ESC2018 Schlagerpinglan: Här kommer det senaste veckoklippet med nyheter i videoform relaterade till Eurovision Song Contest från den officiella ESC-sidan:

Veckans Eurovision-nyheter (på engelska)


Eurovision Song Contest – Weekly Update – 27 March 2018
(1:49 – Mar 27, 2018)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Veckans Eurovision-nyheter:
Se eurovision.tv: “Katie Boyle, iconic Eurovision Song Contest host, dies at 91
Se eurovision.tv: “Lys Assia, First Lady of the Eurovision Song Contest, dies aged 94
Remembering Lys Assia: Twelve memorable moments
Armenien Armenien: “Officiell video till Armeniens “Qami” (Sevak Khanagyan)
Albanien Albanien: “Ny officiell video till Albaniens “Mall” (Eugent Bushpepa)
ESC2018 ESC 2018: “Eurovision PreParty Riga 2018

Schlagerpinglan: Samtliga 43 bidrag som tävlar i ESC 2018 samt hur (och i vilken ordning) de utsåg sina bidrag hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Veckans Eurovision 2018-nyheter i videoform (27:e mars)”

 1. Micke

  Lys Assia är död och ska givetvis hedras. För mig finns det dock en som ska hedras mer än någon annan i mitt hjärta. Hans namn var Jerry Williams och han personifierade verkligen rockens själ.

  Minns när jag gick i musikskolan och vi plötsligt fick höra att vi skulle få besök av Jerry Williams. För en hårdrockare som jag kändes det väl inte så där Wow precis. Man hade ju fel på hjärnan och kände mest “Varför ska vi ha hit den gamle gubben”. Oj vad jag och mina polare ändrade åsikt efter att han varit hos oss.

  Jerka kom såg och segrade över alla fördomar. Han gick in och tog oss med storm. Han gjorde oss till huvudpersoner och visade ett genuint intresse som bara kan komma från en äkthet som få besitter. Han bad oss spela delvis eget material och även hans egna och allt med samma inlevelse. Han fick oss att känna oss delaktiga och att förstå att äkthet och själ är det som betyder något inom musiken.

  Efter de två dagarna satt Jerry Williams för alltid i mitt hjärta och jag kan lindrigt sagt säga att jag chockades av hans död. Visste inte ens att han var sjuk. Polare var ju för tusan och tittade på honom när han rockade loss mindre än ett halvår tillbaka i tiden.

  Jädrar så mycket du lärde mig på dessa två dagar Jerka. Vart enda ord sitter gjutet i mitt hjärta till den dag jag lägger näsan i vädret. Inte minst lärde du mig att det inte är ålder som betyder något inom rocken. Det är vad du har i hjärta och själ. En rockikon är död. En genuint äkta människa är död. Du fick det liv du ville ha Jerka. Du fick rocka ända in i döden. Fy fan va du gav mig mycket. Tack för de två dagarna du gav mig och polarna. Det sitter gjutet i våra hjärtan.

  ROCK ON JERKA!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Adri

  Jag både hoppas, och tror, att Lys Assia hedras rejält i Lissabon. I alla fall i någon av de tre sändningarna. Det är inte mer än rätt. Hon var ju “the Grand Lady” of Eurovision. Sen att säga att hon betydde nåt för mig vare sig som person eller ESC-fan är ju att ta i, men hon är ju en speciell del av ESC 🙂 Första vinnaren och vad jag har läst har hon verkligen älskat tävlingen sen hennes vinst för 60+ år sedan 🙂

  Även Katie Boyle har jag förstått betydde mycket för alla “Die hard”-Eurovisionfans, så det är ju tråkigt att ha förlorat två ikoner i sammanhanget på så kort tid.

  R.I.P till de båda.

  Men på tal om något annat, är det bara jag som tycker att perioden från slutet av alla nationella finaler tills dess att ESC faktiskt drar igång är så otrooooooligt lång (varje år)? Det är nåt speciellt. På nåt sätt går alltid våren så fansansfullt snabbt, överallt förutom ESC. Det känns redan som att det gått ett bra tag sen Melodifestivalsfinalen, och Litauens final.

  Är det bara jag som upplever det, eller är det eller speciellt ESC-fenomen?

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Nop, du har alldeles rätt. Perioden mellan den sista nationella finalen och till dess att ESC drar igång känns dubbel så lång (minst) som motsvarande tid vilken tid annars på året. 😛

  Visst kommer jag snart att dra igång lands-presentationerna inför tävlingen och det blir både förfester och Inför-program men det är ju mest konstgjord andning. Det HÄNDER ju inget i ESC-väg och det är lite tråkigt, speciellt efter man blivit så borskämd med så mycket nytt under så lång tid. (Jag riktigt hör “skaffa dig ett liv”-kommentarerna som är ett bra svar på det, men trots att jag har överfullt med andra aktiviteter så betyder det inte att jag saknar den här delen av mitt liv också.)

  Så Adri, du är inte ensam 🙂

 4. Adri

  Ja, och i denna lite händelsefattiga period av ESC så gör man vad man kan för att underhålla sig. Och detta är mitt sätt att göra det: med en lista såklart.

  Här är nämligen en topp 43 om ESC-18 var “idealt”. Dvs om ALLA länder med nationella finaler valt rätt 🙂 Detta är alltså den perfekta listan. Nu blev det inte så. Men jag är glad ändå 🙂

  43. Georgien: For you
  42. Kroatien: Crazy
  41. Irland: Together

  40. Grekland: Oneiro mou
  39. Ryssland: I won’t break
  38. Spanien: Tu cancion (Amaia y Alfred)
  37. Nederländerna: Outlaw
  36. Portugal: O voo das cegonhas (Lili)
  35. Tyskland: House on fire (Ivy Quainoo)
  34. Bulgarien: Bones
  33. Slovenien: Zdaj sem tu (Lara Kadis)
  32. Montenegro: Desim (Nina Petkovic)
  31. Belgien: A matter of time

  30. Ukraina: Lelya (Tayanna)
  29. Finland: Queens (Saara Aalto)
  28. Österrike: Nobody but you
  27. San Marino: Who we are (Jessika feat. Jenifer)
  26. Polen: Light me up (Gromee feat. Lukas Meijer)
  25. Serbien: Svatovi (Biber & DJ Niko Bravo)
  24. Cypern: Fuego
  23. Island: Battleline (Fokus)
  22. Rumänien: Royalty (Feli)
  21. Danmark: Boys on girls (Sannie)

  20. Moldavien: My lucky day (DoReDos)
  19. Italien: Una vita in vacanza (Lo Stato Sociale)
  18. Vitryssland: I won’t cry (GUNESH)
  17. Tjeckien: Lie to me (Mikolas Josef)
  16. Australien: We got love
  15. Israel: Toy
  14. Norge: Who we are (Rebecca)
  13. Schweiz: Stones (Zibbz)
  12. Storbritannien: Legends (Asanda)
  11. Lettland: Funny girl (Laura Rizzotto)

  10. Makedonien: Lost & found
  9. Malta: Heart of gold (Brooke)
  8. Litauen: When we’re old (Ieva Zasimauskaite)
  7. Albanien: Ngrije zërin (Orgesa Zaimi)
  6. Ungern: Meggyffa (Tamas Horvath)
  5. Sverige: For you (Mariette)
  4. Azerbajdzjan: X my heart
  3. Frankrike: Mercy (Madame Monsieur)
  2. Armenien: You & I (Asmik Shiroyan)

  1. ESTLAND: LA FORZA (ELINA NECHAYEVA)

  Ja, vad ska man säga? Alldeles för många gjorde fel, men till skillnad från förra året när säsongens bästa låt fick nöja sig på fjärde plats i finalen (Mariette – A million years… vilket JÄ-HÄ-VLA masterpiece. Den är bra på riktigt. Den når så långt utanför ESC-standarden), så får i alla fall årets bästa låt i alla länder faktiskt också åka till ESC 🙂 Bra gjort, Estland! 🙂

 5. Alex

  @pinglan jag hittade din sammanställning vilka artister som uppträder på vilka prepartyn.

  Hittade inte Cypern? Vet du vilka hon kommer till?

 6. Schlagerpinglan

  @Alex, Än så länge har jag inte hittat några uppgifter om att Eleni Foureira är aktuell för någon av de stora förfesterna, men det tillkommer ju artister hela tiden så än lever hoppet.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se