Sverige Schlagerpinglan: I går presenterade SVT de 28 artister, låtskrivare och låttitlar som kommer att få tävla i Melodifestivalen 2018, se hela startfältet här. Hur bidragen låter har vi ännu inte fått höra men det stoppar inte bettingbolagen från att börja dela ut odds på de tävlande artisterna.

Här nedan ser ni hur oddsen ser ut ang. chansen att vinna Melodifestivalen 2018 så här dagen efter att artisterna presenterats:

Förhandsfavorit att vinna Melodifestivalen 2018:

Mariette (4:a i Melodifestivalen 2017 med “A Million Years“)

Oddsen att vinna Melodifestivalen 2018 – 29/11-17:

5.00 Mariette 26.00 Ida Redig
6.50 Benjamin Ingrosso 26.00 Martin Almgren
6.50 Liamoo 26.00 Renaida Braun
10.00 Dotter 31.00 Jonas Gardell
14.00 Jessica Andersson 36.00 John Lundvik
14.00 Margaret 36.00 Moncho
16.00 Kamferdrops 41.00 Rolandz
16.00 Samir och Viktor 51.00 Barbie Escobar
16.00 Sigrid Bernson 51.00 Felix Sandman
18.00 Oliva Eliasson 51.00 Kikki Danielsson
21.00 Elias Abbas 51.00 Mendez
21.00 Emmi Christensson 51.00 Stiko Per Larsson
21.00 Felicia Olsson 76.00 Edward Blom
21.00 Mimi Werner 76.00 Kalle Moraeus
(Källa: unibet.com)

Schlagerpinglan: Då vi ännu inte hört några bidrag, och jag vill tro att mycket av slutresultatet faktiskt beror på låtarna, så tänker jag inte försöka mig på någon närmare analys av listan ovan. Jag tycker bara att det är intressant att se hur förväntningarna på de tävlande artisterna ser ut så här inledningsvis när de inte har någon låt eller scenshow att luta sig mot. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför Melodifestivalen 2018 och ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “De första oddsen att vinna Melodifestivalen 2018”

 1. Mr A

  Känns upplagt för Mariette. Är det därför Alcazar inte fick vara med?

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Förhoppningsvis så har Alcazar en riktigt bra låt när/om de väl ställer upp igen och man får väl förutsätta att de inte hade det denna gång. Tråkigt när bra artister dyker upp med låtar som inte riktigt känns som förstahandsval och därmed inte kan tävla om de bästa placeringarna.

  Artistmässigt så hoppas jag nu nog på Jessica medan jag låtmässigt fortfarande tror att Mendez och Margaret kan bjuda på något intressant. Helst så ser jag gärna att en av nykomlingarna imponerar med en riktigt bra låt och passande scenshow. Det är ju trots allt roligare om man har något att heja på, vilket jag tyvärr inte haft på sistone. Mycket bra i MF varje år, men det där lilla extra som får mig att riktigt engagera mig har jag saknat. Alcazar hade förmodligen kunnat ge detta men nu blev det som det blev.

 3. Adri

  Som det Mariette-fan jag är (min personliga schlagerdrottning… som dock inte sjunger schlager, men i detta sammanhanget är det den stämpeln man får!) så hoppas jag Mariette deltar med något som får hennes odds att bli ännu lägre och sen vinna (OBS! Jag kommer inte vilja ge henne en vinst bara för att hon är Mariette, låten måste va där också! Men det tror jag den kommer vara! 🙂 )

  Som det fan av statistik jag är också så är jag glad att hennes deltagande är i sista deltävlingen så när alla låtar släpps är den färsk i minnet! Aja, det finns flera andra artister jag ser framemot så ska inte börja favorisera Mariette än 🙂 många långa månader kvar tills jag får svaret på om hon lever upp till det!

  Sen ska man väl ta dessa odds med ganska rejäla nypor salt, bara kolla på de första oddsen som släppts tidigare år, vilka som tippats vinna:
  2017 – Loreen (fel)
  2016 – Molly Sandén (fel)
  2015 – Måns Zelmerlöw (rätt)
  2014 – Sanna Nielsen (rätt)
  2013 – Ulrik Munther (fel)
  2012 – Danny (fel)
  2011 – Eric Saade (rätt)

  Fler fel än rätt med andra ord!

  Sen ska man nog inte gräva i varför Alcazar inte fick en plats. Man får väl utgå från att deras låt inte dög. De får väl hoppas på något annat år! 🙂 Baserat på uttalanden från instagram från medlemmarna så verkar de ha lite svårt att ta sin rejection, men förhoppningsvis slipar de sig och kommer tillbaka bättre än vad de hade varit i år! 🙂

 4. Mr A

  Tror det är tvärtom. Björkman vill ha Mariette som vinnare. Varför i så fall ha Mariette med en låt av JE(Som SVT velat ha med sen 2002) och sätta henne i delfinal 4 med bara Rolandz som konkurrens? Felix Sandman tex med en ballad känns nu inte som nåt hans fans går igång på. Tror på Lundstedt att det är en vinnarlåt. Det finns ingen mening att vara med annars. Lite synd när det är 20års ju ileum med.https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/A2d2Vz/lundstedts-attack-pa-bjorkman-efter-att-alcazar-ratats Kanske dags för 32 låtar igen?

  Allt är krattat för Mariette denna gång. Nu kanske låten är jättebra men känns lite genomskinligt. Men vi får se. Alcazar kan ju komma igen med samma låt året efter om de inte släpper den.

 5. Adri

  Jag tror än en gång att Alcazar helt enkelt inte höll måttet, hur gärna de (främst Andreas) vill tro att de hade vunnit om de deltagit. Något jag för övrigt tvekar ganska rejält på.

  Vissa personer/akter i tävlingen märker man har passerat sina ”bäst före”-datum och Alcazar är en av dem. Även Andreas Johnson och Jessica Andersson (jag är redan nu ganska säker på att Jessica troligtvis inte kommer få en plats i topp 5… eller ens final). Detta är inte relaterat till ålder, jag är ingen åldesföraktare alls 🙂 men kollar man deras performance-skills över tid märker man att de inte är som de brukade.

  Ni var ett par stycken som uppenbarligen ville ha Alcazar i tävlingen, och det är ju tråkigt att ni fick bli besvikna. Jag hade själv inte vart speciellt emot deras comeback i tävlingen 🙂

  Men jag måste erkänna att det smakar illa att se hur uppenbart bitter Andreas är, en riktigt dålig förlorare. Han är övertygad om att de hade en vinnarlåt, men han har antagligen tänkt så de andra gångerna också och hur har det slutat? Inte ens i final alla gånger. Jag tycker han ska släppa det, undvika att öppet kritisera Björkman. För det han gör då är att kritisera startfältet också, och det känns dumt. Alcazar har varit med fem gånger, nu kan väl andra få sin tid i rampljuset så får de hoppas på ett annat år…

  Det summerar mina tankar väl: tråkig att ni Alcazar-fans fick bli besvikna! Och tråkigt att Andreas inte fick vara med i festivalen, men jag tycker han kan hantera det lite bättre! Just nu sjunker han lite för mig.

  Sen angående Mariette’s eventuella vinstchanser finns det inte så mycket att kommentera. Låtarna är ju fortfarande gömda för mig, och det känns nästan för tidigt att börja spekulera! 🙂

 6. Schlagerpinglan

  Det är lite svårt att kommentera något utan att veta hur Alcazars eventuella MF 2018-låt låter. Av de fem bidrag de ställt upp med så här långt så tycker jag att “Stay the Night” och “Not a Sinner, Nor a Saint” var två vinnarkandidater medan resten fungerade på discon men inte riktigt höll måttet i MF. Detta betyder m.a.o. att jag inte tyckte att deras senaste två försök (“Headlines“ och “Blame It on the Disco“) nådde riktigt lika högt som jag hade hoppats och därför är jag lite skepiskt till att de faktiskt hittat en låt som skulle kunna platsa bland derat topp-tre, vilket lär krävas för att de ska kunna ha en chans att vinna. Med det inte sagt att jag har någon åsikt ang. deras ev. 2018-deltagande, bara att det är tråkigt att de inte hittat en låt som övertygat rätt personer.

  Vad gäller de artister som uppges vara Björkmans favoriter så tror jag inte att det har någon större betydelse när de väl är valda (om de inte fifflar med röstningsresultatet, vilket jag inte tror/hoppas att de gör). I slutändan så är det trots allt tittarna som väljer ut finalfältet och får rösta fram sin egen favorit (som visserligen riskerar att röstas ner av den internationella juryn, men ändå).

  Därmed ställer jag mig mittemellan de riktiga Alcazar-fansen och de övriga och sörjer att Alcazar inte fick vara med men hoppas att de kommer tillbaka när de har en låt som överträffar de tidigare fem försöken. Jag vill inte bara se Alcazar delta, jag vill se dem vinna. 🙂

  Vad gäller Mariette så har jag gillat hennes två senaste bidrag och tror därför att jag mycket väl kan tycka om hennes 2018-bidrag, men det finns många andra artister i startfältet som jag rankar på ungefär samma sätt så för mig personligen så är hon inte bland favoriterna (inte utan att ha hört hennes 2018-låt i alla fall). Därför kan jag i nuläget inte peka ut någon artist som jag ser som personlig favorit till segern (hoppas på Mendez, Margaret och Jessica Andersson men tror inte på det om de inte har rejäla super-låtar, vilket tiden får utvisa).

 7. Mr A

  Det enklaste hade väl varit A. Låtit Alcazar varit med och se hur de stått sig i konkurrensen så fick man se om det är ett vinnarbidrag. Det var väl en låt av Deb x2? Och de har väl moderna låtar? B. Ha 32 låtar igen så hade fler låtar varit med. Te x har Ann louise Hansson sagt hon skulle ställa upp om Josefin skriver ett bidrag som hon säkert gjort.

  ” Flera äldre artister har skickat in ”fantastiska saker som var precis utanför” att komma med, enligt tävlingsproducent Christer Björkman. Han hoppas få tillgång till de låtarna inför Melodifestivalen 2019.”
  Källa https://blogg.svt.se/melodifestivalen-expertbloggen/artisterna-melodifestivalen-2018-hela-listan-så-blir-deltävlingarna/

  Nu kan ju Alcazar spara sin låt till nästa omgång om den är en kanonlåt eller så varför inte försöka för ett annat land. Tex UK nu när måns ska var programledare.

  Tex har väl Gardells låt valsat runt i juryrummet i flera år nu har jag hört. Så de får ju spara en låt om de känner för det.

  Så jag har inget emot att Alcazar inte kom med men varför kratta manegen åt Mariette? Varför inte större konkurrens i delfinal 4? Då det hade varit kul att se en match om vinsten.

 8. Mr A

  Och ja det är tittarna som väljer ut finalfältet men jury plus björkman väljer ut låtarna som är med från början.

 9. Adri

  Jag tror inte Mariette kommer få det så enkelt som du verkar tro, Mr A (inte förrän låtarna spelat, förhoppningsvis fortsätter hennes överlägsenhet även 2018 men jag kan ju bara snacka ur nuläget 🙂 )

  Elias Abbas spelas ju mycket på radio nu, så han är ju mitt i ett genombrott. Över 8 miljoner streams på spotify, och då endast på två releaser. Det är ett snitt på fyra mille per release. Rolandz kan säkert bli årets ”Kvinnoböske” från 2015. Felix gick ju till final i år, då kan det hända igen. Olivia har en låt skriven av Anton Ewald, han har ju imponerat tidigare i tävlingen 🙂 (i resultatlistan då, inte på mig personligen… alls).

  Och sen ska man aldrig räkna bort de mindre upp-hypade Felicia och Emmi heller. Vad vore Melodifestivalen utan några genombrott varje år? Mariette var i stort sett okänd när hon vann sin delfinal 2015 🙂

  Så, ha ett open mind fram tills låtarna avslöjas tycker jag 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se