Sverige Alcazar meddelar att gruppen splittras efter höstens avskedsturné. De hinner dock med att släppa en ny singel, ”In the name of love” av Joy och Linnea Debb, som blir årets officiella Pride-låt och som även uppges vara ett bidrag som ratats av Christer Björkman inför Melodifestivalen 2018.

Ni kan lyssna på “In the name of love” via Spotify.
(Källa: aftonbladet.se)

Alcazars senaste bidrag i Melodifestivalen:

Blame It on the Disco“, Alcazar (Melodifestivalen 2014)

Alcazars alla bidrag i Melodifestivalen:
2003 Not a Sinner, Nor a Saint 3:a i finalen
2005 Alcastar 3:a i finalen
2009 Stay the Night 5:a i finalen
2010 Headlines Andra Chansen
2014 Blame It on the Disco 3:a i finalen

Schlagerpinglan: Då jag år efter år önskat att Alcazar ska komma tillbaka till Melodifestivalen så är ovanstående nyheter ganska nedslående. Om det nu stämmer att “In the name of love” var tänkt för Melodifestivalen 2018 så är det dessutom extra sorgligt, även om jag har väldigt delade åsikter där.

Visst vore det roligt med ett sista deltagande och låten är så mycket bättre än många av de andra som fått klartecken. Däremot så upplever jag inte att låten är det kanon-bidrag som jag hoppats att de skulle komma tillbaka med och få sin välförtjänta revansch. Allt har kanske sin tid och den perfekta avslutningen för Alcazar kan i stället mycket väl vara den stundande avskedsturnén. Sorgligt är det i alla fall och jag önskar de tre all lycka i framtiden med vad de än har för planer. 🙂

Mer Melodifestivalen-relaterad information hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Alcazar splittras efter höstens avskedsturné”

  1. Mr A

    Dock är det inte orginalversionen tydligen. Skulle gärna höra den versionen. Denna påminner om Statements.

  2. Isabell

    Åh, nej!! Har alltid älskat Alcazar och hoppas verkligen inte att de ska splittras. De är sådana glädjespridare!! Tycker även ”In the name of love” är härlig <3

  3. Schlagerpinglan

    @Mr A, Mmm… när de omarbetar låtar så har de en tendens att fila bort mycket av dess grundläggande identitet så det hade varit väldigt intressant att höra originalversionen. Kanske dyker den upp så småningom. Om det verkligen är Alcazars sista MF-försök så borde det ju finnas ett visst intresse för den.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se