Sverige Schlagerpinglan: Torsdag betyder ju som sagt repetitioner på scenen för artisterna inför veckans deltävling av Melodifestivalen och små smakprov till oss. Än har inte rep-klippen presenterats men minut-klippen av studioversionerna är fria att lyssnas på sedan kl. 14:30. 😀

Efter att jag lyssnat på de små smakproven ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår likväl vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som genomförts under dagen och som är lovade att släppas kl. 19:00 (eller eftermiddag/kväll).

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2018:s tredje deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“Party Voice”, Jessica Andersson
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jessica Andersson)
“Everyday”, Mendez
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Leopoldo Mendez, Jimmy Jansson, Palle Hammarlund)
– – –
“Stark”, Barbi Escobar
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Barbi Escobar, Costa Leon, Andreas ”Stone” Johansson)
“Min dröm”, Kalle Moraeus & Orsa Spelmän
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Thomas G:son, Alexzandra Wickman)
– – –
“Cry”, Dotter
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Linnea Deb, Peter Boström, Thomas G:son, Johanna ”Dotter” Jansson)
“A Bitter Lullaby”, Martin Almgren
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Josefin Glenmark, Märta Grauers)
“Cuba Libre”, Moncho
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Jimmy Jansson, David Strääf, Markus Videsäter, Axel Schylström, Moncho)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på en minut av studioversionerna några gånger så är det två bidrag som står ut från mängden och som får mig att vilja lyssna lite mer på dem och det är, precis som jag trodde på förhand, bidragen från Jessica Andersson och Mendez. “Everyday” var kanske inte riktigt den typ av låt jag hoppats på men “Party Voice” ser ut att kunna slå alla mina högt ställda förväntningar med hästlängder. Om jag inte redan vore enormt spänd inför lördagens deltävling så är jag det garanterat nu. 🙂

De övriga bidragen lär behöva fler lyssningar innan de ger mig något, även om jag redan nu känner ett visst intresse inför “Stark” medan jag har svårt att se hur “Cuba Libre” ska lyckas vinna över mig alls. Nåja, konstigare saker har hänt så jag inväntar live-framträdandena innan jag säger för mycket. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Malmö-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Melodifestivalen 2018: Lyssna på tredje veckans bidrag”

 1. Elnat

  Fel fel fel, gör om gör rätt

 2. Schlagerpinglan

  @Elnat, Det finns inga “rätt” eller “fel” när det kommer till personlig smak. 😉

 3. Robin

  Jag tycker dotters låt är deprimerande och tråkig jämfört med alla andra bidrag det är ingen vinnarlåt skulle bara smälta bort i eurovision.
  Min favorit är Jessica.
  Annars hoppas jag Mariette vinner allt.

 4. Marcus

  Det här var en enorm besvikelse. Party voice är ju hur anonym som helst och Cry visade sig vara en vanlig trist radioballad. Bästa låten är ju lätt Everyday, synd att den inte fick en artist som kan göra den rättvisa :/ Stark överraskade positivt, men är inte mer än helt okej för det. De andra vill jag helst glömma bort.

  Efter förra veckans fullträff hade jag hoppas på mer, men tredje deltävlingen brukar ju traditionellt sett vara svagast, så

 5. Daniel

  Efter första lyssningen håller jag Martin Almgrens låt högst.

 6. Madde

  Jag gillar ALLA låtar…har aldrig hänt förr!! Men lite besviken på Jessica… låter lite för mycket marschtakt-schlager ändå.. men hoppas det bara är i 1minklippet. Mendez bäst- hoppas han levererar. Åhhh va spännande!!!

 7. Rasmus

  300% bättre låtar än förra veckan, Jag ifrågasätter uppdelningen starkt för detta innebär att en av Mendez,Dotter,Kalle Moreaus,Martin Almgren,Jessica Andersson kommer bli 5a….. ALLA dem hade kommit före Edward Blom och Ida Redig. orättvis fördelning. Vem håller med?

 8. Adri

  Lite besviken. Förra veckan visade sig faktiskt vara bättre trots allt. Men det är bättre än vecka 1 i alla fall 🙂

  Och visst har jag en lista 🙂

  1. Dotter – Cry
  2. Barbi Escobar – Stark

  3. Martin Almgren – A bitter lullaby (men jag vill inte se honom för han är ju verkligen inte en acceptabel artist)
  4. Jessica Andersson – Party Voice

  5. Kalle Moraeus – Min dröm

  6. Mendez – Everyday
  7. Moncho – Cuba libre

  Hur kommer det gå då? Jo, jag gissar följande resultat:
  1. Mendez – Everyday
  2. Martin Almgren – A bitter lullaby

  3. Jessica Andersson – Party voice
  4. Moncho – Cuba libre

  5. Barbi Escobar – Stark

  6. Dotter – Cry (säkert bara för att jag hejar på den)
  7. Kalle Moraeus – Min dröm

 9. Daniel

  jag tycker det här var bottennappet, både första och andra veckan var mycket bättre.

 10. Johanna

  Nej men nu börjar det likna något känner jag! Inget låtger dåligt denna veckan. Svårt att tippa, svårt att ranka men jag ska göra ett försök

  1. Kalle Moreaus (inte lika bra som “underbart” men bäst hittills i år enligt mig)
  2. Martin Almgren. Vilken röst- om han skulle vinna Mello dock behöver hans nummer pimpas till, bra låt dock!

  3. Dotter- Bra refräng, dålig vers…. men skulle ändå bli glad om det gick bra för den
  4. Barbi lite överraskande men låten var helt klart min stil….synd de drar in ett onödigt dunka-dunka beat i den bara

  5. Mendez- ja han har väl egentligen gjort sitt och jag hade gärna sett en annan artist men låten svänger ju!
  6. Jessica. Nja, föredrar hennes två föregående bidrag i Mello och tycker att hon liksom t.ex Sanna Nielsen är mycket bättre när hon sjunger ballader….

  Moncho- nästan att jag ville placera denna före Jessica för att refrängen blir man ju ändå superglad av!

  Jag tycker att samtliga låtar i denna deltävlingen hade förtjänat minst andra chansen…

 11. Adri

  Jäklar vad både Barbi och Dotter växer efter bara tre-fyra lyssningar!

  Man hör ju att Dotter låg bakom Mariettes låt förra året, och det är ju bästa låten i Melodifestivalens historia 🙂 Detta är verkligen inte lika bra men överlägsen här! Säkert chanslös för Dotter är säkert för ”mystisk”.

  Barbi var inte alls som jag förväntade. Trodde inte det skulle vara tempo 🙂 Men den borde verkligen gå vidare! Men mina favoriter har ju fått se sig besegrade hittills i år så jag gissar på utslagning ändå 🙁 Men snälla svenska folket… rösta bra!!! Dvs inte på ”Despacito light”.

  Menmen… baserat på röstningsmönstrena från Heat 1 och 2 så kommer finalisterna vara Martin och Mendez. En glädjespridande man och en man som sjunger trygg musik som alla kan relatera till. Funkat hittills i år iaf :/ Men nu vill jag se lite mönsterbyte!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se