ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 11:e februari, kommer Rumänien att sända den fjärde semifinalen av sin ESC 2018-uttagning. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 11:e februari

Rumänien Rumänien, “Selecția Națională” – Semifinal 4:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: bl.a. TVR 1, tvrplus.ro och youtube.com
Förutsättningar: Juryn utser 3 finalister av 12 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför fjärde “Selecția Națională”-semifinalen

Resultat-uppdatering:
Rumänien, “Selecția Națională” – Semifinal 4:
Vidare till final:
“The One”, Claudia Andas
“Deșert de sentimente”, TIRI
“Bună de iubit”, Feli

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Påminnelse inför söndagskvällens ESC-händelse”

 1. Adri

  Ok. Rumänien har fått SÅÅÅÅ MÅNGA CHANSER av mig nu. Och sumpat näst intill allihopa. Den enda bra låten som avancerat är ”Walking on water” och det är min vinnare av de finalklara. Men där skaver liveframträdandet något.

  Ikväll finns då deras sista chans, annars så är på riktigt ”Walking on water” det bästa i finalen och det är ganska illa då, och den chansen finns i Feli’s bidrag.

  Heja Feli! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan nästan skriva under på allt, förutom att det i mitt fall endast är “Auzi cum bate“ som gått vidare (och att de framförde bidraget starkt live) och att jag i kväll hoppas på “Out of the Dark“ med Alice Jeckel. 😀

 3. Josefin

  Jag är nöjd med att Feli, helt klart förhandsfavoriten och bäst igår, knep en finalplats även om jag bara vill sjunga på Bangles “Walk like an Egyptian” när jag hör låten
  “The One” framfördes av en annorlunda och cool Kaliopi-lik sångerska men herregud, texten!!! Den förstör allt för mig.

  För övrigt var det väldigt ballt att tävlingen hölls inne i en gammal saltgruva. Tydligen tjatades det ganska mycket om den under sändningen…

 4. Schlagerpinglan

  @Josefin, Mmm… här märks det att de flyttar runt tävlingen till olika delar av landet. 🙂 Jag får också sälla mig till gruppen som är nöjd med att Feli tog sig vidare. Roligt och rättvist. 🙂

 5. Johanna

  Bara jag som ändå uppskattar Rumäniens uttagning i år? Förutom ett eller två undantag är ju samtliga låtar i deras final riktigt bra. Minst 5 stycken skulle bli min nya etta om de vann….De här tre finalisterna är förövrigt awesome alla tre.

 6. Adri

  Johanna: Du lär ju inte va ensam i att uppskatta det, men minoritet tror jag ändå jag kan gissa att du är utan osäkerhet 🙂

  Rumäniens startfält var svagt redan från start med 60 låtar varav 56 var kassa eller halvkassa. Nu finns då två riktigt riktigt små hopp för Rumänien om de inte vill hamna sist hos mig t.o.m i maj.

  Det ena valet är ”Walking on water” – och det skulle ändå vara sist av valda hittills om den väljs. Det andra valet är ”Bună de iubit” (trots säsongens kanske största antiklimax i refrängen) men den skulle ändå vara i nuvarande botten fem absolut.

  Så Rumänien har inte mycket hopp hos mig i år. Som sagt, de två hoppen finns. Annars är det rakt ner i botten 5 av alla 43 (jag känner verkligen det, annars blir det riktigt låg lägstanivå i år). Värst av alla är ”Heaven” eller ”Try” skulle jag säga.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se