Tyskland TV-bolaget NDR har meddelat att finalen av Tysklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, “Unser Lied für Lissabon“, kommer att avgöras den 22:a februari i Berlin.

I finalen kommer 5 artister att tävla och så här långt så har producenterna och den speciella Europapanelen sållat ut 20 artister av de totalt 4000 som sökt sig till uttagningen, se tillvägagångssättet här nedan:

De fem finalisterna väljs ut så här:

Fram till den 6:e november kunde manade artister anmäla sig online, vilket resulterade i att NDR fick in över 4000 anmälningar från hoppfulla artister.
Producenterna gjorde en grovgallring och lät 200 artister gå vidare till nästa fas.
Därefter fick en Europapanel, bestående av 100 tyska medborgare, välja ut de 20 toppartisterna. Detta gjordes genom att de samlades i olika tyska städer där de fick se korta videoklipp av alla 200 artisterna. Efter några veckor var jobbet gjort.
Det ordnades en Eurovision workshop för de 20 utvalda artisterna (varav 9 har offentliggjorts, se listan nedan) där de fick sånglektioner och spelade in nya videor som ska hjälpa Europapanelen och en internationell jury att välja ut de slutliga fem finalisterna.

9 av de 20 utvalda, inte nödvändigtvis de fem finalisterna:

Ivy Quainoo (“You Got Me” – The Voice of Germany-vinnaren 2012)
VoXXclub (“Rock mi” – grupp som sjunger och joddlar på bayerska)
ZweiLand (“Komm wir heben ab” – Germany’s Got Talent-vinnaren Jay Oh + dokusåpadeltagaren Diana Schneider)
Xavier Darcy (“Orléans” – fransk-brittisk sångare)
LauraAubreyWanja (blog.prinz.de – nybildad tjejgrupp)
Danyal Demir (“Pony-cover” – tidigare The Voice-kandidat)
Lara Loft (“I Will Return” – tidigare The Voice-kandidat)
Vinh Khuat (“I can do that” – tidigare The Voice-kandidat)
Boris Alexander Stein (“Losgeloest” – tidigare The Voice-kandidat)
(Källor: escxtra.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Så här på förhand så verkar det ju onekligen som att Tyskland storsatsar och försöker göra allt i deras makt för att försäkra sig om att de inte ska hamna bland de sämst placerade i finalen för fjärde året i rad. Kan de bara komma ifrån tanken att de tvunget måste hitta en “ny Lena” (det har blivit lite väl mycket av unga solist-tjejer från Tyskland på sistone) och fokuserar på något nytt som kan tilltala många så kan de mycket väl lyckas. Jag håller tummarna för det i alla fall. 🙂

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se