Israel Schlagerpinglan: Semifinalen av “The Next Star for Eurovision 2018“, den talangtävling som ska utse Israels representant i Eurovision Song Contest 2018, avgjordes under två dagar, den 8:e och 11:e februari. Här nedan ser ni vad som hände enligt wikipedia.org:

I semifinalen tävlade samtliga, kvarvarande sex artister om få en av totalt fyra platser i finalen den 13:e februari. Detta skedde genom en inledande duell (mellan de som valts ut av juryn i kvartsfinalen), en grupptävlan samt två avslutande dueller, se resultaten nedan. På The Next Star:s officiella hemsida kan ni se klippen med artisternas framträdanden: 8:e februari11:e februari.

Resultatet av “The Next Star” – Semifinalen:

Duell 1
Riki Ben Ari (42%) (Till andra rundan – del 1)
Netta Barzilai (67%) (Finalist)
Andra rundan – del 1
Chen Aharoni (86%) (Finalist)
Eden Meiri (71%) (Till andra rundan – del 2)
Riki Ben Ari (75%) (Till andra rundan – del 2)
Howie Danao (52%) (Till andra rundan – del 2)
Jonathan Mergui (63%) (Till andra rundan – del 2)
Andra rundan – del 2
Duell 1 Duell 2
Riki Ben Ari (82%)
(Finalist)
Howie Danao (52%)
(Utröstad)
Eden Meiri (76%)
(Utröstad)
Jonathan Mergui (88%)
(Finalist)
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Eftersom Israel kör en renodlad talangtävling där man inte ens i finalen får lyssna på några potentiella ESC-bidrag (deadline att skicka in bidrag är den 19:e februari så följer jag deras uttagning på ett strikt teoretiskt vis, genom att endast hålla koll på resultaten. Därför har jag ingen aning om hur bra de fyra finalisterna som valts ut till dagens final är, men jag hoppas att väljer ut någon som kan göra bidraget (vi ännu ej hört) rättvisa. Lycka till, Israel. 🙂

Är ni intresserade av att följa finalen så lär den sändas via Keshet 12 och mako.co.il i kväll, tisdagen den 13:e februari, kl. 20:00 CET (21:00 lokal tid).

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2018 (inkl. resultaten från de föregående “The Next Star”-showerna och länkar till artisternas framträdanden) hittar ni här: “Israel i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se