ESC 2018 Schlagerpinglan: Efter att vi tidigare tagit en första titt på oddsen att vinna Eurovision Song Contest 2018 så var jag ivrig att även se hur oddsen ser på semifinal-ländernas chanser att ta sig vidare till finalen.

Då jag inte hittat några siffror för detta på oddschecker.com (och inte har tålamodet att invänta dem) så går jag tills vidare efter rankningen hos eurovisionworld.com:

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2018-03-20)
Semifinal 1, 8:e maj: Semifinal 2, 10:e maj:
Israel Israel:
“TOY”
Sverige Sverige:
“Dance You Off”
Tjeckien Tjeckien:
“Lie to me”
Australien Australien:
“We Got Love”
Estland Estland:
“La forza”
Nederländerna Nederländerna:
“Outlaw In ‘Em”
Belgien Belgien:
“A Matter of Time”
Ukraina Ukraina:
“Under The Ladder”
Grekland Grekland:
“Oneiro Mou”
Norge Norge:
“That’s How You Write A Song”
Bulgarien Bulgarien:
“Bones”
Ryssland Ryssland:
“I Won’t Break”
Österrike Österrike:
“Nobody But You”
Polen Polen:
“Light Me Up”
Armenien Armenien:
“Qami”
Danmark Danmark:
“Higher Ground”
Azerbajdzjan Azerbajdzjan:
“X My Heart”
Lettland Lettland:
“Funny Girl”
Finland Finland:
“Monsters”
Serbien Serbien:
“Nova deca”
Cypern Cypern:
“Fuego”
Rumänien Rumänien:
“Goodbye”
Litauen Litauen:
“When We’re Old”
Ungern Ungern:
“Viszlát nyár”
Vitryssland Vitryssland:
“Forever”
Moldavien Moldavien:
“My Lucky Day”
Makedonien Makedonien:
“Lost And Found”
Malta Malta:
“Taboo”
Kroatien Kroatien:
“Crazy”
Slovenien Slovenien:
“Hvala, ne!”
Schweiz Schweiz:
“Stones”
Georgien Georgien:
“For You”
Irland Irland:
“Together”
Montenegro Montenegro:
“Inje”
Albanien Albanien:
“Mall”
SanMarino San Marino:
“Who we are”
Island Island:
“Our Choice”
(Källa: eurovisionworld.com)

Schlagerpinglan: Jag ska försöka komma ihåg att detta endast är de första oddsen efter att bidragen presenterats och att vi egentligen inte vet något om bidragens chanser förrän vi sett de slutliga semifinalsframträdandena, men det finns likväl en del saker i ovanstående sammanställning som jag hoppas visar sig vara stora felförväntningar. 🙂

Framför allt gäller det bidragen från Makedonien och Moldavien som båda tillhör mina topp-tio-bidrag och där jag sätter mitt hopp till att de som satsar pengar går efter gamla meriter och därför ser Makedoniens fem finalmissar i rad och det faktum att Moldavien inte skickar Sunstroke Project som tecken på att de inte kan ta sig till final. Jag tror dock att även en sådan sak som att semifinalen innehåller väldigt många bra bidrag och att endast tio går vidare är en stor bidragande orsak till att dessa två hamnat under strecket. Det blir m.a.o. till att övertyga i semifinalerna för att ha en chans att gå vidare, men det gäller ju alla. 😀

Ett annat av mina topp-tio-bidrag som ser ut att missa finalen är Georgien, men där tror jag inte att det är gamla meriter som spökar utan snarare tron om att bidraget inte kommer att tilltala tillräckligt många. Därför ser jag det inte som helt omöjligt att “For You” kan gå samma öde till mötes som “Mižerja” (missad final för Kroatien 2013) men jag hoppas naturligtvis på ett uppseendeväckande semifinals-framträdande som resulterar i en finalplats för Georgien. 🙂

Ur min synvinkel så kan jag hitta fler “fel” om ovanstående uppradning skulle visa sig vara slutresultatet men de lämnar jag därhän tills vidare och avslutar i stället med att glädjas åt att se framför allt Australien, Ukraina, Tjeckien, Nederländerna och Danmark så pass högt upp i listorna. Med lite tur (och passande scenframträdanden) så kan de förhoppningsvis hamna ytterligare lite högre i maj. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Eurovision 2018: Oddsen att gå vidare till finalen från semifinalerna”

 1. Adri

  Dessa odds verkar ju inte alls stämma överens med oddsen att vinna allt.

  Jag hopps det finns många fel här. Övertygad om det också 🙂 Cypern och Ungern är ju finalister. Det tror jag alla är överens om. De kommer gå vidare.

  Makedonien ser jag fortfarande som ett 50/50-fall där jag hoppas de går till final 🙂

  Men allt kommer ju ändras när repen startar etc 🙂 så jag ger inte upp än alls 🙂

 2. Johanna

  @Adri Cypern? om Cypern går vidrae så åker Finland ut. Just sayin’. De går inte båda till final och även om jag gillar Cypern mer så är jag relativt säker på att en tolva från Grekland inte kommer hjälpa (grekland är för övrigt inte en självklar finalist heller)

  Ungern är en finalist. Likaså Rumänien. Serbien kommer (tyvärr) missa. Troligen Lettland med…

 3. Adri

  Johanna: Jag tror nog båda går vidare. Men om endast en gör det så tror jag nog det blir Cypern faktiskt. Den verkar populärare och jag tror den sätter sig bäst (innan liveframträdande. Det kan förändra allt 🙂 )

  Grekland tror jag får pallplats i finalen, eller i närheten. Topp 5 i alla fall. Jag har den på plats 36 så åker den ut så är det ingen sorg för min del.

  Ungern är säkert klar i final. Lettland 50/50. Rumänien lär åka.

 4. Adri

  Det är myyyyycket lättare att bestämma vilka som absolut inte går till final, än de som går till final.

 5. Alex

  Finland: låten är bra men låten är inte tillräckligt bra för att vinna, för att hon ska vinna eller ens komma top 5 krävs det ett perfekt uppträdande och då måste hon ändra den första minuten där hon står med en Ful stor svart kappa och gömmer sig bakom Ikea gardiner, det androgyna, sexiga, dom starka färgerna, divigheten mycket av detta som fanns i videon saknar jag i framträdandet.

  Måste dock säga att hon har en låt som passar henne och ändrar hon den där första minuten då kan hon vara där uppe och slåss, oavsett tror jag detta blir Finlands bäst placering sen dom vann.

  NORGE: Ja då är en av eurovisions populäraste vinnare tillbaka och det har gått 10 år. Förväntningarna var stora Och efter första lyssningen, tänkte jag kunde han inte hitta en bättre låt på 10 år. Samtidigt har jag inte följt honom, så den enda jämförelsen jag har är vinnarlåten som var sjukt bra! Unik och det som fattas i sången tar han igen med utstrålning och charm. Jag blev väldigt besviken, Men har lyssnat på den fler gånger och gillar den mer och mer för varje gång. Låten har bra beat, och han är super charmig, intrycket är att han är en artist som verkligen kan underhålla. Men kommer den vinna nej det tror jag inte. Kanske kommer topp 10 för att han är den han är.

  DANMARK: våran granne i söder som har vunnit 2 gånger och då togs vinsten i Sverige, hur stor är chansen.
  Förra årets bidrag, som jag älskar och lyssnar på fortfarande. Hon är en fantastisk sångerska och fick inte den platsen hon verkligen förtjänade.

  Då till årets bidrag. Den börjar mystiskt med en väldigt bra vers, man vet inte om det ska leda till rock ellér ballad och så kommer refrängen och mystiken minskar avsevärt, han borde sjungit första refrängen själv och i slutet byggt upp låten med kören. Låten Låter nordisk, typ som att vikingar sjunger. För mig som är nordisk känns låten gammal men för länderna söder om Tyskland kanske detta är exotiskt, så det är väldigt svårt att gissa vilken plats den kommer få, folk kanske älskar mystiken, nordiska känslan sen har han ju vacker röst. Versen är bättre än refrängen tycker jag och det är ju inte positivt. Det är en gåta hur det komme gå. Men gissar på mitten.

  ISLAND: Nordens sämsta bidrag, kommer inte ens gå vidare till final. Så tråkig, och har man inte hört detta förr? Gissar på plats 35-40.

  SVERIGE: Det var bästa låten som vann men tänk då på att det var ett väldigt svagt år. Jag gillar låten, den ör skön, låten är inspirerad av 90 talets soul, RnB Stevie wonder och andra stora giganter. Och visst hör man det i låten, men den känns ändå idag. Den kommer nog spelas i radion i flera länder i Europa, och det säger något om kvaliteten och soundet. Men låten är inte tillräckligt bra för att vinna i sig självt. Det är helheten som gör att den kommer hamna inom topp 8 minst. Jurynmedlemmarna kommer ösa poäng över Sverige. Kan vi vinna, ja det finns en chans att Sverige åter tar tronen men då troligen för att juryn öst poäng och folket har honom som trea eller liknande. Vad är då problemet, Låten känns lite monoton. För att vinna måste Sverige få en bra finalplats, i slutet av startfältet och om låtarna innan är visuellt tråkiga och kanske till och med tråkiga då ökar chanserna rejält. Det bästa vore att få avsluta finalen och är det mindre bra visuella låtar innan då tror jag på minst top 3. Men det är mycket som ska stämma, för folk kommer ju självklart imponeras av framträdandet och helheten. Men han sjunger bra, rör sig snyggt, låten är bra och skön vibe fräscht men ändå gammalt.

  1. Sverige
  2. Finland
  3. Norge
  4. Danmark
  5. Island

 6. Alex

  Jag har jättesvårt att placera mina favoriter.

  Men dom jag lyssnar mest på är Cypern, Australien, Grekland, Tjeckien, hittade Bulgariens låt idag, en ny favorit.

  Är det någon annan som älskar Vitrysslands bidrag och skäms över det lite. live versionen var dåligt, men på inspelningen älskar jag rösten och melodin. Tänker på ordet avklätt när jag hör låten.

  Lyssnat lite på Estoniens bidrag och i vissa delar är det vackert och i andra är det för mycket opera för mig. Men hon är ju en duktig sångerska.

  Ryssland går alltid bra, visst dom har ofta bra låtar men dom är alltid i toppen oavsett. Julia har en bra låt, ger inte någon wow känsla men det kan ju ändras när hon kommer sjunga live.

  Italien som alltid kommer med fantastiska låtar och artister med unika uttryck, dom senaste åren har jag älskat alla låtar och tyckt att de förtjänat att vinna. snälla 2015 tre killar med fantastiska röster, en låt som var så otroligt vacker tillsammans med det italienska språket och de var folkets 1, jag hejar alltid på Sverige och blev självklart jätteglad. Men idag fattar jag inte att han vann mot Rysslands vackra låt men i första hand Italien. Sveriges låt var bra men inte wow som Italien.
  Men nu är jag jätte besviken på Italiens bidrag, gillar den inte alls.
  Italiens bidrag 2013 OMG är kär i den killen.

  Bulgarien och Danmarks bidrag påminner om varandra men Bulgariens refräng är så mycket bättre. Även versen känns fräschare.

  Det är så synd om Irland, landet som vunnit flest gånger har inte vunnit på länge. Bidragen påminner ofta om varandra och även detta bidrag. Samma stil, ofta ballader. Dom har fastnat lite i tiden känns det som.

  Malta skickar ofta något som skulle kunnat vara med i melodifestivalen. Även denna gång men tyvärr är låten inte tillräckligt bra. Hamnar nog i mitten. Men högt mitten.

  Greklands låt är lite etno, mystisk, exotisk, men samtidig monoton händer inte så mycket vilket jag tror är en nackdel, folk måste minnas låten det räcker inte med att det är vackert. Men minst topp 15 tror topp 10.

  Portugal är speciell, annorlunda som vanligt egentligen. Dock oftast dåligt annorlunda. Hon ser och sjunger gulligt. men nej inget för mig. Värdlandet får extra uppmärksamhet så kanske topp 20. Men tror på dåligare egentligen.

  Nederländerna inte min stil, kanske missat finalen. Men kan räddas av att dom är själva med den musikstilen och därför inte konkurrerar.

  England: visst det här är bättre än vad dom brukar skicka men det här är långt ner bland mitten. Bottennapp.

  Croatien bidrag Im not feeling the song. Inget unikt, den är inte Heller så bra. Däremot verkar artisten vara bättre än sin låt och hade kunnat gjort ett bra framträdande med rätt låt.

  Belgien har ju skickat bidrag som det gått väldigt bra för de senaste åren. Är detta i samma klass som de tidigare nä inte riktigt. Men unik röst, unik låt. Det går nog ok topp 15 kanske. Med ett bra framträdande kanske topp 10 men inte i närheten av toppen.

  Polen går till finalen och hamnar i mitten. Låten är catchig i refrängen, bra röst häftig beat i slutet var en överraskning. Kan hamna högt i mitten, som bäst kan jag knappt se dom i top 10, men kanske längst ner då. Men det börjar bli trångt i top 10 nu.

  Estonia, hon sjunger magiskt i vissa delar, verserna gillar jag då det inte är så mycket opera. låten känns byggd så att det ska låta fräsht, denna kommer bråka om vinsten tror jag och säkerligen bli sämst 4-5.

  Serbien har skickat en låt som känns dålig i vissa delar men den har också fina delar. Sammantaget är det en av de sämre Balkan låtarna.

  Ukraina kommer gå till finalen men inte pga att låten är bra. Kommer hamna långt nere. Rösten var inte bra låten var inte bra. Inte alls min stil.

  Slovenien missar troligen finalen. Dålig låt.

  Danmark han har jätte vacker röst. Men refrängen tar inte låten uppåt utan drar ner låten. Han borde sjungit hela själv och ta in kören i slutet. Skulle göra mycket tror jag.

 7. Micke

  @Alex ett råd angående Italiens bidrag. Det är en växare av stora mått så ge inte upp 🙂

 8. Mikaela

  Semi nr 1 tror jag är rätt “tippad”, förutom att jag tror Cypern tar Finlands plats. (Eller, i de bästa av världar, imponerar min hjärtelåt från Makedonien och skräller sig vidare).

  Semi 2 är mer svårtippad, men kan också vara rätt utifrån oddsen ovan. Men tror Malta definitivt går vidare, på bekostnad av Polen/Serbien/Nederländerna.

 9. Mikaela

  @Alex Jag! Jag älskar Vitryssland. Men skäms inte, utan tycker också den är vacker.

 10. Daniela

  @Johanna: vad kul att du tycker att Rumänien är en finalist! Jag blev lite besviken på Rumäniens val i år, min favorit var Feli Men det blev The Humans instead! Jag älskar Rumänsk BRA musik och det finns gott om det i mitt ursprungliga hemland! :)Jag kommer att bli väldigt glad om The Humas fixar en plats i finalen! Som jag berättat här på bloggen förra året så finns det alltid tre länder med på min förstafavorit- listan: Rumänien, Sverige och Irland, oavsett hur det ligger till så hejar alltid på dessa tre underbara länder och deras musik! But the Head of my list is and Will always be: Italia! I år blir det däremot väldigt jobbigt för mig eftersom Greklands bidrag med videon inspirerad av min mest älskade grekiska mytologiska berättelse, nämligen myten om Orpheus och Persephone, har gjort ett väldigt starkt intryck på mig, jag är fast i denna vackra musikaliska berättelsen! Jag hoppas verkligen att de jobbar fram en riktig originell scenografi och allt som behövs för att varje ord och not ska hamna i åhörarnas hjärtan! Så @ Adri jag nlev glad när du nämnde pallplatsen för detta underbara bidrag❤️
  Och sedan har jag även Israels bidrag som är så out of the box crazy och inne i tiden! Därför så rankar inte jag bidragen i år. Jag kommer att bli lika glad för oavsett vilken av dessa kommer att gå extra bra för! @Alex jag håller med dig att Sveriges bidrag har en chans att vinna i år just för att man levererar helhet OCH inte minst på grund av jurysarna! Spännande! Nu är ESC viruset helt återinstallerat hos mig igen! Det trodde inte jag det skulle hända under Melloveckorna i år! Vill göra en jätte skratgubbe men det går inte göra sådana här 🙂

 11. Daniela

  @Mikaela: Vitryssland tycker jag också …lite om, det är lite annorlunda och mycket bättre än Rysslands som tyvärr jag har försökt och försökt … men it’s not working at all! Och jag tycker att det är väldigt synd att de kommer att ta en finalplats trotts allt från någon annan som är bättre. Jag tycker att de kunde ha valt något helt annat! @ Adri jag älskade Rysslands bidrag 2015 och hade velat att Italien skulle vunnit! Men så blev det icke utan vår Måns knäppte det!

 12. Mikaela

  Btw får nån känsla att Kroatien ska skrälla? Vet ej varför.

 13. Johanna

  @Adri, jag hade blivit väldigt glad om Cypern tog Finlands plats (allra gladast hade jag blivit om jag slapp båda i final dock) och jag hoppas absolut du har rätt om Grekland (men jag sätter ett varningens finger för att den kan floppa)

  I semi två kan jag inte se hur Sverige, Australien, Nederländerna, Polen, Ryssland, Ungern eller Ukraina skulle kunna missa. Då återstår tre platser. Jag tror stenhårt på att Rumänien tar en av dem. Vilka tar då de andra två? Om jag får önska blir det såklart Danmark och Serbien men om jag ska gissa så tar Norge en av dem och Lettland och Danmark får slåss om den sista.

  Första semin som enligt mig är sämre är definitivt mer svårtippad det är ett som är säkert i alla fall…
  Solklara finalister känns endast Israel, Tjeckien och Azerbajdzjan som. Sedan tror jag nog Grekland, Armenien, Österrike och Belgien är relativt säkra (men inte hundra procent)
  Återstår tre platser. Finland eller Cypern får en av dem. 2 platser kvar. Jag tror personligen att Litauen kommer skrälla sig in i final och då återstår bara en plats och frågan är om Europa tar emot den estniska operan lika väl som fansen gjort, min gissning är att Estland slinker in men annars blir det Bulgarien.

  En sak kan jag säga med nästan hundra procent säkerhet. Att bland de tio som har lägst odds veckan innan ESC kommer minst en missa final för det har i stort sett varit givet varje år…..

 14. Krille

  Som tidigare skriver känns det som att vinnaren i stortsett garanterat är i semifinal 1. Om inte någon annan går ut med någon spektakulärt show. Tror dock att Ungern och Rumänien kommer komma till final istället för Serbien och Lettland samt Cypern och Vitryssland istället för Azerbajdzjan och Armenien beroende på hur Vitrysslands sångare kommer låta. Island, Albanien, Irland, San Marino, Slovenien, Montenegro och Malta är de länderna som troligen har minst chans att gå vidare och tävlar mer om att inte komma sist.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se