Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 3:e februari, är det inte enbart Sverige som inleder sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018 utan det gör även Lettland medan Litauen och Ungern fortsätter sina uttagningar och Malta utser sitt ESC 2018-bidrag. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:


Lördagen den 3:e februari

Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2018″ – Deltävling 1:
Tid: kl. 20:00Plats: SVT1, svt.se och SVT Play (även syntolkat)
Förutsättningar: 100% tittarröster utser 2 finalister & 2 Andra Chansen-bidrag
Tävlande bidrag:Lyssna på 2:30 av de sju tävlande bidragen
Extra info:Snabbkoll på genrepet” – “Melodifestivalen 2018

Litauen Litauen, “Eurovizija 2018” – Heat 4:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT Televizija, LRT Lituanica och lrt.lt
Förutsättningar: Juryn och tittarna (50/50) röstar vidare 6 av 13 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför fjärde “Eurovizija 2018”-showen

Lettland Lettland: “Supernova 2018” – Semifinal 1:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: LTV 1 och supernova.lsm.lv och facebook.com
Förutsättningar: Jury- och tittarröster röstar vidare 2 av 7 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför första “Supernova”-semifinalen

Ungern Ungern: “A Dal 2018” – Heat 3:
Tid: kl. 20:30 CETPlats: Duna TV och mediaklikk.hu
Förutsättningar: Jury- och tittarröster röstar vidare 6 av 10 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför tredje “A Dal 2018”-deltävlingen

Malta Malta: “MESC 2018” – Final
Tid: kl. 21:00 CETPlats: TVM och tvm.com.mt
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster utser en vinnare av 16 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Malta 2018: Allt inför “MESC 2018”-finalen

Resultatuppdatering:
Sverige: Melodifestivalen – Deltävling 1
Till Final: “My Turn” (John Lundvik) + “Dance You Off (Benjamin Ingrosso)
Till Andra Chansen: “All The Feels” (Renaida) + “Patrick Swayze” (Sigrid Bernson)
Se även: “Resultat Melodifestivalen 2018: Deltävling 1

Litauen: “Eurovizija 2018” – Heat 4 Vidare i tävlingen:
“The Truth“, Monika Marija
“For Love”, Jurgis Brūzga
“This Love“, Marija
“Yes, I Do“, The Roop
“That Girl“, Kotryna Juodzevičiūtė
“Positive Thoughts“, Rūta Loop

Ungern: “A Dal 2018” – Heat 3
Vidare tack vare juryn:
“Életre kel”, Nikoletta Szőke, Attila Kökény and Róbert Szakcsi Lakatos
“Meggyfa”, Tamás Horváth
“Nagybetűs szavak”, Maszkura és a tücsökraj
“Bármerre jársz”, Ham ko Ham
“Journey (Break Your Chains)”, Cintia Horváth & Tomi Balogh
Vidare tack vare tittarna:
“H Y P N O T I Z E D”, Roland Gulyás

Lettland: “Supernova 2018” – Semifinal 1 Vidare i tävlingen:
“Younger Days”, Edgars Kreilis
“Walk the Talk”, Liene Greifāne

Malta: “MESC 2018” – Final
Maltas ESC 2018-bidrag: “Taboo”, Christabelle Borg
Se även: “Maltas Eurovision-bidrag 2018

Schlagerpinglan: Efter två lördagskvällar där man kunnat följa tre ESC-deltävlingar utan problem så börjar det bli lite mer knepigt då vi har hela fem shower att hålla koll på. Eftersom Melodifestivalen trots allt är den svenska uttagningen och det i Malta kommer att avgöras en final så blir det förmodligen dessa två som får högsta prioritet. Resterande uttagningar kommer dock inte att ignoreras helt utan jag kommer att hålla ett vakande öga även över dem. Det blir m.a.o. en händelserik (och förhoppningsvis väldigt rolig) ESC-kväll. 😀

Inför kvällens deltävlingar så håller jag främst tummarna för John Lundvik (Sverige), Eleanor Cassar (Malta), Sudden Lights (Lettland), Andy Roll (Ungern) och Marija (Litauen). Vad gäller resultaten av de olika showerna så återkommer jag på lördagskvällen med mina åsikter om den svenska deltävlingen medan de övriga showerna får nöja sig med en uppdatering här ovan (de riktiga resultatinläggen väntar jag med tills nästa vecka).

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur ni än väljer att spendera den. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Snabbguide till kvällens MF- & ESC-shower”

 1. Adri

  Herregud MF-kvällen hann knappt börja innan den dog. Och då pratar jag inte ens om resultatet… men tro mig jag kommer dit.

  Varför, varför, VARFÖR är Fab Freddie där? Jag tycker det finns få saker som är mer cringe än när publiken ska vara en del av programmet. Och om de nu TVUNGET måste ha med publiken, varför väljer dem då en vuxen person som pratar som ett barn…? Och hans jäkla uttryck också. Kommande veckor kommer jag mute:a OMEDELBART som jag misstänker att Freddie ska få utrymme i TV-programmet.

  Resultatet då? Ja… jag är en person som oftast väljer det positiva, så jag glömmer Benjamin och John för en stund för de förtjänar ändå inte min uppmärksamhet och rabblar några saker som ändå var bra:

  – Renaida och Sigrid gick till Andra Chansen, och fick något avancemang iaf. Jag fruktade att alla damer skulle åka ut som det vart i några andra deltävlingar men här så fick man iaf med två stycken.

  – Det är bra i sig självt tycker jag, men att det då också innebär utslagning för Edward är ju en bonus 🙂

  – Kamferdrops låt fortsätter växa för mig, och det kommer den få fortsätta göra i mina spellistor där den snart kommer befinna sig för Sverige insåg inte hur nice det är med “tropical dansband” 🙂

  I fortsättningen då? Snälla Sverige… att ha en kyrklig 90-talsballad i finalen är tillräckligt så jag hoppas verkligen John fyllt den kvoten för gott i år nu. Och Benjamin lyckades på nåt sätt sänkas när jag såg allt live. Han såg så onaturlig ut på scenen. Så jag hoppas med ALLT jag har att detta är min bottensvacka för årets MF 🙂 Det ska ta väldigt mycket iaf om det ska mås sämre efter en MF-kväll än vad jag gör just nu 🙂

  Hoppas ni andra hade trevligt iaf 🙂 I slutändan är det bara ett tv-program ändå.

 2. Marcus

  Benjamin räddade kvällen! Och den baken alltså, damn…

  Men stackars Kikki! Och Kamferdrops :/ Glad att Renaida gick till AC iaf!

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv är jag på andra sidan av känsloskalan just nu då jag är överlycklig att “My Turn” gick direkt till final. 😀 (mer om det senare i kväll) Håller dock med dig om att sidekicken inte var rolig att lyssna på (stark underdrift), vilket jag i och för sig tyckte var riktigt bra eftersom jag tittar på annat mellan låtarna och därför inte behöver känna att jag missar något. 😀

 4. Johanna

  Och jag känner tvärt emot Adri. Benjamin blev MYCKET bättre live i rutan och var en solklar finalist. John var bäst ikväll precis som jag tyckte efter klippen så de två bästa absolut i finalen. Sedan av resten brydde jag mig inte nämnvärt men med tanke på Sigrids obefintliga sångröst och generiska låt vore det roligare med Edward men det deppar jag inte över

  Den stora besvikelsen(som jag borde kunnat förutse efter att ha hört henne “sjunga” live tidigare) var ju Kamferdrops. Det var ta mig tusan det sämsta och lamaste jag hört i Melodifestivalen på väldigt länge (lägg då märke till att jag t.ex tycker att Robin B förra året var Sveriges sämsta bidrag någonsin, men det berodde mer på låten än sångaren,ett litet sidospår)

  Klat nöjd och kommer nu ha åtminstone en låt i finalen jag gillar och kan rösta på. Bättre än vissa andra år!

 5. Adri

  Aja, som sagt så är jag en positiv person, men det är väldigt nytt. Imorgon, eller kanske bara om nån timme, kommer jag vara nollställd igen 🙂

  Men om man ser framåt, fanns vinnare här ikv?

  Nej. Jag blir himla förvånad då faktiskt! Även om man naturligtvis ska vänta tills man sett konkurrenterna 🙂 Men jag tror inte det. John känns inte som att han kommer gå hem hos juryn, och Benjamin känns inte som en effektiv helhet. Han är ett framträdande, men som låt är det ganska “meh” och då vinner man inte. Iaf är det så jag har tänkt övriga år 🙂

 6. Adri

  Johanna: Absolut var Kamferdrops en sänkning live, men för mig så spelar det inte så stor roll. Artistens prestation som sångare är faktiskt väldigt oviktig för mig. Så länge jag inte känner något dö inom mig så är det typ “good enough” för mig så jag fortsatte även efter framträdandet att bara heja, heja, heja Kamferdrops 🙂 Menmen… jag är gammal nog att veta att man inte alltid kan få som man vill, och då får man bara gå vidare 🙂

  Men som sagt, största problemet var en viss sidekick för mig. Snarare än resultatet tbh 🙂

  Men jag vidhåller dock att vinnaren nog inte finns här. Tror jag än iaf.

 7. Marcus

  Freddie räddade ju kvällen! David är ju en katastrof, så tur att nån kommer in och styr upp!

  Och John? Seriöst?

  Nej, det här kommer jag ha svårt att släppa…

 8. Daniel

  Helnöjd. Kvällens två bästa bidrag direkt till final.

 9. Adri

  För att skifta fokus till en annan uttagning ikväll: är det bara jag som hör vissa likheter mellan Brooke’s “Heart of gold” och “As I lay me down” med Wiktoria från förra året?

  Sättet som båda bromsar in precis innan första refrängen för att sen sjunga den tillsammans med en kör med lite mjukare bakgrundsmusik, för att sen sättas igång ordentligt under andra refrängen och framåt. Samma typ av uppbyggnad. Båda är låtar som friskt blandat storheter från 90-talet med moderna influenser, och de har även likheter i melodin tycker jag.

  Jag gillade ju Wiktoria himla mycket ifjol, så då är det kanske inte så knas att Brooke är en av kvällens favoriter hos mig i Malta 🙂

 10. Rasmus

  jag var nöjd med resultatet, men de de målar verkligen in att man MÅSTE vara homo för att gilla Mello med Fab freddy. jag gillar inte den stereotypen. Det känns väldigt föråldrat.

 11. DanielD

  Brooke är en av mina favoriter också. Men det har verkligen varit en pärs att se på Maltas final med all reklam – både mellan och under(!) låtarna.

 12. Adri

  Daniel: Helt med dig där. Det är en sak med reklampauser. Även om de är såååå långa så måste väl Maltas bolag ha det för att klara sig. Och att ha reklam under låtarna skulle inte stört lika mycket om de gjorde som fotbollsarenor/hockeyarenor med reklamskyltar på väggarna eller så. Men att ha reklamen i förgrunden på skärmen, medan låten framförs var irriterande som tusan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se