ESC2016 Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 13:e april, är det premiär det norska “Inför ESC 2018”-programmet “Adresse Lisboa“, som ni kan läsa mer om här. Själv kommer jag inte att följa detta inför-program utan gör endast denna premiärpåminnelse för er som ev. är intresserade. 😀

Personligen är jag mer intresserad av finska YLE:s inför-program “De Eurovisa“, som hade premiär förra veckan, se “Resultatet av “De Eurovisa 2018” – Del 1“. Som jag tidigare skrivit så kommer de resterande programmen att sändas enligt schemat nedan men för er (oss) som är extra nyfikna och otåliga så finns alla avsnitten online redan nu, se länkar nedan:

Titta på samtliga delar av “De Eurovisa 2018”:

Del TV-sändning Online Gäster
♥ Avsnitt 1 Yle Fem 8/4 arenan.yle.fi Jakob Norrgård och Sofia Finnilä Resultat
♥ Avsnitt 2 Yle Fem 15/4 arenan.yle.fi Erica Back och Mårten Svartström Resultat
♥ Avsnitt 3 Yle Fem 22/4 arenan.yle.fi Axel Ehnström och Jennie Storbacka Resultat
♥ Avsnitt 4 Yle Fem 29/4 arenan.yle.fi Riko Eklundh och Felicia Järnström Resultat
♥ Avsnitt 5 Yle Fem 6/5 arenan.yle.fi Linda Lampenius och Malin Nyqvist

Schlagerpinglan: Jag kommer att lägga upp resultattavlorna och mina egna poäng av de aktuella bidragen samma dag som programmen sänds på Yle Fem men jag är ganska säker på att jag kommer att sträcktitta på avsnitten långt innan dess. 😛

Andra bloggar om: , , , , , De Eurovisa

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Se Norges “Adresse Lisboa” & Finlands “De Eurovisa””

 1. Micke

  @Pinglan, är som dig där. De Eurovisa är så jädra bra att det är svårt att vänta ut avsnitten 🙂 Just avslutat del 2. Adri är väl den enda här vad jag vet som inte uttryckt sig positivt om programmet. Hoppas verkligen inte han väljer del 2 om han känner att han vill ge programmet fler chanser 🙂 Ni som sett del 2 förstår nog vad jag menar 🙂 Nej Adri helt seriöst. Vill du uppriktigt ge programmet chansen så ta inte del 2 först

 2. Adri

  Micke: Nja. Jag har aldrig uttryckt mig positivt om ”De Eurovisa”, men aldrig negativt heller 🙂 För jag har aldrig sett programmet. Det har aldrig fått nån chans.

  Mitt intresse räcker inte ända dit tyvärr. Jag vill känna till personerna som snackar om låtarna, eller som här på bloggen kunna kommunicera med dem/er! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har ännu inte sett det andra avsnittet och förstår ännu inte kommentaren (men har svårt att tro att det skulle vara i nivå med andra Inför-program) men innan kvällen är över lär det ha klarnat.

  Uppdaterat: OK, nu förstår jag mer vad du menar men det var likväl inte alls i stil med vad jag sett i tidigare Inför-program och ev. kan det uppfattas värre än det var menat. Hur som helst, ett överlag mycket underhållande och informativt avsnitt där man både fick lite medhåll (vad gäller åsikter jag trodde jag var lite ensam om) och ögonbrynshöjare (vad gäller andra bidragsåsikter som jag inte alls höll med panelen om). 😀

 4. Micke

  @Pinglan, det var mest ett litet skämt till Adri då ett bidrag han gillar definitivt inte fick bra betyg av panelen 🙂 Men åter igen vilket bra program och fyra mycket intressanta men för mig okända gäster har hittills framträtt i två avsnitt

  @Adri, jag förstår inte riktigt din inställning där även om den ju är din och det ska jag skita i. För mig är det dock så att jag hellre ser för mig totalt okända gäster i programmet som presterar än som i den svenska nu nedlagda, halvkändisar som mest tänker på sminket och hur de tar sig ut och ingår i lite av förnedrings-tv

 5. Micke

  @Pinglan, det är ju det som är grejen. Många åsikter är lååååångt ifrån där jag har mina men de framförs på ett sätt som det nedlagda svenska aldrig ens var i närheten av sedan det gjordes om och Tomas Lundin försvann

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, OK, jag var lite orolig för att du blivit lite känslig på äldre dar. 😉 Håller helt med dig vad gäller gästerna: inga jag känner igen men väldigt intressant att höra vad de har att säga. Trevlig blandning av igenkänning och åsikter som får en att tänka efter lite (men likväl inte hålla med). 😀

 7. Adri

  Micke: Jag är med dig ang. de slutliga, döende åren av SVTs ”Inför ESC” 2013-2016.

  Men serien som den såg ut 2004-2012 tar jag mer än gärna tillbaka! 🙂

  Drömpanel baserat på de åren: Thomas Lundin (såklart), Lena Philipsson (Både underhållande men fortfarande helt respektfull), Babben Larsson (Gotländska!) och sen kanske… två wildcards 🙂

  För 2004-2012 var det ett roligt program överlag. Ibland misskötte sig Måns Z, och ännu mer Thomas Järvheden. Men de tillfällena var undantag! I 98% av fallen skötte sig panelen! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se