ESC 2018 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2018, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Portugal. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Irland i Eurovision Song Contest:

Irland
Land: Irland deltagit 51 ggr – vunnit 7 ggr:
1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996
TV-bolag: RTÉ se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1965 Butch Moore kom 6:a av 18 med I’m Walking The Streets In The Rain

Irlands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2017: Dying to Try“, Brendan Murray Internval 13:e i semi 2
2016: Sunlight“, Nicky Byrne Internval 15:e i semi 2
2015: Playing With Numbers“,
Molly Sterling
“Eurosong 2015” 12:a i semi 2
2014: Heartbeat“, Can-Linn
(featuring Kasey Smith)
“Eurosong 2014”
(med mentorer)
12:a i semi 2
2013: Only Love Survives“,
Ryan Dolan
“Eurosong 2013”
(med mentorer)
26:a i finalen
2012: Waterline“, Jedward “Eurosong 2012”
(med mentorer)
19:e i finalen
2011: Lipstick“, Jedward “Eurosong 2011”
(med mentorer)
8:a i finalen
2010: It’s For You“, Niamh Kavanagh “Eurosong 2010” 23:a i finalen
2009: Et Cetera“, Sinéad Mulvey
& Black Daisy
“Eurosong 2009” 11:a i semi 2
2008: Irelande Douze Pointe“,
Dustin the Turkey
“Eurosong 2008” 15:e i semi 1

Irland i Eurovision Song Contest 2018:


Irlands ESC-2018-bidrag: “Together”, Ryan O’Shaughnessy

Lyssna på Irlands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Together officiell musikvideotext
Fler tolkningar: studioversionThe Late Late Show-framträdande
live i Londonlive i Tel Avivlive i Amsterdamlive i Madrid
Låtskrivare: Ryan O’Shaughnessy (t&m), Mark Caplice (t&m), Laura Elizabeth Hughes (t&m)
Startnummer: nr 18 i Semifinal 1 (8:e maj)
Uttagning: Den 31:a januari avslöjade TV-bolaget RTÉ att de internt (från över 300 inskickade bidrag) valt ut låten “Together” med Ryan O’Shaughnessy att få representera Irland i ESC 2018. Det dröjde dock till den 9:e mars innan låten presenterades för allmänheten. Läs mer om internvalet här: “Ryan O’Shaughnessy för Irland 2018!” – “Irlands Eurovision-bidrag 2018“.
Artist: Ryan
O’Shaughnessy
ryanosmusic.comyoutubetwitterinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: “London Eurovision Party 2018”-intervju (av wiwibloggs.com)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av esckaz.com)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av OGAE UK)
“Eurovision In Concert 2018”-intervju (av esckaz.com)
“Eurovision Spain Pre-Party 2018”-intervju (av esckaz.com)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2018-04-25): Ej vidare till final (plats 17 av 19) & botten-10 (plats 34) av de 43


Åsikter och spekulationer om Irlands bidrag och chanser i Eurovision 2018:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final IrlandIrlandIrlandIrlandIrland Betyg: 2+ / 5
Eftersom jag inledningsvis reagerade ungefär likadant på “Together” som på förra årets irländska bidrag “Dying to Try” (som jag senare föll pladask för) så har jag gått och väntat på att låten ska växa till sig. Nu har det gått ungefär en och en halv månad och jag stampar fortfarande på samma fläck. Låten talar fortfarande inte till mig utan är något som påminner om en vacker låt men som aldrig riktigt berör och där jag bara väntar på att den ska ta slut.

Nej, kanske har jag ett sent uppvaknande att vänta, men för tillfället befinner sig Irland ganska långt ifrån de tio länder jag hoppas tar sig vidare från den första semifinalen.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Jag förstår ärligt talat inte hur RTÉ resonerade när de valde ut “Together” bland de över 300 bidragen. Förra året testade de att skicka en ljussjungande, ung kille med en vacker, lugn låt och det resulterade i en missad finalplats. Varför fortsätter man då i samma stil? Personligen tyckte jag att de röstande hade “fel” 2017 och att Irland faktiskt förtjänade en plats i finalen i Kiev men om inte tillräckligt många har samma åsikt så är det inte mycket att göra.

Som jag ser det så skickar de något liknande, fast lite mer anonymt och lite mindre intressant, så om inget spektakulärt inträffar under de tre minuter Ryan framför sitt bidrag i Lissabon så kan jag inte se hur det skulle resultera i något annat än en femte finalmiss för Irland i rad.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför ESC 2018: Irland – “Together” – Ryan O’Shaughnessy”

 1. Adri

  För andra året i rad så får Irland utnämnelsen “the best of the worst” från mig. De är min 38e plats.

  Som du säger, den är väldigt anonym. Jag har inte så mycket att komma med här. Låten lämnar mig mest tom. Detta blir en kort kommentar. (Jag kan verkligen höra vilka lättade suckar som ni bakom skärmen släppte ut nu 😉 det är inte ofta jag håller mig kort).

  Här finns inte mycket att säga. Anonym, men lite småmysig. Tar den sig till final så är det en kombination av jury + bra startnummer som tar den dit.

  Historia:

  Irlands bästa någonsin:

  – För ett land med sju segrar och deltagande sen 60-talet känns det konstigt att min favorit ganska nyligen deltog, och gick inte ens till final. Men jag står för mina åsikter. Och jag ska göra nåt jag sällan gör. Lägga in en länk, för låten är alldeles för bortglömd av de flesta. Här är Irlands bästa låt i tävlingen. Fantastisk text också. Sällan man säger det i denna tävling. Jag lyssnar fortfarande på denna, om det regnar ute och jag är inomhus.

  https://www.youtube.com/watch?v=zBZ7XSYX90E

  Irlands sämsta någonsin:

  – Tyvärr finns här betydligt fler kandidater. Men vem är den värsta av dem då? 2012 års “Waterline” eller 2016 års “Sunlight”… vem är sämst? Äsch… jag låter myntet avgöra. Be right back.

  Det blev 2012 års “Waterline”. Men båda är riktigt usla.

  Irlands glädjepiller:

  – Linda Martin – Terminal 3. Den är så 70-/80-talig så man kan ju bara bli glad 🙂

 2. Micke

  Ursäkta alla vänner här på bloggen som gillar det här. Försökte verkligen lägga allt åt sidan om det här att Irland skiter i tävlingen och satte mig ned för att verkligen ge bidraget en chans. Det fungerade ett tag men falsettskiten spräckte allt för mig och åter igen blev jag sur på Irland. Därför lämnar jag recension och liknande till er övriga här.

  Världens bästa musikland och detta är det vi serveras. Wow, det säger sannerligen sanningen om hur ointresserade de egentligen är av den här tävlingen. År ut och år in tvingas vi bevittna hur Irland skiter i den här tävlingen. Jag har väntat och väntat på den dagen då Irland ska ta tävlingen på allvar men nu ger jag upp.

  Någon Irlands bästa eller glädjepiller går inte att hitta. I så fall långt tillbaka i tiden. Detsämsta det är väl minst 80% av allt de kommit upp med. Nja hur konstigt det än låter så är väl ett av deras t.o.m värre än övrigt de kommit upp med. Två tandborstar på scen, totalt i otakt mest hela tiden var ju helt outhärdligt när det bekom sig 2011. Egentligen en fet nolla men jag vägrar ge noll till musiklandet Irland.

  Har en önskan slutligen

  LÄMNA ESC IRLAND

 3. Zacke

  Först när jag hörde detta blev jag bara irriterad. ”Varför lär de sig inte av sina misstag” tänkte jag. Men denna har oväntat vuxit lite på mig. Gillar versen framförallt. Refrängen förstörs lite av falsettrefrängen, men då jag ändå tycker det är en vettig låt, gör det inte så mycket. Jag ger betyg 6/10
  Men skulle bli väldigt överaskad om detta kommer nånstans.

  Bästa; ”All kinds of everything” 1970. En av de bästa vinnarna nånsin. Är lite småkär både i låten och sångerskan. Allting är bara så vackert, äkta och sött.

  Sämsta; Finns dessvärre ganska mycket från de senaste irländska bidragen som varit riktigt dåligt. ”Lipstick”, ”Love” ”Irlande deuze Points” och ”Every song is a cry for love” är alla på gränsen till 0/10, men klarar det med nöd och näppe av olika anledningar. Kan inte bestämma mig så väljer alla fyra

  Glädjepiller; ”They can’t stop the spring” från 2007. En söt liten folkvisa, som dessvärre framträdes väldigt illa.

 4. En polack

  INFÖR EUROVISION 2018 – IRLAND:

  Hmm. Irland börjar bli värre än deras broder England – det land det inte går att var värre än 🙂

  Men jag ska inte vara så elak. Killen kan sjunga och han använder rätt ackordföljd men fortsätter dem med sådana outvecklade dataproducerade överslätade radioballader så är det helt meningslöst. Man behöver ta en risk för att vinna ESC och detta är sentimentalt och riktigt oinspirerande.

  Under tre minuter så misslyckas låten med att fylla ut någon påverkan eller tillföra något. Den känns helt som en i mängden av alla kompetenta och bleksiktiga låtar. Den har för mycket sågspån och saknar tuggmotstånd.
  Irland kan hitta lovande artister men de behöver hitta lovande låtar.

  BETYG: 3/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se