Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har nu utökat sin lista med artister som (enligt deras källor) anses vara klara för Melodifestivalen 2018 med ytterligare några namn. Här nedan ser ni den uppdaterade listan, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Uppdaterat: Listan har uppdaterats med ytterligare tre namn som också “avslöjades” idag.

Artist som antas vara klar för Melodifestivalen 2018:

Edward Blom (här med “Nu lagar vi julen” av Thomas G:son och Jimmy Jansson)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2018 (enligt aftonbladet.se)
Stiko Per Larsson (bekräftad efter “P4 Nästa 2017“)
Samir & Viktor Groupie” (8:a 2015)
Bada Nakna” (12:a 2016)
Méndez Adrenaline” (2:a 2002)
Carnaval” (Tittarnas val 2003)
Benjamin Ingrosso Good Lovin’” (5:a 2017)
Felix Sandman Gotta Thing About You“, FO&O (11:a 2017)
Sigrid Bernson (“Let’s dance”-dansare, sommarhit med “This summer“)
Ida Redig
John Lundvik
Olivia Eliasson
Kikki Danielsson (se alla Kikkis MF-bidrag här)
Martin Almgren
Jonas Gardell (MF-programledare 2003 + Schlagerskolan-mellanakt 2002 & 2016)
Kalle Moraeus Underbart” med Orsa Spelmän (Andra Chansen 2010)
Kamferdrops
Renaida Braun
Edward Blom
Emmi Christensson
Dotter (Johanna Jansson)
Rolandz (med Robert Gustafsson)
Liamoo (Liam Cacatian Thomassen)
Mariette Don’t Stop Believing” (3:a 2015)
A Million Years“ (4:a 2017)
Artister som sägs vara med i “slutpusslet” (enligt aftonbladet.se)
Alcazar (se alla Alcazars MF-bidrag här)
Jessica Andersson
Emilia Rydberg Mitiku
(Info från aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se och aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: SVT kommer att presentera de 28 tävlande artisterna den 28:e november och så här långt så uppger Aftonbladet att de avslöjat 18 av 28. Skulle detta visa sig stämma, vilket det ganska ofta gör, så betyder det att det endast finns tio chanser kvar för SVT att överträffa Méndez som den artist jag ser fram emot mest inför Melodifestivalen 2018. Förhoppningsvis har de sparat de bästa bekräftelserna till sist för att undvika att de “insatta källorna” ska kunna förmedla något vidare. 🙂

Hur nyfiken jag än är så hade jag faktiskt inte haft något emot om de lät resten förbli en överraskning. Teoretiskt sett så skulle jag ju kunna låta bli att läsa några MF- och ESC-nyheter den närmaste veckan… men det kommer knappast att hända. 😛

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2018 – del 6”

 1. Adri

  Enligt escsverige och wiwibloggs lär Mariette återvända! Låt oss bara säga: jag är okej med det! 😀 om det nu stämmer, och om låten håller! Svårt att toppa ”A million years” dock.

  Andra positiva: Dotter är grym. Hon fanns med på listan jag gjorde här i våras på de jag gärna ser deltar. Emilia var bra 2009, hoppas hon är det igen! 🙂 De andra har jag redan kommenterat både positivt och negativt.

  Negativt: Jessica Andersson. Hon är en av tre jag aldrig vill se i MF igen (De andra två är Linda Bengtzing och Andreas Johnson). Inget mot henne personligen. Men precis som de andra två känns de som att hon knappt bryr sig längre. I alla de tre’s fall har kvaliteten sjunkit som tusan under åren. Det känns som att de är med bara för att MF är kul. Och inte för att de tror sig ha en grym bit musik.

  Och sen Gardell och Blom? Jag vill inte ha random kända profiler i tävlingen. För mig är de inte artister. Jag vill helst inte se dem delta. Åtminstone inte solo.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jo, jag misstänkte att du skulle vara positivt inställd till Mariette-nyheten och nu finns hon även med på Aftonbladets lista (uppdaterade listan med de tre senaste namnen) så chansen är väl relativt stor att det stämmer. 🙂

 3. Mr A

  Lite för mycket Leto Svett bidrag nu.

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm… det börjar kännas som att de har lite roligt med oss som följer förhandsspekulationerna och slänger in det ena “roande” namnet efter det andra. Inget ont om någon av de uppradade men om de flesta platserna fylls av sådant som kan fungera i MF men som man inte vill skicka till ESC så blir det lite konstigt. Antingen har de lurat oss med de flesta namnen eller så finns det någon annan anledning till detta eventuella nya fokus. Nåja, om mindre än en vecka vet vi hur det ligger till.

 5. Mr A

  Ser tunt ut med ESC bidrag men kanske Alcazar kan få vinna nu efter alla försök. Ett av de akter som känns mer ESC än MF.

 6. Fredrik

  Det är bra med variation. Eftersom Sverige har varit så bra i ESC senaste tiden är det roligt med chansningar som Edvard Blom,Jonas Gardell,Rolandz. En sak som jag tycker är intressant är att IDOL juryn säger ofta till deltagarna att de inte ska vara med i MELLO. haha och var hamnar de?

  Martin Almgren och Liam tycker jag ska bli intressant:). Vad många inte förstår är att det kan inte vara 28 låtar av samma typ. 5/28 leto svet låtar gör ingen skillnad.

 7. Schlagerpinglan

  @Fredrik, Säger absolut inte emot dig vad gäller variation, det är en nödvändighet. Utan att veta något om låtarna (och anta att artistlistan stämmer fastän den inte är bekräftad) så kan jag inte låta bli att oroas över att möjligheten finns att de sätter in ett “skojigt” bidrag i varje deltävling och att det på så vis skulle kunna bli en fyra-fem bidrag i finalen som inte är några direkta ESC-kandidater och då känns det som att valmöjligheterna blir lite väl små. Detta är dock endast skräck-scenariot och det är ju sällan det värsta inträffar, som tur är. 🙂

  (Sedan ska man ju aldrig säga aldrig, det kan ju faktiskt vara så att något av de bidrag som man på förhand tror ska vara på ett visst sätt visar sig vara internationellt gångbart. Man gör nog bäst i att inte ha för många förutfattade meningar. Nu är det dock försäsong och då kan man inte ha mycket annat. 😛 )

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se