Vitryssland Efter en inledande, live-sänd audition så var det den 16:e februari dags för finalen av Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018.

Vann gjorde ukrainska Alekseev med den kontroversiella låten “Forever” som fått klartecken att tävla trots att de bryter mot EBU:s (numera ganska tandlösa) 1:a september-regel. Den ryska versionen av låten har funnits ute länge men sedan en tid tillbaka finns den även med en tillhörande officiell video, se nedan.

Lyssna på Vitrysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Forever”, Alekseev
Länkar: final-framträdandeofficiell musikvideolive-audition
officiell musikvideo rysk version: “Навсегда”
Låtskrivare: Yevgeny Matyushenko, Kirill Pavlov

Schlagerpinglan: Inför den vitryska finalen så var jag väldigt förtjust i den ryska versionen av “Forever” så nu när den versionen finns som musikvideo så vill jag gärna uppmärksamma den, även om det “bara” är en rysk version av den vi redan sett.

Hur som helst, personligen hade jag föredragit att de tävlade med denna version i Portugal. Om jag fick fortsätta drömma så hade jag låtit Vladislav Kurasov (som jag tycker har en underbar röst och verkar vara född i Vitryssland) framföra låten. Det skulle mycket väl kunnat bli en kombination som hamnat riktigt högt på mina personliga listor. 🙂

Nu är det dock som det är och jag accepterar att jag så här långt inte kommer överens med vare sig den engelska versionen eller Alekseevs liveröst. Jag har i alla fall den ryska studioversionen av denna helmysiga låt att lyssna på och det tackar jag för. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Rysk version av Alekseevs “Forever” (“Навсегда”)”

 1. Alex

  Ok den ryska versionen var inte så bra. Men ÄLSKAR!!!! Den engelska versionen MEN INTE LIVE. Men om jag bortser från live versionen ligger låten inom min top 6.

 2. Adri

  Nej det här var inget för mig. Det är inte den engelska versionen versionen heller iofs, men denna var nog värre i mina öron. Ryska är inte riktigt ett vidare musikaliskt språk tycker jag. Det låter lite obekvämt i mina öron. Precis som danska. Länder som talar ryska eller danska är länder som jag i 9/10 fall vill ska skicka bidrag på engelska 🙂

  Och det här är lite off-topic faktiskt, men fortfarande relevant på själva bloggens ämne. Årets melodifestival höll så fruktansvärt låg kvalitet som program, det är inte kontroversiellt att säga för alla verkar ju hålla med. Men man får ta och släppa det. Men igår kollade jag på TV4-satsningen ”Stjärnornas stjärna”.

  Det var en riktigt dålig programidé, som går ut på att artister ska sjunga genres de är ovana med. Och programmet visade också varför de inte borde göra det. Ace Wilder eller Roger Pontare är artister som jag har oerhörd respekt för, men med country funkar de inte.

  Men… det var inte det jag skulle prata om. Utan även om programmets handling var lite misslyckat för mig redan från start så var programmet som helhet väldigt underhållande. Och i eftertexterna visade det sig att Edward Af Sillén låg bakom det.

  Så han verkar testa vingarna på TV4, och det får han väl men jag hoppas SVT tittar på programmet och tar inspiration för som program var Stjärnornas Stjärna det som MF borde vara. Snacket, skämten, organiserat osv. Allt funkade.

  Vilket än en gång visar att Edward Af Sillén borde få vara inblandad i MF varje år. För han kan inte göra fel verkar det som.

 3. Alex

  @adri: i en intervju sa Petra mede att hon ställde några krav inför flytten och för själva programmet och ett var att Edward skulle stå för regin. Sedan har väl han tillräckligt med meriter för att bli tillfrågad ändå.

  Precis som du säger så kände jag också att första programmet inte var så bra om men det kanske blir bättre Efter att ha sett det ett par gånger?

  Det mest underhållande i programmet var Petra mede när det borde varit stjärnorna faktiskt.

 4. Micke

  Har hört alla de tre “viktiga” versionerna. Här är mina betyg på dessa

  Rysk studioversion: (6/10) = Mer än godkänd
  (Blir en helt annan nerv på ryska. dalarna i bidraget försvinner)

  Engelsk studioversion: (5/10) = Godkänd
  (Den här är godkänd och varken mer eller mindre)

  Liveframträdande: (4/10) = Inte fullt godkänd
  (Tyvärr är det detta vi kommer att få oss serverat i maj och det är synd. Rösten har alla sorters problem men mitt i allt detta kan jag inte låta bli att fundera över om det hade varit likadant om det varit ryska. Är det kanske engelskan som gör killens sånginsats så tveksam? Inte en susning men det vore ju jädrigt synd)

 5. Micke

  Rätta mig om jag har fel. Har inte gjort någon “grävande” undersökning men som jag ser det är det 12 länder som sjunger på eget språk, 15 om man räknar de engelsktaliga. Är det en framgång? Självklart hade jag föredragit om alla 43 länderna hade gjort det men nu lever vi tyvärr inte i den världen. Men jämför hur det har varit under lång tid då är dessa 12 bidrag en jätteförbättring. Tummen upp. Nu hoppas jag bara länder som Italien och Frankrike klarar att inte skita ned sig och nedvärdera sig själva med att slänga in engelsk refräng eller något liknande.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har ännu inte gjort någon sådan sammanställning (kommer nästa vecka tillsammans med andra “grupperings”-inlägg) men med tanke på att det endast var 7 bidrag förra året som helt eller delvis framfördes på andra språk än engelskan så tycker jag att det är ett stort steg framåt för tävlingen och hoppas att det fortsätter i den stilen. 🙂

  Inte för att jag föredrar bidrag på inhemska språk framför “bra” bidrag utan det ska ju vara bidrag som går hem hos ESC-publiken och det gjorde ju ett flertal förra året ( http://www.schlagerpinglan.se/blog/2017/06/01/eurovision-2017-hur-gick-det-for-de-icke-engelsksprakiga-bidragen/ ) så förhoppningsvis är stenen i rullning nu och resulterar i att ännu fler länder vågar satsa på annat än engelska bidrag, även Sverige. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se