Schweiz Schlagerpinglan: På söndag, den 4:e februari, kommer Schweiz att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av “ESC 2018 – Entscheidungsshow” där 6 bidrag tävlar.

Här nedan ser ni kort information om den schweiziska uttagningen, startordningen vid finalen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Schweiz nationella ESC 2018-final i korta drag:
I finalen av “Entscheidungsshow 2018” tävlar de 6 bidrag som valts ut internt bland de 670 inskickade bidragen. Visst företräde har givits till schweiziska låtskrivare men även utländska har varit välkomna.
Vinnaren, som kommer att få representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2018, utses i år av 50/50 jury- och teleröster där juryn består utav internationella jurymedlemmar.
Den internationella juryn innehåller medlemmar från Albanien, Armenien, Frankrike, Tyskland, Island, Israel och Italien.
Sven Epiney kommer återigen att vara programledare för den schweiziska uttagningen.
Showen kan ses via SRF 2 och srf.ch kl. 20:05 CET den 4:e februari.

Ett av de tävlande bidragen i den schweiziska finalen:

Stones“, Zibbz (en av “Entscheidungsshow 2018”-finalisterna)

Schweiz “Entscheidungsshow 2018” – Finalen, 4:e februari:

Startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1.Stones“, Zibbz
(Co Gfeller, Stee Gfeller, Laurell Baker)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
2.A thousand times“, Angie Ott
(Jonas Gladnikoff, Sara Ljunggren, Glen Vella)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
3.Kiss me“, Naeman
(Ken Berglund, Kate Northrop, Eric Lumiere, Alejandro Reyes)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
4.Secrets and lies“, Chiara Dubey
(Sally Herbert, Janie Price, Jeroen Swinnen, Darcy Propper, Chiara Dubey)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
5.Compass“, Alejandro Reyes
(Alejandro Reyes, Lars Christen, Laurell Baker)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
6.Redlights“, Vanessa Iraci
(Symphonix International)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz

Schlagerpinglan: Vi har kunnat lyssna på de sex finalbidragen i några veckor nu, men precis som efter premiärlyssningen så har jag fortfarande “A thousand times” med Angie Ott som min stora personliga favorit. En behagligt lugn och vacker ballad som berör. En ESC-ballad när de är som bäst, helt enkelt. 🙂

Vad extralyssnandet däremot gjort är att jag även fått upp ögonen för “Stones“, som är ett lite rockigare alternativ som förhoppningsvis kan visa sig bli riktigt intressant live. Hur mycket jag än gillar min egen favorit så tror jag ändå att det, efter tre finalmissar med ballad-tjejer, vore bra om Schweiz testade något annorlunda. Men, men… visar det sig att Angie Ott är lika trollbindande live som i studioversionen så hoppas jag naturligtvis på en “fjärde gången gillt”-situation. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2018“.Sätt guldkant på den schweiziska Entscheidungsshow-finalen:

Schlagerpinglan: När det gäller tilltugg till den schweiziska finalen så har Toblerone-fondue enligt originalreceptet, frukt och marshmallows visat sig vara ett säkert kort här hemma. I år blir det förmodligen endast någon form av schweizisk choklad och (svenskt) kaffe, men det är ju inte fy skam det heller. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Schweiz 2018: Allt inför “Entscheidungsshow 2018””

 1. Adri

  Schweiz startfält består av en grymt bra låt, fyra medelmåttor och ett uselt.

  Överlägsen:
  • Stones

  Medelmåttiga:
  • Secrets and lies
  • Compass
  • A thousand times
  • Redlights

  Uselt:
  • Kiss me

 2. Marcus

  Naeman kan jag tänka mig att fredagsmysa med, men låten var patetisk.

  Den jag gillade mest var nog Secrets & Lies, men jag tror att A Thousand Lights skulle göra bäst ifrån sig i ESC. Lite Undo-vibbar.

 3. johanna

  Jag tror att “Stones” vinner och det skulle vara helt ok med mig även om både Angie Ott och Chiara Dubey är mycket bättre enligt mig. Och jag håller med övriga om att Naeman iaf är sämst…

 4. Daniel

  Jag älskar ju “A thousand times” som jag spelar flitigt här hemma, så den är min solklara favorit!

 5. Adam

  Om inte “Compass” vinner så måste schweizarna vara riktigt dumma. Ja, om det inte är ett dåligt framträdande såklart, men annars så är det klart bästa låten. Modern, cool, sjungs av en snygg kille, behöver inte göra det svårare för sig, välj rätt nu! 🙂

 6. Patrik

  Jag tror stenhårt på låten ” A thousend times” efter att jag har provlyssnat igenom de låtar som är med i den Schweiziska finalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se