Eurovision 2018: Blandade nyheter

2017-11-26 (söndag)

ESC2018 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni några korta nyheter som alla är relaterade till Eurovision Song Contest 2018 (samt lite om JESC 2017). (Klicka på respektive flagga för mer information om ländernas ESC-planer och ESC-historia.)

Georgien Dags för Junior Eurovision Song Contest 2017 i Tbilisi i Georgien
I dag, söndagen den 26:e november kl. 16:00, kommer finalen av JESC 2017 att genomföras. De 16 deltagande bidragen hittar ni på junioreurovision.tv, där man även kan rösta på sina 3, 4 eller 5 favoriter efter att man sett på snabbreprisen av bidragen. Finalen kan följas via livestream på youtube.
SanMarino San Marino: Ylva & Linda Persson med bland fanklubbarnas favoriter
Den svenska artist- och låtskrivarduon Ylva & Linda Persson finns med bland de som tagit sig vidare till fanklubbarnas slutliga omröstning i San Marinos nationella ESC-uttagning.

Klubbmedlemmarna har nu fram till den 1:a december kl 13:00 på sig att rösta fram sin vinnare, d.v.s den som får ett av wildcarden i finalen. Ni hittar samtliga fanklubbs-kandidater på 1in360.com medan mer info om uttagningen finns här: San Marino i ESC 2018. (Källa: esctoday.com)

Kroatien Kroatien: DORA kommer tillbaka (enligt kroatisk media)
Senast Kroatien använde sig av den klassiska nationella uttagningen DORA var 2011, sedan dess har det varit idel internval. Enligt jutarnji.hr så planerar dock TV-bolaget HRT att återuppliva DORA inför ESC 2018.

Några officiella uppgifter finns ännu inte men surret säger att det ev. är tal om en semifinal och en final i antingen Opatija eller Zagreb någon gång mellan slutet av februari och början av mars 2018 där jury- och teleröster utser vinnaren. (Källa: esctoday.com)

Cypern Cypern: Auditionerna har inletts
I januari 2018 kommer en mix av jury- och teleröster att utse den artist (av 4-5 finalister i en nationell uttagning) som kommer att få representera Cypern i ESC 2018 med en låt av Alex P.

Vilka som får tävla i finalen har ännu ej avslöjats men TV-bolaget CyBC har meddelat att auditionerna inletts och att artisterna blir bedömda utav en tremanna-panel bestående av Alex P (Cyperns ESC 2018-låtskrivare), Christer Björkman (Melodifestivalen-producent) och Charis Savvas (Cyperns ESC 2017-koreograf). (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se