Sverige Schlagerpinglan: Efter en lång uttagning så är vi snart framme vid finalen av Melodifestivalen 2018, som avgörs den 10:e mars i Friends Arena i Stockholm. Inför den avgörande showen har på fredagskvällen den första repetitionen inför publik (och den röstande internationella juryn) ägt rum.

Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så finns lite extramaterial hos SVT, t.ex. det traditionella Minut-för-minut-schemat (titta ej om ni vill bli överraskade i morgon).

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 962 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att vinna finalen) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
1. “Dance You Off“, Benjamin Ingrosso (216 röster – 22,5%) 1. Benjamin Ingrosso (1,45)
2. “Shuffla“, Samir & Viktor (153 röster – 15,9%) 2. Felix Sandman (7,50)
3. “Last Breath“, LIAMOO (96 röster – 10,0%) 3. Samir & Viktor (8,00)
4. “Everyday“, Mendez (88 röster – 9,1%) 4. John Lundvik (8,50)
5. “For You“, Mariette (87 röster – 9,0%) 5. Mariette (10,00)
6. “Every Single Day“, Felix Sandman (77 röster – 8,0%) 6. LIAMOO (14,00)
7. “Fuldans“, Rolandz (61 röster – 6,3%) 7. Jessica Andersson (26,00)
8. “All The Feels“, Renaida (53 röster – 5,5%) 8. Rolandz (26,00)
9. “My Turn“, John Lundvik (42 röster – 4,4%) 9. Margaret (31,00)
10. “In My Cabana“, Margaret (40 röster – 4,2%) 10. Mendez (31,00)
11. “A Bitter Lullaby“, Martin Almgren (26 röster – 2,7%) 11. Martin Almgren (51,00)
12. “Party Voice“, Jessica Andersson (23 röster – 2,4%) 12. Renaida (76,00)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Se även: “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Melodifestivalen 2018: Snabbkoll på finalens publikrep”

 1. Andreas

  Jag fattar ingenting av odds sättningen, Benjamin känns rejält utdaterad och överskattad.

  Menar man har ju hört låten 1000 gånger förut och allt som oftast i rejält bättre versioner, denna låt skulle inte stå sig under 80-talet där den hör hemma för att motståndet skulle vara för tufft för den.

  Om han ändå skulle piska liv i en genre med en låt som faktiskt är riktigt bra skulle man kunna förstå favoritskapet, men denna låt är bara halvdan faktum är att jag är beredd att säga att jag personligen har honom som nummer tolv ikväll.

 2. Mr A

  Helt otroligt att Samir och Viktor har så låga odds. Vem skulle trott det för nåt år sen? Vore kul och få se dom i Portugal.

 3. Mikaela

  Tror Felix och Benjamin är de som skulle gå bäst i Europa. Tror INTE John Lundvik skulle gå bra där, därför lite orolig över att han röstades fram som favorit på Aftonbladet. Han har också fått väldigt mycket radiotid.

  Jag hejar på Felix. Gillar Jessicas låt (tycker inte den känns så gammal? Känns lite housig?) men håller med att hon som artist + texten gör den lite lökig.

 4. Andreas

  Mikaela min personliga favorit är just John Lundvik men jag tror inte heller han kommer gå jätte bra i Europa och tror även att han inte kommer vinna svenska, tror att juryn kommer fälla avgörandet i år igen då det inte känns som nån kommer vara solklar favorit hos folket.

 5. Inca

  Är inte alls förtjust i Benjamins låt (eller han själv som artist) men befarar att han kommer att vinna på scenshowen. Hoppas på Felix. Tror oavsett vem som vinner inte på en topp tio plats i Eurovision i år, MF:s startfält är för svagt för det. Men har självklart väldigt gärna fel!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se