Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har nu utökat sin lista med artister som (enligt deras källor) anses vara klara för Melodifestivalen 2018 med ytterligare några namn så nu antas 24 av 28 artister vara “avslöjade”. Här nedan ser ni den uppdaterade listan, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Uppdaterat 2017-11-27:
Tobbe Ek på Aftonbladet uppger att han under helgen “fått bekräftat från flera olika håll att Alcazar slutligen fått ett definitivt nej från Melodifestivalens redaktion och Björkman”.

Artist som antas vara klar för Melodifestivalen 2018:

Can’t Hurt Me Now“, Jessica Andersson (Melodifestivalen 2015)

Jessica Anderssons alla bidrag i Melodifestivalen:
2003 Give Me Your Love“, Fame (inkl. Magnus Bäcklund) 1:a (5:a i ESC 2003)
2004 Vindarna vänder oss“, Fame (inkl. Magnus Bäcklund) 6:a
2006 Kalla nätter 5:a i deltävling 3
2007 Kom Andra Chansen
2010 I Did It For Love 8:a
2015 Can’t Hurt Me Now 11:a

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2018 (enligt aftonbladet.se)
Stiko Per Larsson (bekräftad efter “P4 Nästa 2017“)
Samir & Viktor Groupie” (8:a 2015)
Bada Nakna” (12:a 2016)
Méndez Adrenaline” (2:a 2002)
Carnaval” (Tittarnas val 2003)
Benjamin Ingrosso Good Lovin’” (5:a 2017)
Felix Sandman Gotta Thing About You“, FO&O (11:a 2017)
Sigrid Bernson (“Let’s dance”-dansare, sommarhit med “This summer“)
Ida Redig
John Lundvik
Olivia Eliasson
Kikki Danielsson (se alla Kikkis MF-bidrag här)
Martin Almgren
Jonas Gardell (MF-programledare 2003 + Schlagerskolan-mellanakt 2002 & 2016)
Kalle Moraeus Underbart” med Orsa Spelmän (Andra Chansen 2010)
Kamferdrops
Renaida Braun
Edward Blom
Emmi Christensson
Dotter (Johanna Jansson)
Rolandz (med Robert Gustafsson)
Liamoo (Liam Cacatian Thomassen)
Mariette Don’t Stop Believing” (3:a 2015)
A Million Years“ (4:a 2017)
Jessica Andersson (se alla Jessicas MF-bidrag ovan)
Moncho (Ramón Monserrat)
Elias Abbas
Artister som tidigare ansågs vara med i “slutpusslet” (enligt aftonbladet.se)
Alcazar (se alla Alcazars MF-bidrag här)
Emilia Rydberg Mitiku
(Info från aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se och aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Skulle alla dessa 24 namn stämma så betyder det att SVT endast har 4 överraskningar att bjuda på vid presentationen den 28:e november. Med fyra dagar till godo så finns det dock en stor risk att ytterligare några namn ska leta sig fram, vilket jag tycker är både spännande och lite tråkigt på samma gång. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2018 – del 7”

 1. Adri

  Betyder detta att Alcazar och Emilia nu är borträknade? (Enligt spekulationerna då’rå)

  Tänker på att det står ”… tidigare ansågs vara med i slutpusslet”? 🙂

  Ingen stor sorg för mig personligen om så är fallet, men lite nyfikenhet på vilka som då eventuellt tar platserna man mentalt reserverat till dem 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Alcazar och Emilia finns inte längre med som något tillägg på Aftonbladets lista, men riktigt vad det betyder kan man bara spekulera om. Kanske är de uträknade, kanske får de en av de fyra sista platserna, kanske har de bara glömt att ta med extranamnen på den uppdaterade listan. Jag hoppas i alla fall fortfarande på Alcazar (om de får tag på en bra låt, vill säga). 😀

 3. Mr A

  Om det blir alcazar och emilia är det två kvar. Jag säger duett med ola svensson och yohioo samt en grupp med Carola Lena ph charlotte perelli magnus carlsson och lili och susie. Då har vi täckt in alla mf artister.

 4. Oskar

  Inte för att så blir fallet, men tänk er ett första musikaliskt samarbete mellan Lasse Holm & G:son med text av “pling” till Aktuella Kikki Danielsson. . .som sagt. . .för nostalgin skull, men Kikki kanske gör som Markoolio 2009 och bryter av med något annat hon inte gjort innan i festivalen.

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, 😀 Visst ser det ut att finnas en hel del återvändare i startlistan, men med lite jokrar och en del nykomlingar så kan det nog bli ett ganska varierat startfält trots allt… om Aftonbladet inte är helt ute och cyklar denna gång.

  @Oskar, Jag föredrar faktiskt din schlager-idé framför en country-låt till Kikki men tror tyvärr snarare på det sistnämnda. Men, men… man vet aldrig. 😛

 6. Lukas

  Personligen hoppas jag nästan att Aftonbladet har helt fel denna gång. Jag ser ingen genrevariation av de artister jag ser, det verkar mest vara akter kring det som är populärt just nu, inget band är med på listan, och så tre suspekta komediakter… ett startfält som känns allt annat än tryggt.

 7. Jonas

  Tråkigt besked Tobbe Ek skriver idag att Alcazar är definitivt inte kommer medverka i melodifestivalen 2018. På Lina Hedlund hintar de om att något ska avsöjas om Alcazar och 2018 men det ska inte handla om melodifestivalen.

 8. Schlagerpinglan

  @Lukas, Personligen hoppas jag att 2018 visar sig vara ett år med riktigt bra låtar, vilket jag egentligen föredrar framför bra/intressanta artister med intetsägande låtar. Helst vill man ju ha hela paketet men då det finns många artister som jag inte känner till bland de uppradade så känner jag mig ganska hoppfull än så länge, även om jag får kämpa mig till det. 🙂

  @Jonas, Mmm… här hoppas jag att Tobbe är felinformerad, men han brukar ju tyvärr inte vara det så ofta när det gäller just MF-artister. Några småfel brukar det dyka upp men använder man ord som “definitivt nej” och “bekräftat från flera olika håll” så känns det inte speciellt hoppfullt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se