ESC 2018 Schlagerpinglan: Nästa vecka kommer repetitionerna på ESC-scenen inför den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 att inledas (se preliminärt repetitionsschema här) så då passar det bra att ladda upp med en titt på vad oddsen säger om ländernas chanser att ta sig vidare till finalen.

Här nedan ser ni oddschecker.com:s rankning (med placering på listan den 10:e april och 20:e mars inom parentes).

Se även: motsvarande sammanställning för Semifinal 1.


Official Recap: Semi-Final 2” – Snabbrepris av andra semifinalens bidrag i startordning

Se även: “Startordningen i semifinalerna

ESC 2018: Semifinal 2 – Oddsen att länderna går vidare till finalen:

1. (2.) (2.) Australien Australien: “We Got Love”
2. (1.) (1.) Sverige Sverige: “Dance You Off”
3. (5.) (5.) Norge Norge: “That’s How You Write A Song”
4. (3.) (4.) Ukraina Ukraina: “Under The Ladder”
5. (4.) (3.) Nederländerna Nederländerna: “Outlaw In ‘Em”
6. (8.) (8.) Danmark Danmark: “Higher Ground”
7. (6.) (7.) Polen Polen: “Light Me Up”
8. (9.) (6.) Ryssland Ryssland: “I Won’t Break”
9. (7.) (13.) Moldavien Moldavien: “My Lucky Day”
10. (11.) (12.) Ungern Ungern: “Viszlát nyár”
11. (10.) (9.) Lettland Lettland: “Funny Girl”
12. (12.) (11.) Rumänien Rumänien: “Goodbye”
13. (13.) (10.) Serbien Serbien: “Nova deca”
14. (14.) (17.) Montenegro Montenegro: “Inje”
15. (16.) (14.) Malta Malta: “Taboo”
16. (17.) (16.) Georgien Georgien: “For You”
17. (15.) (15.) Slovenien Slovenien: “Hvala, ne!”
18. (18.) (18.) SanMarino San Marino: “Who we are”
(Källa: oddschecker.com)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Eurovision 2018 – Semifinal 2-oddsen (innan repen drar igång)”

 1. Micke

  Nu kommer ett ovanligt inlägg från Micke:

  Jag har länge irriterat mig över att länder vinner sitt lands uttagning men sedan gör de om bidraget. Vad fan tror de rent ut sagt? Man röstar ju på något och då kan de väl inte ignorera det. Värst på detta i år är Albanien. Från att ha varit (9/10) är de nu (7/10). Men det finns många fler. En av dessa länder är Moldavien. Så här lät den först

  https://www.youtube.com/watch?v=pfmXAXKvoTo

  Det är i introt man hör skillnad men allra mest i den frånvarande rytmen i refrängen. När de var klara blev det istället så här:

  https://www.youtube.com/watch?v=5ts-jxdW6AQ

  Men nu till det ovanliga för Micke. Med tiden kommer alltid nån mix av varje bidrag som Pinglan lägger ut. Jag tycker de till största delen är stora skämt. Men nu vet jag att det finns undantag och det är just Moldavien. Jädrar om de hade ställt upp med den här istället. Helt överlägsen de andra. Jädrar så jag älskar det instrumentala. Eller vad tycker ni?

  https://www.youtube.com/watch?v=LGlO61thUiY

 2. Adri

  Micke: Jag hör ingen skillnad.

  Nej jag bara skämtar 🙂 Här hörde jag en tydlig skillnad mellan orginal och mix. Men jag tycker nog inte mixen var det bättre valet. Den var himla tung och rörig tyckte jag.

  Dock så kan jag komma med en liten rättelse, för Moldaviens nya version kom redan innan vinsten. Så den version som vann är fortfarande den som kommer delta 🙂 Orginalet kom i mitten av januari, sen kom den nya, ”revamped” versionen i mitten av februari och vann deras final 🙂 Så där fick ju ändå det moldaviska folket vad de röstade på! 🙂

 3. Micke

  “Tung och rörig” Nu måste du väl ändå skämta med mig Adri 🙂

  Det instrumentala mellanspelen är ju på en helt annan musikalisk nivå än de andra två. ALLT i det är på en högre nivå och det tycker jag även gäller bidraget i övrigt.

  Nej du måste helt enkelt skämta med mig. Du sitter där och småskrattar och tänker “Ger mig fan på att Micke är så jädra dum att han går på det”. 🙂

  Sen har du givetvis rätt i att de tävlade med ”revamped” i finalen. Silly me 🙂 Men det gör ju inte deras dumhet bättre 🙂

 4. Micke

  Sicket lyft Moldavien gjorde med denna mix. Kan knappt sluta lyssna. Originalversionen skulle jag haft på plats 15. Eurovisionversionen på plats 22 men den här hade varit topp 10. Som sämst på plats 9. Det du Adri 🙂

 5. Adri

  Micke: Nej du, det är inget skämt. Jag hör inte det du har. Men det märks ju att du har det lite mer… slipade musikörat av oss två så att säga för även här tycker jag nog skillnaderna är så pass små att jag inte direkt orkar bry mig riktigt. Det är ju inte direkt som en ny låt, utan mer bara lite upp-pumpad version av Eurovision-versionen.

  Och i den frågan föredrar jag ändå det lite mer packeterade glädjepillret som faktiskt deltar nu i slutändan! 🙂

 6. Micke

  “Glädjepillret” Det är ju gravstämning på det jämfört med de andra 🙂 Ja ja inget att köra vidare på. Men du måste väl ändå medge att det är stor skillnad på de två versionerna på det albanska bidraget. Där är det inga små skillnader inte 🙂

  Hade varit jättekul om någon annan kunde uttala sig om det jag och Adri snackat om när det gäller Moldaviens olika versioner. Har inte hört något från nån och blir DEFINITIVT INTE sur om ingen heller vill göra det. Men kul hade det varit 🙂

 7. Adri

  Micke: Eller alltså båda är ju glädjepiller, men både originalet och ESC-versionen är smidigare. Jag står för din prefered remix tyvärr är väldigt tjock och klumpig i soundet… eller tung och rörig var det väl som jag sa.

  Albanien hör jag absolut skillnad. Innan var det 90-talsrockigt, mer betonat på rock. Nu är det mer 80-taligt och symfoniskt. Det låter positivt iofs, för jag gillar ju oftast symfonisk rock men när man vant sig vid en 90-talsinfluerad något hårdare (men fortfarande inte direkt hård) låt, så blir man väl ändå lite besviken.

  Albanien flyttade sig 2-3 placeringar neråt efter att den nya versionen kom.

 8. Josef

  @Adri. När tror du Norge går om Estland i oddslistan? Eller det kanske aldrig kommer hända!? 😀
  Rybak börjar handlas flitigt nu när de större spelarna kommer in på planen!

 9. Adri

  Josef: Ja tyvärr börjar ju Estland tappa lite i oddsen. Men det betyder nada. Förra året tippades Finland komma tio i topp – något de inte ens lyckades med i semifinalen. Medan Moldavien som tippades komma 35a, kom på bronsplats i slutändan.

  Norge kanske kommer före Estland, vad vet jag? Men jag kommer ju spy lite den kvällen isf för jag kommer inte kunna förbli nykter om jag ser att den stora massan på riktigt gillar ”That’s how you”… Hela den låten är så fruktansvärt ohelig.

  Som sagt, får jag några skitungar i framtiden så kanske låten blir aktuell igen för den har ju samma kvalitativa värde som de värsta barnvisorna. Usch och fy.

 10. Josef

  @Adri. Allvarligt nu. Jag tror faktiskt där att du har HELT rätt. Hela låten är på något sätt så otroligt enkel så min sambo har hört mig mig nynna på melodin 3 morgonar utav 7 senaste veckan, i sömnen alltså! 😀

  Den är så lätt att ta till sig och snälla Adri,,förlåt oss barn av Europa ja även vi vuxna medelålders män som mig, som dessvärre har blivit helt biten av detta likt ett litet barn! 🙂

 11. Adri

  Josef: Hade jag nynnat Norges låt tre morgnar av sju möjliga hade min sambo nog dumpat mig. Och jag hade nästan stöttat henne i det beslutet.

  Men det är ju kul att du uppskattar Norges låt, kompis 🙂 Tro inte att jag dömer dig. För folk tycker olika. That’s the way it should be. Det är ju min förlust som inte märker nåt i Norge.

  Men jag fattar genuint ingenting. Alexander är ju det bästa i låten, och inte ens han är över medel i mitt huvud.

  Menmen… efter att Kroatiens sjungande mardröm fick en placering på vänstra spalten i fjol så har jag en sten i magen inför ESC. Men jag hoppas så att juryn sänker denna. Eller tittarna för den delen, men tittarna tror jag tyvärr har den bland sina finalister.

  (Topp 10? Alltså jag kommer bli genuint ledsen om det händer. Inte arg. Ledsen.)

 12. Micke

  Tänker inte lägga mig i er diskussion. Den sköter ni så bra själva 🙂 Tänkte bara nämna att ni har det lättare än mig. I synnerhet Adri som verkligen tar i 🙂 Det ni känner mot var sitt bidrag här känner jag mot tre i årets tävling och ett är inte kul att känna så mot 🙂 Så gnäll lagom 🙂 Men det är kul att läsa så kör på 🙂

 13. Adri

  Micke: Nej nu förstår jag inte. Menar du att vi är bulliga mot varsitt bidrag jag och Josef? 🙂 För vad jag ser så har väl inte Josef klagat på nåt bidrag här? Det är bara jag som gnäller och är bullig mot Norges låt.

  Josef är ju positiv. Somehow. Till Norges låt 🙂

 14. Micke

  Estland 🙂

 15. Adri

  Tycker Josef inte om Estland? Nej nu jävlar… 🙂

  Men på tal om nåt annat så kom jag under dagen, eller ganska precis, att tänka på det du nämnde om nya versioner. Under året har två ESC-låtar som jag älskat fått nya versioner som fått mig att rynka på näsan.

  Den ena av dem har jag nu 100% vant mig vid och förlåtit, men den andra har hjärnan inte helt välkomnat än. Men båda är på topp 10 ändå, men den sistnämnda tappade säkert en placering där, kanske två.

  Jag pratar om Azerbajdzjan och Schweiz. Vad tycker du om deras slutversioner, gentemot originalen? 🙂

 16. Josef

  Estlands bidrag “La Forza” är vacker (Ja Elina är vacker att se på för den delen med, mer än min idol Rybak! Men det har ju kanske mest med min läggning att göra) 🙂 Och hon har en otroligt kraftfull röst som jag hoppas hon kontrollerar lika bra som hon gjorde i Eesti Laul! 😀

  Men det är bara att det känns som -20 grader kallt när jag ska anknyta till hela numret. Det finns ingen show eller spontanitet i mitt tycke som jag behöver mera från ett uppträdande. Men, skulle jag ge ett betyg så ger mellan 1-10 en 6:a. Jag tycker ändå hundra gånger mer om detta än en avdammad skrivbordslåda från Sverige. 😀 Och jag skulle bli lite glatt överraskad om Estland vann. Att en annorlunda operalåt får vinna trots att jag inte har den som någon ur min absoluta topp. 😀 Är du nöjd så Adri?

 17. Adri

  Josef: Jag hade varit nöjd även om du hade haft Estland som en bombsista plats och störtfet 0:a. 🙂 Hur nöjd jag är i livet grundas inte direkt över huruvida någon jag aldrig egentligen mött tycker om Estlands moderna operahybrid elelr inte.

  Men det är ju klart. En 6:a på skalan är ju ändå nåt man kan va glad för! 🙂

  Men för att svara på orginalfrågan, om huruvida Norge eller Estland kommer överst. Jag har ingen aning. Mitt motto i dessa sammanhang har alltid varit att ”majoriteten har aldrig fel” och jag ska göra mitt bästa för att behålla den synpunkten även om Norge råkar bli en succé 🙂 Only time will tell 🙂

 18. Micke

  “avdammad skrivbordslåda”

  Gillar din beskrivning Josef 🙂 Är osäker på om jag ens ska ge något omdöme när Pinglan går in på det bidraget. Kanske är överflödlgt ändå. Du har ju beskrivet det klockrent ju. Tack min vän 🙂

 19. Josef

  @Micke HAHAHA 😀 Kan det vara en låt som innehåller “da da da”?! Eller är jag fullständigt ute och cyklar nu!? 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se