ESC2018Schlagerpinglan: I går avslöjades hur OGAE Italien, d.v.s. OGAE-klubb nr 8, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2018 i fanklubbs-omröstningen OGAE International ESC Poll 2018.

Här ser ni den italienska fanklubbens favoriter samt den nuvarande topp-tio-listan där OGAE-klubbarnas 12-poängare (som nu inte längre endast gått till Israel) representeras av klickbara hjärtan i ländernas flaggfärger. Klicka på dem för att se hur resten av poängen fördelat sig när respektive klubb röstade, eller gå direkt till samlingssidan “OGAE International ESC Poll 2018” för att se samtliga röstningsresultat så här långt.

Italien OGAE Italiens röster:
12 poäng: Frankrike – “Mercy“, Madame Monsieur
10 poäng: Israel – “TOY“, Netta
8 poäng: Grekland – “Oneiro Mou“, Yianna Terzi
7 poäng: Australien – “We Got Love“, Jessica Mauboy
6 poäng: Österrike – “Nobody But You“, Cesár Sampson
5 poäng: Danmark – “Higher Ground“, Rasmussen
4 poäng: Finland – “Monsters“, Saara Aalto
3 poäng: Belgien – “A Matter of Time“, Sennek
2 poäng: Estland – “La forza“, Elina Nechayeva
1 poäng: Bulgarien – “Bones“, Equinox


Mercy“, Madame Monsieur – Frankrike

Topp-tio av OGAE International ESC Poll 2018 efter 8 röstande klubbar:
Israel 1. Israel – “TOY“, Netta
FrankrikeVitrysslandSpanienTjeckienAlbanienIrlandUngern
94 poäng
Frankrike 2. Frankrike – “Mercy“, Madame Monsieur
Italien
52 poäng
Finland 3. Finland – “Monsters“, Saara Aalto 40 poäng
Australien 4. Australien – “We Got Love“, Jessica Mauboy 37 poäng
Grekland 5. Grekland – “Oneiro Mou“, Yianna Terzi 27 poäng
Tjeckien 6. Tjeckien – “Lie to me“, Mikolas Josef 24 poäng
Italien 7. Italien – “Non mi avete fatto niente“, Ermal Meta & Fabrizio Moro 23 poäng
Estland 7. Estland – “La forza“, Elina Nechayeva 23 poäng
Bulgarien 9. Bulgarien – “Bones“, Equinox 22 poäng
Danmark 9. Danmark – “Higher Ground“, Rasmussen 22 poäng
(Källa: ogaeinternational.org)

Schlagerpinglan: Trots att det inte heller denna gång var några nya länder som fick poäng (fortfarande 24 poänglösa bidrag) så fick Italiens röster en ganska stor effekt på delresultatet så här långt:

Israel fick för första gången inte 12:an utan den gick i stället till Frankrike, som därmed fortsätter att hålla ett ganska stadigt tag om andraplatsen.

Sverige fick däremot inga poäng alls och får lämna topp-tio, där vi annars befunnit oss under hela omröstningen så här långt. Även Cypern lämnar topp-tio medan Danmark återigen gör entré på listan och Grekland tar ett stort skutt uppåt, från en delad 10:e-plats till en hedrande 5:e-plats. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “OGAE International ESC Poll 2018: Italiens röster”

 1. Mikaela

  Tror (trots att Ogae och reellt resultat är två skilda saker) att detta varslar illa för Sverige. Inte mig emot, tycker årets låt hamnar i den mjeh-iga massan av låtar som jag inte orkar ranka. Och ett dåligt resultat för Sverige i år kanske pushar för bättre material i nästa Mello?

 2. Mr A

  Så halvItalienaren fick inga poäng från Italien?

 3. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Mmm… det kan ju fortfarande sluta med att Sverige hamnar bland ESC-fansens favoriter, men att man gör ett stickprov efter ett antal klubbars röster och Sverige inte finns med bland de tio främsta (delad 12:a för tillfället) verkar lite oroväckande. Speciellt med tanke på att det framför allt är (har jag fått för mig i alla fall) ESC-fansen som brukar ranka de svenska bidragen väldigt högt.

 4. Andreas

  Jag tror tvärt om att Sverige ofta får som bäst från jury grupper snarare än dom som röstar i huvudeventet. Måns var väl bara får man väl säga trea bland folket då han vann och då var han jättepopulär.

  Och jag tror det blir fallet i år också, tror att juryn kommer rädda Sverige till en respektabel placering, tror hårt att Benjamin skulle ha problem att ta sig vidare från semifinal om endast människor röstade.

  Jag tror även att Frankrike kommer komma rejält mycket längre ner i listorna i tävlingen, Israel är svår tippad kan gå hela vägen men nånstans tror jag inte det kommer hålla.

 5. Andreas

  Rättelse givetvis är jury grupper också människor det jag menade var att om endast tittarröster räknades och man skippade en jury i varje land.

 6. Schlagerpinglan

  @Andreas, Jag var nog inte riktigt tydlig där, för min uppfattning är också att juryn överlag ger högre poäng än tittarna till Sverige i ESC.

  Vad jag menade var att om man ser till de röstande tittarna så brukar ESC-fansen ranka Sverige högre än de resterande tittarna och om nu inte ens ESC-fansen har Sverige på topp-tio så ser det inte så lovande ut. 🙂

  Men, men… i år kanske Benjamin tilltalar de resterande tittarna mer vilket kanske kan ge en riktigt bra placering i alla fall och sedan får man ju inte glömma juryn… så det kan egentligen gå hur som helst. 😀

 7. Daniela

  För min egen del får både Finland och Belgien lämna lediga platser pr andra mycket bättre låtar, artister samt framträdanden. Orkar inte lyssna mer en några sekunder på dessa. Rumäniens The Humnas gjorde det mycket bra ifrån sig i Israel Calling och låten har vuxit rejält för mig, skulle aldrig trott det! Blev glad för dem! 🙂

 8. Micke

  @Mikaela, vet att man nästan inte får säga så för känsliga personer men jag är helt med på samma vagn som du. Jag hoppas det går dåligt för Sverige. Varför? Tycker jag illa om Benjamin Ingrosso? Inte alls men jag tycker däremot väldigt illa om Sveriges bidrag i år (precis som förra året och de flesta år på 2010-talet) och känner precis som du. Kanske Sverige behöver ett misslyckande för att vakna upp.

  Är jag då inte patriot eller vad fan handlar det om? ESC är inget sådant för mig som exempelvis ett Sverige i Fotbolls-VM nu i sommar. Har sagt det många gånger förut. Jag skiter fullständigt i länder så sätt när det gäller ESC. Jag omfamnar grundtanken med ESC om ett utbyte mellan länderna. Jag håller på de länder som kommer med bidrag som tilltalar mig. Inte svårare än så 🙂

  Men självklart håller jag på Sverige om de har ett bra bidrag. Tro nu inget annat någon här. Grejen är bara att Sverige inte har något bra bidrag 2018 utan tvärtom årets sämsta som därför placeras på plats 43

 9. Alex

  När det gäller Sveriges bidrag så tror jag att första gångerna folk i tvn lyssnar samt ser framträdandet, att det tillsammans kommer ha en sådan effekt att vi med all säkerhet kommer hamna i topp 10 Och kanske pga att det saknas led skärmar står ut än mer och hamnar i topp 5 (Med Juryns hjälp då).

  Har hört många säga att låten “saknar något”

  Vad är då största problemet?

  Musikslingan från start fortsätter genom hela låten, i refrängen tilkommer beat o gitarr riff. Vilka känns subtila. Man har väl tänkt tanken att Benjamins röst ska räcka för att lyfta låten och visst kan man tycka att de höga tonerna i refrängen är tillräckligt drivande i låtens två första minuter.

  Men när sista minuten spelas upp med exakt samma slinga, beat och riff blir det nästintill omöjligt att lyfta låten. Kvar stannar ett helhetsintryck av en monoton låt som saknar känslan av flow och som aldrig exploderar. Man slutar bli överraskad efter första refrängen.

  Det är låtens stora problem.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se