare och när jag sedan lyssnade på de jag markerat som “lovande” ytterligare några gånger så visade det sig att det fanns en hel del som växt till sig. 🙂

  Men, men… bara för att man hittar många bra låter så betyder det ju inte att det är de som går vidare. Vad gäller din favorit (som jag har med bland de jag tyckte stod ut ur mängden men inte riktigt är i min smak) så skulle jag inte bli förvånad om den gick vidare, i alla fall inte om urvalsjuryn försöker få ett varierat startfält. Jag hoppas i alla fall att det är det de siktar på då det borde betyda att även min favorit, “Soledad“, borde ha relativt stora chanser att gå vidare. 🙂

  (Jag har sett diskussionen om att det “Soledad“ skulle vara en kopia av “Despacito” men personligen tycker jag inte att de påminner speciellt mycket om varandra. Samma genre och allt vad det innebär, visst – men knappast samma låt.)

 3. Adri

  Jag som t.o.m gillar EDM och liknande kunde verkligen inte njuta under denna genomgång. För det här var inte en bra hög låtar. Detta var en hög medelmåttor. Inte så mycket fantastiskt, inte så mycket uselt. Mest en massa lagom.

  Hoppas att dessa var demos, för ett genomgående problem var väldigt billiga produktioner i dessa 63 låtar.

  Aja. Det fanns 19 låtar som väckte någonting (bara hört alla låtar en gång, vissa kanske sjunker medan andra växer vid ökade lyssningar). Detta betyder egentligen bara att dessa låtar inte fick mig att lida. De är inte så bra för det.

  De var:
  • 1000 roses
  • Before and after
  • Don’t get me wrong
  • I’ll never let you go
  • Say my name
  • Soledad
  • This time
  • You
  • You are my world
  • You gonna listen
  • Younger days
  • Stardust in universe
  • Take me home

  Sen var de sex låtar som höjde sig ytterligare över ”helt ok”. De sex var:
  • Esamida
  • Eyes
  • IKA
  • Laiva (Den bästa skulle jag nog säga)
  • Staccato
  • The way back home

  Vilka låtar vill jag se silas bort i denna fas nu då? Jo, trots att det mesta inte var vare sig bra eller uselt fanns där ändå fyra skamfläckar. (För mig, om någon gillar dem: good for you 🙂 )

  • Feel your lips (Detta är som en kass Bruno Mars. Och jag gillar inte ens Bruno Mars. Så oäkta musik.)

  • Intoxicating caramel (Herregud vilken fånig titel. Detta låter som någon som tror sig vara finkultur, men i mina öron låter det faktiskt hemskt.)

  • Love blush (Hissmusik.)

  • Walk the talk (På tal om fånig titel… Detta är en sådan låt som jag kan förstå om andra gillar men som jag avskyr. Detta påminner om hitten från 2014, ”Bang Bang” med Ariana Grande, Jessie J och Nicki Minaj. Jag avskydde den låten. Och detta är en rea-version av samma låt. Hoppas denna låts resa tar slut redan nu.)

 4. Lukas

  @Pinglan, jag tror att problemet med “Soledad” och dess påstådda likhet med “Despacito” är att det överhuvudtaget är svårt att få någon låt i genren reggaeton att låta annorlunda från en annan låt i samma genre.
  Man kan argumentera att det är lätt att tycka att alla låtar som är i en viss genre låter likadant, speciellt om man inte är så insatt i den genren. Men just reggaeton, där har jag inte hört någon låt som stack ut från någon annan, utom möjligen när tex “Gasolina” av Daddy Yankee blev populär under min barndom. Mest pga att den hade en distinkt men ack så repetitiv refräng.

 5. Adri

  Pinglan, jag ska vara öppen med att jag inte har vidare koll på Lettlands uttagning. Men är dessa 63 låtar allt de har att välja mellan? Eller är det bara ett ”segment” i uttagningsprocessen, som typ ”auditionmomenten” i Schweiz uttagning eller Allmänhetens tävling i Melodifestivalen?

  För jag måste säga, är detta allt Lettland har att välja mellan så ser jag ingen vidare framgång på mina listor för dem under 2018.

  Men det är bara hösten 2017 än så länge, så ska ju inte säga allt för mycket 🙂 Växare är inte ovanliga i detta sammanhang 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Som jag har uppfattat det så fick TV-bolaget in 93 bidrag och av dessa så var 63 godkända, vilket skulle betyda att detta är vad de har att välja mellan. Jag måste dock flika in med att jag själv inledningsvis tyckte att det var övervägande bleka bidrag men att många övergick till att kännas väldigt lovande efter några extralyssningar. Förhoppningsvis blir det många sådanda låtar som väljs ut så att så många som möjligt hittar något att gilla. 🙂

  Tilläggas bör att omröstningen endast är vägledande och att det är juryn själva beslutar vilka som går vidare. (Om något bidrag är väldigt populärt så vore det dock konstigt om de inte tar med det, men man vet ju aldrig hur de resonerar.)

 7. Adri

  Ajdå… ah då hoppas jag verkligen att det bara är deras första untryck som spökar för mig. Lettland har ju imponerat in i bomben på mig 2015-2017 (varav två av dem även imponerade i riktiga tävlingen). Hoppas det kan fortsätta! 🙂 som sagt, än är det för tidigt för att ha sina åsikter helt bestämda.

  I nuläget får jag då hoppas på mina sex favoriter. Tror dock jag får se en hel del av mina 19 ”halvbra” låtar ryka. Och ännu värre tror jag att 3/4 av mina ”skamfläckar” avancerar. (Tror tack och lov att ”Love blush” stannar kvar i detta steg av uttagningen).

  Aja. Lycka till Lettland i alla fall 🙂 Blir nog lättare att ha bestämda åsikter om alla deltagare när det inte är lika många låtar att försöka döma. Så än har jag inte förlorat mitt hopp om dem 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Lukas, Mmm… allt beror ju på hur man ser på det. Låtar i samma genrer låter ju (inte helt oväntat) väldigt lika varandra, så du har ju helt rätt i att om man inte är så insatt (alt. inte har så stort intresse av genren i fråga) så tycker man kanske att det låter ungerfär likadant. 🙂

  Själv har jag aldrig riktigt gillat “Despacito” men föll för “Soledad” direkt och kan inte sluta lyssna på den. Jag är i stället orolig för att jag ska spela sönder den, men än håller den. 😀

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, än är det nog för tidigt att förlora hoppet. Studioinspelningarna avslöjar ju inte hela sanningen utan det är ju först när man får se hur artisterna klarar av att framföra bidragen live på scenen som man får en rättvis helhetsbild och ser om det fungerar. 🙂

 10. Mr A

  Har nu lyssnat på alla låtar och Soledad var den enda jag lyssnade två ggr på. Don’t get me wrong var en av de andra med potiental.

 11. Mr A

  Gillar även Take me home och I Am Ready To Get Along With You samt IKA funkar. Måste jag välja så Take me home och Don’t get me wrong vidare.

 12. Schlagerpinglan

  @Mr A, Som synes så har även jag med “Don’t get me wrong” bland de jag vill ha vidare medan “Take me home” inte riktigt hamnade lika högt i min ranking. Den finns dock med bland de som fick ett positivt omdöme och eventuellt kan växa till sig. Lite väl bohemisk för min smak egentligen men jag får kanske anledning att omvärdera det när väl resultatet kommer då jag sett att fler nämner låten bland sina favoriter.

 13. Micke

  Varit borta här i sex veckor och tittade in på pinglans blogg och blev väldigt förvånad. När nu Schweiz tyvärr lagt ned sin 32 678 bidrag långa uttagning trodde jag det var slut på liknande grejer tyvärr. Blev därför positiv när jag hörde att ett land slängt in mängder med bidrag redan. Mindre positiv när jag hörde att det var Lettland som aldrig varit någon favvis för mig.

  Men man ska aldrig döma på förhand så jag satte mig ned och lyssnade en minut på varje och skrev upp de som åtminstone påminde om musik för att lyssna hela bidragen på dessa. Blev fler än jag trodde och än mer positivt Jag hittade faktiskt hela åtta bidrag som jag inom ESC-mallen tycker mycket bra om, i synnerhet två av dem. Min ranking just nu blir:

  1. Eyes
  2. Just fine

  3. Laiva
  4. Esamība
  5. Sapnu dziesma
  6. Say My Name
  7. Loul
  8. Take me home

  Utöver dessa åtta finns det ytterligare fyra som nästan tilltalar mig. Det fattas bara något.

  Don´t be a slave:
  – (Snälla byt sångare. Kan bli bra med en åtminstone skaplig sångare)
  Soledad:
  – (Vet faktiskt inte vad det är som gnager. Gillar detta men något stoppar helheten)
  Before and after:
  – (Får man svära? Vad i helvete hände med den här låten? Den första dryga minuten satt jag mest och kände att det här är riktigt bra och när sen refrängen då smäller till kanske det blir topp tre. No way. 1.11 är riktigt bra men sen följdes det av en total sväng som bara sabbade allt. Synd)
  I am ready to get along with you:
  – (Kul låt men för mycket fattas för att göra den hel)

 14. Micke

  En helt annan sak. Fick precis höra av en polare att Grekland tydligen gör en extra satsning i år på bidrag med etniska influenser. Bidrag som tar sig an deras egna musikaliska arv.

  Är det sant så tar jag av mig hatten (om jag haft någon) och bugar åt detta land och deras val. Iofs har man hört såna rykten förr men är det sant så jädrar så jag kommer att hålla på er Grekland 🙂

  Respekt

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Hej igen 🙂 Vad gäller Grekland så har TV-bolaget riktat sig till olika skivbolag och efterfrågat bidrag till en nationell final och de ska mycket riktigt vara helt på grekiska och med etniska influenser som visar landets musikala kultur och arv. Så med lite tur så blir det en hel samling med intressanta grekiska låtar att lyssna på inför det slutliga valet. 🙂

 16. Adri

  24 timmar efter senaste kommentaren så har jag redan nu märkt en rejäl växare. ”Staccato”. Det är nog min favorit numera! 🙂 Men där ser man också hur snabbt saker och ting kan förändras. ”Staccato” verkar ju dock inte imponerat nämnvärt på någon annan här på bloggen, så jag verkar vara ganska solo på den fronten.

  Micke: Kul att se att jag inte är ensam om att uppskatta ”Esamida”, ”Eyes” och ”Laiva”. Då kanske det finns liiiiiiiiite hopp iaf! 🙂

 17. Micke

  Två saker gör mig lite förvånad här när jag läser era favvisar. När det gäller Pinglan så handlar det om bidraget Take me home som jag trodde passade henne som handsken men tydligen inte 🙂 Sedan handlar det om Adri och varför ett bidrag fattas på hans lista som jag trodde var klockren med tanke på övriga favvisar där – Just fine.

 18. Micke

  Glömde en sak. Växaren i gänget är Sapnu dziesma Den är klart topp tre nu

 19. Adri

  Micke, för det första så är min ranking av bidragen högst temporär. 63 låtar är egentligen för många för mig. Vissa växer, vissa sjunker och vissa jag kanske egentligen tycker är sketbra har jag glömt bort i denna stora hög låtar. Så min lista är väldigt ”första utkast”. 🙂

  Men varför ”Just fine” fattas då? Det är för att låten, tyvärr, i mina ögon är en stor tease. Det börjar bra. Riktigt bra tillomed. Låten börjar väldigt soft men jag känner ändå en uppbyggnad på väg. Och jag föreställer mig ett ganska stort slut på låten. Att låten ska växa till en mäktig låt. Men det händer aldrig. Det som börjar så bra och med så mycket potential, pågår bara sen hela låten igenom. Ingen riktig dynamik eller vettig uppbyggnad. Mer ”falsk” uppbyggnad till något som sen aldrig kommer. Det är mitt problem med ”Just fine”. Men än en gång, jag är öppen för markanta förändringar på min lista när jag väl vant mig lite mer vid låtarna och framför allt när antalet skärts ner 🙂

  Jag har ingen aning om jag låter logisk ovan, men jag tror ändå du förstår vad jag menar 🙂

 20. Micke

  Adri: Om vi är överens om många bidrag i vår topp här så är vi allt annat än överens om “Just fine.” :-)Jag tycker tvärtom att den börjar lite avvaktande. Varje gång jag lyssnar börjar jag nästan tvivla “Gillar jag verkligen det här?”. Men det är uppbyggnaden jag gillar hur de bygger på bidraget mer och mer. 1.37-2.09 är hela klon med bidraget. Dock lite tveksam till att de efter det går tillbaka till inledningen sas.

  Ok jag har som sagt varit ifrån sex veckor så jag har dålig koll. Trodde ni hade lyssnat in er under en tid på Lettlands bidrag. Tydligen inte då. Nej man får göra en topp 10 här sedan som får vara hela startpunkten för hela ESC och sedan förändras allt eftersom övriga länder slänger in sin deal

 21. Adri

  Micke: Ju mer jag lyssnar på ”Just fine” desto mer kan jag väl mjukna för den. Detta är högst personligt för min del men det låter som en låt som skulle kunna vara med i ”Scrubs” (positivt), och det är ju en serie som fått väldigt mycket credd och beröm för sina musikval. Men än en gång är det de mer ”softa” delarna som väcker de tankarna hos mig. Det blir jag glad, och även lite nostalgisk, av. So far so good!

  De sekundrarna du nämner skulle jag nog säga är låtens svagare del. Inte dålig alls, men det känns som att låten tar en onödig sväng som inte kommer någonstans ifrån. Det är inte en smooth förändring, utan det känns som en väldigt ”rörig” avstickare.

  Btw, får man fråga vad du, och andra som läser detta, tycker om min (nuvarande i skrivande stund iaf) favorit ”Staccato”?

  Jag tror inte du gillar den, den känns lite ”tramsig” för din smak om jag känner din smak korrekt. Jag har inga förhoppningar för den låten då den verkar flugit under allas radar och inte lämnat vidare intryck hos någon förutom mig. Jag vet inte ens varför jag gillar den så mycket. Jag får helt ärligt inte ens ihop texten. Men låten sätter sig och gör mig glad 🙂 än en gång tror jag dock inte den är påväg mot en framgångssaga

  https://m.youtube.com/watch?v=__41dj4xH1M

  Ju mer jag lyssnar på den, desto bättre tycker jag om den men desto mer börjar jag också tänka på ”varför i hela friden tycker jag om detta?” för jag klagar nästan hela låten igenom men i slutändan är det ändå just denna låt som jag frivilligt återvänder till om och om och om igen. Konstigt det där. En slags ”hatkärlek” kanske. Men snart får jag väl motvilligt erkänna att ”Staccato” är ”the one to beat” i mina ögon.

 22. Micke

  Adri, snacka om att ha olika åsikt 🙂 Kan det bli “värre”? Visst det är ju inte så att en av oss anser att det är ett mästerverk och den andre världens lågvattenmärke. Vi uppskattar bara olika delar i bidraget. Jag gillar precis som du de softa delarna men för mig är det mellan 1.37-2.09 som bidraget verkligen höjer sig över det hyfsade. Jag är nu klar med min topp 10 i ESC 2018. Kommer givetvis att förändras när övriga länder kommer med sitt men man måste ju börja någonstans 🙂 Mina två toppar har exakt smma grej som jag pratat om här. De är mysiga och nra men sen höjer de sig flera snäpp. När det gäller min etta är det mellan 2.13-2.45. Troligen det som Adri tycker är sämst 🙂

  1. Eyes
  2. Just fine
  3. Sapnu dziesma

  4. Loul
  5. Laiva
  6. Esamība
  7. Take me home
  8. Say My Name

  Sedan då till mitt stora problem, plats 9-10 där fem bidrag har hoppat upp och ner. Dessa är i bokstavsordning “Before and after” (Skit att de sabbar den i slutet. “Don´t be a slave” (Var har de hittat den sångaren) “I am ready to get along with you” (Kul låt men lite för mycket dansbandsvibbar) “Soledad” (Det är något som vill stoppa mig men vet inte vad) “Staccato” (Gillar detta Adri men oh oh oh drar ned det lite för mig)

  Nej det får bli det första valet på plats 9 på grund av att den till största delen hör hemma på samma nivå som de på min topp 8 men åter igen: VARFÖR detta haveri efter 1.11? Sedan blir det mellan de två som börjar på S om plats 10. Ska fundera i en minut till 🙂 Omöjligt men jag tar till slut “Soledad” och det på grund av språket. Fullkomligt älskar språk. Läste språk i grundskolan och har fortsatt och kommer att fortsätta så länge jag har hjärnan kvar.

 23. Micke

  Hade tänkt att undvika ge sig på de i mina ögon dåliga låtarna men när jag hör “You are my World” är det svårt att låta bli. Den har allt det som försöker få iväg mig från ESC En svag sångerska som försöker leda en vers vars ena syfte tycks vara dunk dunk dunk. Men det värsta har inte kommit än. Plötsligt uppenbarar sig det mest musikförstörande som finns när “de så saknade” dutt dutt dutt syntarna uppenbarar sig. Men då närmar vi oss det fullkomnade i en refräng där en svag sångerska möter dunk dunk dunk trummor och dutt dutt dutt syntar.

  Kan det bli bättre? Funderar på att ta ledigt från jobbet en vecka och bara gå in i den här världen av “musik”. Det enda som saknas för att göra min lycka fullständig är att de slängt in en snubbe eller snubba med en riktig bröta bröta sax. Wow då hade jag kunnat dö lycklig 🙂

 24. Micke

  Min regering har också lyssnat igenom bidragen men när hon skulle säga vilken hon tycker är bäst kom hon inte ihåg namnet. Det enda hon kom ihåg var att det var en tjej som sjung och att hon sjung “as I lay down…..”.

  Det är allt jag har att gå på och jag orkar inte lyssna igenom alla bidragen igen. Möjligen någon som vet vilken hon menar? Inte mycket att gå på men ändå 🙂

 25. Schlagerpinglan

  @Micke, Kan det vara “1000 Roses” som hon menar? Ganska behaglig låt som jag har med bland de jag inte har något emot att se i Supernova, men som i nuläget inte riktigt nått upp bland de riktigt “bra”. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=SpLktC_0aHA

 26. Schlagerpinglan

  @Adri, Även om jag tycker att ”Staccato” har sina ljusglimtar så fördärvar refrängen det hela för mig. Den har en konstig, hoppande takt som stryker mig alltför mycket mothårs för att jag ska kunna uppskatta den. Kan jag bara vänja mig vid det så finns det dock hopp. Vi får väl se om jag blir “tvungen” att lyssna på den fler gånger under Supernova-säsongen och vad som i så fall händer. 😉

 27. Adri

  Micke: Ojoj, vilka förutfattade meningar där… skämtar såklart 🙂 Men du har dock fel. För jag tycker inte de där 32 sekundrarna är sämst i ”Eyes”. Jag tycker hela låten ligger på en väldigt jämn nivå även om saker förändras där vid 2.13 så stör det inte. För i den låten, till skillnad från ”Just fine”, sköts uppbyggnaden alldeles utmärkt! 🙂

  Sen angående ”Before and after” kunde jag nästan gissa att du skulle ogilla vad som händer efter 1.11. Jag är inte på samma sida. Förändringen i låt sker alldeles för abrupt dock. Men jag gillar ändå det jag hör. Det är plastigt och gammalt, med andra ord: min största guilty pleasure vad gäller musik 🙂

  Vad gäller ”Soledad” så gillar jag den också 🙂 Tror redan nu den kommer delta i riktiga uttagningen. Det verkar vara den mest minnesvärda av dessa låtar oavsett vem man frågar och var. Den verkar lämna intryck 🙂 Jag gillar den som sagt. Tycker inte den påminner nämnvärt om ”Despacito”, mer än samma genre. Dock så anar jag redan nu en väldigt svag sånginsats. Men jag kan ha fel.

  Micke, om det är ”1000 roses” som är hennes favorit (passar texten + tjej som sjunger iaf) så kan jag säga att även jag gillar den. Men den är himla upp och ner. Vissa delar gillar jag rejält mycket, andra inte alls. Jag tycker huvud-hooken med låttiteln är låtens svagaste parti. Väldigt osmidig hook.

  Sen… och nu sjunker man väl… men jag tycker riktigt gott om ”You are my world”. Som jag skrev angående ”Before and after” så älskar jag millenieskift-musik med plastig musik. Hennes sång är väldigt svag och refrängen behöver arbetas på. Men det finns en grund i låten jag tycker väldigt bra om! Behöver lite finslipning! (Men det behöver de flesta. Det mesta här låter som ofärdiga demos).

  Nej, i mina öron finns det fyra som är i en egen usel liga (dock glad över att det bara är 4/63 som får stämpeln ”usel”).

  60. Walk the talk – irriterande låt som verkar snott av två störiga hits från de senaste åren. ”Bang Bang” och ”Sorry not sorry”. Båda dem hittarna tycker jag riktigt illa om, och när det är i en sådan här billigt producerad låt så finns det inget för mig att hämta. Hatar titeln också. Seriöst. Den stör mig så mycket.

  61. Intoxicating caramel – Detta hade kunnat bli så bra i ett annat paket. Istället så gör alla upphovsmän/sångerskor/producenter/et cetera alla fel beslut. Så låten blir istället fel på alla sätt, trots att jag hör att det finns nät där.

  62. Love blush – Nej. Detta är så tråkigt. Det är hissmusik i dess allra värsta ljus.

  63. Feel your lips – Jag behåller förklaringen från ovan. Detta låter fortarande som en Bruno Mars-wannabe. Och jag tycker verkligen inte om original Bruno Mars. Riktigt unlikeable musik.

 28. Micke

  Pinglan, tack för info. Jodå regeringen bekräftar att det är 1000roses hon tänker på. Det är hennes favvis och det har även gett mig lite problem med topp 10. Hade missat den och den knackar i min värld definitivt på att få komma in på listan. Är helt enig med dig om den Adri det är när hon sjunger själva låttiteln som får en att lägga in backen Fattar inte hur de tänkt där.

  Det jag mest känner annars när jag lyssnar på Lettlands bidrag är “Vad i hel………………….. Så här många bra bidrag brukar man ju få först när man hört alla länders bidrag.” Lite överdrivet givetvis men jag är grymt överraskad och impad av vad de fått fram. Där är 13 bidrag jag tycker bra om. Där är framförallt åtta bidrag som är över de övriga. Tyvärr kommer ju ingen av dessa 13 att vinna för där finns ju dutt dutt syntlåtar med och varje år är jag rädd att de ska ta över ESC så som de gjorde med MF. Men vem vet. Inget är omöjligt det omöjliga tar bara längre tid.

  Hade varit kul att ha en riktigt bra topp 10. Just nu är det en riktigt bra topp och två som fyller på. Några tips? 🙂 By the way “1000 roses” går in på plats 9 för mig.

  Adri din botten 4 är definitivt inget som bidragen på min topp 10 behöver oroa sig för 🙂 Vi är helt överens om dessa

  Om man enbart går efter vackert så handlar det om två bidrag “Sapņu dziesma“ och Esamība“. Oerhört mäktigt vackra som får en att bara flyta bort

 29. Micke

  Riktigt bra topp 8 skulle det stå

 30. Adri

  Micke: När jag kollar igenom låtarna du verkar gilla så tycker jag inte du ska räkna bort dem redan nu. 🙂 ”Soledad” till exempel är en låt jag redan nu kan ha i slutstriden att göra. Räknar även med ”Esamiba” där. (Jag har dock haft fel förr, och lär ha det några fler gånger i mitt liv).

  Det där med ”dutt-dutt”-ens framgång handlar väl mest om trender (som det mesta i detta sammanhang). 2010-2013 var dutt-dutten ett vinnande koncept. Men jag tycker deras populäritet tycks sjunkit. I MF, ESC och helt ärligt hela populärmusikindustrin. Så jag tror nästan man ska räkna bort (de flesta) dutt-dutt-syntarna innan man räknar bort (majoriteten av) dina favoriter 🙂 men det är ju bara jag.

  Sen på tal om de två, enligt dig, vackra låtarna. Jag är helt med dig angående ”Esamiba”. Den påminner mig om Finlands ”Blackbird” i år men på lettiska och med stråkar istället för piano 🙂 ”Sapnu dziesma” väcker dock ingenting för mig. Där blir jag uttråkad väääldigt snabbt. Låten är allt för odynamisk för mig :/

 31. Micke

  Adri, ”Sapnu dziesma” är för mig startfältets absoluta växare. De två första gångerna jag hörde den låg jag precis där du ligger nu. Tråkig, banal, enkelspårig var bara några av de titlar jag ville sätta på den. Vid tredje lyssningen hände dock något och nu är den en av de fyra jag håller före övriga. Men självklart vet jag att den är chanslös i en tävling som oftast handlar om lättillgängliga låtar.

  Jo då jag vet att dutt dutt sällan lyckas i det stora när det gäller ESC men nu är vi i det nationella och då är det tyvärr en annan sak alltför ofta.

  På det som verkar vara din topp 6 Adri (eller åtminstone var) finns det bara ett bidrag jag inte kan ta till mig. Har verkligen försökt då jag märkt att det finns folk som gillar den men den ger mig absolut ingenting. Pratar om IKA

 32. Adri

  Micke: Jag var tvungen att gå in och lyssna på IKA igen för jag hade glömt den efter första lyssningen som listan ovan är baserad på. Jodå, jag gillar atmosfären i den. Men topp 6 får den nog ändå lämna.

  Jag har en tendens att gilla lite mystiska låtar med väldig massa atmosfär. Det hittar jag i IKA. Men nja… den är nog mer av en ”övre mitten”-låt nu än en toppkandidat.

  Sen apropå dutt-dutt-syntarna så står jag för att de sjunkit i popularitet i alla sammanhang sen… mitten av det här årtiondet ungefär så än en gång skulle väl inte jag direkt vara orolig för deras eventuella framgång 🙂 framför allt då detta är Lettland vi talar om. De, om något land, följer ju inte strömmen 🙂

  Några lär väl ta sig till deras nationella uttagning, men det ska du nog räkna med att några av dina favoriter också gör 🙂 Så som det ska vara: en salig blandning av gammalt och nytt, etniskt och populärmusik 🙂

  Apropå Sapnu Dziesma så har jag ändå gett den ett flertalet lyssningar, men inte tillräckligt då’rå. Största växarna har i mina ögon varit tre redan nämnda låtar: ”Staccato”, ”Before and after” och ”1000 roses” (trots att just låttiteln förstör lite. Passar inte in i melodin.)

  🙂

 33. Micke

  Adri ge inte upp när det gäller Sapnu Dziesma 🙂

  Har ju åtta bidrag jag tycker riktigt bra om och försöker hitta två till så jag har en riktigt bra topp 10. Tyvärr verkar det bli svårt och istället hittar jag bidrag som fyller på min “dessa vill jag absolut inte ska vinna lista”. Här fanns redan “You are my World och minst tre från Adris botten fyra men nu har den fyllts på med ytterligare tre bidrag Alltså vinner nån av dem så bör de seriöst börja fundera över att dra in Lettlands rätt att delta i ESC 🙂 Jag pratar om “I´ll never let you go”, “Stardust” och “This time”. Men värst av alla är “You are my World”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se