ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 27:e januari, kommer Frankrike att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2018 medan Litauen och Ungern fortsätter sina nationella uttagningar. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Lördagen den 27:e januari

Litauen Litauen, “Eurovizija 2018” – Show 3:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT Televizija, LRT Lituanica och lrt.lt
Förutsättningar: Juryn och tittarna (50/50) röstar vidare 6 av 12 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför tredje “Eurovizija 2018”-showen

Ungern Ungern: “A Dal 2018” – Heat 2:
Tid: kl. 20:30 CETPlats: Duna TV och mediaklikk.hu
Förutsättningar: Juryn och tittarna röstar vidare 6 av 10 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför andra “A Dal 2018”-deltävlingen

Frankrike Frankrike, “Destination Eurovision” – Final:
Tid: kl. 20:55 CETPlats: France 2, TV5Monde, france.tv, tv5monde.com, youtube och/eller facebook live-stream
Förutsättningar: Internationell jury och tittarna (50/50) utser vinnaren av 8 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför finalen av Destination Eurovision

Resultatuppdatering:
Resultatet av Litauens deltävling hittar ni här.
Resultatet av Ungerns deltävling hittar ni här.
I Frankrike vann “Mercy” med Madame Monsieur (mer om det under söndagen)

Schlagerpinglan: Då det är frågan om en nationell final så kommer jag att naturligtvis att prioritera Frankrikes uttagning i kväll, men då det fungerade hur bra som helst att se alla tre showerna förra veckan (utan att missa mer än fyra bidrag) så räknar jag med att kunna följa samtliga tre utan större problem även i kväll. 😀

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, vilka shower ni än väljer att följa (eller om ni inväntar resultat och länkar, vilket dyker upp här på bloggen under kvällen/morgondagen/när de blir tillgängliga). 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Snabbguide inför lördagens Eurovision-händelser”

 1. Mr A

  Känns som Ungern alltid har sega bidrag. Vore roligt med upptempo nån gång.

 2. Adri

  Jahapp. Det ser ju inte jättebra ut för “Mercy”. Men… it ain’t over til’ it’s over. KOM IGEN!!

 3. Adri

  GAAH! Vilken vändning! Såg helt hopplöst ut där (tror jag, jag kollade utan ljud så jag vet inte hur röstningssystemet såg ut) men de gjorde det!!!

  Frankrike kan vara stolta! Framför allt franska folket!!! 🙂 Litauen svek mig, men nu skiter jag i det för det var bara en sketen semifinal. Frankrike gjorde rätt i finalen!! Mycket viktigare! 🙂

 4. Micke

  Då har vi två bidrag klara för maj månad då. Albanien valde det absolut bästa. TACK FÖR DET. Frankrike det näst bästa. Kan definitivt inte klaga. Bra början på ESC 2018. Dessutom förhoppningsvis två bidrag på eget språk. TUMMARNA UPP

  1. “Mall”, Eugent Bushpepa – ALBANIEN (9/10)
  2. “Mercy”, Madame Monsieur (7/10)

 5. Schlagerpinglan

  Internationella juryn ville se “Eva” som vinnaren men de franska tittarna ville annorlunda så “Mercy” skickas till Portugal. Jag hade varit helt OK med vilket som men det känns väl rätt att det franska folket fick bestämma. (Mer om det i morgon, känner mig ganska nöjd nu.) 😀

 6. Adri

  Micke: Personligen har jag svårt att se Frankrike översätta låten för med tanke på att engelska var tillåtet i deras nationella final borde de ju rimligtvis redan sjungt den på engelska, åtminstone delvis (som Malo eller Licundro). Men jag är absolut inte säker 🙂 Men tv-bolaget har ju i alla fall lovat 70% franska så det kommer ÅTMINSTONE dominera 🙂

 7. Adri

  Än så länge är det en låt som är mer än bra, men inte jättebra. Och en låt som är jättebra! 🙂 Så jag ska definitivt inte klaga jag heller. Framför allt med tanke på att Eurovision oftast börjar svagast för att bli starkare, så är detta definitivt en stark start 🙂

  1. Frankrike – MM – Mercy
  2. Albanien – Eugent Bushpepa – Mall (Men lita på mig, den kommer inte vara sist i maj… denna sistaplatsen är högst tillfällig 🙂 )

 8. Micke

  @Adri det jag har så jädra svårt för är när landet i fråga ändrar så att versen blir på eget språk och refrängen på engelska. Då blir det ju alltid en tvärnit varje gång refrängen kommer. Skit i det nu 🙂 Två bra låtar klara. Albanien har lovat köra på eget språk och jag litar på fransmännen 🙂

 9. Adri

  Jag är med dig, nu när det är Frankrike det gäller! Kan man sjunga på franska så BÖR man sjunga på franska! 🙂

  Liten kommentar om finalen, det som förvånade mig med resultatet var en del saker, men det som förvånade mest var nog tittarnas ganska fåliga placering av Emmy (6a). Jag håller med dem, hon var min sexa också, men jag såg henne ju som en vinnarkandidat, precis som juryn gjorde. Aja, jag är glad över “Mercy” så de andras placeringar är väl inget jag lägger så mycket ansträngning på! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se