FrankrikeEfter två inledande semifinaler så avgjordes, den 27:e januari, finalen av den nationella uttagningen “Destination Eurovision” som utsåg det bidrag som får representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2018.

Vann gjorde Madame Monsieur med sin låt “Mercy” (om ett barn som föds på ett räddningsfartyg) som belyser den globala migrationskrisen och speciellt hur utsatta barnen är. Den tillhörande musikvideon ser ni här nedan, både i den officiella versionen samt den lite kortare Eurovision-versionen:

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Mercy”, Madame Monsieur
Länkar: musikvideo: Eurovision-versionofficiell musikvideofinal-framträdande
semifinal-framträdandestudioversion / textvideoakustisk version
Låtskrivare: Émilie Satt, Jean-Karl Lucas

Schlagerpinglan: Eftersom jag gärna ser att man (om möjligt) har en röd tråd mellan låt och video (och sedan även det slutliga framträdandet) så kan jag inget annat än att tycka att ovanstående video är fenomenalt bra gjord. 🙂

På ett smakfullt, men likväl effektivt, sätt så får de med låtens budskap utan att de behöver ta till alltför dramatiska bilder. Personligen är jag inte så glad för allvarliga ämnen i ESC (även om budskapet är mer om hopp än katastrof) och hade gärna sluppit att bli påmind om mänskliga tragedier när det kommer till ESC. Det är dock inget jag vill förbjuda, om allt föll en i smaken hade det knappast blivit någon variation, så om man tvunget vill höja en fråga så tycker jag att detta är ett “snyggt” sätt att göra det på. 🙂

Vad gäller själva låten så började den i toppskiktet för mig men har sedan stadigt letat sig nedåt. Den tillhör dock fortfarande en av de bättre i år, speciellt tack vare den avslutande delen som jag ser som den största behållningen av hela bidraget.

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Officiell video till Frankrikes “Mercy” (Madame Monsieur)”

 1. Micke

  @Pinglan, samma utveckling hos mig med detta bidraget. Den startade högt upp men har sedan stadigt letat sig nedåt. Iofs kanske inte så konstigt som det låter för när den kom var det ju inte många klara bidrag från länderna 🙂 Men den startade på (8/10) men är nu på (7/10). Mitt problem med bidraget är tyvärr hennes röst som är lite vek live. När jag hör den här nu i videon är det bra igen men vad händer live i Lissabon?

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, Frankrikes bidrag var ju det andra bidraget att presenteras… men ändå. 😀 Hur som helst så ska det bli intressant att se hur slutresultatet blir, för precis som du skriver så tror jag att mycket hänger på hur live-sången upplevs.

 3. Josef

  @Micke och Pinglan: Jag tycker faktiskt alla förkvalificerade länder inklusive Portugal håller god standard förutom vårat kära Storbrittanien. Ja, med tanke på att minst 8 ur varje semi försvinner så höjs risken markant för att Storbrittanien kommer sist i år!? Jag lyssnar ju hellre på UK än Irland och t.o.m Island i år men dessa bidrag lär väl inte passera fram till final. 🙁

 4. Micke

  @Josef, ja, jag har gott om tid att lyssna in mig just nu då jag ligger förkyld. Tredje förkylningen i år plus pajad fot på scen. Snacka om att året börjat bra 🙂 Har som sagt gott om tid och har även lyssnat extra på de ytterst få bidrag som jag tycker är dåliga i år. Alla behöver en ny chans. De är åtta till antalet

  Stämmer dock inte för Israel har nu lämnat bottenträsket så det är sju dåliga kvar. De fyra nordiska (Ej Danmark) och San Marino, Tjeckien och Irland. Just nu försöker jag lyssna på Island utan att höra magkramps hallelujandet i texten. Inte helt lätt men låten är ändå värd en chans. Irland är kört nu den ligger där nere precis som Finland, Sverige och Norge. San Marino ska jag lyssna mer på men Tjeckien är klar nu.

  Storbritannien underpresterar som vanligt i sitt “skiter väl i ESC” men den här är ändå godkänd tycker jag. Absolut inte mer. Men samtidigt det är Storbritannien, ALLTSÅ ALLVARLIGT TALAT! Men så här rankar jag de sex förkvalificerade bidragen:

  2. Italien (9/10) = Mycket bra
  ——————————-
  17. Portugal (7/10) = Bra
  20. Tyskland (7/10)
  22. Frankrike (7/10)
  ——————————-
  30. Storbritannien (5/10) = Godkänd
  31. Spanien (5/10)

 5. Adri

  Denna låt började högt på min lista, sen sjönk den lite, men sen växte den igen och är nu tillbaka på silverplatsen.

  Jag tycker texten är himla fin och att sångerskan sjunger väldigt bra. Men den absolut största styrkan är ändå musiken. Jag skrev det nog senast igår, men hade detta varit en tävling där de instrumentala versionerna tävlade hade nog Frankrike varit min vinnare. Jag är oerhört svag för musiken i detta bidrag.

  Vad gäller musikvideon, tycker jag riktigt bra om den också! 🙂

 6. Micke

  @Adri vill inte låta överlägsen på något sätt men man måste ju få fråga 🙂 Tycker du verkligen hon sjunger bra live? Håller med dig i mycket om det övriga.

 7. Adri

  Micke: Jag tycker att hon dög redan i Frankrikes final, men sen gästade de ju också Ukrainas uttagning (semifinal 2 tror jag om jag minns rätt) och då var det väldigt mycket bättre! 🙂 så jag är inte rädd alls för att deras liveframträdande inte kommer falla mig i smaken

 8. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag kan både hålla med och säga emot på den punkten. Rent teoretiskt så tycker jag att många av de förkvalificerade länderna har “bra” bidrag (speciellt i studioverisonerna), men då de saknar den där viktiga egenskapen att få mig att känna något så märker jag att de trots allt inte hamnar speciellt högt upp på mina listor.

 9. Josef

  @Adri. NORGE! Jag kanske är den enda här som tycker den är väldigt upplyftande. Den är så löjligt trivial och har en sådan distans till så många låtar så jag kan efter en tung dag bara sätta på Rybak och sedan mår jag lite bättre. Vet ni,,låt alla deltagare i ESC sjunga Rybaks låt så finns vissa risker att inte många klarar live-rösten! 🙂

  @Schlagerpinglan. Jag är livrädd att Spanien inte har kvar killens bräkande röst som på studioversionen, för då sjunker låten flera pinnhål för mig kan jag säga.

  @Micke: Ajaj, otur. Krya på dig! Jag själv har försökt komma igång att löpträna och har fått ont i vänsterknä. 🙁

 10. Micke

  @Josef mitt problem med Norge är inte glad, upplyftande eller möjligen det motsatta. Mitt problem är gitarrerna och tro mig, dessa är stora problem för mig med detta bidrag 🙂

  @Adri, jag blev som sagt väldigt besviken när jag hörde henne live men vem vet? Kanske hon sjunger skiten ur mig i Lissabon 🙂

 11. Micke

  @Josef, jag vet att detta ska handla helt om musik på den här bloggen men jag är som jag är. Jag är väldigt social av mig och när jag hör att någon mår dåligt då måste jag dit 🙂 Bara undrade vad det är som hänt dig? Eller så har du redan sagt det och jag i min nuvarande dimma flaxat iväg. Behöver inte göra nån större grej men som sagt vad har hänt? Sen tar vi musik igen 🙂

 12. Josef

  @Micke. Snällt att du bryr dig Micke! 🙂 I korthet är det väl att att efter ett träningspass i November så gjorde jag illa både axeln och brosket som sitter vid bröstbenet när jag utförde armhävningar. Och nu för två veckor sedan så tänkte jag börja springa några km ett par dagar i veckan, men det slutade som jag sa ovan med kraftig värk vid muskelfästena i vänstra knät. Man är tyvärr lite mer bräcklig i medelåldern än vad jag trott!? Sambon försöker ständigt påminna mig om det. 😉 Annars mår jag väldigt bra rent psykiskt och själsligt. 😀 Tack igen för att du frågade!

 13. Micke

  @Josef, det är lugnt. That´s who I am. Har exempelvis aldrig förstått mig på människor som kan träffa någon vän och bara pladdra på om sitt. Vad är det för intressant med det? När jag träffar någon vill jag veta vad hon/han har haft för sig på sistone. Vad jag har haft för mig det vet jag ju redan. Vad ska jag hålla på och tjata om det för? Obegripligt för mig dessa som bara kan sväva runt i livet i sin egen bubbla utan att bry sig. Men du vad har du sambon till? Hon ska väl ständigt strö ord om hur ungdomlig och snygg du är. Inte att du är bräcklig 🙂 Just kiding with you my friend. Ta hand om dig Josef, snart är både axel, knä mm iordning på dig igen precis som foten på mig 🙂

  Jodå jag gillar Bulgarien. Man får ha sina knep för att “hitta hem” till vissa bidrag. Mitt sätt lyckades med Bulgarien. De bidrag jag fortfarande har mest svårigheter att placera in i rankingen är, som jag sa, Island. Då på grund av texten men det är också Österrike o då gospelkänningarna. Det är ju inte gospel men det gränsar ibland vilket ger mig problem. Gillar låten annars. Vet du jag tycker det är så jädra synd att du inte kan ta till dig Serbien och ser och hör det jag gör. Ge dig inte 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Micke och Josef, Precis, visserligen är detta en musikblogg men att flika in med lite personlig då och då ser jag inte som något negativt utan ger bara lite mer kött på benen så man lättare förstår varandra, inget fel med det. 🙂 Ni får krya på er (läka) båda två. 🙂

 15. Micke

  @Pinglan, BOCKAR OCH TACKAR 🙂

 16. Adri

  Lyssnade precis på den nya versionen av Azerbajdzjans nya låt? Och vad har de gjort? Låten är fortfarande topp 5 tror jag, men den var topp 3 och klättrande innan. Den har blivit utsatt för en “revamp” för att göra den mer modern. Men det var ju just det väldigt 90-taliga som drog mig till den. Jag fattar varför man vill vara modern, men det ska väl inte gå ut över kvaliteten?

  Den är inte dålig nu, men jag tycker inte revampen är så smooth. För de har inte slipat originalet, utan snarare bara lagt ytterligare ett lager på orginalet. Det låter lite smått klumpigt. Refrängen är tack och lov ganska orörd (eller så märks skillnaderna inte lika väl där).

  Aja, jag är fortfarande ganska positiv för jag tror att det kan vara så att jag bara behöver vänja mig 🙂 Så jag kommer såklart ge den lika mycket lyssningar som de andra krävt. Och revampen har överlag tagits emot väl, så rent resultatmässigt var det väl en bra idé men för mig personligen så föredrar jag (i skrivande stund iaf) orginalet.

  https://www.youtube.com/watch?v=kWomOdDGwMM

 17. Josef

  @Schlagerpinglan. Tack Pinglan från mig med! <3

 18. Josef

  @Micke.Okej, när jag lyssnade nu för den 14:e!! gången kände jag mer av balkanvibbarna när jag bara blundade och lyssnade! 🙂 Förresten vad säger du om San Marino, jag lyssnade för första gången på hela låten och blev förfärad. Jag frågar alla här på bloggen likabra!? Det här är ju mycket sämre än exempelvis alla Valentinas låtar tidigare, även om jag inte var någon stor hejare av henne… 🙁

  PS. De där robotorna var ju enda behållningen av San Marinos bidrag tänker jag?! DS

 19. Adri

  Josef: Jag tar ett svar även om du huvudsakligen frågade Micke. Jag gillar San Marinos låt! 🙂 Inte lika mycket nu som när den valdes. Jag tycker det är mycket bättre än allt Jessika bidragit med som solo-effort i Maltas uttagningar 🙂

  Absolut övre halvan i alla fall. Runt 15e-plats typ hos mig! 🙂

  Jag gillar framför allt rappen. Jenifer är ganska kass rappare om man jämför med rappen utanför ESC, men jag tycker det är kul för jag kan för mitt liv inte komma på att det deltagit en kvinnlig rappare för i tävlingen! (För nej, jag tänker inte räkna Silvia Night som rappare som vissa andra gör…)

  Tror deras finalchans är ganska liten, men jag känner mig ganska säker på att det i alla fall kommer samla på sig mer än Valentinas senaste 1(!) poäng sammanlagt från både jury och tittare! 🙂

  Dock har jag en tanke om San Marino, och det är att jag fattar NADA hur folk menar när de påstår att den är lik Måns Z’s ”Heroes” från 2015? Jag hör inget där! Menmen… det var inte din fråga så det sparar jag! 🙂

 20. Micke

  @Josef

  36. San Marino (3/10) = Dålig
  ——————————————-
  37. Tjeckien (2/10) = Mer än dålig
  38. Irland (2/10)
  ——————————————-
  39. Island (1/10) = Mycket dålig
  40. Finland (1/10)
  41. Norge (1/10)
  42. Sverige (1/10)

  Där har du de enda sju bidragen i år som jag rankar som dåliga. Något som händer där? Möjligen trillar Irland ner på ett och Island upp på två men that´s it. San Marino har aldrig varit något för mig i ESC tyvärr. Jo ett år hade de faktiskt ett bidrag som var värt final men missade. Blev väldigt överraskad minns jag. 2013 Crisalide med Valentina Monetta.

  Sen de där robotarna som du tyckte var behållningen. Absolut, klart mer känsla i alla fall än de robotar som brukar svansa runt artisterna i MF. Kanske borde ta lärdom där. Måste ju bli bra mycket billigare i alla fall 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se