IsraelIsrael, som fortfarande toppar oddslistorna, valde ut sin ESC 2018-artist genom en talangtävling medan tävlingsbidraget utsågs internt och presenterades i form av en officiell video i mars. Vid en presskonferens efter ett av repen i Lissabon så framförde Netta en akustisk version av “TOY“, se nedan:

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “TOY”, Netta
Länkar: officiell musikvideolive i Tel Avivlive i Amsterdam
Sagi Kariv Remixakustisk version
Låtskrivare: Doron Medalie, Stav Beger
Se även: “Schlagerpinglans presentation av Israels ESC 2018-bidrag

Schlagerpinglan: Mer eller mindre spontana tolkningar av de olika ESC-bidragen tycker jag är intressanta då man i bästa fall kan få upp ögonen för delar man tidigare inte lagt märke till. Min förhoppning här var därför att jag skulle bli lite mer positivt inställd till bidraget, men (även om jag tycker att Netta gjorde en bra insats) så hände tyvärr inget. Det är kanske bara att acceptera att vissa bidrag inte är till för alla? Nej då, än finns det tid att övertygas. 😀

Mer om mina åsikter om bidraget i stort hittar ni i min uppdaterade presentation av det israeliska bidraget, se länk ovan.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Israel i ESC 2018“ medan länk-samlingen med de övriga utvalda bidragen (i olika versioner) finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se