ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll klockan 19.50Yle Fem är det dags för säsongstart av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

I år består serien av fem program och det första finns redan nu upplagt på yle.fi för er som vill titta på dem när det passar er och inte styras av TV:n. 🙂

I det första avsnittet behandlas 8 bidrag från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 och panelen kompletteras av Jakob Norrgård & Sofia Finnilä.

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet via TV-sändningen så väntar jag tills senare i kväll innan jag lägger ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni kan titta på det första avsnittet. Mycket nöje! 😀

Uppdaterat: Jag har nu uppdaterat med resultatet av del 1-röstningen (och kompletterat med mina egna poäng).

Titta på “De Eurovisa 2018 – Del 1” här:
De Eurovisa – Avsnitt 1 (58:03 – areena.yle.fi)

Resultatet av “De Eurovisa 2018 – Del 1”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva Frantz Jakob Norrgård Sofia Finnilä Summa Schlager-pinglan
Albanien Albanien – “Mall“,
Eugent Bushpepa
8 p. 9 p. 4 p. 8 p. 29 p. 7 p.
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “X My Heart“,
Aisel
4 p. 5 p. 9 p. 3 p. 21 p. 7 p.
Vitryssland Vitryssland – “Forever“,
ALEKSEEV
3 p. 2 p. 6 p. 3 p. 14 p. 5 p.
Belgien Belgien – “A Matter Of Time“,
Sennek
4 p. 6 p. 2 p. 6 p. 18 p. 6 p.
Bulgarien Bulgarien – “Bones“,
EQUINOX
3 p. 4 p. 2 p. 2 p. 11 p. 7 p.
Litauen Litauen – “When We’re Old“,
Ieva Zasimauskaitė
4 p. 2 p. 4 p. 3 p. 13 p. 5 p.
Island Island – “Our Choice“,
Ari Ólafsson
5 p. 4 p. 2 p. 5 p. 16 p. 5 p.
Israel Israel – “TOY“,
Netta Barzilai
10 p. 10 p. 10 p. 9 p. 39 p. 4 p.

Schlagerpinglan: Som sagt, för att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultatet och lite åsikter. Jag måste dock erkänna att jag själv redan sett programmet, som återigen visade sig leva upp till mina högst ställda förväntningar, och kan därför varmt rekommendera er att titta på det. På återseende. 😀

Uppdaterat: Jag gillade att de hade tagit in en gäst som älskade Salvadors tal och en som inte tog emot det med lika öppna armar, vilket gav en trevlig bredd vad gäller åsikter om bidragen. Själv tycker jag både om starka bidrag som inte behöver någon speciell show för att fungera och “enligt-fungerande-mallar”-låtar som kryddas med “extra-allt”-shower. 🙂

Vad gäller de åtta bidrag som behandlades i kvällens program så har jag uppdaterat resultattavlan ovan med mina egna poäng enligt 10-poängs-skalan, där jag anser att en 5-6 är medelbetyg och innebär en helt OK låt som jag gillar att lyssna på.

Som synes så är det framför allt Albanien, Azerbajdzjan och Bulgarien som slår an de rätta strängarna hos mig medan jag fortfarande inte riktigt förstår mig på Israels bidrag som verkar hyllas överallt, och där De Eurovisa inte var något undantag. Roligt med skiftande åsikter oavsett och jag ser fram emot nästa veckas avsnitt. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2018): Del 1”

 1. En polack

  Vet ni något om den svenska Inför Eurovision? Kommer det tillbaka? Ser inte ut så. Tacksam för svar! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @En polack, Det senaste jag såg från SVT var att de skulle meddela sina planer för ESC-bevakningen vid ett senare tillfälle och därmed har de (vad jag vet) varken bekräftat eller förnekat att de har några planer för ett Inför-program. Kanske någon annan sett någon nyare uppgift? Annars är det bara att vänta och se.

 3. Adam

  Med tanke på att vi redan är i april och inte ett ord kommit upp, samt att man fortfarande inte brytt sig om och fixa SVTs hemsida för Melodifestivalen borde betyda att man inte bryr sig om ett Inför ESC alls….och på sätt o vis kanske det är tur, för det är annars väldigt negativa och trycker ner främst östländers bidrag…

  I första avsnittet på De Eurovisa måste jag utan att avslöja för mycket att de var rätt neggo också faktiskt. Många av de låtar som jag tycker är i eller i närheten av topp 10 fick superdåligt av panelen, medan andra, som jag inte gillar lika mycket, fick alldeles för mycket poäng…får väl så vara, men ändå märkligt då jag ändå brukar hålla med ofta, framförallt i vad Eva Frantz tycker.

 4. Schlagerpinglan

  @Adam, Jag förstår att SVT sitter i en ganska svår sits då det inte kan vara speciellt lätt att göra ett Inför-program som tilltalar alla. Vissa vill ha ett sakligt program där åsikter och lite fakta presenteras på ett lättsamt sätt medan andra mest är ute efter saftiga sågningar att hånskratta åt. Med tanke på hur programmen sett ut mot slutet så antar jag att den sistnämnda gruppen är större än den förstnämnda och då ser jag hellre att de låter bli.

  Vad gäller De Eurovisa så tycker jag att de lyckas att leverera sina åsikter (både positiva och negativa) på ett respektfullt sätt utan att det blir torrt och tråkigt men inte heller övergår till tramsigt hånande. En svår balansgång som jag tycker de löser på ett bra sätt, även om många av åsikterna är helt motsatta mina egna, men det är ju en helt annan fråga. 😀

 5. Adam

  Absolut, De Eurovisa respekterar verkligen alla bidrag, och det är i alla fall det minsta man kan begära.

 6. En polack

  SVT börjar bli förjävla lata altsså 🙁

 7. Mats

  Jag har precis sett det första programmet av “De Eurovisa” och tycker att det är en klass bättre än vad “Inför Eurovision Song Contest” var. Här fanns en mer respektfull ton mot alla bidrag till skillnad mot SVT:s program där panelen hånskrattade åt många länder och nästan alltid gav Sverige högsta poäng oavsett vad vi skickade.

  Vad gäller bidragen i det första programmet så tyckte jag bäst om Belgien och Bulgarien medan jag precis som Schlagerpinglan har svårt att förstå att Israel är så segertippat överallt. Ser fram emot en spännande fortsättning på schlagervåren.

 8. Micke

  De Eurovisa RULES! Så överlägset det mobbningsprogram som Sverige sysslade med

 9. Micke

  Har varit borta några veckor här så jag har säkert missat en del. De Eurovisa vägrar jag dock missa och har nu sett det två gånger. Fy fan rent ut sagt så bra de två programledarna för oss igenom bidragen. Älskar att de går efter vad de själva tycker och inte efter att spela experter som ska tala om för oss hur det kommer att gå för bidragen. Älskar framförallt den respektfulla ton som genomsyrar programmet och det faktum att de spelar hela bidragen och inte så som den svenska motsvarigheten som tack och lov gått i graven där det knappt ens gavs utrymme för bidragen för då hade ju deras mobbningssnack fått maka på sig i tid och det gick ju inte an för gästartisterna måste ju glänsa med sin “expertis” och förnedrings-tv.

  Tack Eva och Johan för det fantastiska program ni ger oss. Hur sedan Israel kunde få 39 p och Bulgarien bara 11 p kommer jag aldrig att begripa men det handlar ju om tycke och smak och det är ju aldrig fel eller rätt 🙂

 10. Micke

  Måste helt enkelt fråga er här som kollat på MF. Jag tycker Daniel Norberg är helt underbart rolig i sina klipp av allt möjligt. När det dock gäller MF har jag nada koll eftersom jag inte sett det men jag gissar att han är lysande som vanligt. Denniskorv är ju i alla fall underbar men jag har ju sett originalet så det blir ju lättare då 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=F_Hr3xriVDY

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se