Sverige I dag, den 28:e november, kommer SVT att presentera de 28 bidrag, artister och låtskrivare som ska tävla i Melodifestivalen 2018, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. Ni kan följa presskonferensen live via SVT Play och Melodifestivalens Facebook-sida kl. 09:30.

Schlagerpinglan: I väntan på de slutliga bekräftelserna så kan vi ta del av sista-minuten-ryktena angående de sista fyra platserna som Aftonbladet ännu inte sägs ha kunnat avslöja, se listan över de 24 “avslöjade” (men inte officiellt bekräftade) namnen här.

Bland de som uppges kunna vara bland de fyra sista artisterna (och som benämns som vilda rykten) finns Carola, FO&O-Omar Rudberg, Emilia Rydberg Mitiku, Niello, Linnea Henriksson, Jakob Karlberg och Anna Bergendahl, allt enligt Aftonbladets Schlagerbloggen.

Själv hoppas jag att SVT lyckats att hålla ett riktigt stort och intressant namn hemligt in i det sista, både för dagens underhållningsvärde vid presskonferensen och som förstärkning av Melodifestivalens startfält. Frågan är dock vem det skulle vara nu när Alcazar verkar vara ute ur leken, eller är de verkligen det? Hoppet är det sista som överger en, sägs det. 😛

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.
Mer om Övriga länders förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “I dag presenteras artisterna i Melodifestivalen 2018!”

 1. Adri

  Linnea Henriksson är en av mina stoooora favoriter inom den moderna svenska musiken. Så när man ser hennes namn dyka upp i rykteskvarnen så blir jag både glad och rädd. Glad för att hon får visa upp sig ytterligare, även om jag skulle kalla henne stor nog för att vara ett ”household name”, men rädd för man vet inte om det är den musik som premieras i MF.

  När jag sen då går in på Tobbes blogg på Aftonbladet och möts av förklaringen till varför det ryktas om henne blir jag förvirrad.

  ”I fredags stod hon på ”Idol”-scenen. Var det en försmak av vad som kan komma i Melodifestivalen 2018?”
  Visst… det kanske är lite tidigt på morgonen för min hjärna, men jag följer inte kopplingen. Idol och MF är inte samma program, de har inte den omedelbara kopplingen. Jag hoppas som sagt att hon kanske ger MF en chans, men jag tror nog att Tobbe läser in liiiite för mycket i ett gästframträdande på idol.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Det kan mycket väl vara ett sista desperat försök att nämna alla tänkbara artister som gjort väsen av sig på sistone för att bättra på statistiken. För din skull så hoppas jag dock att det ligger lite mer bakom. Snart vet vi. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se