ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll, måndagen den 19:e februari, kommer Armenien att inleda sin ESC 2018-uttagning med den första semifinalen av “Depi Evratesil 2018”. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:


Måndagen den 19:e februari

Armenien Armenien, “Depi Evratesil 2018” – Semifinal 1:
Tid: kl. 19:15 CETPlats: bl.a. AMPTV, 1tv.am och youtube.com
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster utser 5 finalister av 10 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför “Depi Evratesil 2018”-semifinalerna


Resultat-uppdatering:
Armenien, “Depi Evratesil” – Semifinal 1:
Vidare till final:
Forever”, Mger Armenia
Get Away With Us”, Robert Koloyan
Stand Up”, Gevorg Harutyunyan
If You Don’t Walk Me Home”, Lusine Mardanyan
I’m a Liar”, Nemra

Utslagna:
Heartbeat“, Angel
Unbreakable“, Zhanna Davtyan
Enamórame“, Hayk Kasparov
Poison (Ari Ari)“, Tamar Kaprelian
Shogha“, Gata Band

Schlagerpinglan: Som jag redan skrivit tidigare idag så hoppas jag att det blir “I’m a Liar“, “Poison (Ari Ari)“, “If You Don’t Walk Me Home“, “Forever“ och “Get Away With Us“ (i den ordningen) som går vidare till finalen från kvällens deltävling. Nu är det bara att hålla tummarna. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Påminnelse inför måndagskvällens ESC-händelse”

 1. Schlagerpinglan

  Alla, förutom min tvåa “Poison (Ari Ari)“ (som var lite blek live) gick därmed vidare och jag är väldigt nöjd med denna första semifinal (speciellt då de väntade med att avslöja min absoluta favorit till sist). Nu hoppas jag att det slutar med en vinst för “I’m a Liar” (som jag tyckte blev mycket bra live). 😀

 2. Marcus

  Gick inte Poison vidare?! Jag trodde segern var självskriven! Jaja, deras val om de vill hamna i botten…

  Men alltså: ingen Poison. Ingen Külm. Ingen Ljudje. Ingen Starlight. Det här året som kunde blivit så bra :/

 3. Schlagerpinglan

  @Marcus, Nop, personligen trodde jag att “Poison” skulle ta den sista finalplatsen (även om den lät lite platt i live-versionen) men den gick till min favorit “I’m a Liar” i stället så jag kan inte gärna klaga. 🙂

  Även om jag är lite överrumplad av att det mesta (i alla fall i början och nu lite här och där) verkar gå min väg i år så kan jag inte låta bli att känna med er som inte alls verkar få som ni vill. “ESC-mellanår” är ingen höjdare alls och jag önskar att ni i alla fall får vidare några riktiga guldkorn så även ni har något att kunna stå 100% bakom. Jag håller dock tummarna för att denna önskan inte visar sig sätta käppar i hjulet för mina egna favoriter. Man är ju, trots allt, sig själv närmast. 😉

 4. Lukas

  Jag är själv ganska chockad att Poison åkte, även om jag egentligen inte tyckte den var så bra. Utöver det var jag i alla fall lättad att se Stand Up gå vidare. Det jag noterar är att efter en darrande inledning har det på senare tid börjat bli bättre för mig och mina favoriter. Danmark, Italien och Montenegro prickade rätt för mig och det innebär att 12 låtar in har jag tre fempoängare! Det kan eventuellt bli fler ifall till exempel Ungern väljer AWS på lördag, vilket i sig skulle leda till den definitiva favoriten. Däremot vågar man ju inte säga säkert.

 5. Johanna

  Med tanke på att jag hört från hela håll att Tamar inte alls är speciellt populär i sitt hemland och att hon inte sjöng något vidare bra live så är jag inte förvånad över att hon åkte ut. Är istället jublande glad att min etta (Lucine) och min tvåa (Nemra) får vara med och fightas i finalen.

 6. Adri

  Armenien är ju ett favoritland i tävlingen så jag hade ett litet hopp tänt, men mitt förtroende för Armenien åkte verkligen stenhårt ner i botten nu.

  Vad är detta för knas liksom? ”Forever”? ”If you don’t walk me home”? Allvarligt talat.

  Ok, då får jag hoppas på ”You & I” på onsdag. Annars kan Armenien faktiskt lika gärna hoppa av for all I care. Att ha två fullpoängare, men istället skicka vidare nåt som ”Forever” eller ”Stand Up”… jaha…

  Armenien borde bara internvalt för det här resultatet är ju skrattretande patetiskt och det är nästan att jag vill ogiltigförklara de röstande, vare sig det var jury eller tv-tittare. Det här är skamligt ju.

  Med denna dumma, dumma start på sin nationella uttagning (detta kommer ta ett tag att smälta, jag har verkligen bara svordomar i mitt huvud nu när jag tänker på resultatet) så blev jag bara mer övertygad på Armenien kommer effa upp ännu mer senare i veckan och på riktigt skicka vidare ”The Voice” och säkert låta ”You & I” åka ut.

  Aja. Armenien har EN chans nu att rädda det här. Och det är en vinst för ”You & I”. Annars kan de se fram emot ett framträdande som jag kommer stänga av ljudet på i maj för det fanns bara två låtar i hela uttagningen som ens förtjänade mina örons tid.

  Det här är utan tvekan det sjukaste som hänt i en nationell uttagning hittills. Glöm ”Legends” och ”I won’t cry” i all ära. ”Poison” var ju en topp 3-kandidat av hela ESC-säsongen.

  Menmen, finns inte mycket mer att säga än: välj ”You & I” nu, eller kom sist i ESC. (Och då pratar jag inte ens bara om min personliga. Resten har ju nada chans till framgång…)

  Nu är jag iaf glad att jag inte tittade på det. Det hade ju uppenbarligen varit heeeeelt ovärt! 🙂 Man får ta det lilla, lilla korn positiva man hittar 🙂

 7. Adri

  Ojdå, jag ser nu att vissa låtar jag ”bashar” som gick vidare tydligen uppskattas här. Och då ber jag om ursäkt. Naturligtvis överdriver jag i texten ovan 🙂 Jag vill inte ogiltigförklara någon bara för de röstade på nåt jag personligen inte förstår! Folk får tycka vad de vill, till 100% 🙂

  Dock står jag för att det inte finns någon chans till framgång i tävlingen kvar utöver ”You & I”, eller ”Puerto Rico” (men den sistnämnda av del anledning dock).

  Ha det gott alla, ta alltid allt jag skriver med lite salt! 🙂 jag menar väl

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Vi som varit med här på bloggen ett tag vet att du respekterar andras åsikter, så du behöver inte vara orolig, ingen lär ta illa upp. Tvärtom så tycker jag personligen att det är intressant att se vad du egentligen tycker om bidragen. 🙂

  Själv har jag bara “You & I” som en reserv-favorit (ett mer än OK bidrag om det inte funnit andra bidrag som var bättre) men håller alla tummar för att det blir “I’m a Liar” som vinner på söndag (speciellt nu när jag såg att det fungerade live, enligt min egna, högt personliga åsikt). 🙂

 9. Adri

  Kollade på ”Poison” live nu och visst är det lite blekt. Och jag vet inte vad som hänt med Tamar då hon var en av de bästa i Genealogy 2015.

  Men likväl var hon totalt överlägsen. Sånginstatser är sällan nåt som kan fälla eller hjälpa för min del. Om det inte är helt magiskt bra (som Ryssland 2015) eller helt sorgligt dåliga (som Serbien 2017). Här hamnade rösten mellan dessa två lägrena och då står jag för att den hade varit 100% godtagbar som vinnare! 🙂

 10. Adri

  Pinglan: Bättre att vara på den säkra sidan tänker jag 🙂

  Även om ”I’m a liar” absolut är på övre halvan av deltagarna i Armenien så vill jag personligen inte ha den nära en eventuell vinst. För den är bara bra. Den är liksom ”good enough” bara. Men då är man oftast precis på balansgång mellan ”bra” och ”tråkig” och det är där jag inte kan placera ”I’m a liar”.

 11. Schlagerpinglan

  @Adri, Tyvärr så förstår jag vad du menar och det är därför jag är rejält nervös inför den slutliga röstpresentationen. “I’m a Liar” kan vara lite väl vanlig och tråkig för att locka till sig de absolut högsta poängen men med tanke på att “Poison” åkte ut så ska jag inte ens försöka förstå mig på vad de röstande kan tänkas gilla. Det är bara att hoppas på det bästa. 🙂

 12. Johanna

  Har hört att SEvak ska vara storfavoriten att vinna hela tävlingen men vet inte hur tillförlitliga mina källor är. Jag hoppas självklart på att Asmik, Lucine eller Nemra kniper vinsten då alla dessa skulle hamna längst upp i min topp (beroende på vad som sker i de andra finalerna denna veckan då förståss)

  Och Adri, du behöver inte oroa dig för att du inte gillar samma låtar som en del andra här. du har väl märkt hur jag har bashat t.ex Tjeckien som ju många här uppskattar så då sitter vi i samma båt:-)

 13. Schlagerpinglan

  @Johanna, Hmm… visserligen har jag med “Qami” bland de låtar jag hoppas går till final men någon vinnare är det absolut inte för mig just nu. Behövs ett rejält fängslande framträdande för att vinna över mig helt. Vi får väl se vad som händer.

 14. Adri

  Aja, en hel del händer denna vecka. Ingen usel låt har valts hittills men nog är det en liten svacka just nu. Men nåt bra bör väl dyka upp inom veckan 🙂

  Armenien: You & I

  Moldavien: My lucky day

  Rumänien: Buna de iubit, Walking on water

  Serbien: Jutros, Nova deca, Samo nek se okrece

  Ungern: Meggyfa

  Lettland: Esamiba, Funny girl

  Slovenien: Ne zapusti me zdaj, Ptica, Zdaj sem tu

  Ukraina: Forest song, Heroes, Lelya

  Tyskland: I mog di so, House on fire, My own way

  Någon av alla dessa bör väl ändå väljas kan jag tycka? Det är inte allt för mycket begärt kan jag tycka! 🙂

 15. Micke

  @Adri, kör en egen här då 🙂 En liten grej bara. Såg det du sa om ett svenskt bidrag och kommer givetvis att lyssna. Nema problema 🙂

  ARMENIEN: If You Don’t Walk Me Home
  Mardröm: Escape, Heartbeat, Puerto Rico, Enamórame, Unbreakable

  LETTLAND: Esamiba, Funny girl
  Mardröm: Younger Days

  MOLDAVIEN: Inima-n stîngă, My lucky day, Black heart
  Mardröm: Minds & Veins

  Rumänien: Goodbye, Auzi cum bate
  Mardröm: La la la

  Serbien: Nova deca, Jutros
  Mardröm: Hajde da igramo sada

  Slovenien: Vesna, Ukraden svet
  Mardröm: Ptica

  Tyskland: You let me walk alone, Jonah, I mog di so
  Mardröm: Ingen

  Ukraina: Heroes, Forest song
  Mardröm: Under the Ladder

  Ungern: Azt mondtad, Viszlát nyár, Meggyfa, Nem szól harang
  Mardröm: Ingen

 16. Schlagerpinglan

  @Micke: “Under the Ladder”? I så fall kommer någon av oss garanterat få ett mardrömsbesked på lördag för det är en eventuell förlust jag inte hade tagit så värst bra. Ny etta på min lista när (om) den vinner. 😉 (Förutsatt att inte juryn taktikröstar och återigen motarbetar min ukrainska favorit.)

  @Adri, Då vi båda är i en liten svacka så önskar jag att vi båda ska få några “rätta” vinnare denna vecka, men det blir inte helt lätt att hitta några gemensamma vinnare. Här är nämligen mina förhoppningar inför veckans finaler:

  Armenien: “I’m a Liar”

  Moldavien: “Dance in flames”

  Rumänien: “Auzi cum bate”

  Serbien: ???

  Ungern: “Good Vibez”

  Lettland: “Just Fine”

  Slovenien: ???

  Ukraina: “Under The Ladder”

  Tyskland: “You Let Me Walk Alone”

 17. Micke

  @Pinglan, förlåt mig 🙂 Vet du jag har varit här i 5-10 på din blogg så jag har lärt mig lite om pinglan och vad hon gillar och inte gillar. Jag vet mycket väl vad du tycker om den snubben så jag ville bara retas lite och se om hon kanske rent av skulle reagera lite. Det gjorde hon 🙂 Sorry

  Min verkliga mardröm i Ukraina: Beat of the universe

  Once again my friend. Sorry 🙂

 18. Adri

  Micke och Pinglan: Intressant att se era förhoppningar inför veckan 🙂 Även om det finns några rejäla ställen där jag inte håller med. (T. Ex så är ”Auzi cum bate” en av de absolut sämre i Rumäniens redan svaga uttagning för mig).

  Micke: Du vet bäst själv, men du kanske har missat att ”Just fine” med Sudden lights fick wildcard i Lettland och kommer återfinnas i Lettlands final på lördag. Det var väl din favorit? 🙂 Sen kan absolut saker förändrats men jag tänkte att du kanske inte visste 🙂 De var telefonröstarnas vinnare i semi 1, så då fick de ett pass till finalen 🙂

 19. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀 Så bra, man vill ju inte att ni andra ska behöva lida alltför mycket om det visar sig att jag får vidare mina favoriter. 🙂

 20. Micke

  @Adri se där. Inte haft så mycket koll här under februari så tack för infon. Jo “Just fine” var och är min favvis i Lettland. Kul att de får en ny chans 🙂

 21. Adri

  Det slutade ju lyckligt i Serbien 🙂 Härligt!

  Bara för att det är ändå är liiiiiite kul att klaga också kommer en lista på mardrömsvinnarna denna vecka. Om alla dessa vinner… ja då vet jag inte vad jag ska tro om mänskligheten.

  • Armenien: The Voice

  • Moldavien: Minds & Veins

  • Rumänien: Heaven

  • Ungern: Budapest Girl

  • Lettland: Walk the Talk (kanske den värsta låten på hela säsongen… kanske… HUUUUR tog sig denna till final?)

  • Slovenien: –

  • Ukraina: Waiting

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se