Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet fortsätter att utöka sin lista över artister som (enligt deras källor) anses vara klara för Melodifestivalen 2018. Här nedan ser ni den uppdaterade list-versionen, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Artist som antas vara klar för Melodifestivalen 2018:

Bra vibrationer“, Kikki Danielsson (ESC 1985)

Kikki Danielssons alla bidrag i Melodifestivalen:
1978 Miss Decibel“, Wizex 2:a
1980 Mycke’ mycke’ mer“, Chips 4:a
1981 God morgon“, Sweets ‘n Chips 2:a
1982 Dag efter dag“, Chips 1:a (8:a i ESC 1982)
1983 Varför är kärleken röd? 2:a
1985 Bra vibrationer 1:a (3:a i ESC 1985)
1992 “En enda gång” 4:a
2002 Vem é dé du vill ha“, Kikki, Bettan & Lotta 3:a
2006 I dag & i morgon 10:a

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2018 (enligt aftonbladet.se)
Stiko Per Larsson (bekräftad efter “P4 Nästa 2017“)
Samir & Viktor Groupie” (8:a 2015)
Bada Nakna” (12:a 2016)
Méndez Adrenaline” (2:a 2002)
Carnaval” (Tittarnas val 2003)
Benjamin Ingrosso Good Lovin’” (5:a 2017)
Sigrid Bernson (“Let’s dance”-dansare, sommarhit med “This summer“)
Felix Sandman Gotta Thing About You“, FO&O (11:a 2017)
Ida Redig
John Lundvik
Olivia Eliasson
Kikki Danielsson (se alla Kikkis MF-bidrag ovan)
Martin Almgren
Artister som sägs vilja vara med men ännu ej hittat någon låt (enligt aftonbladet.se)
Alcazar (se alla Alcazars MF-bidrag här)
(Info från aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se och aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Det är med glädje jag ser att Kikki Danielsson finns med i listan men då jag främst tycker om hennes tidigare låtar så är det mer för nostalgins skull än för att jag tror att det kommer att sluta med en ny personlig favorit. Men, men… kanske har hon fått en riktigt bra låt och då vet man aldrig hur det kan sluta. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2018 – del 4”

 1. Jonas

  Ja, tänk att hon har hunnit vara med så många gånger vår kära Kikki.

 2. Schlagerpinglan

  @Jonas, Ja, det har blivit en imponerande samling. Jag är bara rädd för att de (om hon nu får en plats) ger henne en B-schlager som inte har en chans att ta sig till final. Blir det ett tionde försök så unnar jag henne gärna en finalplats (under förutsättningen att låten är finalvärdig, naturligtvis).

 3. Adri

  Min gissning på att om Kikki återvänder så blir det någon countrylåt eller “klumpig wannabe-soul”. Detta baserat på de få tillfällena jag sett henne på TV de senaste åren. Och framförallt hennes nu aktuella deltagande i Så Mycket Bättre. Där hon tyvärr inte imponerat på mig.

  Och jag vill inte vara neggig, men jag hoppas inte Martin Almgren kommer till Melodifestivalen. Jag kollade bitvis på hans idolsäsong och han är en av de tråkigaste jag sett på svensk tv. Han sjunger väl helt ok, men det räddar inte upp bristen på hans “artisteri”.

  Aja, namnen är väl inga favoriter hittills (milt uttryck), men det är många namn kvar 🙂 (och framför allt ska man inte döma på förhand, så dessa namn kanske trots allt kan komma att imponera! Allt kan hända! 🙂

 4. Jonas

  Lutar åt en country låt för Kikki om man ska lita på Aftonbladets källor.

 5. Schlagerpinglan

  Aj då, country är ju inte riktigt min typ av musik men rätt tolkat så kan jag uppskatta det mesta. Huvudsaken är dock att majoriteten av tittarna gillar det. 🙂

 6. Johanna

  Känner igen typ 3 namn av de redan klara artisterna och när Samir och Viktor enligt mig är bäst av de vad gäller tidigare insatser (Kikkis 80-tal borträknat) så är jag med andra ord INTE särskilt imponerad. Nu bör i rättvisans namn nämnas att jag inte känner till övriga artister alls och det kan ju bli bra i slutändan (som det blev med t.ex Wiktoria som för mig var helt okänd innan Mello 2016)

 7. Johanna

  Ok 4 artister- Mendez är ju där också (gillar inte honom heller så fortfarnde inte imponerad)

 8. Adri

  Nej, t.o.m jag som är överdrivet optimistisk känner att dessa namn är väl inte så jättespännande.

  Men jag är alltid öppen för att bli överraskad! Om Sigrid lärt sig sjunga lite bättre så kanske det blir bra för jag gillade ändå ”This summer” i somras.

  Men jag har nog högre förhoppningar på de kommande 20 namnen. Jag hoppas innerligt att ”the best is yet to come”.

 9. Patrik

  Det var ett härligt besked som jag har längtat efter och sett fram emot att storkändisen och schlagerräven Kikki Danielsson ställer upp i Melodifestivalen 2018,och vilket sammanträffande för då blir det 40-års jubileum för hennes del eftersom hon gjorde debut i Melodifestivalen 1978 med låten Miss Decibel där hon kom 2-a .Jag hoppas på att hon får en bra låt oavsett om det blir Country eller dansbandsschlagerlåt som skulle kunna ge henne en topplacering vid Melodifestivalen 2018 och bli en stor succelåt.

 10. Patrik

  Då hoppas jag på att Björn Skifs gör comeback vid Melodifestivalen 2018 ,för han vann den svenska uttagningen 1978 med låten “Det blir alltid värre framåt natten” och en rockschlagerlåt skulle passa honom och likadant om dansbandsgruppen Pastellerna som också var med 1978 kunde återkomma 2018 likaså Pugh Rogerfeldt som sjöng schlagerdängan “Nattmara” 1978 kunde återkomma 2018 med en snabb rockig låt .

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se