Australien För fjärde året i rad så kommer TV-bolaget SBS att välja ut sitt ESC-bidrag internt. Vilken artist som valts ut att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2018 i Portugal i maj avslöjas nu på måndag den 11:e december. (Källa: eurovision.tv)


Who will be Australia’s next Eurovision star?” (0:34 – Dec 7, 2017 – eurovision.tv)

Australiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2017: Don’t Come Easy“, Isaiah (Internval) 9:a i finalen
2016: Sound Of Silence“, Dami Im (Internval) 2:a i finalen
2015: Tonight Again“, Guy Sebastian (Internval) 5:a i finalen

Schlagerpinglan: Det som såg ut att vara ett jubileumsinhopp i finalen 2015 är nu inne på sitt fjärde år och börjar nästan likna ett permanent deltagande. Personligen hade jag inte haft något emot att de blev uppgraderade, så de deltar på samma villkor som alla andra, men så länge man inte riktigt vet vad som händer med Eurovision Asia så är det svårt att ha någon riktigt klar åsikt. 2018 är de med i alla fall och det får väl räcka för tillfället. 🙂

Vad gäller deras 2018-bidrag/artist så hoppas jag att de väljer något så långt ifrån “Sound Of Silence 3.0” som möjligt. Originalet var fantastiskt och förtjänade sin andraplats medan uppföljaren inte riktigt höll hela vägen. Visserligen var det ett mycket bra ESC-försök men siktar man på den allra översta placeringen så får de nog överraska med en ny infallsvinkel. Vi får väl se om artistpresentationen kan ge en hint om vilken sorts bidrag det blir denna gång.

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Australien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2018: Australien är redo att avslöja sitt internval”

 1. Adri

  Fram tills att det faktiskt skett så kommer jag hoppas och heja på “The Veronicas” för Australiens räkning. Jag vet att jag skrivit det förr, och jag vill ju inte tjata ut mig men det finns få länder där mitt personliga val är så självklart!

  Australien har gett världen så mycket i musikvärlden: AC/DC, Sia, Men at Work, Iggy Azalea etc, och trots dessa gigantiska och fantastiska namn så är mitt val ändå, den lite mindre kända duon, The Veronicas.

  De finns få som är så mångsidiga som The Veronicas tycker jag. De har gjort vanliga upptempo-poplåtar, midtempo, electro, rock, punk, ömtåliga piano-ballader. När de släpper nytt vet man aldrig vad som väntar en. Och det bådar gott för att då urskilja det från Sia-träsket som “Sound of Silence” befann sig i.

  Det är oerhört svårt att bara välja en favorit av The Veronicas, men just nu i skrivande stund går väl den utnämningen till: ALWAYS (Men som sagt… det är sällan de sviker en. Just i detta nu kommer jag bara en låt av dem som jag faktiskt fick avbryta mit i. Det är ett gott betyg!)

  https://www.youtube.com/watch?v=UhKqRLHLGpI

 2. Micke

  Alltid tråkigt att vara negativ. Fan så mycket roligare att vara positiv men ibland är det svårt som i fallet med Australien. Deras vara eller inte vara i ESC lämnar jag helt till andra Nu är de med och då koncentrerar jag mig enbart på det.

  Australien är ett starkt musikland så jag hade väntat mig ett star deltagande men än så länge lyser det med sin frånvaro. Jag är inte naiv jag vet att detta är ESC och att tro på att de starkaste artisterna och låtarna dyker upp är ju en utopi som gränsar till vansinnigt tänkande men nog hade jag trott och hoppats på mer än detta som vi fått oss till livs. Är det samma låtskrivare till alla tre? Vet att det inte är det men det verkar banne mig så.

  2015 tycker jag var direkt dålig. Den var vare sig OKEEEEEEEEEEY tonight eller vid något annat tillfälle. 2016 sterilt till leda hur mycket hon än keep caaaaling caaaaaling caaaaling caaaaaling. Vet inte om jag nånsin tröttnat så fort på ett bidrag. Gillade den vid första och andra lyssningen men sen stendog den. 2017 känns helt enkelt inte genomarbetat och det hjälper inte att de gastar ut att det Don´t come easy Australien kan bättre så enkelt är det och nu hoppas jag de äntligen bevisar det 2018.

  Visserligen har de bara deltagit i tre år men de är det enda land i ESC som jag aldrig någonsin har tagit till mig ett bidrag ifrån. Nu är det som sagt dags att sudda ut den “skammen”. Väntar mig inga fantastiska artister och låtar men något ska ni allt kunna få till. Veronicas som Adri snackar om köper jag rätt av även om vi två har olika syn på gruppen. För mig är det lite mer rockeran jag tar till mig och den har tyvärr avtagit allt mer. Men visst jag köper Veronicas

 3. Adri

  Precis som talaren ovan har Australien ännu inte blåst mig av stolen.

  2015: Det är väl den som kommit närmast. Jag gillar ju det ”old school american”-soundet i låten med de tydliga blåsinstrumenten och det höga deltagandet från kören. Känns lite tidigt 70-tal, men med en snyggare produktion. Klassiskt eurovision”problem” med denna dock. Och det är att låten imponerade på mig först efter tävlingen. Första gången jag ens tyckte om låten lite grann var när den spelades på en polares student senare 2015. Först då klickade den. Så det har varit en riktig växare. Från plats 31/40 till nuvarande plats 13/40. Den får 4/5.

  2016: Här är ett PERFEKT exempel på att perfektion är skittråkigt. Detta känns kanske som ett konstigt klagomål, men allting är rätt. Det är för mycket rätt. Och då blir det jättetråkigt. Kallt och sterilt. Ingen känsla, ingen sårbarhet… nej. Tack gode Gud (eller nån) att denna inte vann. Plats 28/42. För det är en bra låt i grunden. Men den blir tråkig i längden. Till skillnad från Micke så är min favoritdel faktiskt ”calling-calling”-bryggan 🙂 Den får 2/5 i betyg.

  2017: Här är verkligen inte allting rätt. Tvärtom är allt extremt mediokert. Isaiah är medioker, låten är medioker, helt okej musik men verkligen inte unik, framträdandet drog ner den ytterligare. Plats 36/42. Den får 1+/5.

  Så Australien har ju tyvärr en nedåtgående spiral på mina listor. Hoppas 2018 ändrar det läget. (Och helst då med The Veronicas… men det mesta lär funka bättre än Isaiah. Hoppas bara jag inte jinxade det nu.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se