Rumänien Söndagen den 28:e januari avgjordes den andra semifinalen av “Selecția Națională 2018“, Rumäniens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. 12 artister framförde sina bidrag och juryn utsåg 3 finalister.

Juryn, som både delade med sig av sina åsikter och röstade, bestod utav Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan och Viorel Gavrilă. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden medan all inför-semifinal-info finns här. (Där kan ni även hitta länkar till bidragen i väntan på att resultatlistan ska uppdateras med länkar till showens framträdanden.)

Ett av de tävlande bidragen i Rumäniens “Selecția Națională 2018” – Semifinal 2

Auzi cum bate“, Jukebox feat. Bella Santiago
(vinnarna av Selecția Națională 2018 – semifinal 2)

Resultatet av “Selecția Națională 2018” – Semifinal 2, 28:e januari:

Placering, Bidrag, Artister Juryröster
Till Final: Marian Liliana Nicu Ilinca Viorel Summa
1. Auzi cum bate“, Jukebox
feat. Bella Santiago
10 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 58 p.
2.. We Are One“, Rafael & Friends 12 p. 10 p. 8 p. 3 p. 7 p. 40 p.
3. Heaven“, M I H A I 4 p. 5 p. 10 p. 10 p. 10 p. 39 p.
Ute ur tävlingen:
4. Lightning Strikes“, Jessie Baneș 0 p. 8 p. 7 p. 8 p. 3 p. 26 p.
5. Run for You“, Miruna Diaconescu 6 p. 4 p. 1 p. 6 p. 5 p. 22 p.
6. Thinking About You“,
Endless feat. Maria Grosu
8 p. 6 p. 2 p. 5 p. 0 p. 21 p.
7. Te voi chema“, Pragu de sus 5 p. 2 p. 4 p. 2 p. 6 p. 19 p.
8. Noi suntem pădure“, Othello 7 p. 1 p. 5 p. 0 p. 4 p. 17 p.
8. Safari“, Serena 2 p. 3 p. 3 p. 7 p. 2 p. 17 p.
10. Maybe This Time“, Romeo Zaharia 1 p. 0 p. 6 p. 1 p. 8 p. 16 p.
11. Breaking Up“, Alessandro Dănescu 3 p. 7 p. 0 p. 4 p. 1 p. 15 p.
12. End the Battle“, Meriem 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p.
(Källor: TVR och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen tyckte jag att “End the Battle“, “Auzi cum bate” och “Te voi chema” (i den ordningen) stod i en klass för sig. Efter att ha sett semifinalens live-framträdanden så fick jag flytta om lite då Jukebox feat. Bella Santiago (i mina ögon) var helt överlägsna live-mässigt och därmed fick överta platsen som min personliga favorit så här långt. Jag fick även lägga till en fjärde favorit då jag tyckte att “Thinking About You” blev så mycket mer intressant när man såg artisterna “in action”.

Jag fick dock inte mycket för att jag utökade antalet tänkbara finalister men då alla mina favoriter åkte ut direkt förra veckan så är jag trots allt nöjd över att se “Auzi cum bate” toppa veckans resultatlista. Lite väl tidigt att sticka ut hakan kanske, men personligen tror jag att vi har Rumäniens vinnare här. Jag hoppas på det i alla fall. 😀

Vad ska jag säga om att min studio-versions-favorit fick lämna tävlingen med 0 poäng? Inte mycket, faktiskt. Live-mässigt blev det lite tamt men låtmässigt älskar jag den fortfarande och kommer förmodligen att fortsätta lyssna på den i många år framöver. Juryn må ha en viss makt i ESC men de rår inte på vad som lyssnas på ute “i stugorna”. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se