Spanien Den 29:e januari vann Amaia och Alfred Eurovision-finalen av talangtävlingen “Operación Triunfo” med låten “Tu Canción“. Sedan dess har låten putsats till lite och fått en officiell video, se nedan.

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Tu Canción”, Amaia y Alfred
Länkar: officiell musikvideofinalframträdandeförsta live-testet + låttext
Låtskrivare: Raúl Gómez, Sylvia Santoro

Schlagerpinglan: Den nya versionen av “Tu Canción” innehåller inga större förändringar utan det verkar främst vara avslutningen som fått en liten dramatisk puff. Vad gäller videon så hade jag väntat mig något mindre mörkt men då det förhindrar det hela att bli alltför sockersött så är jag mycket positiv till det beslutet. I det stora hela tycker jag därmed, även om jag kanske inte är så förtjust i själva låten, att slutresultatet blev helt OK då de spanska tittarna fick vad de röstade på, utan alltför många sista-minuten-justeringar. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Spanien i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Officiell video till Spaniens “Tu Canción” (Amaia & Alfred)”

  1. En polack

    De tar deras kärlek till en annan nivå

  2. Mikaela

    Tycker också videon blev bra avbrytare mot allt gull. Har så svårt för numret där de står och dansar tryckare i bästa Kate Bush-stil, det här var lättare att ta till sig.

  3. Micke

    Ett av de bidrag jag har svårast att placera in i betyg och ranking. Absolut inget fel på bidraget men jag har tyvärr lite problem med killens artikulering och tonläge. Har verkligen försökt blunda för detta men det hänger med envetet som en försäljare på telefon och ger ett betyg på (5/10). I videon är detta klart nedtonat och plötsligt knackar bidraget på ett bättre betyg. Problemet är bara att i maj månad när paret äntrar scen i Lissabon då blir det åter igen live och hur kommer det att låta då? Har han fått bättre ordning på det eller låter det som i spanska uttagningen?

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se