SanMarinoSom det tidigare meddelats så kommer tre av de tio deltagarna i San Marinos nationella uttagning att utses genom wildcards. Det första utses av anmälda fanklubbar (läs mer om det här), det tredje är reserverat till en artist från San Marino och det andra utses av allmänheten med start den 1:a december.

Allmänhetens wildcard utses genom att besökare på 1in360.com like:ar sina favoritartister mellan den 1:a december och den 10:e december. Den artist som får flest likes får det andra wildcardet. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat: Efter 24 timmars röstande så ser topp-tio ut som följer:
1. Miguel Vicente (Spanien – 4291 likes), 2. GLORIA ZACCARIA (Italien – 3030 likes), 3. Sofya Angel-Barokko (Ryssland – 3005 likes), 4. Dario Mifsud Bonnici (Malta – 2972), 5. Yana Gloushak Яна Глушак (Ryssland – 2365 likes), 6. Hilary Smile (Italien – 1439 likes), 7. Panagiotis Mademlis (Grekland – 1407 likes), 8. Stavros Pilichos (Grekland), 9. Dario and Grecia Bezzina (Malta – 1269 likes), 10. Raylan Arbizu (Spanien – 1251 likes) (Källa: esckaz.com)

Deltagarna i San Marinos nationella ESC 2018-uttagning:

Wildcard nr 1: Väljs ut av de anmälda ESC-fanklubbarna.
Wildcard nr 2: Väljs ut av allmänheten.
Wildcard nr 3: Ges till en artist från San Marino.
Deltagare nr 4-10: Väljs ut internt av SMRTV och 1in360.com från de anmälda artisterna.

Schlagerpinglan: Den 30:e november slutade SMRTV och 1in360.com att ta emot bidrag till San Marinos nationella uttagning av bidrag inför Eurovision Song Contest 2018 och totalt så uppges det ha inkommit över 1000 bidrag.

Många av dessa har tagits bort efterhand då de inte var seriöst menade och det är en av anledningarna till att jag inte gått all in och försökt mig på att lyssna på alla de hoppfulla artisterna, vilket jag annars brukar göra vid varje nationell uttagning. Denna gång inväntar jag det första urvalet innan jag börjar att bilda mig en uppfattning om startfältet. Inte lika roligt, men ganska tidsbesparande. 🙂

När väl de tio deltagarna presenterats så kommer det att genomföras sju live-shower med start i januari 2018. Finalen, där tre artister uppges tävla med vars ett tänkbart ESC-bidrag, kommer att ske i februari 2018. Personligen håller jag tummarna för att en artist från San Marino ska visa sig vara den starkast lysande stjärnan men än så länge så verkar det främst vara utländska talanger som intresserat sig för uttagningen. Vi får väl se vad som händer. 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “San Marino i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se