AzerbajdzjanI dag, onsdagen den 8:e november, har TV-bolaget ICTIMAI inte bara avslöjat att de tänker göra ett internval inför Eurovision Song Contest 2018 utan även att det blir sångerskan AISEL kommer att få representera Azerbajdzjan i Portugal.

AISEL, eller Aysel Mammadova som hon egentligen heter, är en jazz/soulsångerska från en musikerfamilj i Baku. Hon spelar även piano och skriver musik och har deltagit vid ett flertal jazzfestivaler, bl.a. i Baku och Montreux. Hur hennes tävlingsbidrag ska väljas ut meddelas vid ett annat tillfälle. (Källa: esctoday.com)

Azerbajdzjans internvalda ESC 2018-artist:

AISEL framför “My Only” live (OBS! EJ Azerbajdzjans ESC 2018-bidrag)

Schlagerpinglan:jazz inte riktigt är min favoritmusikstil så blev jag inledningsvis lite skepisk men efter att ha läst på escxtra.com att AISEL även verkar vara intresserad av många andra genrer så höjdes mina förhoppningar på det azeriska valet rejält. 😀

Precis som Finland, som presenterade sitt internval i går, så satsar Azerbajdzjan på ett till synes säkert kort vad gäller sångförmågan. Så långt allt väl, men som vanligt så hänger mycket på själva bidraget så än kan mycket hända. I väntan på närmare besked angående hur de tänker utse sitt bidrag så kan man bekanta sig med AISEL:s musik via hennes youtube-kanal.

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2018” medan mer info om andra länders ESC-2018-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2018: AISEL representerar Azerbajdzjan!”

 1. Mr A

  Det Blir artister klara på löpande band Nu.

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Lite oväntat men väldigt skojigt. 😀

 3. Johan

  Klagar absolut inte då jag älskar en bred genre-representation! Och på tal om spridning, kikade på wikipedia-sidan för ESC 2018 och ser att Frankrike, Grekland och Montenegro har bestämt att deras bidrag skall framföras på sina respektive inhemska språk! Hoppas innerligt att språkpendeln är påväg att svinga tillbaka nu 🙂

 4. Micke

  Respekt till Frankrike, Grekland och Montenegro!

  Hoppas verkligen att det stämmer

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se