Nederländerna Den 2:a mars avslöjade Nederländerna vilket internvalt bidrag de tänker skicka den internvalda sångaren Waylon med till Eurovision Song Contest 2018 och nu finns det även en officiell video till den aktuella låten “Outlaw In ‘Em“, se nedan.

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Outlaw In ‘Em”, Waylon
Länkar: officiell videolåtpresentation
Låtskrivare: Waylon

Schlagerpinglan: Hur presenterar man en rocklåt bäst om inte från en spelning? Jag är fortfarande lite förvånad över hur mycket jag gillade Waylons bidrag (ja även Walylons röst som jag tycker kommer mycket mer till sin rätt här än i “Calm After The Storm“) men när jag nu ser musikvideon så inser jag att det inte bara var en tillfällig förvirring. Jag tycker faktiskt att detta är det bästa bidrag Nederländerna skickat till ESC på väldigt många år. Roligt med positiva överraskningar. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Officiell video till Nederländernas “Outlaw In ‘Em” (Waylon)”

 1. Adri

  Nja. Jag kan tyvärr inte hålla med. Jag tycker detta tyvärr är Nederländernas sämsta sedan 2011.

  Men å andra sidan var ju 2012-2014 år där de var på min topp 3 varje år. 2015-2017 övre mitt. Detta kommer tyvärr stanna ganska nära botten.

 2. Micke

  Tveklöst minst topp 5. Nederländerna är oftast väldigt tillförlitliga med vad de får till. Ledsen Adri men här är det definitivt Pinglans sida jag atäller mig på. Så jädra glad att det för en gångs skull finns ett gäng riktigt bra rocklåtar med i fältet

 3. Adri

  Jag måste dock säga; i skrivande stund lyssnar jag på låten på Spotify. Den är bättre där. För då slipper man slås i ansiktet av att det är lilla holländska Waylon som sjunger. För det är ju han som är problemet när jag kollar.

  För det första, noll utstrålning (det hade han inte sist heller, men då kompenserade Ilse) och sen är jag himla hård mot den där wannabe-USA-stilen han bidrar med. Han sjunger nästan parodiskt amerikanskt och t.o.m texten är så klassiskt ”amerikanskt” med whiskey framträdande i texten etc (det enda som fattas är en referens till Tenneesse, dåjäklar hade USA-kriterierna fyllts).

  Lyssnar man i studioversionen samtidigt som man gör annat så blir det bara som vilken låt som helst, då är det ok 🙂 Men när tankarna väl kommer att denna lät framförs av lilla holländska Waylon. Det är då jag får problem.

  Detta är ännu ett exempel på en låt som hade fått ett betydligt värdigare liv utanför tävlingen.

 4. Johanna

  Årets absolut bästa låt hittills! Svårt att se hur det skulle kunna ändras med. jag har inte sett videon eftersom jag föredrar att döma av live-klippen om det finns men alltså den här är vad jag kommer rösta på i ESC i år. Och jag skulle inte bli förvånad om det blir topp 10 igen!

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Nu kan jag ju inte garantera att de inte gjort några större förändringar i efterhand men det verkar som att det är live-sång i videon, som är inspelad från en live-spelning och därmed presenterar låten i sitt rätta sammanhang.

 6. Micke

  @Johanna, tillsammans med Lukas här känner jag att du är den som klickar mest med åsikter om bidragen med mig. Vet också att vi har samma bidrag i vår botten i år. Men jag undrar hur ser vår topp ut? Har vi samma åsikt där? 🙂 Jag har en kvintett som jag sätter före allt annat. Vet nu att du åtminstone gillar en av dem då med Nederländerna men hur är det i övrigt och hur ser din topp ut? Här är min topp 5:

  1. Italien
  2. Serbien
  3. Nederländerna
  4. Grekland
  5. Albanien

  Någon eller några som även du gillar kanske? 🙂

 7. Micke

  Efter att ha sett livevideon med Nederländerna ändrar jag min topp 5. Nederländerna är härmed min nya etta. WOW!

 8. Adri

  Sånt här gör mig inte glad. Varför kan jag inte se det ni ser? Jag ser en snubbe med ursprungskomplex som sjunger en helt okej (men väldigt icke-unik) låt med en helt okej röst samtidigt som han ser totalt obrydd ut.

  Jag önskar att jag kunde se det ni ser, för det låter som en betydligt trevligare upplevelse.

  När låten presenterades sa jag att den nog skulle få svårt att ta finalplats. Det tar jag tillbaka. Med tanke på mottagande och odds så tar den sig nog, utan större problem, dit. Men någon skrytvärd placering blir det nog inte. Jag tror 2016 och 2017 kommer gå i repris för Nederländerna… igen. Att juryn säkert uppskattar det här som tusan, men att tittarna i snällaste läget ger en plats runt 16-18.

  Så vem vet? Tredje elfteplatsen i rad för Nederländerna? Mycket möjligt.

  Men i nuläget ser jag den väl hellre få elfteplatsen i semin. I nuläget. Saker kan ju ändras.

 9. Johanna

  @micke Gillar samtliga av de låtarna du har i din topp 5 men är bara SErbien och Nederländerna som når upp till min egen topp 5. Alla utom Albanien är i topp 10 dock.

  Min topp 5 just nu

  1. Nederländerna
  2. Serbien
  3. Tyskland
  4. Ungern
  5. Frankrike

  Ah är det live-sång i videon får jag ju givetvis titta på den:-)

 10. Adri

  Jag sa för några dagar sedan att jag skulle inte göra fler listor förrän alla deltagare var klara, eftersom det är så mycket rörelse på listan ändå. Och det är det.

  Men jag har inte heller någon självdisciplin. Så här kommer min topp 34.

  1. Estland

  2. Frankrike
  3. Lettland
  4. Azerbajdzjan
  5. Schweiz
  6. Australien
  7. Italien
  8. Tjeckien
  9. Malta
  10. Moldavien
  11. San Marino
  12. Polen
  13. Cypern
  14. Rumänien
  15. Serbien
  16. Finland

  17. Ungern
  18. Ukraina
  19. Belgien
  20. Vitryssland
  21. Österrike

  22. Danmark
  23. Storbritannien
  24. Portugal (en av årets finaste, men oj vad lättglömd)
  25. Spanien
  26. Nederländerna
  27. Kroatien
  28. Albanien (Det mest deppiga av allt, detta var ju en av favoriterna i Albanien i december. Hoppas revampen höjer den igen. För i nuläget är jag bara så trött på den.)
  29. Grekland (Den med mest förlorad potential… här finns ingen refräng!)
  30. Armenien
  31. Slovenien
  32. Montenegro
  33. Tyskland
  34. Island (Ojojoj vad denna kommer få det svårt känner jag.)

 11. Schlagerpinglan

  @Adri, Även jag har filat lite på min topp-34 (tänkte att det trots allt behövdes en avstämning nu innan slutspurten sätter igång), om allt går som planerat har jag den färdig innan kl. 15. 😀

 12. Micke

  @Adri, jag kommer aldrig att kunna förklara för dig detta med Nederländernas bidra. Inte för att jag menar på att du är för dum att förstå eller för att jag är för dum för att kunna förklara. Det här med rock det sitter djupt i hjärtat och ingen genre av musik kommer någonsin ens att komma i närheten. Har man det så har man det. As simple as that. Det finns många människor i världen som gillar rock eller åtminstone vissa rocklåtar men för mig och för så många är det så mycket mer än så.

  Många har försökt få in rocklåtar i ESC men det har mest varit såååååååå lama försök att man nästan bara skrattat bort det. Blir så jädra glad att det tycks ha hänt något i år. det har varit riktig hyfsade försök och några bra t.o.m. Blir också jädrigt glad när jag hör Pinglan och Johanna förklara hur mycket de gillar låten. Men jädrar så jag oroar mig för Nederländernas bidrag. Varför?

  Kommer du ihåg Adri vad jag sa om Albaniens bidrag på 4.15 och min oro över hur de ska få ned den till tre minuter? För mig är det solklart. Ryck bort första minuten (klart sämst) och finputsa sen. När det gäller Nederländernas är det inte lika lätt. Den är också över fyra minuter så mycket måste bort. Men hur? Det som vi hör från 2.45 och resten är såååååååååååå fruktansvärt överlägset allt annat inom ESC så jag har inte ord att beskriva det. Men jag bävar för att det är där de rycker bort tid. Jag kan förstå det då det är instrumentalt men samtidigt, vilket helgerån mot allt vad musik är att klippa just där. Det blir inte lätt för de som sitter med saxen.

  Min största förvåning med din topp 34 Adri är plats 26-29. Tror du får lägga lite mer tid till att lyssna där 🙂

 13. Adri

  Micke: Jag vet inte mer än dig, men studioversionen av ”Outlaw in Em” på Spotify är 2.56, så rent spontant säger jag utan källor att det nog är den versionen som deltar i maj 🙂

  Jadu. Nederländerna växer i alla fall. Albanien gör rena motsatsen. Kroatien är helt enkelt inte mer än godkänd. Grekland låter som en vers + brygga men sen kommer aldrig refrängen. Den teasar ju som tusan. Och första refrängen är det okej, för den brukar ofta vara den ”lättaste” (alltså inte så tjock, ganska ”light”.) men sen haltar resten av refrängerna också. Det stör lite.

 14. Micke

  @Johanna, jag gillar alla på din topp 5

  1. Nederländerna (Är även min numero uno )
  2. Serbien (Är min trea och det är brunettens sång som ger gåshud)
  3. Tyskland (I mitten någonstans men det är live. Sååå mycket bättre i studioversion)
  4. Ungern (På plats åtta för mig)
  5. Frankrike (Har tyvärr börjat tröttna lite så nu har jag lagt den åt sidan ett tag)

  Ok då har vi två samma på våra topp 3. Men var har du gjort av Italien? 🙂

 15. Johanna

  @Micke Har lite svårt att placera mina bidrag nr 6-12 men Italien skulle nog hamna runt 7-8 i nuläget.

  Grekland, Italien, Ukraina, Danmark, Azerbadjzjan, Belgien och Polen skulle jag vilja ha i topp tio allihop, men då blir det ju 12 låtar så får nog lyssna och fila lite till på den listan. Och väljer Norge Rebecca skulle jag vilja ha henne i topp 10 med så det blir inte lätt det här:-)

  Och tyvärr känner jag samma som du för Frankrike, att den börjar sjunka lite men hoppas på att det vänder när vi närmar oss ESC:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se