SanMarinoTV-bolaget SMRTV och dess samarbetspartner 1 in 360 hade stora planer för San Marinos nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018 när de presenterade sin vision om en relativt lång uttagning där artister skulle röstas ut efterhand. Riktigt så blir det inte utan här är vad som numera gäller:

Schemat för San Marinos “1 in 360”:

9:e februari Show 1
16:e februari Show 2
23:e februari finalbidragen släpps – onlineröstningen inleds
3:e mars Final 11 finalister → 1 vinnare

Så här väljer San Marino ut sitt ESC 2018-bidrag:

Efter att San Marino ansökt om lämpliga deltagare (med en antagning öppen för hela världen) valde de ut elva artister på olika sätt, se artistlista och tillvägagångsätt nedan.
Därefter har det genomförts låtskrivarläger i Wien (Österrike) med artisterna och etablerade låtskrivare samt filminspelningar i Slovakien för att förbereda showerna.
Uttagningen “1 in 360” kommer att bestå utav tre shower: två förinspelade den 9:e och 16:e februari samt en live-final den 3:e mars.
Ingen utröstning kommer att ske utan samtliga elva artister kommer att få delta i finalen, där vinnaren får representera San Marino i ESC 2018.
I show 1 och 2 kommer artisterna att framföra akustiska versioner av bidragen och sedan får de feedback från juryn.
I finalen kommer artisterna att framföra fullversionen av den låt som juryn valt ut till dem i slutet av den andra showen.
Vinnaren i finalen utses genom en kombination av jury- och tittarröster, där tittarna röstar online och rösterna fördelas enligt systemet 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 och 12 poäng.
För att minska risken för röstfusk så kommer onlineröstningen att kosta €1 och begränsas till en röst per Paypal-konto. Dessutom kommer proportionerna mellan jury- och tittarrösterna att förändras beroende på hur många tittarröster som kommer in.
Kommer det in under 50 000 röster står tittarna för 10% av rösterna, mellan 50 001 och 100 000 röster står tittarna för 20% av rösterna, mellan 100 001 och 200 000 röster står tittarna för 30% av rösterna , mellan 200 001 och 250 000 röster står tittarna för 40% av rösterna. Kommer det in över 250 000 röster så blir fördelningen 50/50 mellan tittarnas och juryns röster.
Fullversionerna av de tävlande bidragen kommer att släppas den 23:e februari, samma dag som röstningen börjar.
(Källa: wiwibloggs.com)

En av de internvalda artisterna i San Marinos ESC 2018-uttagning:

Franklin C​alleja (se hans ““1 in 360”-auditions-video“)

Deltagarna i San Marinos nationella ESC 2018-uttagning:

Wildcard nr 1 = Emma (Finland): Valdes ut av de anmälda ESC-fanklubbarna. (läs mer här)
Wildcard nr 2 = Giovanni Montalbano (Italien): Valdes ut av allmänheten. (läs mer här)
Wildcard nr 3 = Irol (San Marino): SMRTV valde ut en artist från San Marino. (läs mer här)
Deltagare nr 4-11: Valdes ut internt av SMRTV och 1in360.com (läs mer här):
Camilla North (Norge) Judah Gavra (Israel)
Franklin C​alleja (Malta) Sebastian Schmidt (Tyskland)
Jenifer Besky (Tyskland) Sara de Blue (Österrike)
Jessika M​uscat (Malta) Tinashe Makura (Zimbabwe)

Schlagerpinglan: Så där ja, efter många om och men så verkar det som att vi äntligen fått grepp om San Marinos ESC 2018-planer. 😀 Vanligtvis brukar jag tycka om att gräva ner mig i maratonuttagningar men i just det här fallet så känns det inte motiverat att ha mer än tre shower. Därför är det med glädje jag tar emot beskedet att de trimmat ner uttagningen lite. Tack, och lycka till, San Marino! 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “San Marino i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “San Marino 2018: Nationell final den 3:e mars”

  1. Adri

    Jisses… man tror att man äntligen ska få ett år där man slipper Franklin Calleja. Men nejnej, då tar han och beger sig till San Marino.

    Såhär innan låtarna spelats så kan jag verkligen inte hoppas på en vinst för honom. Det har låtit för hemskt i det förflutna.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se