ESC2016 Schlagerpinglan: Precis som tidigare år så kommer det norska TV-bolaget NRK att presentera de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest för sina tittare och i år kommer detta att ske genom “Inför ESC 2018”-programmet “Adresse Lisboa” som ni kan läsa mer om här nedan:

Norges Inför-ESC-2018-program “Adresse Lisboa”
♥ Inför-serien “Adresse Lisboa” består utav 4 delar.
Inspelningarna av programmen kommer att ske den 3:e, 4:e och 5:e april (de som vill vara med i publiken kan anmäla sig via nrk.no).
Del 1 sänds fredagen den 13:e april kl. 21:30 via NRK 1 och nrk.no.
♥ Programledare är Marte Stokstad medan panelen består utav Ingeborg Heldal, Silje Nordnes, Stian «Staysman» Thorbjørnsen och Per Sundne. (Källa: tv.nrk.no)

Schlagerpinglan: Personligen så tycker jag att det räcker med ett Inför-program varje säsong och då svenska SVT:s klassiska program lades på is inför 2017 (och kanske inte kommer tillbaka i år) och finska YLE står för ett fenomenalt alternativ i “De Eurovisa” (mer om det senare i dag) så är mitt personliga val ganska enkelt. 🙂

Jag inser dock att smaken är olika och tycker dessutom att TV-bolag som bjuder sina tittare på det där lilla extra förtjänar att uppmärksammas. Därför fortsätter jag att rapportera om de norska programmen och påminner här på bloggen när vi väl närmar oss sändningarna. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “NRK förbereder Norges “Inför ESC 2018”-program “Adresse Lisboa””

 1. Micke

  Helt med på din linje Pinglan. Det svenska 2Inför programmet gick kräftgång och kapsejsade. Det norska har inte imponerat men De Eurovia. Det räcker med det sistnämnda 🙂

 2. Zacke

  Tycker nästan NRKs införprogram brukar vara sämre än de SVT hade sista åren innan de las ned. Ingen verkar riktigt har bestämt sig innan vad de tycker, utan säger samma sak som personen innan och dessutom har det allt för ofta haft ett förlöjligande sätt mot vissa bidrag som kanske inte de dyraste musikvideorna eller så.

 3. Johanna Hänninen

  Hej! Hur går man till väga om man vill se Norges eller Finlands inför-program? Finska måste ju bli svårt om det är otextat.. 😉 saknar det svenska programet så! Men det verkar inte bli något i år heller?

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Det norska införprogrammet sänds via nrk.no (förhoppningsvis så att även utländska tittare kan följa det) samt NRK 1. Del 1 beräknas sändas kl. 21:30 den 13:e april.

  Det finska införprogrammet (där de lyckligtvis talar svenska) sänder den första delen nu på söndag den 8:e april kl 19:50 via Yle Teema Fem och https://arenan.yle.fi/1-4273547 (kan ev. ses redan från kl. 13:00 den 6:e april).

  Vad gäller det svenska införprogrammet så har jag endast sett att SVT ska komma med besked om sin ESC-bevakning senare… vilket varken kan tolkas som att de bekräftar eller förnekar några svenska “Inför ESC-program”. Vi får helt enkelt vänta och se.

 5. Johanna Hänninen

  Åh men tusen tack för ditt svar! Då finns det det lite att titta på inför iaf, även om det inte blir något på SvT.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se