ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 20:e januari, kommer Ungern att påbörja sin nationella uttagning medan både Litauen och Frankrike kommit fram till del två av sina respektive uttagningar. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Lördagen den 20:e januari

Litauen Litauen, “Eurovizija 2018” – Show 2:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT Televizija, LRT Lituanica och lrt.lt
Förutsättningar: Juryn och tittarna (50/50) röstar vidare 6 av 12 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför andra “Eurovizija 2018”-showen

Ungern Ungern: “A Dal 2018” – Heat 1:
Tid: kl. 20:30 CETPlats: Duna TV och mediaklikk.hu
Förutsättningar: Juryn och tittarna röstar vidare 6 av 10 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför första “A Dal 2018”-deltävlingen

Frankrike Frankrike, “Destination Eurovision” – Semifinal 2:
Tid: kl. 20:55 CETPlats: France 2, TV5Monde, france.tv, tv5monde.com, youtube och/eller facebook live-stream
Förutsättningar: Fransk- och internationell jury (50/50) röstar vidare 4 av 9 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför andra “Destination Eurovision”-semifinalen

Schlagerpinglan: Då de tre uttagningarna intresserar mig ungefär lika mycket så kan det ev. bli lite mycket av det roliga runt nio-tiden (dock inget mot hur det kommer att se ut i februari). Att missa någon av de tre showerna är däremot inget alternativ så det löser sig säkert, denna gången också. 😀

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, vilka shower ni än väljer att följa (eller om ni inväntar resultat och länkar, vilket dyker upp här under morgondagen/när de blir tillgängliga). 😀

Resultat-uppdatering:
Resultatet av Litauens deltävling hittar ni här
Resultatet av Ungerns deltävling hittar ni här
I Frankrike gick “Mercy“, “Ailleurs“, “Rêve de gamin” och “Lisboa Jerusalem” vidare (mer om det i morgon)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Inför kvällens nationella ESC-deltävlingar”

 1. En polack

  Detsamma pinglan 🙂

  Jag ser mest fram emot Frankrike. Medans Ungern verkar ha rätt så sömniga låtar av det lilla jag har hört. Jag vill vänta tills dem har sin final för hittills har dem lite för många låtar i sin uttagning. Litauen… Har inte lyssnat på någonting och helt ärligt vill inte det heller. 50 låtar i deras selektion samt urusla låtar.

  Men hoppas som sagt på Frankrike som troligtvis vill komma högt i år 😉

 2. Adri

  Tydligen har det franska resultatet läckt, och jag vet nu vilka låtar som tar sig vidare. Så den spänningen försvann snabbt från mig nu 🙂

  Ta det lugnt, jag har inga planer att spoila resultatet alls! Jag vet bättre än så 🙂 Jag tänker inte ens säga om jag är glad, sur eller likgiltig inför resultatet 🙂 MEN… jag kan ta tillfället i akt och undra hur tusan den franska delegationen tänkte när de valde att ha en uttagning med hyfsat stor publik, men inte live! Klart publiken kommer snacka och skriva om det! 🙂

  På det området får jag nog säga: gör om, gör rätt, fransk TV! 🙂

  Finalen ska ju dock va live vad jag förstått, alltid nåt! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @En polack, Både Ungern och Litauen har en hel del bidrag och shower kvar i sina uttagningar så det är helt förståeligt att man väntar tills de bästa bidragen sållats fram. I Frankrikes fall så har ju den sållningen redan gjorts och jag tycker personligen att de gjort ett riktigt bra jobb där. 🙂

  @Adri, Mmm… det fungerar ju i Litauens uttagning då det inte spelar så stor roll att man redan vet juryns röster eftersom tittarna kompletterar med sina röster. I Frankrikes uttagning, där t.o.m. wikipedia lade upp resultatet långt innan den första semifinalen (men senare tog bort dem), så blev däremot effekten en helt annan. :/

  Eftersom jag inte hört mer än smakproven (och lyckligtvis inte längre kommer ihåg alla fyra som uppgavs gå vidare) så ser jag likväl fram emot semifinalen. 🙂

 4. Micke

  Tänkte jag skulle kika in en kort på det franska. Hamnade direkt på Lucie Vagenheim. Insåg direkt att jag måste hamnat fel, att jag hamnat i MF istället. Löjliga robotdansare och en allt annat än tonsäker sångerska. Hur kunde jag gå så fel 🙂

 5. Micke

  IGIT RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Så jävla gott rent ut sagt med en artist som inte säljer sig utan bara går in och är. Artistmässigt på en helt annan planet än övriga. Både huvudnumret och det innan bara han var och visade vad det handlade om.

  Till fina? No way Jose but as care. Detta är ESC vi pratar o. Men juryn ge mig gärna en käftsmäll och bevisa motsatsentivt på min topp 3 överhuvudtaget hittills i år

  Tack iGIT för det du är, var och bevisade 🙂

 6. Micke

  Jisses förvann li bokstäver där 🙂

 7. Adri

  Micke: Egentligen skulle jag inte kolla på franska heatet ikväll. För det första, jag visste ju resultatet sen imorse och jag skulle jobba.

  Men eftersom jag har världshistoriens enklaste jobb kunde jag ändå ta mig en titt, och måste bara fråga: såg vi samma framträdande av Igit?

  För är det någonting jag saknade hos honom, var det just äkthet. Jag satt och tänkte ”men snälla herre… bara sluta skådespela och sjung din sång”. Igit störde mig enormt. Det var för teatraliskt för mig.

  Låten gillar jag. Främst musiken. Igit varken tar från, eller ger till, låten någonting. Men musiken är ju underbar. Jag vet inte om detta är en referens som passar alla (eller nån) i detta forum men bilderna jag får i huvudet under låten är scener från filmen ”Hugo” av Martin Scorsese. Och när en låt så omedelbart kan associeras till en film jag älskar så är det ett högt betyg för mig 🙂 Så min kritik mot Igit till trots så måste jag ändå säga att den funkade grymt live! 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Ojsan, vad gäller Igit så uppfattade vi både honom och hans sång väldigt olika, men roligt att se att något faller dig rejält i smaken. 🙂

 9. Micke

  Något??????????????? Tycker hon jag är gnällig? 🙂 Just kiding my friend

  Tycker hela ESC har startat upp mer positivt än jag hade väntat mig. Älskar dessutom när det blir blandad kompott. Tyckte det var underbart med IGIT i kontrast till vissa andra grejer. Hoppas framförallt att förra veckans vinnare slipar bort vrålen och den följande Michael Jackson look-a-like. Eller vad det nu var. Bra var det i alla fall inte. Synd för det bidraget lyfte sig i övrigt enormt live

 10. Micke

  @Adri, jisses. Det var ju helheten som var hela grejen med IGIT. Så skönt med någon som verkligen tar det för vad det är. Till skillnad från Nassi to say the least. Tyckte illa om den innan men liveframträdandet gjorde ju inte saken bättre. Till viss del ursäktat med att han var enormt nervös men ändå.

  Adri jag vet också resultatet men jag måste ju spela med i det jag säger. Vill ju inte förstöra för någon 🙂

  Vet inte om någon här kan franska. Hoppas inte det så att ni slapp höra det ärthjärnan i publiken ropade ut om ett visst bidrag.

  IGIT och Madame Monsieur var mina favvisar ikväll. Tyvärr tappade de flesta live

 11. Micke

  Så då behöver man inte knipa längre då 🙂 De två överlägset bästa och de två överlägset sämsta gick vidare ikväll. Enklast av allt ikväll var att lista ut hur MR MF skulle rösta 🙂 Det var de två mest MF-look-a-like som han hade högst i sin röstning. OH WHAT A SURPRICE 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Själv är jag också nöjd med två av finalisterna men jag tror inte att vi talar om samma två. Jag får dock återkomma i morgon (med både resultatlista och kommentarer) då andra saker kallar. 🙂

 13. Adri

  Även om de fortfarande är mina favoriter så var det någonting som skavde även med Madame Monsieur. Någonting jag redan misstänkt, och tyvärr fick bekräftat. Madame Monsieur skickar nämligen samma vibbar som Norma John från Finland gjorde under 2017.

  Nämligen… de tror att de är så mycket svårare och “komplexa” än vad de egentligen är. Norma John var värre (don’t worry, jag uppskattade fortfarande låten mycket) och det stör. Det är väldigt pretto.

  Men alltså, låten sitter ju där den ska… även live! 🙂 Så jag är inte allt för besviken ändå.

 14. Adri

  Och då behöver inte jag heller knipa och kan säga: VARFÖR gick inte June the Girl vidare??? Visst, refrängen var ganska svag om man jämför med den starka versen.

  Men allvarligt? Nassi vidare, men inte June? Det är inte rätt! 🙁 Frankrike… get your shit together!

 15. Adri

  Och efter två sändningar kan jag också konstatera att den jurymedlem i Frankrike jag har svårast för är… Amir. Baserat på det upplösta juryresultatet ser det ut iaf ut som att han kommer sätta stopp för en vinst för “Madame Monsieur”. Säger inte att de skulle vunnit annars, men de skulle haft större chans.

  Jaja, då lär det väl bli “Eva”.

 16. Micke

  Pinglan och Adri, på allvar! Tycker ni verkligen att övriga artister presterade mer på scen än Igit? Vill egentligen inte peka ut någon speciell men eftersom det gällde nästan alla så blir det ju en helhet. Lucie och Nassi går in på scen och vadå? De tar två steg till vänster, två tillbaka, två steg till höger. Flaggviftar lite med handen de inte har micken i, viftar på höften och kämpar allmänt på för att hänga med robotarna som snurrar runt dem. Max “sjunger” så att väldigt många på allvar ifrågasätter om det ens är sjunger han gör (Jag tycker likadant). Övriga deltagare ser rädda ut och rösten spricker gång på gång. I detta kommer IGIT in och visar att han äger situationen utan att egentligen göra ett skit. Imponerar

  Nej om jag varit positiv hittills till ESC 2018, vilket jag fortfarande så fick den sig ändå en liten spark där bak igår kväll. Frankrike som på förhand lät så jädra positiv visade sig ha ett gäng väldigt osäkra artister som inte presterade ens till hälften av det jag hoppats och trott på.

  I första semifinalen gick tre bidrag som jag på förhand gillade vidare och ett som jag inte gillade. Den artist som dock presterade bäst var han som sjung bidraget jag inte gillade. Kul när det lyfter så om man nu undantar Jackson look-a-like raset. Malo som hade det bidrag jag gillade bäst tappade lite live men ar ändå bäst. De övriga två håller fortfarande på med att försöka leta upp de sångröster de tydligen så plötsligt tappade bort.

  I andra semifinalen regerade IGIt. Max har jag fortfarande öronskador kvar efter. Förhoppningsvis släpper det under dan. Nassi (mr nervous) avstår jag att beskriva men mellanspelet är enormt lågt i klass. Madame Monsieur tappade lite tyvärr men är mitt hopp om att Frankrike inte kommer att ställa upp med något jag kommer att ranka väldigt lågt.

  Det är tråkigt det här när man bara får studioversioner och bygger upp förväntningar och förhoppningar som bara rasar när det väl blir live. Än värre då när det gällde minst 80% av startfältet.

  Nåja bara att gå vidare och hoppas på andra länder 🙂

 17. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan vara lite diplomatisk och säga att Igit levererade, han är uppenbarligen duktig på det han gör och han har uppenbarligen sin publik… men jag gillar det inte. Tankarna går tillbaka till barndomens teaterföreställningar där man bara önskade att det skulle ta slut så man fick gå därifrån. Inget ont om vare sig Igit eller hans publik, roligt att det finns olika smaker, synd bara att det skulle gå ut över gårdagens resultat. 😉

 18. Micke

  Du har givetvis din fulla rätt att känna och tycka det du gör pinglan precis som jag hoppas och tror att du tycker jag har 🙂 Jag fick bara så fruktansvärt dåliga vibbar igår av att jag var förflyttad tillbaka till den tid då jag kollade på MF. Blev så jädra less på alla robotar och falsksångare att det bara blev så otroligt skönt när IGIT kom in och BARA VAR!!! Jag drog i alla fall en lärdom av det hela och det var “Tänk inte ens tanken att någonsin återvända och kolla på MF”. Kändes ju så bra efter alla kortversioner och så kom då allt detta. Din skräck sitter tydligen i att du som liten flicka “tvingades” till teaterföreställningar. Min skräck är när jag “tvingas” se artister som inte kan lyfta av sig själva. Åtminstone tror de inte de och slänger in tålamodsprövande robotdansare. Fy f………………………………..

  Det finns tre bra bidrag i finalen som jag ser det. Två tror jag är chanslösa. Endast Mercy tror jag har chans. Men det viktigaste för mig nu är att det blir ett bidrag där de sjunger på franska. Det stora hoppet lägger jag över på andra länder nu istället. Tror jag låser min dörr till Frankrike nu och bara hoppas på något franskt 🙂

 19. Johanna

  Alltså, Nassi sjöng ju surt rakt igenom. Låten är inte dålig egentligen men hade ju ingenting att komma med gentemot en del andra tävlande som tyvärr åkte ut. Vad gäller June The Girl så har jag aldrig varit ett fan och live-framträdandet var ännu sämre än live-versionen så jag är väldigt glad att hon inte gick vidrae. Jag gillar däremot Madame Monsieur som är min solklara favorit i den här tävlingen. Både hon och Max Cinnamon var också mycket bättre live. Så även han förtjänade sin final-plats. och Igit var baserat enbart på igår också förtjänt av den. Så hade vi bytt ut Nassi hade jag varit supernöjd med resultatet då tre av de jag ville skulle gå vidare baserat på igår faktiskt gick vidare också. Bra jobbat ändå Frankrike.

  Vill också höja ett varningens finger för Max Cinnamon som uppstickare nästa vecka när tittar-röster kommer in i bilden.

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Naturligtvis får du tycka som du vill, det är ju det som är så roligt. 🙂 Vad gäller det här med engelskspråkigt så hoppades även jag att Frankrike skulle hålla sig till 100% franska men när det väl kommer till kritan så hejar jag på den (i mitt tycke) bästa låt/artist-kombinationen, oavsett språk. (Jag får dock gardera mig då det faktiskt är så att en låt som framförs på dålig engelska automatiskt blir lite sämre för mig, så vi får se hur det slutar.)

  (Tillägg: Att en låt som framförs på dålig engelska automatiskt blir lite sämre för mig är dock en sanning med modifikation. Det finns vissa brytningar som jag upplever som charmiga och som inte påverkar mig negativt men något sådant har jag inte sett i just denna uttagning.)

 21. Adri

  Micke: Jag skriver till stor del under på vad pinglan sa. Igit har fullt av talang, men det biter inte på mig.

  Sen säger jag inte att de andra var mycket bättre. Gårdagen var fylld med osäkerhet och falsksång (något som dock inte dominerar MF, du tar verkligen varje chans du får till att hacka på MF? 😉 ) och det vill jag inte heller ha.

  Så jag säger inte att Igit var sämre än de andra (förutom MM), men han som artist var inte min kopp te helt enkelt. Jag gillar låten. Jag hör gärna låten igen. Gärna då i en film som utspelar sig i Frankrike. Där passar den utmärkt. Men nåt vred sig när jag såg honom live igår.

  Jag vill inte låta för hård, för jag blir sur när andra är för hårda mot artisterna som bara gör sitt allra bästa för att underhålla + jag får ofta dåligt samvete när jag kritiserar, men jag fick lite ”fyllo”-vibbar av honom på scenen.

  Jag säger inte detta som ett sätt att dra ner honom eller så, men för mig får han gärna kanske tona ner det till… 60% av vad han kör nu. Bli lite mer artistisk istället för att skådespela så. För det satt fel hos mig. Men Igit var inte dålig för det. Det finns fullt av utvecklingspotential hos mig om han justerar sitt performance! 🙂

 22. Adri

  Och om jag gissar vem som vinner, baserat på vad gemene man på youtube + ESC-forum tycker, så gissar jag att det kommer stå mellan ”Eva” och ”Mercy”.

  Och bara för att störa mig extra då så kommer väl säkert ”Eva” vinna. Och Frankrike kommer troligtvis (för tidigt att säga med bara en konkurrent so far) hamna långt ner på min lista.

  Men, det sista som lämnar människan är hoppet sägs det 🙂 så än brinner en liten låga för ”Mercy” 🙂

 23. Micke

  @Adri, du får tycka precis vad du vill 🙂 Du vet säkert vid det här laget att jag sätter ingens smak före någon annan. De som tror sig vara bättre har överhuvudtaget inget intresse för mig. Smak och tycke är olika. Inte svårare än så. Som jag skrev här ovanför var en del av min “hyllning” till honom baserad på hur fruktansvärt usel hela tävlingen var igår. Hur knäppt det än kan låta Adri så tappade jag intresset överhuvudtaget just nu. Så jädra uselt var det igår. Just nu känns det som detta är det sista jag skriver här i år men givetvis är det bara en känsla. Vem vet kanske inte skriver mer innan jag drar till Österrike och blir borta ett tag. Men lika gärna kanske jag skriver redan imorgon 🙂 Man har levt så pass länge att man vet att sånt här kan rinna av snabbt 🙂

  Just nu är jag bara less på tävlingen. Så usla bidrag och artister och till råga på allt går de två värsta vidare.

  Hörs förr eller senare 🙂

 24. Adri

  Micke: Jag varken vill eller kan styra dig, men varför inte fokusera på att de två överlägset bästa (dina ord… jag ville fortfarande ha ”Same” framför Igit) gick vidare? 🙂

  Och du vet nog du också att varken Max eller Nassi kommer vinna på lördag? 🙂 Om någon av de vinner så säljer jag min hund, eller avstår mat i en vecka. Så säker på min sak är jag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se