Sverige Schlagerpinglan: I går kväll, lördagen den 10:e februari, avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018 i Göteborg. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Till Final:
“Shuffla” – Samir & Viktor
“Last Breath” – LIAMOO

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Songburning” – Mimi Werner
In My Cabana” – Margaret

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Allting som vi sa” – Ida Redig
6. “Titta vi flyger” – Stiko Per Larsson
7. “Det finns en väg” – Jonas Gardell

Mellanakter m.m.:
Öppningsnummer: Poledance“, David Lindgren (“Staying alive”)
En tuff brud i lyxförpackning“, Petra Marklund (Lill-Babs klassiker)
Mellomixern” (Anna Book-reklam-inslag)
Veckans brott” (Sabotaget mot festivalen utreds)

1. “Shuffla”, Samir & Viktor (till Final)
(Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Costa Leon, Samir Badran, Viktor Frisk)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Shuffla” har en medryckande och fungerande refräng som sätter sig direkt och som är svår att sitta stilla till, men personligen tycker jag att det krävs mer för att ta sig till final. Uppenbarligen finns det många andra som är av en annan åsikt, eller kanske inte ser resten av låten som återanvänd utfyllnad som man bara “genomlider” (förlåt Samir & Viktor, ni är jätteduktiga på vad ni gör men det går inte riktigt hem hos alla). På sätt och vis är det väl roligt att de får gå direkt till final, synd bara att det är med deras (i mina ögon) sämsta låt. Men, men… mycket hänger ju på timing.
Betyg: 3-/5
2. “Allting som vi sa”, Ida Redig (5:a)
(Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Ida Redig)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Kvällens bästa låt framförs av en av kvällens bästa artister på ett väl fungerande och passande sätt och allt slutar med en 5:e-plats. Tävlingsmänniskan i mig säger att detta är allt annat än rättvist, men då jag vet vilket program jag tittar på och förutsättningarna där så är jag trots allt ganska nöjd med resultatet och hoppas att Ida också är det. En femteplats är ett gott betyg, för att inte tala om hur många som (liksom jag själv) nu fått upp ögonen för henne. Lycka till i framtiden, Ida. 😀
Betyg: 4/5
3. “Det finns en väg”, Jonas Gardell (7:a)
(Calle Kindbom, Jonas Gardell, Mats Tärnfors)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Njae… det här var alltför mycket frikyrkokänsla för min smak men alla smakriktningar ska ju ha sitt så jag antar att detta var ett av de bidrag som hade andra delar av publiken i åtanke.
Betyg: 2/5
4. “In My Cabana”, Margaret (till Andra Chansen)
(Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “In My Cabana” har åkt rejäl berg-och-dal-bana för mig under veckan. Från början var jag lite avig mot den banala texten men numera så älskar jag både den och låten som helhet. Framträdandet, som i bästa fall ska förstärka känslan i låten, gjorde dock inte riktigt vad jag hade hoppats så det drog ner betyget rejält. Jag vet inte riktigt vad det är som felklickade, kanske den lite väl hafsiga koreografin, för Margaret själv stod för en (enligt mig) betydligt bättre insats här än i den polska uttagningen. Men, men, jag älskar som sagt låten och hoppas därför att få höra den även i finalen.
Betyg: 3+/5
5. “Titta vi flyger”, Stiko Per Larsson (6:a)
(Stiko Per Larsson, Emil Rotsjö)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: För mig personligen så var det Stiko Per Larsson som stod för kvällens största positiva överraskning. Själva låten är egentligen inget som jag brukar lyssna på “privat” men det var något i helheten som likväl fungerade och som gav en småtrevlig, somrig känsla som var svår att värja sig mot. Jag hade gärna sett att Stiko Per Larsson fått en Andra Chans, men jag förbrukade tydligen all min tur förra veckan så jag får väl i stället hoppas på att han återkommer något annat år (med en låt som faller mig lite mer i smaken).
Betyg: 3+/5
6. “Songburning”, Mimi Werner (till Andra Chansen)
(Göran Werner, Mimi Werner, Niki Niki, Carl Varga, Johan Åsgärde, Oliver Lundström)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag är lite svag för markerande trummor och en snygg scenshow och då Mimi bjöd på båda så blev helhetsintrycket lika högt för “Songburning” som “In My Cabana”, trots att jag egentligen gillar den sistnämnda låten betydligt bättre. Återigen ser man hur viktigt det är att sälja in sin låt till publiken och därför är jag (under omständigheterna) helt med på att Mimi förtjänade sin Andra Chans.
Betyg: 3+/5
7. “Last Breath”, LIAMOO (till Final)
(Liam Cacatian Thomassen, Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov, Lene Dissing)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Med ljus- och rökeffekter kan man få till ett ganska snyggt nummer som höjer även låtar som man kanske inte nödvändigtvis gillar att lyssna på annars. Uppenbarligen ett populärt bidrag, som jag trots allt inte har några problem med att se i finalen. Personligen är jag ännu ej helt övertygad, men efter det andra framträdandet så började jag att ana vad alla de röstande såg i bidraget. Kanske klarnar det ytterligare för mig när det väl är dags för final?
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Efter förra veckans glädjebesked, då min enda favorit “My Turn” gick direkt till final, så får jag väl acceptera att man inte alltid kan få som man vill och därför inte ta det alltför hårt att min enda helhetsfavorit “Allting som vi sa” fick den irriterande 5:e-platsen. 🙂

Så här långt så har jag en lite delad åsikt om årets startfält för även om det känns som att de sätter kändisskap framför artistiska talanger så har jag trots allt hittat tre låtar som jag jag gillar så här långt (i jämfört med förra årets 0) – så för mig är det inte så enkelt som att det är bättre eller sämre i år utan det är lika komplext som vanligt. 😀

Hur som helst så är jag glad över att det finns så många andra deltävlingar att följa samtidigt som Melodifestivalen (även om det i går var löjligt många) för det som händer mellan bidragen verkar inte vara adresserat till mig personligen. Tur att man har en egen fri vilja och därför kan välja hur man spenderar sina lördagskvällar. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2018: Deltävling 2”

 1. Adri

  Samir & Viktor: Dessa killar blir allt bättre och bättre. Men låten är tyvärr ganska överlägset den sämta de deltagit med. Så jag ville faktiskt se denna åka ut direkt. Min placering: 6.

  Ida Redig: Till stor del är det sån här musik som går varm hos mig utanföf tävlingen. Lite Hellström-, Maggio- och Jinderfeeling i ett. Versen svek skrev jag tidigare i veckan. Men igår blev versen också bra. Framför allt när kören backar upp henne. Denna borde fått en andra chans. Min placering: 3.

  Jonas Gardell: Jag gillar Jonas. Han har en hel del talanger. Men att sjunga är tyvärr inte en av dem för mig. Det blev lite fint och stämningsfullt. Men inte till en bra nog låt. Min plats: 7.

  Margaret: MIN VINNARE hittills (men hoppas bättre saker kommer 🙂 ) Jag har inget emot texten. Enl. mig var det inte ens den sämsta texten under gårdagen, den står Danmarks vinnare för. Margaret skötte sig utmärkt, låten ger mig varma vibbar. Det verkar redan gå bra för den så jag tror inte en finalplats är omöjlig (beroende på vem hon möter såklart… möter hon Sigrid kan det bli svårt tex men Renaida tror jag nog hon besegrar om det blir så! 🙂 ). Min plats: 1.

  Stiko Per Larsson: Gav mig lite Edkvarn-vibbar. Jag gillade denna. Trots att det var så långt från min musiksmak. Stiko Per hade också en väldigt trevlig utstrålning. Min plats: 5.

  Mimi Werner: Hon har förbättrat sin sång sen 2016, tackålov. För den prestationen vill jag inte höra igen. Låten var riktigt bra. En stund under framträdandet trodde jag t.o.m kanske på final. Väldigt stämningsfull. Min plats: 2.

  Liamoo: Jag kollade på Idol 2016, av nån anledning. Dålig upplaga. Där imponerades jag 0% av Liamoo. Därför var det här en positiv överraskning. Han har utvecklat en sympatisk artist-persona som verkligen gick igenom rutan och refrängen var riktigt bra! Bästa finalisten hittills 🙂 Min plats: 4.

  Program 2 var också som helhet bättre än program 1, men jag vill ändå ta bort både Fab Freddie och Anna Book. Men… det viktiga är ju vad som sker på scenen och där var allt bättre än förra veckan. Inkl. Petra som var betydligt starkare än Ebbot 🙂

 2. Anette

  Jag missade förra lördagen men har tyvärr bara fått höra om hur dåligt allt var. Hoppades därför att det skulle visa sig vara fel genom att deltävling två skulle motbevisa det. Blev väldigt besviken på det mesta jag fick se och höra. Två bidrag kan jag ge godkänt Mimi Werner och Margaret men det övriga??? Sen manuset?? Nu kan det bara bli bättre nästa lördag. Hoppas jag

 3. Marcus

  Själv tycker jag att det här var småpojkarnas bästa låt – det går bara inte sitta still! Ida var habit, Stiko småtråkig men inte dålig. Jonas var riktigt bra men gjorde sig inte i sammanhanget, Margarets låt är en av årets bästa i studioversion men kom av sig på scen, Mimi är ingen Wiktoria men har en grymt bra låt, och LIAMOO ägde. Riktigt bra kväll, och helt nöjd med resultatet – förutom att Stiko och Jonas borde bytt placering.

 4. En polack

  Här kommer mina omdömen och betyg från Melodifestivalen 2018 Deltävling 2 – Göteborg:

  SAMIR & VIKTOR – SHUFFLA: Det här var väl det vi hade förväntat oss av S&V. Det var glatt, energiskt och upptempo. Det här var min favorit den här veckan! Om den var bättre än deras tidigare bidrag – jag bryr mig inte för att det här är en riktigt bra festlåt som kan liva upp finalen och som har sin plats i tävlingen. Det finns ändå element av Epic Sax Guy/Sunstroke Project – Moldavien 2010 & 2017. Men med en S&V touch över det. Dem har utvecklats sångmässigt och även skaffat på sig lite erfarenhet. Det här var verkligen en S&V-låt och dem hade även en smart användning av LED-skärmarna som gjorde så att det såg ut som att det fanns ännu fler dansare på scen. Men det kändes som att dem lyckades att sparka in liv i showen och jag tror att S&V kan få deras bästa placering i tävlingen någonsin. Dem behöver bara slå en 8:e plats så det blir nog ingen utmaning. Det här visar att det inte behövs så mycket utan det går bara att komma in och vara enkel och bra och ha energi så lyckas man. Jag tror på barn/radiohit och höga poäng från folket 🙂 BETYG: 7/10

  IDA REDIG – ALLTING SOM VI SA: Den här låten startade väldigt bra och har ett bra driv och Ida kändes mer bekväm på scenen än vad jag trodde. Produktionen sitter. Stagingen var kanske lite daterad med CD-skivor på en vägg och ett band i bakgrunden och Ida hade så här militärskläder på sig. En bra, löpande låt men enligt mig för starka detaljer från Veronica Maggio, man har nästan snott hennes koncept rakt av här. Men en passande, godtagbar låt till Melodifestivalen men jag vet inte om det här var ett bidrag som helt rev av stället direkt ff när hon hade startnummer två efter S&V. Så den var bra men den exploderade aldrig. Jag tror oxå att det här hade varit en låt som Veronica Maggio hade slaktat sönder och hade blivit en riktig brottar-låt med henne fast med en rätt så anonym artist som har varit lite obemärkt i media så var det lite tufft att kvalificera sig. BETYG: 5/10

  JONAS GARDELL – DET FINNS EN VÄG: Det här var väldigt seriöst och ett försökande till att vara väldigt upplyftande. Jag upplevde att det här skulle gripa tag till alla ensamma människor, att den här låten skulle vara en hjälpande hand och att det finns en väg ut ur rädsla och skam (precis som han sjunger oxå) Texten är väldigt tung och låten är ganska dramatisk och texten har även partier som jag kan känna mig in i lite då och då. Han är en väldigt intelligent man men låten hade inte ens klarat sig i Melodifestivalen 2004. Melodin var tyvärr ganska outvecklad. Den har legat i ett juryrum i sju år så det är en sju års gammal låt som kanske var mer kapabel att vara med i tävlingen för sju år sen så… BETYG: 4/10

  MARGARET – IN MY CABANA: Det känns som en nice fortsättnings-arbetning av Cool Me Down. Polen har inte samma klistrande vilja och ständigt uppdaterade intresse av ESC som Sverige har samt att Sverige har budgeten, kapaciteten och resurser/tillgångar så att deltagare/artister får visa upp sin högsta kvalité för flera miljoner tittare. Med det sagt så var det så här det skulle ha sett ut med Cool Me Down. Jag gillade temat på låten; den här heta, roliga, nästan lite karibiska känslan. Det här var en helt ok låt att göra sitt ansikte tydligare och kändare för folket med. Låten är ff bättre i sin studioversion, den är mer organisk och levande där men också om den får höras på radio. Jag tror hon har goda chanser att ta sig vidare från andra chansen och sedan kunna växa sig tills finalen. Men jag hade hoppats på att Margaret hade kommit in i Mello med en riktigt monster-låt som Cool Me Down var. In My Cabana känns lite som hennes andra hit What You Do som också fick ett litet genomslag om man utgår från antal lyssningar. Vi får se var den här låten tar vägen någonstans. BETYG: 5/10

  STIKO PER LARSSON – TITTA VI FLYGER: Jag blev överraskad hur upptempo det här var. Jag tycker att hans tidigare verk “Kumpaner” var ganska lovande. Men jag har inte lust att höra Håkan Hellström-aktiga låtar längre i tävlingen. En av dem bättre jokarna Mello har haft men den bidrar ganska lite till tävlingen. Det kändes bara ganska billigt och som att det här var en av hans “vanliga” uppträdanden i Leksand liksom. Det här var inte bra 🙁 BETYG: 3/10

  MIMI WERNER – SONGBURNING: Det här var mycket bättre än Aint No Good. Massiv-producerad låt. Jag får ganska mycket Emmelie De Forrest-vibbar, det känns som någonting hon skulle kunna sjunga. Jättesnygg LED-bakrund med titeln Songburning i slutet. Men tyvärr så känns den som en låt som deltar två eller tre år försent. Den skulle kunna gått till final i Melodifestivalen 2014 men nu så skulle den behöva ha lite mer espri och teknik. Så den kan gå till final beroende på vem hon möter i Kristianstad. BETYG: 5/10

  LIAMOO – LAST BREATH: Det här var nog inte heller någon överraskning att gå vidare; han var oddsens favorit och numret var väldigt snyggt och slikt. Jag tycker tyvärr att låten är ganska blek. Liam både rappar och sjunger riktigt bra jag menar: ni vet alla dem här killpopartisterna som har varit med t.ex. Oscar Zia, Anton Ewald, David Lindgren, Eric Saade, Danny Saucedo. Han är alla dessa killar tillsammans fast på en helt annan nivå som ryker 2018. Han var den kanske bästa idol-vinnaren någonsin enligt mig och är väldigt stilig och känns oxå som en artist som skulle kunna slå igenom utomlands. Han hade en skitbra låt som hette Burn som han släppte direkt efter idol-vinsten. Den låten skulle han ha deltagit med istället för Last Breath t.o.m. hans vinnarlåt i idol var bättre än den här. Jag har så mycket positivt att säga om Liam men så debuterar han i Mello med den här låten 🙁 Han har sjärnkvalitét, han har en riktigt nice ton i rösten, brutalt bra engelska osv. Det är ingen dålig låt men inte heller den topp låt jag trodde/förväntat mig. Men det är radiovänligt och kommer ligga högt på listor och det var bra att han gick till final för att han förtjänar lite framgång samt en artist som jag vill se mer av i alla kretsar så det var väldigt positivt. BETYG: 6/10

  I min bok var det lite bättre låtmässigt den här veckan men överlag nu när jag har hört hälften av alla låtar så är det ingenting som wow-ar mig direkt, ingenting som skulle kunna vinna ESC eller komma topp 5. Men jag har hört att dem två sista veckorna är där vinnarna kommer finnas 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se