ESC2018 Schlagerpinglan: Förra veckan gick den officiella ESC-sidan över till veckonyheter i stället för månadsnyheter. Här kommer det senaste veckoklippet med nyheter i videoform relaterade till Eurovision Song Contest:

Veckans Eurovision-nyheter (på engelska)


Eurovision Song Contest – Weekly Update – 13 February 2018
(2:09 – Feb 13, 2018)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Veckans Eurovision-nyheter:
Storbritannien Storbritannien: “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2018
Danmark Danmark: “Danmarks Eurovision-bidrag 2018
Kroatien Kroatien: “Franka Batelić för Kroatien 2018!
Italien Italien: “Italiens Eurovision-bidrag 2018

Mer om de olika ländernas ESC-förberedelser hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


33 kommentarer till “Veckans Eurovision 2018-nyheter i videoform (13:e februari)”

 1. Micke

  Försöker lyssna ikapp här och har väl några grejer nu. Försökt att lyssna i den takt det dyker upp.

  FINLAND: Is it a joke? Detta är definitivt inte Finland för mig. Ser att många här tycks gilla bidraget så jag nöjer mig med att säga att detta har precis allt det jag inte gillar. Nöjer mig med det och hoppas på mer från FINLAND i de två kommande bidragen.

  VITRYSSLAND: För mig finns bara “I won’t cry“, Gunesh

  LETTLAND: Tror att dessa är kvar.
  1. “Esamība“, MADARA
  2. “Funny Girl“, Laura Rizzotto
  3. “Soledad“, Jenny May

  UNGERN: Min favvis är borta plus ytterligare ett av de jag gillar men flera kvar:
  1. “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely
  2. “Viszlát nyár”, Aws
  3. “Nem szól harang“, Leander Kills
  4. “Meggyfa“, Horváth Tamás
  5. “Good vibez“, Heincz Gábor ”BIGA”

  ESTLAND: De få bra fanns alla i semifinal 1. Kvar av dessa är då
  1. “La forza“, Elina Nechayeva
  2. “Laura”, Vaje 8Håller med dig Adri) 🙂
  3. “Home“, Stig Rästa

  ARMENIEN:
  1. “If You Don’t Walk Me Home“, Lusine Mardanyan
  2. “Poison (Ari Ari)“, Tamar Kaprelian
  3. “Waiting for the sun, Amaliya Margaryan

  Till två länder jag inte hört en ton ifrån före idag. De har rullat på här men självklart kan mycket förändras längre fram:

  SLOVENIEN:
  1. “Ljudje”, Tanja Ribič
  2. “Žive sanje”, KiNG FOO
  3. “Vesna”, Indigo
  4. “Ukraden svet”, Proper

  SERBIEN: Det positivaste jag hört idag:
  1. “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika
  2. “Jutros (Svatovi)“, Biber & DJ Niko Bravo
  3. “Pod krošnjom bagrema“, Dušan Svilar
  4. “Samo nek se okreće“, Lord
  5. “Vila“, Boris Režak

  Övriga länder har jag för dålig koll på än för att ha någon åsikt.

  Det positiva: Jag har hittat hela fyra bidrag som når upp till (9/10) I helt egen klass
  1. “Il mondo prima di te“, Annalisa – ITALIEN
  2. “Non mi avete fatto niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro – ITALIEN
  3. “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika – SERBIEN
  4. “Mall”, Eugent Bushpepa – ALBANIEN

  Det negativa: Jag har hittat hela fyra bidrag som skulle vara (0/10) om de vann
  “Show A Little Love”, Rolf Roosalu – ESTLAND
  “I Like I Like I Like“, Tom Hugo – NORGE
  “Dai Laga“, Aidan – MALTA
  “La la la“, VYROS – RUMÄNIEN

 2. Adri

  Micke: Vi har ju samma åsikter kring Vitrysslands startfält. Det finns en låt, ”I won’t cry”. 🙂 Härligt 80-talssound 🙂 Låter som ett riktigt soundtrack till en 80-talsfilm. Jag blir så glad! Men den kommer tyvärr inte vinna. Vinnaren lär med ALLA sannolikheter bli ”Forever” med Alekseev. Jag satsar allt på att det händer. Så för att förhandslyssna lite på årets startfält gissar jag du kan lyssna in dig på den! 🙂

  Men jag skrev under ett annat inlägg att en förlust för ”I won’t cry” hade vart årets andra ESC-skamfläck för min del. Den första stod Storbritannien för. Men jag är inte alls lika hård som dig där! 🙂 SuRie är en ganska bra sångerska, och låten är helt okej och framför allt gör SuRie vad hon kan med materialet. Men… skamfläcken ligger i att ”Legends” INTE vann. Tråkigt 🙁 Och Vitrysslands skamfläck kommer bli att ”Forever” tar vinsten från den överlägsna ”I won’t cry”.

  Men påtal om Estland… once again. Har du sett liveversionen av ”Drop that boogie”? För mig växte den oerhört live och nu blir jag faktiskt inte ens sur om den vinner. Iiris visade att hon kunde sjunga, det blev underhållande. Den växte som tusan live från att vara ”en låt i mängden” till min andraplats i hela uttagningen 🙂 och sen som det STOORA vänner-fan jag är så uppskattar jag referensen till den serien! 🙂

  Jag tror väl inte låten är nåt för dig, men jag tänker ändå lämna länken till dig här för vem vet? Kanske låten gör samma resa för dig då! 🙂 (eller så åker den längre ner hos dig för den delen). Den gick vidare i alla fall och det är ju ett gott tecken än så länge 🙂 Bättre än La Forza? No way, men acceptabel vinnare 🙂

  https://m.youtube.com/watch?v=BW2SpvBmHXo

 3. Adri

  Micke: Och du kan vara lugn angående en av dina nollor… ”Dai Laga” har förlorat 🙂 Malta hade sin final den 3e februari 🙂

 4. Adri

  Om jag gör liknande dig Micke och listar mina vinnare hos låtarna som finns kvar att tävla i försäsongen 🙂 Då ser det ut som så här, men jag tar också med mina mardrömsvinnare.

  VITRYSSLAND –
  Drömvinnare: I won’t cry
  Mardrömsvinnare: I don’t care

  ESTLAND –
  Drömvinnare: La forza
  Mardrömsvinnare: Show a little love

  ISLAND –
  Drömvinnare: Here for you
  Mardrömsvinnare: Our choice

  LITAUEN –
  Drömvinnare: When we’re old
  Mardrömsvinnare: Pretty much allt annat

  ARMENIEN –
  Drömvinnare: Poison (Ari Ari)
  Mardrömsvinnare: The Voice

  FINLAND… so far –
  Drömvinnare: Monsters

  MOLDAVIEN –
  Drömvinnare: My lucky day
  Mardrömsvinnare: Minds & veins

  NORGE –
  Drömvinnare: Scandilove
  Mardrömsvinnare: I like I like I like

  RUMÄNIEN –
  Drömvinnare: Buna de iubit
  Mardrömsvinnare: Heaven

  SERBIEN –
  Drömvinnare: Jutros
  Mardrömsvinnare: Nema te

  UNGERN –
  Drömvinnare: Meggyfa
  Mardrömsvinnare: Eletre kel

  LETTLAND –
  Drömvinnare: Funny girl
  Mardrömsvinnare: Walk the talk (kanske den sämsta låten som är kvar i nåt lands uttagning…)

  SVERIGE hittills –
  Drömvinnare: In my cabana
  Mardrömsvinnare: My turn

  Slovenien väcker inte direkt nåt inom mig någon av dem faktiskt. Finns några bättre och några sämre, men inget som direkt stör eller älskas i min kropp. Så skjuter på att avgöra vinnare och mardrömsvinnare än så längen 🙂

 5. Micke

  Glömde ju helt Moldavien som jag tycker har ett bra startfält. I synnerhet dessa tre

  1. “Inima-n stîngă“, Che MD
  2. “My lucky day“, DoReDoS
  3. “Black heart“, Vera Țurcan

  Tycker faktiskt synd om er som älskar MF. Åtminstone efter det jag hört sägas om det för det tycks vara extremt låg kvalite. Sannerligen inga snälla ord jag hört sägas om årets låtar. Hoppas ni får ut något av det i alla fall. Menar det uppriktigt för även om jag tappat intresset så önskar jag ju inte att även ni ska göra det.

 6. Micke

  Har lyssnat på din ”Drop that boogie” Adri. Den är absolut inte dålig men jag känner att de tyvärr gör samma miss som med Danmarks “Starlight” man arrangerar det till ett junior eurovision av någon märklig anledning. Än värre med Starlight för den var ju riktigt bra i studioversion och hade legat högt för mig då.

 7. Adri

  Micke: Ta det som sägs med en nypa salt. Jag, och de få vänner som också är MF-/ESC-intresserade, hade alla samma spaning i veckan: VARJE år kallas den upplagans MF för “det värsta”, “det skamligaste” och liknande.

  Folk tycker om att trycka ner just MF i Sverige (samma sak med paus-showerna i USAs Super Bowl, där kallas den senaste alltid för den sämsta och “nu har arrangörerna förlorat stinget” och dylikt hörs varje år). Det är tröttsamt, men det är mer eller mindre ett faktum, folk älskar att gnälla 🙂

  Som program kan jag hålla med om att det sjunkit, men nu kollar jag inte på den sakens skull utan jag kollar ju för musiken och tävlingen 🙂 Och där tycker jag alltid folk är lika negativa, men sen i slutändan minns man det ändå som vilket år som helst 🙂

 8. Micke

  Det var det jag menade Adri. Upp till var och en att tycka precis vad de vill. Vår trummis hade tydligen läst in sig och lyssnat in sig en hel del på det som hänt och tydligen är det de två programledarna som mest retat upp folk. Åtminstone enligt vad han berättade. Vi hade konsert i Salzburg förra helgen och då var det en busslast svenskar som kom och såg på oss. Tydligen hade de allt annat än snällt att berätta för vår trummis som var så intresserad. Jag bryr mig inte. Varför ska jag som sagt önska att andra tycker samma som jag. Upp till var och en. Gillar du det så ska jag rent ut skita i det. Inte svårare än så 🙂

  Om man pratar helhet så är jag positiv till Ungern, Moldavien och Serbien. På samma sätt mest negativ till Norge

 9. Adri

  Micke: Hmm nej där är vi verkligen inte nära varandra. Den nationella final som jag är mest opepp inför är Rumänien som nu har med två ACCEPTABLA låtar i finalen. Du läste rätt. Inte två bra låtar, utan två acceptabla låtar. De kommer inte komma högt på min lista oavsett val om intrycken består. Så nu får de helt enkelt passa på och välja det minst dåliga i min bok. “Buna de iubit” eller “Walking on water” helt enkelt 🙂

  Slovenien är jag också inte alls peppad för, men där tror jag faktiskt att det kommer så jag stänger inte dörren helt än 🙂 Litauen har en godkänd låt, men Litauen har verkligen varit “the land of disappointments” i år.

  Resten ser jag fram emot i olika grader 🙂 Mest tror jag nog jag ser fram emot Armenien, men jag tror tusan inte “Poison” vinner tyvärr. Men än lever hoppet!

 10. Micke

  @Adri du måste förstå en sak när det gäller ESC och mig. Jag söker inte “vanliga” låtar här. Jag söker det annorlunda, det som går utanför det vanliga. Det är exempelvis jag älskar det där serbiska bidraget som jag talade om. Det är det som är hela grejen med ESC för mig. Jag är här för att bli underhållen och överraskad av sånt jag normalt inte får till mig

 11. Adri

  Micke: Det där har vi pratat länge och väl om. Jag är densamma. MEN… det ska fortfarande inte få öronen att vilja sätta lock på sig själv. Det ska vara lyssningsbart. Det saknas i Rumänien.

  Och apropå Serbien höll jag ju med dig 🙂 Det är lite kul hur överens vi är för jag har tre favoriter, och alla de hittar man i din topp fyra! 🙂

  Men än en gång, du behöver inte poängtera vad du söker. Detta vet jag om, och visst tusan skriver jag under på det! 🙂

 12. Micke

  Jisses! Börjar du bli less på mitt tjat Adri? 🙂 Just kiding. Det blir så ibland min vän och du hade förstått det om du hade vetat vad jag arbetar med. Väldigt mycket att upprepa sig och tyvärr tar man väl med sig det ibland även efter jobbet när man väl är inne i det 🙂 Det är lugnt Adri du vet vad jag har sagt om mig själv och risken att bli arg 🙂

  Vet du om man bara pratar om vackra bidrag så har min favvis “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely från Ungern nu fått lite konkurrens i ett bidrag från Serbien. “Pod krošnjom bagrema“, Dušan Svilar växer nästan lika mycket som det från Ungern och det bara på en dag. Tror inte den kommer att nå upp till det ungerska men vackert är det

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller Melodifestivalen 2018 (som även jag varit väldigt kritisk mot, fast inte riktigt på samma sätt som de som kritiserar “av vana”) så måste jag ändå försvara tävlingen då jag inte tycker att själva startfältet är så mycket sämre än vanligt. För mig personligen så är MF mer extrem än vanligt då lägstanivån (d.v.s. bidrag jag inte tycker hör hemma i tävlingen) är mycket högre men samtidigt så finns det en hel del bidrag som är mycket bättre än på länge. Därför kan jag både förstå de som fortsätter att kritisera MF (personligen tycker jag att programmet blivit mycket sämre) men samtidigt inte riktigt hålla med (då det finns betydligt fler bidrag i år som faller mig i smaken än föregående år). Som vanligt så är inte saker alltid svart eller vitt, det gäller att hitta guldkornen. 🙂

 14. Micke

  Det jag sa om vackra bidrag Adri handlar om att ett av dem är jag helt säker på inte är din grej medan den andra känns som din grej. Nu är det bara det att du inte gillar den låten som jag trodde du skulle gilla. Den här från Serbien känns inte alls Adri men vad vet jag. Kanske har jag lika fel där 🙂

 15. Micke

  @Pinglan tyvärr är det ofta så att de som gnäller och kritiserar ofta gör det bara för sakens skull. De gillar att gnälla helt enkelt. Jag har en kompis som inte kollat en minut på MF på 10 år men gnälla på det kan han. Det räcker att någon bara nämner MF så går han igång på full maskin.

  Jag har ingen aning Pinglan. Jag slutade kolla för fem år sedan och de känns inte som jag någonsin kommer tillbaka. Jag gillar inte låtarna det kan jag inte gömma undan men det är själva programmet som är det värsta för mig. I synnerhet då green room som är det värsta på TV jag vet överhuvudtaget.

  Nämnde ju det att vår trummis hade hört en massa skit. Sen kom han till mig och skrattade och sa “du som hatar green room jag har hört att det är värre än nånsin.” Kändes som han väntade på att jag skulle fråga varför men jag gjorde aldrig det och sen sa vi inget mer om det 🙂 Jag vill ha roligt med ESC och allt det här. Jag vill inte vara del i det motsatta

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Eftersom Melodifestivalen trots allt fortfarande har relativt höga tittarsiffror så hoppas jag att svenska folket fortsätter att titta och klaga i många år framöver, då det betyder att SVT fortsätter att delta i Eurovision Song Contest. Personligen så älskar jag fortfarande programmet (även om jag numera mute:ar programmet mellan låtarna och endast avnjuter bidragen och resultatet) då jag accepterat att mellansnacket inte är adresserat till mig utan jag nöjer mig med själva tävlingsdelen. Vissa år finns det bra bidrag, vissa år inga alls men i år så har jag hittat en del guldkorn och lever ännu på hoppet. 😀

 17. Adri

  Jag tror många som klagar på det helt ärligt gör de för att de inte känner igen sig längre. Med tanke på att det vanligaste klagomålet man hör, inte bara om MF utan om ALLT: tv, musik, filmer, vanligt beteende etc, är “det var bättre förr”.

  Nej, det var det inte. Men den klagande personen var mer “in touch” med världen då och hänger helt enkelt inte med i vad som funkar eller inte längre. För jag tror att de som är typ 15 och under, de klagar inte. De köper det hundra procent.

  Micke: Jag ska vara helt ärlig. Jag förstår inte din senaste kommentar som var adresserad till mig 🙂 Du trodde att jag skulle gilla den ungerska låten, men inte den serbiska? Har jag förstått rätt? 🙂 Den ungerska låten är inte dålig. Den är min femteplats i Ungern. Men jag skulle bli mäkta besviken om den vann framför AWS, Nova Prospect eller “Meggyfa” (glömmer alltid vad snubben som sjunger heter) 🙂 Vad gäller Serbien har jag faktiskt bara koll på de tre låtarna jag gillar, så jag kan inte riktigt placera din vackra låt från Serbien i mitt huvud än 🙂 Men tar väl en titt senare! 🙂

 18. Micke

  @Adri vågar knappt svara på det där med upprepningsrisken 🙂 Du vet vad jag sagt om ESC och generationer 🙂

  Angående Ungerns rocklåtar. Den för mig klart bästa är ju tyvärr borta. Sedan gillar jag både AWS och Leander Kills. Den förstnämnda har dock varit klart före den andra. Det börjar dock ändras lite. En liten liten avmättning känner jag om AWS medan Leander Kills bidrag växer allt mer. Jag älskar låtar som växlar från lugnt till röjigt. Var inte riktigt hemma först med Leander Kills låt men som sagt 🙂

  @Pinglan förra året blev jag faktiskt lite positivt inställd när det gällde MF. Bad ju er nämna några bidrag ni gillade. Tyckte faktiskt de flesta jag då fick in var antingen bra eller ok. Synd bara att det sedan sabbades med vinst för det i mina ögon sämsta bidraget i Sveriges historia.

 19. Schlagerpinglan

  @Micke, Förhoppningsvis blir det bättre i år. Allt beror dock på om man vill ha ett “bra” eller ett “ESC-inriktat” bidrag som vinnare. (Inför ESC 2017 så tyckte jag att vi valde “rätt” bidrag, även om själva låten inte riktigt var i min smak, och med tanke på att det gav en 5:e-plats så tycker jag nog att vi “valde rätt”. 😀 )

 20. Adri

  Micke: Var inte rädd för det, jag är väldigt snäll faktiskt 🙂 (och himla ödmjuk hehe 😉 ) Nej men naturligtvis tror jag att MF och ESC (och de andra nationella finalerna ofc) fortfarande kan applicera på alla generationer, annars hade siffrorna sett annorlunda ut.

  Jag ska inte ens försöka gissa folks åldrar här på bloggen, för det kommer ingen bli glad av. Men jag vet att det finns människor som åtminstone är nåt årtionde äldre än mig, likväl vet jag att jag inte är yngst heller 🙂 Men här samlas man och ändå uppskattar tävlingarna, så alla kan hitta nåt att tycka om och alla kan hitta nåt att klaga på 🙂 Men jag är sååå jä**a trött på personer som säger “det var bättre förr”, för det är så genomskinligt att de säger det bara för att de saknar att hänga med. Jag kan absolut tänka det, och jag är inte ens så gammal, när jag ser hur barn har det jämfört med hur jag hade det. För jag älskade min barndom, och tror därför att barn idag säkert kommer få det sämre för de har det ju annorlunda. Men man måste släppa det, det kommer gå bra för dem också och dem kommer också vara glada 🙂 Allt var absolut inte bättre förr, bara för att man själv var mer “med i spelet” då. Därför jag är så allergisk mot det talesättet…. i alla sammanhang.

  Oj, jag insåg först nu när jag läste din kommentar att Nova Prospect hade lämnat Ungerns tävling. Okej, men då är det “vackra bidrag” från Ungern som du tar upp min fjärdeplats 🙂 Lite avancemang. Men nej… Ungern SKA skicka “Meggyfa”. 🙂

 21. Micke

  @Adri fick precis syn på att det mysiga vackra bidraget jag pratar om i Serbien tydligen är Pinglans favvis. Åtminstone hade hon den som favvis inledningsvis 🙂 Ett litet bidrag från förr kan man väl säga :-)Efter att ha lyssnat en dag nu på Serbiens bidrag tror jag dock det handlar om två låtar. Det roliga är att det är mina två favvisar. Inte ofta man kan känna så. Skulle dock bli väldigt besviken om jag inte skulle få fortsätta följa de två damerna med de “himmelska” rösterna vidare i tävlingen. Lite som i Italien. Två riktigt bra låtar men tyvärr vann inte det allra bästa. Men oj så nöjd jag är med Italiens bidrag ändå 🙂

  Men ok Pinglan och Adri varför inte köra samma grej som förra året då. Om ni känner för det 🙂 Ge mig er favvis från MF 2018 så ska jag kolla vad jag tycker 🙂 Vill bara förtydliga det än en gång. Det är inte främst låtarna i MF jag har så svårt för utan främst själva programmet och att generationstänket inte existerar på samma sätt som i ESC. Många menade på att Portugal 2018 var en 60-talslåt. So what? Jag var inte ens född då men de är mer än välkomna för mig precis som alla andra årtionden 🙂

 22. Adri

  Micke: Jag vet inte om jag vågar för jag VET att du kommer inte uppskatta någon av dessa. Ja, du har blandad musiksmak och ibland förvånar du mig. Men jag känner mig hyfsat säker på att det här kommer inte funka för dig. Och jag vill ju inte göra dig än mer avtänd på MF… men jag är samtidigt en nyfiken människa också så jag kommer lägga in min topp 2 för de är ganska likvärdiga i mina öron. Du behöver bara lyssna på en om du vill, men jag lägger ändå in båda 🙂

  Den första gillar jag för den känns väldigt osvensk. Mitt problem med Sverige i tävlingen ligger i att vi är grymma producenter. Allt vi skickar är bra och snyggt, men det är sällan kul. Skickar vi det här bidraget (för det är kvar i tävlingen än) så kan vi visa att vi inte heller alltid är überseriösa utan faktiskt också kan ha lite kul med musik 🙂 Du kanske känner igen henne från 2016?

  https://www.youtube.com/watch?v=pDGbBTDlKL4
  (jag är på riktigt lite smårädd för hur du kommer ta emot denna låt, jag vet att det finns MINST en komponent i låten som du har vääääldigt svårt för… så jag är förberedd på en 0a av dig)

  Den andra låten åkte ut. Och även om jag ÄLSKADE det, så har jag 100% förståelse varför. För det är konstigt. Men jag kan inte hjälpa det. Jag har på riktigt lyssnat på denna dagligen på min spellista (i studioversion då dock) och jag njuter verkligen. Visserligen börjar den redan tjata ut sig, men den har något för mig. Men än en gång… jag förstår vad folks problem låg och har därför inga hard feelings angående utslagningen.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZYrgT3tK2t8

  (Om inte den första länken dödade din MF-lust så gör väl denna det… varför gör jag detta mot dig?)

  Det känns som att jag, om ens möjligt, stänger din dörr mot MF ytterligare iom dessa två länkar. Men skadan är redan skedd, du kommer inte tillbaka säger du, åtminstone inte sålänge Björkman är högsta hönset har du sagt 🙂 och då kan jag lika gärna spä på den uppfattningen för detta är genuint mina favoriter hittills 🙂

  OBS! Det är två delfinaler kvar, och jag hoppas verkligen det blir bra 🙂 På lördag tävlar Dotter, och nästa Lördag Mariette. Så jag är peppad 🙂

 23. Micke

  @Adri Schweiz bidrag höll riktigt skapligt live. Glömde svara. Sorry

  Angående dina två länkar från MF. Den första får (6/10) medan den andre får betydligt sämre. Handlar givetvis mest om det som styr låten. Tror du vet vad jag menar och vad jag tycker om det.

  En annan grej föresten som ingen av er behöver kommentera men fan va jag började skratta när jag kollade tillbaka på en grej jag skrev angående en konsert vi hade i Österrike och om folk som hade snackat MF med vår trummis. “då var det en busslast svenskar som kom och såg på oss.” Såg på det nu och insåg att det blev lite fel. Det var alltså ingen busslast som kom och såg oss. Så stora är vi inte 🙂 Jag menade att det var en busslast och på den fanns det ett gäng svenskar som kom och såg oss 🙂 Blev lite fel där. Vi är absolut inte stora och att vi har spelningar i Österrike beror på att alla förutom jag och en till är österrikare. Inte svårare än så 🙂 Bara en parantes så inga missförstånd uppstod.

  Back to basic!!!!

  Gjorde ett nytt försök med att lyssna på Norges bidrag. Fattar ingenting. Det finns ju inte ens godkända med där. Jo ett är väl helt godkänt “Who We Are“, Rebecca men nog hade jag hoppats på mer från våra grannar. Trodde inte den dan skulle komma då jag något år skulle tycka att Danmark hade bättre bidrag än Norge men det hände till slut 2018

 24. Adri

  Micke: Ok en 6/10 är ju inte så dåligt alls 🙂 positivt överraskad faktiskt. Det jag snackar om att jag vet att du ogillar som finns i ”In my cabana” är ju den höga användningen av ”na-na-na” och ”oh-oh”. Hela låten är ju fylld av nonsenstext. Jag hejar iaf på den än. 🙂 Nonsenstext är ju för den delen faktiskt inget som påverkar mitt helhetsbetyg 🙂

  Angående Norge så har jag två favoriter:

  • ”Who we are” – absolut den bästa låten. Även den jag tror vinner. Bra beat, bra sångerska. Lite klyschig text. Men så kan det vara ibland 🙂

  • ”Scandilove” – troligtvis årets största guilty pleasure hittills. Och jag är ju ett fan av Ida Maria sen tidigare. Men då har hon sjungit rock eller ballader 🙂

  Jag är m.a.o inte hård som dig ang Norge. 🙂 Väljer Norge någon av dessa så kommer jag utan att tveka placera de framför Danmark, me jag gillar ju inte deras låt så värst tbh.

 25. Micke

  @Adri den första låten var som sagt en sexa, alltså mer än godkänd men inte bra. Kanske hade kunnat växa rent av. Tänkte jag skulle lägga ut de bidrag jag tyckt om i år. De är 25 stycken. De var ytterligare 3-4 men de dog live. Bl.a min favvis i Rumänien. Hur många av dessa 25 tycker du om Adri alternativt tycker illa om? 🙂

  1. “Il mondo prima di te“, Annalisa – ITALIEN
  2. “Non mi avete fatto niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro – ITALIEN
  3. “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika – SERBIEN
  4. “Mall”, Eugent Bushpepa – ALBANIEN

  5. “Vigyázó”, Nova Prospect – UNGERN
  6. “Lisboa Jerusalem”, Igit – FRANKRIKE
  7. “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely – UNGERN
  8. “Laura”, Vajé – ESTLAND
  9. “Higher Ground“, Rasmussen – DANMARK
  10. “La forza” Elina Netsajeva- ESTLAND
  ————————————————————-
  11. “Inima-n stîngă“, Che MD – MOLDAVIEN
  12. “Viszlát nyár”, Aws – UNGERN
  13. “My lucky day“, DoReDoS – MOLDAVIEN
  14. “Jutros (Svatovi)“, Biber & DJ Niko Bravo – SERBIEN
  15. “Senza appartenere“, Nina Zilli – ITALIEN
  16. “Fly”, Eva Burešová – TJECKIEN
  17. “Just fine”, Sudden Lights – LETTLAND
  18. “Esamība”, Madara Fogelmane – LETTLAND
  19. “I won’t cry“, Gunesh – VITRYSSLAND
  20. “Eyes”, Sudden Lights – LETTLAND
  ————————————————————-
  21. “If You Don’t Walk Me Home“, Lusine Mardanyan – ARMENIEN
  22. “Nem Szól Harang”, Leander Kills – UNGERN
  23. “Black heart“, Vera Țurcan – MOLDAVIEN
  24. “Una vita in vacanza“, Lo Stato Sociale – ITALIEN
  25. “Forest Song“, Vilna – UKRAINA

 26. Adri

  Micke: Ja jag vet att 6/10 kanske inte är nåt att hänga i julgranen trots allt men med tanke på att jag trodde den skulle få typ 0 eller 1 så tar jag vad jag får! 🙂

  Tro det eller ej, men det fanns ingen där som jag faktiskt ogillar 🙂 Det fanns bra i olika skalor 🙂

  Mina favoriter i din lista är nummer 1, 2, 3, 10, 13, 14, 18, 19 och 24 🙂

  Medan de jag kanske inte ogillar, men uppfattar som hyfsat svaga, är:

  • 15: Inte en dålig låt eg. Men extreeeeeeeemt lättglömd.
  • 21: Den låter väldigt ofärdig. Som ett första utkast till nåt som skulle blivit så mycket bättre. + jag litar inte på hennes röst.
  • 22: Än en gång, inte dåligt. Men det finns betydligt bättre låtar och då även rocklåtar i Ungerns uttagning som jag tar framför denna låt alla dagar 🙂

 27. Micke

  Ser att jag glömde två bidrag på min lista. Båda från Ungern varav en din favvis. Trodde du gillade nr 5 Adri. Har fattat fel där då 🙂

 28. Micke

  Se nu till att den närmaste veckan blir bra när det gäller ESC. Är hemma igen tisdag eller fredag och under den tiden vill jag se detta hända.

  FREDAG:

  FINLAND: med sin nya låt imorgon:
  (För tusan bättre kan ni än den ni släppte först)

  VITRYSSLAND:
  (För mig finns det bara en vinnare och det är “I won’t cry“, Gunesh)

  LÖRDAG:

  LETTLAND:
  (“Esamība”, Madara Fogelmane min klara vinnare. Duger även med “Funny Girl)

  UNGERN:
  (Måste till final från semi 2 “Viszlát nyár“, AWS och “Meggyfa“, Tamás Horváth)

  ESTLAND:
  (De som var bra fanns i semi 1. Möjligen Tempel då)

  SLOVENIEN:
  (Dessa fyra måste till final: “Ljudje”, Tanja Ribič , “Žive sanje”, KiNG FOO , “Vesna”, Indigo, “Ukraden svet”, Proper

  SÖNDAG:

  RUMÄNIEN:
  (Gillade två bidrag men det sket sig helt. Ett av dem höll inte live och den andra var inte ens ett bidrag “Nothing in between”, Lions roar smög sig in en kort men var inte med egentligen)

  MÅNDAG:

  ARMENIEN
  (Mina två favvisar i semi 1 men gärna vidare med dessa: “Waiting For The Sun“, Amaliya Margaryan. “You & I“, Asmik Shiroyan)

  TISDAG:
  (Möjligen hemma och får höra hur det går. Två riktigt bra bidrag och tterligare några med bra vibbar. Min klara vinnare “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika. Godkänner även “Jutros (Svatovi)“, Biber & DJ Niko Bravo

  @Pinglan, inget nytt om Tyskland?

 29. Micke

  Ge mig din Topp 10 av allt som varit Adri så jag kan se vilken dålig smak du har 🙂 Just kiding. Men kul att se

 30. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… En final den 22:a februari med start kl. 20:15 och sex tävlande bidrag där man vet namnen på de tävlande artisterna och bidragen men ännu inte (vad jag vet) fått lyssna på bidragen.

 31. Micke

  @Pinglan, Tyskland är alltid ett av de land jag hoppas på. Oftast blir jag besviken men hoppet finns där ändå 🙂

 32. Schlagerpinglan

  @Micke, Förr eller senare slår de säkert till med något riktigt bra. Det var ju ett tag sedan nu så det borde ju snart vara dags. 😛

 33. Adri

  Micke: Jag fattar inte vad du menar med Armenien 🙂 Du har två favoriter i semi 1, men låtarna du nämner tävlar i semi 2? (Enl. min källa iaf 🙂 ) Lusine och Tamar tävlar båda i semi 1 🙂

  Och ang. din låt 5 så gillar jag den låten också 🙂 men inte en storfavorit!

  Min topp 10 av allt som finns kvar att bli valt (har därför tagit bort de som redan har vunnit eller förlorat, så som ”Mercy” eller ”Legends” 🙂 )

  1. La forza, ESTLAND
  2. Poison, ARMENIEN
  3. I won’t cry, VITRYSSLAND
  4. In my cabana, SVERIGE
  5. Meggyfa, UNGERN
  6. My lucky day, MOLDAVIEN
  7. Esamiba, LETTLAND
  8. Funny gurl, LETTLAND
  9. Monsters, FINLAND
  10. Drop that boogie, ESTLAND

  Just nu finns det en stor växare också. I årets kanske mest ”gråa” startfält, nämligen Islands. Nämligen ”Here for you”. Jag gissar dock tyvärr att den är helt chanslös. Jag blir inte ens förvånad om den åker ut helt och hållet på lördag :/

  Imorgon är jag redo för en stoooooor besvikelse när Vitrysslands vinnare avslöjas som ”Forever”.

  Angående Tyskland är ju låtarna hemliga än men jag vet att Ivy Quainoo ska delta och hon är GRYM. Man ska inte ta ut för mycket i förskott men jag har höga förhoppninnar angående hennes låt! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se