Sverige Schlagerpinglan: Nu på lördag är det dags för Sverige att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av Melodifestivalen 2018. Precis som vanligt så inleder jag final-uppladdningen med att presentera min personliga topp-tio-lista vad gäller alla de 28 tävlande bidragen:

Schlagerpinglans MF-2018-topp-10, 2018-03-08:

1.My Turn“, John Lundvik (Final)
2.Allting som vi sa“, Ida Redig (5:a i deltävling 2)
3.In My Cabana“, Margaret (Andra Chansen → Final)
4.Everyday“, Mendez (Andra Chansen → Final)
5.Icarus“, Emmi Christensson (6:a i deltävling 4)
6.Party Voice“, Jessica Andersson (Final)
7.For You“, Mariette (Final)
8.Songburning“, Mimi Werner (Andra Chansen)
9.Fuldans“, Rolandz (Final)
10.Cry“, Dotter (6:a i deltävling 3)

Schlagerpinglan: Detta är elfte året i rad jag presenterar min MF-topplista (se topplistorna för 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009 och 2008) och som vanligt så påpekar jag att listan inte visar vilka bidrag jag tycker vi borde skicka till ESC utan endast vilka jag personligen tycker är bättre än de övriga.

Undantaget är dock förstaplatsen på min lista, “My Turn“, som visat sig vara min överlägsna, personliga favorit i år och därmed kommer jag inte att behöva någon extra betänketid vad gäller mina förhoppningar inför lördagen: Jag vet m.a.o. redan nu att jag vill att John Lundvik vinner. 😀 Om det sedan skulle vara “bästa valet” eller ej har jag ingen aning om, den omöjliga men lite småroliga funderaren tar jag lite senare, men jag hade i alla fall blivit nöjd. 😀

Vill ni bidra med era egna topplistor, eller bara lyssna igenom årets tävlande bidrag, hittar ni länkar till alla de 28 bidragen samlade här nedan. 😀

Lyssna på alla bidragen i Melodifestivalen 2018

Deltävling 1:
♥ “Patrick Swayze“, Sigrid Bernson (Andra Chansen)
♥ “My Turn“, John Lundvik (Final)
♥ “All The Feels“, Renaida (Andra Chansen → Final)
♥ “Livet på en pinne“, Edward Blom (blev 5:a)
♥ “Osby Tennessee“, Kikki Danielsson (blev 7:a)
♥ “Solen lever kvar hos dig“, Kamferdrops (blev 6:a)
♥ “Dance You Off“, Benjamin Ingrosso (Final)

Deltävling 2:
♥ “Shuffla“, Samir & Viktor (Final)
♥ “Allting som vi sa“, Ida Redig (blev 5:a)
♥ “Det finns en väg“, Jonas Gardell (blev 7:a)
♥ “In My Cabana“, Margaret (Andra Chansen)
♥ “Titta vi flyger“, Stiko Per Larsson (blev 6:a)
♥ “Songburning“, Mimi Werner (Andra Chansen)
♥ “Last Breath“, LIAMOO (Final)

Deltävling 3:
♥ “A Bitter Lullaby“, Martin Almgren (Final)
♥ “Stark“, Barbi Escobar (blev 7:a)
♥ “Cuba Libre“, Moncho (Andra Chansen)
♥ “Party Voice“, Jessica Andersson (Final)
♥ “Min dröm“, Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (blev 5:a)
♥ “Cry“, Dotter (blev 6:a)
♥ “Everyday“, Mendez (Andra Chansen → Final)

Deltävling 4:
♥ “Icarus“, Emmi Christensson (blev 6:a)
♥ “Mitt paradis“, Elias Abbas (blev 5:a)
♥ “Break That Chain“, Felicia Olsson (blev 7:a)
♥ “Fuldans“, Rolandz (Final)
♥ “Never Learn“, Olivia Eliasson (Andra Chansen)
♥ “Every Single Day“, Felix Sandman (Andra Chansen → Final)
♥ “For You“, Mariette (Final)

Se även: “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


31 kommentarer till “Topp-10-lista Melodifestivalen 2018”

 1. Adri

  1. ”For you”
  2. ”In my cabana”
  3. ”Icarus”
  4. ”Cry”
  5. ”Break that chain”
  6. ”Every single day”
  7. ”Solen lever kvar hos dig”
  8. ”Songburning”
  9. ”Allting som vi sa”
  10. ”Last breath”

 2. Daniel

  Jag gillar Liamoos låt bäst men tror Benjamin har störst chans i ESC.

  1. “Last Breath“, LIAMOO
  2. “Dance You Off“, Benjamin Ingrosso
  3. “My Turn“, John Lundvik
  4. “In My Cabana“, Margaret
  5. “Allting som vi sa“, Ida Redig
  6. “Party Voice“, Jessica Andersson
  7. “Shuffla“, Samir & Viktor
  8. “Everyday“, Mendez
  9. “Every Single Day“, Felix Sandman
  10.“Fuldans“, Rolandz

 3. Lukas

  Även om min personliga nummer ett heter Fuldans så ser jag nu att det bara finns fyra låtar som känns rimliga att skicka utan att vi skämmer ut oss i Eurovision. Och det är “Last Breath”, “My Turn”, “For You” och “Every Single Day”. Nån topp-10 kommer det tyvärr inte bli från mig då jag tyckte det var för många låtar som inte höll måttet

 4. Micke

  https://www.youtube.com/watch?v=I8MyztgOTv8

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar. 😀

 6. Micke

  You´re welcome my friend 🙂

  Tänk jag hör nästan dagligen så mycket skit om årets MF, vilket gör mig än mer nöjd med att helt ha fokus på ESC. I synnerhet i år då nästan ingenting är dåligt. Just nu väntar jag bara på bidrag nummer 20 som kommer på min BRA-LISTA. Helt fantastiskt 🙂

  Det som just nu gör mig mest förbryllad är det bidraget som är närmast att falla ur den listan och det bidraget som är närmast att komma in på den, alltså (7/10). Bidraget som är närmast att falla ur gav jag från början (9/10) men just nu har jag lessnat lite. Bidraget är Frankrikes. Det bidraget som är närmast att hoppa upp är än mer märkligt för det gav jag först (2/10) men är alltså nu 4-5 siffror högre. Pratar om Ukraina. Endast 4 av 34 bidrag tycker jag är dåliga eller än värre. Två av dem är från Norden och jag skakar när jag tänker på vad vi riskerar att få från Sverige och Norge

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt att fler och fler verkar uppskatta Ukrainas bidrag, det finns ju trots allt en hel del olika komponenter där. 🙂

  Vad gäller Norge och Sverige så är jag tvärtom riktigt förväntansfull, det finns riktigt bra bidrag (enligt mig personligen givetvis, hjälper inte nödvändigtvis dig) i båda finalerna så det skulle kunna sluta riktigt bra. Skulle det bli det motsatta så tar jag den smällen om/när den kommer men i nuläget tycker jag att det ser riktigt bra ut. 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Lukas, Egentligen borde jag ha gjort en topp-5 (de låtarna lyssnar jag på självmant) eller topp-8 (låtar jag kan säga är “ganska bra”) då inte heller jag hade tillräckligt med låtar för en hel topp-tio i år. Däremot så är de låtar jag faktiskt gillar så pass bra att jag kan ha överseende med att antalet bra låtar var mindre i år.

  (Rolandz förtjänar dock en plats på min lista då gillar låten (men ändå inte) så en topp-9 hade varit rättvis, men plats nr 10 var mer en utfyllnadsplats som lika gärna kunde gått till “Break That Chain” med Felicia Olsson.)

 9. Andreas

  Jag nöjer mig med topp fem då jag tycker allt annat inte riktigt håller måttet. För mig var John Lundvik det enda valet som etta. Mariette hade jag större förväntningar på men tycker trots allt att det är en bra låt men den har inte riktigt samma potential som hennes tidigare bidrag. Att Emmi inte gick till minst andra chansen förbryllar mig rejält då jag tyckte hon sjöng byxorna av alla i sin deltävling enda som kom i närheten var Mariette.

  Margaret är precis som Mariette att man dömer lite på tidigare låtar, även om hennes låt är bra kommer den inte i närheten av hennes hit från ifjol “Cool Me Down”. Jessica är okej tycker inte låten är super men den är helt okej och går att lyssna på sen att hon också kan sjunga hjälper till att sätta den som femma.

  1. John Lundvik “My Turn”
  2. Emmi Christensson “Icarus”
  3. Mariette “For You”
  4. Margaret “In My Cabana”
  5. Jessica Andersson “Party Voice”

  Mest överskattade för mig är Benjamin med “Dance You Off” känns väldigt utdaterad och gammalt, jag började gäspa under hans första framträdande och det andra för kvällen efter hans avancemang letade jag mig ut i köket och fyllde på drickat.

 10. Oskar

  Alltid lika trevligt att få se “pinglans” årliga topp 10, istället för att häfta min egen lista så analyserar jag dina placeringar med små kommentarer:

  Schlagerpinglans MF-2018-topp-10, 2018-03-08:

  1. “My Turn“, John Lundvik : Hög lägstanivå på denna låt, tyvärr inget jag går igång på, men det är klass
  2. “Allting som vi sa“, Ida Redig Överens, en personlig pop-favorit med attityd som borde gått vidare
  3. “In My Cabana“, Margaret: kom igen nu katten, det svänger ju, klart den hör hemma på topp 5.
  4. “Everyday“, Mendez samma som Margaret, det svänger och man vill dansa.
  5. “Icarus“, Emmi Christensson: Här var det schlager-EM vibbar från 2007!, bra röst, men något saknas
  6. “Party Voice“, Jessica Andersson Given på topp tio, en schlager för en schlagerpingla.
  7. “For You“, Mariette En låtskrivare, en artist och en given plats på topp 10.
  8. “Songburning“, Mimi Werner håller med dig, given topp 10, hade otur och hamnade i dödens grupp i AC
  9. “Fuldans“, Rolandz Friskt vågat pinglan att du vågade ta med denna på topp 10, dom som tycker det här är bra brukar annars vara tysta.
  10. “Cry“, Dotter Inte alla som förstår denna låt, men jag förstår att du tog med den på topp 10.

 11. Schlagerpinglan

  @Andreas, Vad gäller Benjamin så tycker jag att han är en bra artist (för sin ålder) men att låten inte ens dök upp på min utfyllnadsplacering säger en del om vad jag själv tycker om den.

  @Oskar, Roligt med kommentarerna. När det kommer till Rolandz så velade jag länge var jag skulle placera bidraget för det känns som att jag har en annan måttstock där. En del av mig älskar det, den andra delen vill placera det bland bottenbidragen men det känns fel att inte visa uppskattning åt något som faktiskt uppskattas. 😀

 12. Jonathan

  Ska bli intressant att se om hur svenska folket röstar, om de röstar på många låtar per person eller få imorgon.
  Tidigare år har folk röstat på många låtar per person i finalen som gjort att svenska folket får mindre makt medan de 11 jurygrupperna får mer makt.
  Bästa vore att man röstar på några stycken låtar per person i finalen.

 13. Stefan

  1. Renaida
  2. Jessica A
  3. Mariette
  4. Liamoo
  5. Margaret
  6. Rolandz
  7. Benjamin
  8. Samir & Viktor
  9. Mendez
  10. Felix
  11. John Lundvik
  12. Martin A

  Tog dem från finalen.

 14. Micke

  Får rätta en sak jag sa vid ett tidigare inlägg. Jag skrev att jag hört fyra bidrag från årets MF. Tre av dem på grund av ett löfte jag strulade in mig i här och ett av misstag på radio. Måste ha fått fullständig hjärnsläpp. Jag har givetvis hört fem då ett av bidragen är min regerings absoluta favvis och den har jag givetvis inte kunnat rymma ifrån av den anledningen 🙂 De andra sju vet jag inget om och vill inget veta om. Men jag tyckte det var kul att fundera var dessa fem skulle hamna i rankingen till ESC som då skulle vara på 35 bidrag. Mariette 9, Felix Sandman 12, John Lundvik 15, Rolandz 17 och Benjamin Ingrosso 35. Gissa vilken jag inte vill ska vinna MF 🙂 Iofs kanske det finns än värre bidrag. Jag vet iaf att min regering håller alla fingrar och tår för John Lundvik

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Då håller jag tummarna för att din “regering” blir nöjd med morgondagens MF-resultat. 😉

  Själv hade jag förmodligen placerat “My Turn” runt plats nr 6 på min ESC-lista (strax under Danmarks bidrag 😛 ) för tillfället, vilket är riktigt bra då jag har runt 10-11 låtar som jag tycker är förvånansvärt lyssningsvänliga. 🙂

 16. Johanna

  @Micke Så ja, din “regering” har bra MF-smak iaf! Även om min favorit är Felix så skulle JOhn LUndvik nog vara tvåa efter om jag gjort en ordentlig ranking. Så hoppas någon av de vinner:-)

 17. Adri

  Micke: Nu kommer den sidan av mig själv som jag hatar mest fram (och jag tror ingen annan uppskattar den heller) men du har ju hört ytterligare ett bidrag. Det var visserligen ett par veckor sedan. Men du har hört ”In my cabana” 🙂 Du gav den 6/10 kommer jag specifikt ihåg, för jag trodde den skulle ettas eller nollas av dig!

 18. Micke

  @Pinglan och Johanna, jag och Adri hade en liten deal här som slutade med att jag fick lyssna på 2.30 av bidragen från en av delfinalerna. Blev lite förvånad då jag tyckte bra om både Mariette, Felix Sandman och Rolandz. Övriga var dock långt från min smak. Jag hade hört så otroligt mycket vilken årgång av MF detta var. Sen fick jag höra att just den delfinal jag lyssnade på var klart bättre än övriga, vilket verkade skrivas under då jag plötsligt fick höra ett fjärde bidrag som var ett riktigt lågvattenmärke.

  2010-talet har varit märkligt för mig. Jag tror inte på ödet, sifferkombinationer er liknande men och 2010-talet är som sagt märkligt. Varje ojämnt år har jag rankat Sverige som jumbo av alla länder. 2011 Saade, 2013 Robin S, 2015 Måns (Refrängen alltså), 2017 Robin B. Jag bävar för ESC 2017 och Sveriges bidrag 🙂 Nu är det ju 2018 så då ska det väl vara ofarligt då och BI kan inte vinna 🙂

  Jodå min regering har fantastisk smak även om inte ens hon är ofelbar. Jag menar hon valde ju mig :-)Seriously. Hon är helt vild på Johns bidrag. Kan inte minnas när jag hörde ett bidrag från MF så mycket senast. Kanske därför jag glömde att det överhuvudtaget var från MF 🙂

 19. Micke

  Jo jag vet Adri men jag tänkte på bidragen som är i final

 20. Adri

  Micke: ”In my cabana” är i final 🙂

  Sen vill jag bara säga att det var din idé att lyssna på de sju MF-låtarna i fjärde delfinalen, även om det var en deal vi hade. Det var ditt förslag! 🙂 Vill bara inte att folk ska tro att jag tvingar upp Melodifestivalen i folks ansikten… det hade inte vart ett bra karaktärsdrag! 🙂

 21. Micke

  Jag har hört 10 bidrag allt som allt Adri. De sju i den delfinalen som jag fick lyssna på med tanke på löftet. Sen den du pratar om och BI och John

 22. Adri

  Micke: Även ”Cry” och ”Solen lever kvar hos dig” har du lyssnat på 🙂 Utgår jag ifrån, för du har iaf skrivit åsikter om dem.

  Nej vet ni vad? Nu kanske jag loggar ut för ikväll. För nu blir jag fan nästan trött på mig själv…

 23. Micke

  Varför ska de tro något sånt? Du har NOLL PROCENT skuld i det. Jag drog ut ett löfte för jag var så säker på en sak. Det höll inte och då gör jag det jag sagt i mitt löfte. Inte svårare än så Adri. Ett löfte är alltid ett löfte för mig. Finns inte en promille i mig som klandrar dig för detta. Glöm det min vän 🙂

  Va!!!! Jag trodde du menade Dotter. Minns inte låten du pratar om. Var den i samma delfinal som Mariette och de övriga?

 24. Micke

  Du ser hur ointresserad jag tyvärr blivit av MF. Minns inte ens att jag hört låtarna 🙂

 25. Adri

  Micke: Ja då är man verkligen ointresserad.

  Du har hört:
  • En delfinal på sju låtar (vår deal)
  • ”In my cabana” (6/10 fick den. Du bad mig och Pinglan skicka våra MF-favoriter dittills, i nåt sammanhang)
  • ”Cry” (Dotter…)
  • ”Solen lever kvar hos dig” (Scenen som var nerspydd i rosa.)
  • ”My turn” (Spelas hos dig)
  • ”Dance you off” (Motvilligt spelad på radion)

  Så 12 låtar! 🙂

 26. Adri

  Varav 6 är i finalen 🙂

  Så du har ändå hört halva finalfältet. Och har av dem samma favorit som mig. Det är alltid kul. Heja!

 27. Micke

  Ok! Tolv då och inte tio 🙂 Men det är ju inte illa att jag tycker bra om fyra av dessa. Visserligen väldigt illa om ett av de andra men ändå 🙂 Det jag gillar allra bäst är refrängen i Felix bidrag

 28. Micke

  @Adri var hittade du förresten Irlands bidrag?

 29. Adri

  Micke: Spelades först på irländsk radio, men nu har RTE också laddat upp det 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=H8Ej65k_caA

 30. Micke

  Orkar inte längre. Ni vet den långa harangen om Världens egentligen bästa musikland men hur de skitar ned sig i ESC. Samma grej än en gång. Måste vara årets sämsta refräng. Tur för dem att versen inte är lika hemsk

 31. En polack

  Finalen var bättre än 2017 men överlag var det en sänkning totalt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se