SanMarinoEfter att de inledande tre wildcard:en valts ut på varierade sätt, se listan nedan, så återstod det endast de sista, internvalda artisterna för att startfältet i “1 in 360“, San Marinos nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, skulle bli komplett.

Ursprungligen var det tänkt att endast tio artister skulle få tävla men båda arrangörerna, 1 in 360 och SMRTV, ansåg att de fått in så många talangfulla förslag att de internvalde 8 artister i stället för 7, se listan nedan.

“1 in 360” kommer därmed att bestå av 6 inledande shower i januari/februari där till slut tre av de elva artisterna når finalen, som avgörs i slutet av februari. Inte förrän i finalen kommer de potentiella ESC-bidragen att presenteras och då blir det tre låtar som valts ut internt i samspråk med artisterna.

Deltagarna i San Marinos nationella ESC 2018-uttagning:

Wildcard nr 1 = Emma: Valdes ut av de anmälda ESC-fanklubbarna. (läs mer här)
Wildcard nr 2 = Giovanni Montalbano: Valdes ut av allmänheten. (läs mer här)
Wildcard nr 3 = Irol: SMRTV valde ut en artist från San Marino. (läs mer här)
Deltagare nr 4-11: Valdes ut internt av SMRTV och 1in360.com. (se nedan)

En av de internvalda artisterna i San Marinos ESC 2018-uttagning:

Jessika M​uscat (se hennes ““1 in 360”-auditions-video“)

De åtta internvalda “1 in 360”-artisterna:

Camilla North (Norge) Judah Gavra (Israel)
Franklin C​alleja (Malta) Sebastian Schmidt (Tyskland)
Jenifer Besky (Tyskland) Sara de Blue (Österrike)
Jessika M​uscat (Malta) Tinashe Makura (Zimbabwe)

Schlagerpinglan: I brist på artister från San Marino bland internvalen så glädjer jag mig åt att se Jessika (flitig deltagare i Maltas ESC-uttagningar med bl.a. “Hypnotica” 2014) bland de utvalda, även om jag så här inledningsvis håller en liten tumme för att Irol ska sopa mattan med konkurrenterna. 🙂

Andra kända namn från nationella ESC-uttagningar, förutom det första wildcard:et Emma, är Franklin (också flitig Malta-deltagare, bl.a. “Still Here“ 2015) och Judah Gavra (“We’re Beautiful” i Israels “Kdam Eurovision 2013”).

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “San Marino i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se