ESC2018 Schlagerpinglan: Här kommer det senaste veckoklippet med nyheter i videoform relaterade till Eurovision Song Contest från den officiella ESC-sidan:

Veckans Eurovision-nyheter (på engelska)


Eurovision Song Contest – Weekly Update 17 April 2018
(1:10 – Apr 17, 2018)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Veckans Eurovision-nyheter:
ESC2018 ESC 2018: “Israel Calling 2018
ESC2018 ESC 2018: “Eurovision in Concert 2018
ESC2018 ESC 2018: “Förfesterna inför Eurovision 2018: Schema och bokade artister
Se eurovision.tv: “Eurovision Village opens on 4 May at Terreiro do Paço

Schlagerpinglan: Samtliga 43 bidrag hittar ni numera här på bloggen på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final (inkl. musikvideor, liveframträdanden, remixer, texter m.m.) och i kronologisk ordning. Samlingssidan med länkar till presentationerna av bidragen (efterhand som de dyker upp) hittar ni här: “ESC 2018: Presentationer av tävlingsbidragen“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Veckans Eurovision 2018-nyheter i videoform (17:e april)”

 1. Micke

  Har funderat ända sen Bulgariens bidrag dök upp om jag skulle säga något men har avstått. Men nu gör jag det ändå 🙂 Först och främst så inga missförstånd uppstår jag pratar inte om plagiat eller liknande. Har frågat polare och en del förstår mig och en del förstår mig inte. Grejen är att varje gång jag hör Bulgariens bidrag så kommer jag i huvudet direkt in på en låt med U2. Långt, långt ifrån plagiat men samtidigt måste det ju vara något där eftersom jag inte kan höra Bulgarien utan att börja nynna på låten med U2 och få samma vibbar. Skillnaden är väl att jag älskar låten med U2 och jag tycker mycket om Bulgariens bidrag 🙂

  Hör själva om ni tycker jag är en fullkomlig idiot eller om känner några liknade vibbar som jag 🙂 I´m telling you background and feeling 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=25SFRatOYKc&list=RD25SFRatOYKc

 2. Adri

  Micke: Nejdu… du och jag hör sällan samma verkar det som. Det började redan förra året när du tyckte dig höra Jocke Berg i Bulgariens bidrag då, nåt som ingen i min närhet höll med om (inte ens min farsa, och han kan mycket väl vara det största Kent-fanet söder om Eskilstuna).

  Och nu vad gäller årets bulgariska bidrag hör jag ingenting som låter som U2-låten. Inget alls faktiskt.

  Men med det sagt tycker jag inte att du är, med dina egna ord, en ”fullkomlig idiot”. Folk måste ju få höra olika! 🙂

 3. Micke

  Pling!!!!!!!!!!!!!

  Då står det 7-6 till de som tycker de hör likhet 🙂

  @Adri jag vet tre grejer nu som jag har hört men inte du. Bulgarien förra året/Kent. Har absolut ingenting att säga om det. Ibland får man in känslor som andra inte får och tvärtom. Precis likadant känner jag om det jag nu slängde ut här. Jag känner du känner inte. Ingen har rätt och ingen har fel. Däremot min vän är jag fortfarande “chockad” över att du inte hörde förändring i Moldaviens bidrag i år 🙂 Där står det definitivt inga 7-6 eller liknande. Förutom dig har jag bara hört en till som känner som du där. Men gissa hur många jag snackat med som känner lika med mig 🙂 Fortfarande less på att jag inte kan hitta den gamla versionen. Finns en där gruppen står på scen men i den är ljudet helt kasst så man måste verkligen ha hört originalet för att fatta att det är samma

 4. Adri

  Micke: På tal om Moldavien i år. Alltså jag börjar allt mer tro att jag hör förändringen, för det har jag aldrig förnekat, men det som gjort så jag tvivlat på att vi hör samma är att jag tycker förändringen är så mikroskopisk så jag förstod aldrig din upprördhet 🙂 I still don’t om jag ska vara helt ärligt 🙂

  För jag hör en viss skillnad, men som helhet hör jag fortfarande pretty much samma sak som vi fick höra redan i januari 🙂

  Annars är den nya version som upprört mig mest i år Azerbajdzjan… MEN… det var bara en vanesak 🙂 Nu är de tillbaks på bronsplatsen! Men första gången jag hörde den nya versionen var ingen rolig historia.

 5. Micke

  Wow! Ibland har man flyt 🙂

  En person läste det jag precis skrev till dig Adri och skickade en efterlängtad grej till mig. IROGINALET av Moldaviens bidrag 🙂

  Nu Adri äntligen kan jag visa dig skillnaden. Lyssna nu på introt i första hand och sedan när det återvänder i bakgrunden i refrängen. Dels tycker jag det gamla introt är MYCKET BÄTTRE men största skillnaden ligger i refrängen. När “introt” återvänder i refrängen ligger det i förgrunden och ger tryck åt hela refrängen. I den senare versionen är “introt” i refrängen nedtonat till förbannelse och trycket i refrängen uteblir. Sen har de putsat till versionen i övrigt också en del men det hade de lika gärna kunnat gjort med den gamla. Men introt är sabbat från som flyter fram till ett som mest låter som trumpeter med allvarlig form av stamning.

  https://www.youtube.com/watch?v=pfmXAXKvoTo

 6. Adri

  Micke: ”Jag hör en liten skillnad men den är så himla minimal så jag tänker att det måste finnas någon annan del som folk stör sig på.”

  Det var så jag skrev om Moldaviens bidrag i den tråden där mer eller mindre bara vi två snackade om det 🙂 och mina känslor är mer eller mindre samma som då än idag! 🙂

 7. Micke

  Äh du är ju hopplös Adri 🙂 Just kiding

  Grejen är som sagt att det inte är själva introt som stör mig mest. Det stör mig det också men det är hur rytmen i refrängen förändrats. Det där ligger ju tydligt i bakgrunden i refrängen i gamla versionen men i den nya hör man knappt introt överhuvudtaget. Men som du säkert vet är Moldaviens förändring för mig ändå ingenting mot Albaniens från Originalet till Slutversionen. Där är det såååååå mycket värre och Tingsrätten borde ta en titt på det och se om det inte är straffbart 🙂

 8. Adri

  Micke: Nej. Alltså… jag måste göra dig besviken. För

  Jag kan väl säga att jag hör förändringen lite mer än tidigare. Lite. Men jag hör egentligen ändå bara samma låt, för förändringen är så liten tycker jag. Och jag lovar att om inte du nämnt det hade jag inte ens märkt den lilla förändring.

  Och jag förstår faktiskt ännu inte dina negativa känslor här 🙂 Menmen… du har väl ett skarpare musiköra än mig, eller bara ett känsligare öra för detaljer 🙂

  Albanien däremot – där hör jag mycket skillnad. Låten blev dock kvar på nästan samma placering på min lista 🙂 För jag tyckte inte den försämrades så mycket (lite gjorde den det dock), utan det var mer bara att det blev en ny låt! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se