ESC 2018 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2018, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Portugal. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Ukraina i Eurovision Song Contest:

Ukraina
Land: Ukraina deltagit 14 gånger – vunnit 2 gånger: 2004 och 2016
TV-bolag: UAPBC se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2003 Olexandr kom 14:e av 26 med “Hasta La Vista

Ukrainas samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2017: Time“, O.Torvald (Nationell final) 24:a i finalen
2016: 1944“, Jamala (Nationell final) 1:a i finalen
2015: – – – – – – – – –
2014: Tick-Tock“, Maria Yaremchuk (Nationell final) 6:a i finalen
2013: Gravity“, Zlata Ognevich (Evrobachennya) 3:a i finalen
2012: Be My Guest“, Gaitana (Evrobachennya) 15:e i finalen
2011: Angel“, Mika Newton (Nationell final) 4:a i finalen
2010: Sweet People“, Alyosha (Ifrågasatt internval + nationell final + ersättningsbidrag) 10:a i finalen
2009: Be my Valentine! (Anti-crisis
Girl)
“, Svetlana Loboda
(Nationell final) 12:a i finalen
2008: Shady Lady“, Ani Lorak (Internvald artist + nationell final) 2:a i finalen
2007: Dancing Lasha Tumbai“,
Verka Serduchka
(Nationell final) 2:a i finalen
2006: Show Me Your Love“, Tina Karol (Nationell final) 7:a i finalen
2005: Razom Nas Bahato“, Greenjolly (Nationell final) 19:e i finalen
2004: Wild Dances“, Ruslana (Internval) 1 :a i finalen
2003: Hasta La Vista“, Olexandr (Internval) 14:e i finalen


Ukraina i Eurovision Song Contest 2018:


Ukrainas ESC-2018-bidrag: “Under The Ladder”, MELOVIN

Lyssna på Ukrainas Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Under The Ladder final-framträdandeofficiell musikvideotext
Fler tolkningar: semifinals-framträdandelive i Amsterdamstudioversion
Låtskrivare: MELOVIN (m), Mike Ryals (t)
Startnummer: nr 18 i Semifinal 2 (10:e maj)
Uttagning: Totalt 18 bidrag tävlade i Ukrainas nationella ESC-uttagning där 50/50 jury- och teleröster bestämde vilka sex bidrag som fick gå vidare från de inledande två semifinalerna till finalen den 24:e februari. I finalen, som även den avgjordes med hjälp av 50/50 tittar- och juryröster, ville juryn (precis som förra året) se Tayanna som segrare men denna gång var det tittarfavoriten Mélovin som vann. Läs om finalen av Vidbir 2018 här: “Ukrainas Eurovision-bidrag 2018“.
Artist: MELOVIN youtubetwitterinstagramvk
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Introducing: MELOVIN from Ukraine (av eurovision.tv)
“Vidbir 2018”-intervju (av ESCKAZ.com)
“Vidbir 2018”-intervju (av ESCKAZ.com)
“Eurovision In Concert 2018”-intervju (av ESC Bubble)
“Eurovision In Concert 2018”-intervju (av esckaz.com)
“Eurovision In Concert 2018”-intervju (av eurovoxx)
“Eurovision In Concert 2018”-intervju (av wiwibloggs.com)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
Escxtras Review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs Review-video
(inkl. teamets betyg)
Odds (2018-04-28): Vidare till final (plats 4 av 18) & topp-20 (plats 20) av de 43


Åsikter och spekulationer om Ukrainas bidrag och chanser i Eurovision 2018:

Schlagerpinglan tycker: Till final UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina Betyg: 4+ / 5
Ukrainas uttagningar har varit en stor källa till både glädje och frustration den senaste tiden då de ofta presenterar ett flertal bidrag som faller mig helt i smaken men där juryn allt som oftast satt käppar i hjulet. I år var dock undantaget som bekräftade regeln och de skickade min favorit Mélovin, som lika gärna kunnat representerat Ukraina redan 2017 med “Wonder” om det inte vore för juryn. Även om jag inte tycker att “Under The Ladder” är lika bra som Mélovins förra bidrag så tror jag att den har större chans att nå framgångar och får väl därför (lite motvilligt) tacka juryn för dess insats.

Årets ukrainska bidrag tillhör mina absoluta favoriter i år och beroende på dagsform så har jag den som antingen etta, tvåa eller trea (så tätt är det i topp-trion) och därmed ett av de bidrag som helt enkelt måste ta sig vidare till finalen – något annat finns inte på kartan. En motivation är kanske på sin plats:

På plussidan finns att jag uppskattar artistens framtoning / sätt att agera på scen, jag gillar rösten och det tveksamma engelska uttalet samt är väldigt svag för låten (där versen enligt mig är lika stark som refrängen men där de likväl lyckas få till en avslutning som höjer bidraget ännu mer). På minussidan så är det nog endast ögonlinsen som jag gärna hade klarat mig utan, men det är kanske bra att det finns något som skaver. Blir det alltför perfekt så kan det ju bli tråkigt. 😉

Schlagerpinglan tror: Till final
Då jag själv är så förtjust i bidraget och har svårt att se hur man inte skulle tycka om det så är jag givetvis lockad att tro att det blir en självklar plats i finalen för Ukraina. Jag har dock varit med så pass länge att jag vet att det inte finns något som heter “självklart” i ESC och inser att allt kan hända. Jag tror dock att saker som en medryckande låt, stark sångröst, artist man lägger märke till och publikfriande scenshow gör att bidraget inte glöms bort (varken av tittarna eller juryn) när det är dags att rösta. Det blir kanske inte en sådan säker finalplats som jag skulle vilja se, men likväl en finalplats.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2018: Ukraina – “Under The Ladder” – MELOVIN”

 1. En polack

  INFÖR EUROVISION 2018 – UKRAINA:

  Jag har kämpat med den här låten. Verserna är mer eller mindre utmärkta. En bottenlös refräng och en ganska lam hook. Melovin är karismatisk och tjejer kommer rösta på honom. (JA) Han har ganska mycket talang och frågan är om det är Melovin som kommer stjäla rösterna från Rybak? Jag tror ändå att folk kommer vara ganska likgiltiga. Allting med numret var väldigt väl genomgjort av Vidbir. Jag tror att Melovins kvaliteer och självkänsla kommer igenom i det här bidrag. Jag funderar bara om låten är lite för ofärdig. Jag gillar pianospelandet och som sagt versen. Men inte alla taffliga Oh Oh Oh Oh i refrängen. Man kan ändå säga att Ukraina tokfloppade förra året med Time men det här tar sig till final med mycket tittarpoäng men i finalen kommer den att klumpa ihop sig. Men det finns ändå en stark artistisk sida, lite Dima Bilan/Sergey Lazarev inuti honom.

  BETYG: 5/10

 2. Adri

  Oj, jäklar. Nu kom det många presentationer. På grund av det kommer de jag skriver nu troligtvis bli lite kortare så att jag kan komma ikapp 🙂

  Jag förstår inte denna låt. Den valdes i februari, och jag minns den ännu inte. Alltså i samma sekund som den sätts på så kan min hjärna pussla ihop att “Just det, det är SÅ den går”, men den fäster ta mig tusan inte. Och sen det största problemet… vad sysslar MELOVIN med? Har han aldrig stått på scen förut? Han beter sig väldigt amatör-igt på scenen. Står bara och viftar med händerna helt oplanerat.

  Låten är helt ok. Varken mer eller mindre. I första semifinalen hade den varit körd för min del, men nu är den i andra så jag kan väl unna den en finalplats. Jag tror slutplaceringen blir runt 12e platsen 🙂

  Ukrainas bästa genom tiderna:

  – En av mina barndomsfavoriter från tävlingen. Visst fan är den upprepande. Men den är så glad och härlig. Extremt charmig och talangfull sångerska. Låten är “Show me your love” med Tina Karol och 2006 🙂

  Ukrainas sämsta genom tiderna:

  – Deras debut. Deras hemska, j***a debut. “Hasta la vista” från 2003 med en man jag inte minns namnet på och inte vill minnas namnet på, för han hör ta mig tusan inte hemma på en scen.

  Ukrainas glädjepiller:

  – “Tick Tock” från 2014. Ett glädjepiller på grund av deras PERFEKTA liveframträdande. Ett av topp 10 av de visuella framträdandena någonsin!

  Borde vunnit i Ukraina i år:

  – “Lelya” med Tayanna 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har själv inte hunnit att skriva omdöme om alla semifinalsbidragen (även jag får gå tillbaka och fylla i efterhand) men kände att jag ville få ut dem i alla fall (med betyg och mina förväntingar ang. bidragens finalchanser) innan repetitionerna kom igång. I en perfekt värld så hade jag haft tid att gå igenom dem i lugn och ro i god tid innan men som synes så har bloggen gått lite på halvfart under en tid. Det är dock inget jag kunnat påverka utan blev helt enkelt tvungen att dra till med en nödlösning. Hur frustrerande det än varit så får jag väl vara glad över att jag missat en del av inför-perioden och inte själva ESC-veckorna. 😀

 4. Adri

  Pinglan: Så kan det gå 🙂 Men detta är ju bättre än inget! 🙂 Jag hoppas omdömen fylls på kommande tid, men det får i så fall ta den tid det tar 🙂

 5. Micke

  Ok om jag ser det rätt nu så är jag ikapp nu då efter detta land jag nu ska skriva om:

  Ukraina har aldrig varit något direkt för mig i ESC. Dvs fram till 2016 då en grupp trollband mig helt. Tyvärr vann de inte. Samma scenario visades även i år där jag fick höra två riktigt bra bidrag men ingen av dem vann. Kanske var det därför jag inledningsvis hade så grymt svårt för vinnaren i Ukraina 2018 och gav den en (3/10).

  Men plötsligt påmindes jag av det som hände 2016 då jag precis på samma sätt hade svårt för vinnaren som (stal) segern från den verkliga vinnaren. Därför började jag lyssna lite extra på vinnaren för att verkligen få koll på den. Sakta men säkert började den faktiskt växa allt mer. Inte så som vinnaren 2016 men ändå.

  Idag är bidraget precis ett gränsfall för att stabilisera sig på betyget BRA även om jag absolut inte tycker det är något mästerverk på något sätt men allt behöver iofs inte vara det för att tilltala. Fortfarande osäker på vad jag kommer att känna efter att ha sett detta live men visst. I grund och botten inget mästerverk men det finns ändå något där.

  Betyg (7/10)

  Tidernas bästa bidrag från Ukraina:
  Definitivt ett av de bidrag som utvecklades mest under tiden från första lyssningen och till tävling. Hade väldigt svårt för detta bidrag inledningsvis. Tror det fanns främst två starka orsaker till det. Dels att det fanns ett annat bidrag i startfältet som jag verkligen gillade och ser som bäst detta år och gör så än idag. Men även att jag hade väldigt svårt för vinnarens sätt att sjunga och har så än idag.

  Men ibland får man lägga sånt åt sidan och koncentrera sig på det viktigaste, själva bidraget. Sagt och gjort och plötsligt framstod där ett fantastiskt vackert och mäktigt bidrag. Låtmässigt det bästa Ukraina har haft även om det inte säger så mycket. Jädrar så bra detta hade kunnat bli med en riktigt bra artist. Bidraget är “1944”, Jamala från 2016

  Tidernas sämsta bidrag från Ukraina:
  Skämtbidrag, plojbidrag eller vad man vill kalla dem är oerhört viktiga för ESC. De behövs för att hålla blodet flytande i ådrorna hos hela bubblan. Den dagen tävlingen tar sig helt och hållet på allvar då är tävlingen stendöd för mig och många, många fler. Hur man tar till sig de olika bidragen är dock väldigt olika precis som med vilken sorts bidrag som helst. Detta som jag utnämner till Ukrainas sämsta bidrag någonsin är ett skämtbidrag. Ett skämtbidrag som totalt missar målet som jag ser det. Helt värdelöst för mig men för många andra ett glädjepiller. All respekt för dem som gillar detta men det gör verkligen inte jag. Bidraget är ” Dancing Lasha Tumbai”, Verka Serduchka från 2007

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Ett bidrag som visserligen är ett glädjepiller men som mest gjorde mig besviken då ett av tidernas bästa bidrag deltog samma år och fick se sig slagen av den här. Dessutom har jag tröttnat väldigt på den här numera. Bidraget är “Wild dances”, Ruslana från 2004

  Borde ni ha skickat i år:
  Vad kommer jag framför allt att minnas av ESC 2018. Definitivt att det innehöll tre bidrag som jag tror att jag kommer att fortsätta lyssna på efter ESC-bubblan lagt sig. Tyvärr är bara ett av dessa kvar i tävlingen (Nederländernas bidrag). De övriga två kom sågs och segrade INTE tyvärr. Men hos mig vann de definitivt. Det ena var med i Italien och det är i mina ögon tidernas båsta bidrag i ESC. Det andra deltog i Ukrainas uttagning och det är detta.

  https://www.youtube.com/watch?v=zUjL-QK6InM

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se