NorgeSchlagerpinglan: I kväll, lördagen den 10:e mars, är det dags för finalen av “Melodi Grand Prix 2018“, Norges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. 10 bidrag tävlar och vinnaren utses med hjälp av internationella juryröster och tittarröster.

Här nedan ser ni lite info om uttagningen i stort, startordningen vid finalen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Norges MGP 2018 i korta drag:
10 bidrag tävlar i finalen som avgörs i Oslo Spektrum den 10:e mars.
Showen kan ses via NRK1 och nrk.no kl. 19:55 CET.
Vinnaren kommer att få representera TV-bolaget NRK och Norge i ESC 2018.
Vinnaren utses genom tre omröstningsomgångar där först 50/50 jury- och tittarröster utser fyra bidrag som går vidare till den andra omröstningen där tittarna själva röstar fram två bidrag till Guldduellen.
Efter den första röstningsomgången nollställs rösterna men inför Guldduellen, som även den avgörs med 100% tittarröster, behåller de båda finalisterna sin röster från den föregående omröstningen.
Juryn består utav 10 internationella jurygrupper med sammanlagt 50 personer.
Programledare är Kåre Magnus Bergh och Silya Nymoen.

Ett av de tävlande bidragen i norska “Melodi Grand Prix 2018”:

That’s How You Write A Song“, Alexander Rybak

Norges “Melodi Grand Prix 2018” – Final, 10:e mars:

Startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1.You Got Me“, Stella og Alexandra
(Gustav Eurén, Niclas Arn, Stella Mwangi, Andreas Alfredsson)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
2.Talk to the Hand“, Aleksander Walmann
(JOWST/Joakim With Steen, Jonas McDonnell, Magnus Klausen)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
3.Scandilove“, Ida Maria
(Ida Maria Børli Sivertsen, Stefan Törnby)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
4.Light Me Up“, NICOLINE
(Nicoline Berg Kaasin, Johan Larsson, Emilie Adams)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
5.I Like I Like I Like“, Tom Hugo
(Tom Hugo Hermansen)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
6.Stop the Music“, Charla K
(Charla K, Per Gessle, Alex Shield)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
7.Tengo Otra“, Alejandro Fuentes
(Alejandro Fuentes, Angel Arce Pututi, Alejandro Pututi)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
8.Moren din“, Vidar Villa
(Vidar André Mohaugen, Jonas Thomassen, Martin Thomassen)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
9.Who We Are“, Rebecca
(Kjetil Mørland)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
10.That’s How You Write A Song“, Alexander Rybak
(Alexander Rybak)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge

Schlagerpinglan: Då jag ännu inte hört live-versionerna av de norska bidragen så ska jag inte ens försöka mig på att utse någon till min personliga favorit, utan det får kvällens show utvisa. Jag vet i alla fall att jag tycker att det norska startfältet är ovanligt starkt och att det bland de tävlande låtarna finns väldigt många som jag gillar att lyssna på. Så långt ser det ju bra ut. 😀

Det som däremot skulle kunna bli smolket i glädjebägaren är att det enligt oddsen ser ut som att Rebecca är kvällens favorit till segern. Själv är jag inte riktigt inne på det spåret utan föredrar, rent låtmässigt, bidragen från bl.a. Stella og Alexandra, Vidar Villa och Alexander Rybak. Men, men… allt kan fortfarande hända och jag håller tummarna för att det till slut blir “rätt” bidrag som vinner, vilket det nu än visar sig vara. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Norge i ESC 2018“.


Sätt guldkant på den norska finalen

Schlagerpinglan: Tidigare år så har vi serverat räksmörgåsar med norska räkor inför MGP-finalerna men i år så blev det i stället laxmackor med norsk lax, avokado, rödlök, lime m.m., vilket visade sig vara lika uppskattat. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Norge 2018: Allt inför “Melodi Grand Prix 2018”-finalen”

 1. Adri

  Nämen ojojoj… här var det inte många rätt… jo såklart. Men jag tycker REJÄLT annorlunda!

  Bra vinnare:

  1. ”Who we are” – Skittext. Som jag skrivit på en annan plats så gillar jag inte att en man gick från att skriva texten till ”A monster like me” även skrev denna lilla ”high school”-text. Men resten? Bara bra. Helt klart bästa låten! 🙂

  2. ”Scandilove” – Ja den här ligger ju inte bra till någonstans, men oj vilken guilty pleasure. Men som sagt, jag vet att Ida Maria kan bättre. Men låten är rolig och ibland behövs inte mer! Jag blir nöjd om denna skrällar rejält!

  Godkända vinnare:

  3. ”You got me” – Men Stella är störig och jag hoppas åtminstone hon ttrat sig sen 2011 för usch vad dålig hon var då! Menmen… glädje i alla former funkar 🙂

  4. ”Light me up” – Jag har respekt för majoriteten av människorna. Även Nicoline. Men ett ”fenomen” som jag helt enkelt ser ner på är artistnamn i CAPS LOCK. Först ”GUNESH” i Vitryssland, sen ”FELIX SANDMAN” i Sverige och nu ”NICOLINE” i Norge. Dra härifrån! Men låten? Den är himla fin. Påminner om ungdomen.

  Besviken om de vinner:

  5. ”Stop the music” – Denna låt gav mig inte Per Gessle-vibbar, så det var lite av en förvåning där. Jag gillar denna. Jag tycker den är genuint bra. Men den fäster sig inte alls.

  6. ”Talk to the hand” – Bättre än vad han var 2017 iaf. Låten har nåt. Men den saknar också nåt. Väldigt ospecifik förklaring. Men den ger mig liksom inte så mycket. Inte bra. Inte dålig.

  7. ”Tengo Otra” – Latintrenden fortsätter. Och nu i en svagare version.

  ”USCH OCH FY” om de vinner:

  8. ”Moren din” – Ok! Det positiva först? Den är på norska. Det negativa? AAAAAAllt annat.

  9. ”That’s how you write a song” – Det är inte riktigt en fungerande låt för mig. Den är så osmidig, Alexander är lika unlikeable som för 10 år sedan. Den är bara så provocerande på nåt märkligt sätt. Jag tyckte ganska illa om ”Fairytale”, men efter att ha hört denna hemskhet så gör jag gärna den låten till min ringsignal.

  10. ”I like I like I like” – Justin Timberlake är bra. Men han är också one of a kind, så om folk skulle kunna sluta leka J.T hade det varit great! För det här är ICKE acceptabelt.

 2. Adri

  Ok efter att ha sett en recap på norska bidragen så kan jag väl säga att ”Scandilove” är nog inte en låt som ska till ESC. Ida Maria försökte inte ens. Jag har sett henne live sjunga på amerikanska talkshows och dyl. och då har det låtit heeeelt godkänt. Mer än det t.o.m. Men ikväll var hon nära botten vad gäller sång. Men låten är fortfarande en sann GP för mig!

 3. Josef

  JIPPI! Alexander Rybak is BACK! ESC-HERO numero 1. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se