ESC 2018 Schlagerpinglan: Nu är det snart dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2018, där Sverige är med och tävlar/röstar och ytterligare tio finalister ska utses.

Förberedelserna här hemma (både IRL och här på bloggen i form av semifinal-info, morgon-odds, resultat-gissning och listan med de personliga favoriterna) är avklarade så nu är det bara att invänta vad som förhoppningsvis blir ännu en underhållande och spännande show. 🙂

Precis som efter den första semifinalen så återkommer jag direkt efter showen med resultatet och lite spontana åsikter medan jag sparar de lite mer ingående tankarna om resultatet till dagen efter. Trevlig Eurovision-kväll på er alla! 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


42 kommentarer till “Eurovision 2018: Snart dags för den andra semifinalen”

 1. Mikaela

  Norge – Ja, jag nynnar låten. Nej, jag tycker inte den är bra. Dessutom irriterar jag mig på Rybak efter att ha sett hans flamsiga insats hos Malin Olsson i tisdags.

  Rumänien – Ett av de där bidragen som jag glömt bort hur de går. De riviga delarna är ju BRA, så varför ska man till med de lågmälda, såsiga partierna? Hade kunnat vara en trevlig rocklåt.

  Serbien – Älskar mannens del av melodin! (kvinnornas inte så mycket) Älskar Balkanstämningen och scenen, ink voluminösa trumslag och senior figur i periferin.

 2. Adri

  Alltså… jag har ju försvarat San Marino i denna ESC-säsong. Och jag gillar fortfarande låten. Men efter det där framträdandet SKA dem inte vidare faktiskt. Trist, men ibland får man inse att saker inte håller.

  Tack och lov att Jennifer kom och räddade med sin rap! Så det var inte genomusel prestation av artisterna! 🙂

  Robotorna tänker jag inte ens kommentera.

 3. Adri

  Och plötsligt tror jag (tyvärr) att Ryssland ändå fortsätter sin finalperiod. För även om det lät ganska illa så verkade ändå publiken digga det rejält och jag tror att tittarna kommer minnas den när det är dags att rösta.

  Men jag kanske har fel. En del hoppas det också då 1. jag vill få det bevisat att Ryssland ens KAN missa final och 2. Visst bör det finns tio stycken bättre låtar ikväll? 🙂

 4. Adri

  Wow, jag var inte riktigt beredd på att Australien skulle vara den i översta halvan som höll bäst även live! Positivt överraskad av Jessica Mauboy 🙂

 5. Adri

  Wow, jag var inte riktigt beredd på att Australien skulle vara den i första halvan som höll bäst även live! Positivt överraskad av Jessica Mauboy 🙂

 6. Mikaela

  San Marino – Jag gillar inget här tyvärr.

  Danmark – Stabil röst. Refrängen är bra och pampig. Men det är lite för statiskt och därmed tråkigt.

  Ryssland – Jag tycker låten är bra och välskriven. Men hennes röst är skakig och refrängernas falsksång är faktiskt olidliga att lyssna på.

  Moldavien – Inte gillar detta tidigare men det är ju svängigt! Och ett roligt, uppfinningsrikt nummer.

  Nederländerna – Uuh. Har så svårt för sån här amerikanskt sound + look, känns wannabe. Låtens melodi passar mig inte heller.

  Australien – Överkäckt, övertänt och sound som en anonym radiodänga.

  Georgien – Får lite julvibbar av detta och det är mysigt men inte helt rätt. Inte min smak, men poäng för att ha skickat något annorlunda och stilrent.

  Polen – Jag gillar melodislingan men tycker resten är ganska platt.

 7. Isabell

  Hittills tycker jag bäst om Moldaviens underhållande bidrag och Nederländernas bidrag, men hoppas på en förbättring under kvällen. 🙂

 8. Isabell

  Fantastiskt framträdande av Benjamin!!! 😀

 9. Mikaela

  Malta – Det börjar bra och jag blir intresserad. Men vid första refrängen blir det trist. Och det känns väldigt autopilot-G:son.

  Ungern – Refrängen är bra. Men får också ont i huvudet av det hela och vill helst det ska ta slut.

  Lettland – Bra närvaro och röst (förutom lite väl nasalt i refrängen). Men gillar inte låten. Den känns gjord?

  Sverige – Snyggt nummer med skämmiga nickningar. Bra ton på Benjamin ikväll! Låten tycker jag är ok men ingen vinnare.

 10. Adri

  Jag började tvivla VÄLDIGT på Lettland när Laura stod på scenen. Hon verkade drabbas av samma sak som Polens Kasia Mos förra året – nämligen att de blev alldeles för bekväma och därför tog ut större svängar än nödvändigt med rösten.

  Hoppas det inte blir dödande för hennes chanser. För jag är ju väldigt svag för låten, och som artist är Laura verkligen en toppkandidat i år! 🙂

 11. Micke

  De är inte bäst men de är kvällens största växare. Pratar om Moldavien o Montenegro

 12. Marcus

  Ingen vidare stark semi alltså… Slovenien och Montenegro överlägsna (bortsett från Benjamin då, han spelar i en helt annan liga). Ryssland och Australien övertygade. Resten kan jag leva utan.

 13. Mikaela

  Montenegro – Så svag för balkanballader. Denna är inte lika stark som Qami men likväl väldigt vacker. Önskar den får gå vidare.

  Slovenien – Detta är så rörigt, och så fort det börjar lukta refräng bryter man för droppet. På plussidan: självsäker sångerska med bra röst.

  Ukraina – Han är så cool! Tycker mycket om låten, men tycker den behöver mer fart på scen (mänsklig sådan, pyromaninferno gilla inte).

 14. Adri

  Micke: Nu när du fick se det, vad tyckte du om Nederländernas show? För din skull hoppas jag inte du är besviken 🙂 Själv tycker jag det blev (marginellt) bättre i TV-rutan iaf 🙂

  Marcus: Ryssland? Nej nu försöker du vara lustig hoppas jag 😉 Hehe, nej jag skämtar bara. Men jag hoppas så innerligt det tar slut för Ryssland 2018 ikväll. Det är en av de låtar som sjunkit mest denna säsong – och när sångerskan är så pass svag så tycker jag nästan det är överskattat om hon så kommer sist i finalen.

 15. Mikaela

  Gissningar vidare efter att ha sett uppträdena:

  Sverige Norge Danmark Ukraina Moldavien Montenegro Malta Australien Serbien Ungern

 16. Adri

  Och säga vad man vill om låten, I’m not a fan heller precis, men det är väääääääldigt svårt att ogilla Benjamin Ingrosso där på scenen. Visst, delar av koreografin är genant, men han ÄLSKAR den scenen och han visar det och glädjen smittar verkligen av sig! 🙂 Åker han ut hoppas jag han är nöjd, för det borde han vara. Han gjorde verkligen vad han kunde ikväll 🙂

  Med det sagt, så älskar väl de flesta scenen om de går med på detta program men alla visar det inte i samma utsträckning som Benjamin 🙂 Hans glädje fick mig att bli glad i soffan 🙂

 17. Marcus

  Jag gillar Julia, och låten är bra. Man har inte råd att vara kräsen en sån här kväll…

  Men jag “måste” bara ha vidare Sverige och Slovenien, även om jag gärna ser att Montenegro och Ryssland klarar sig. Hoppas på Australien också, men det verkar bara vara jag som gillar hennes dans…

  Kvällens höjdpunkt var dock onekligen de fyra sekundrarna av Desfolhada Portuguesa i ESClopediaklippet! Tredje bästa låten i Eurovision någonsin!

 18. Nathalie

  Sisådär. Röstat många gånger nu på Moldavien, Rumänien, Montenegro, Slovenien och Lettland. Nu är det bara att hålla tummarna.
  Norges låt är verkligen urlöjlig, Rysslands show ska vi inte ens tala om och när Ungern uppträdde fick jag huvudvärk.
  Maltas låt är ju bra, men showen, för att inte tala om hennes kläder, vad i all frids namn hade hon på sig???

  Jag känner på mig att jag kommer att bli besviken. Hoppas dock inte det…

 19. Adri

  Då och då kommer riktigt USLA ideer ända fram till ESC-scenen – några exempel:

  * Tjeckiens sångerska 2015 som precis i låtens klimax slänger sina klackskor i golvet innan sista refrängen. Just why? Hon var typ 40, men såg ut som en hormonell tonåring när hon “markerat” slängde skon i golvet.

  * Moldaviens sångerska 2014 som i låtens klimax slet av sig sitt löshår. Med tanke på att skillnaden inte direkt var särskilt märkbar så förstår jag ännu inte hur tankegångarna gick.

  * Spaniens sångerska 2016 som fejkade ett fall i slutet av första refrängen.

  Varför går jag igenom detta tro? Jo, för ikväll fick de sällskap av ännu en sådan dålig idé som borde slängts och inte förverkligats: Sloveniens fejkade “tekniska problem”. Visserligen det “smartaste” så att säga av de nämnda i denna kommentar, men jag hade hoppat av laget om mitt team tyckte att ett fejkat, tekniskt problem var en bra idé.De bidrog INGENTING, det haltade ju bara ner låtens energi. Precis som när Barei fejk-föll 2016. Ugh…

 20. Mikaela

  Adri – Ja, Jag satt som ett frågetecken vid “tekniska felet”, och fattade inte om det var på riktigt eller ej förrän jag läste din kommentar

 21. Marcus

  HVALA, JA! ❤

 22. Adri

  Ja, Norge gick vidare och Lettland åkte ut. Visst, lite trist. Men alltså… överlag är jag ändå helt ok med detta resultat. ESC är ju ett underhållningsprogram och ska behandlas som ett 🙂

  Och om Josef läser detta: Norge har dykt som tusan i oddsen sen han stod på scenen 😉 Än en gång, odds betyder egentligen inget men det är väl ändå inget gott omen.

 23. Adri

  Så rätta mig gärna om jag har fel, men i.o.m Rysslands, Rumäniens och Azerbajdzjans utslagningar så är det väl bara två länder kvar som ALDRIG slagits ut: Ukraina och Australien? (och det sistnämnda ska knappt räknas då de egentligen bara haft möjligheten tre gånger 🙂 )

 24. Mikaela

  De som lyft sig mest för mig efter denna semifinal är Ukraina (som jag redan gillade mycket) och Serbien.

 25. Nathalie

  Ledsen över Rumänien och Montenegro.
  Men riktigt glad över Moldavien, Slovenien som imponerade mycket och även att Serbien som jag inte var helt övertygad om, att de får en ny chans.
  När det gäller de nordiska bidragen hejar jag solklart på Finland. Småpojkarna Ingrosso och Rybak samt den danska vikingen är verkligen inte “my cup of tea”.
  Ser fram emot lördagen. Tack för ikväll pinglan, Daniela och alla ni andra på bloggen!

 26. Lukas

  Alltså… Ungern i final. Min första reaktion när de ropade ut det var bara ett stort, rungande: “JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!”

 27. Adri

  Jag tippade 7/10 rätt, och av de jag hoppades på fick jag också med mig 7/10 (dock inte samma sju 😉 )

  Ok, som vanligt ska jag då gissa, hur gick det för de utslagna? (OBS! Detta är vad jag TROR, inte hoppas 🙂 )

  11. Polen
  12. Montenegro
  13. Malta
  14. Lettland
  15. Georgien
  16. Ryssland
  17. San Marino
  18. Rumänien (dock tror jag det är väldigt jämt här i botten två)

 28. Marcus

  Hatar du Eurovision Lukas? Ser inte hur man kan glädjas åt att Ungern ska ge oss huvudvärk på lördag igen annars ^^

  Nåväl, Slovenien gick vidare och det är allt som betyder nått ikväll. Nu är det bara två dagars lång väntan på Cyperns första andraplats och Israels fjärde vinst ^^

 29. Lukas

  @Marcus, tro mig, jag älskar Eurovision. Sitter till och med i ESC-panelen som skribent. Men jag tycker ändå att Ungern ska ha sin plats i finalen. En Eurovisionsfinal inte minst, ska ha variation av genres. Då är det bara naturligt att vi får se ytterligheter också som Ungern och faktiskt Cypern som jag förvisso inte gillar, men som jag vet har sin publik

 30. Marcus

  Ja, när man tröttnar på musik kanske man vill slappna av med lite skrik. Jag bodde i Flogsta i Uppsala under två år, att öppna upp fönstret klockan 10 varje kväll och skrika ut sin frustration hade sina förtjänster – även om AWS verkar lite av en mer existentiell ångest istället för tentaångest av avgrundsvrålen att dömma ^^

 31. Micke

  “En Eurovisionsfinal inte minst, ska ha variation av genres”

  Helt med dig där Lukas. Det är viktigare för mig än hur bra låtarna är. Även jag är glad men hade gärna bytt ut Sverige, Norge och Slovenien mot några av Georgien, Rumänien, Lettland och Montenegro. Den fjärde jag egentligen ville ha bort var Australien men jag vet inte. Den tjejen visade ikväll vad en duktig artist/sångerska kan gör av ett medelmåttigt bidrag helt utan hjälp av irriterande mänskliga robotar runt omkring sig.

 32. Daniela

  @Nathalie: jag har också röstat ca 16 röster på Rumänien men Slovenien snodde väl den platsen! Alltså jag är inte äns ledsen för detta är så löjligt att det inte går att beskriva! Och jag fattade rätt så tidigt i programmet att det skulle gå på det viset när jag såg startfältet! Nummer 2 efter Norge och före Serbien.
  Nu är det som det är, G:son, he hasn’t made it either så det är bara att gå vidare! På lördag kommer jag att rösta på följande länder:

  Albanien, Italien, Ukraina, Österrike, Litauen, Irland, Norge, Frankrike, Australien, Moldavien och Benjamin ( vi kan tyvärr inte rösta på Sverige).

  Godnatt allesammans! 🙂

 33. Micke

  @Marcus är helt med dig om att sångaren i AWS skriker för mycket. Han borde tagga ned lite men låten är bra och det överskuggar sångarens skrik. Sen tar jag iofs hellre hans skrik sju dagar i veckan än Ingrossos falsettmistlur en dag i veckan

 34. Daniela

  @Micke: egentligen skulla jag just gå och lägga mig men jag såg dina kommentarer, håller med inte minst angående Jessica! Hon har glimten i ögat och är faktiskt en komplett artist 🙂

 35. Micke

  @Daniela. Ledsen för din skull. Rumänien borde varit i final.

  God natt sov gott ändå Daniela

 36. Adri

  Vad gäller Ungern är jag själv förvånad över att jag gillar det. Min käre far skickade t.o.m ett SMS när de framförde där det stod “du avskyr detta, eller hur?”. Men nej, faktiskt inte.

  Melodin i låten är en av årets absolut bästa. Och ungerska är ett himla effektivt språk för låten att bli sjungen på! (Don’t get me started om den engelska versionen dock. Där skulle jag behöva en lugnande spruta, för där är jag inte nådig i min respons)

  Dock, om jag ska kritisera lite (för ingen är perfekt i år, alla kan förbättras något) så är tyvärr AWS inte tillräckliga för låten tycker jag. Eller ja… bandet är väl, men sångaren är inte det. Han framstår som lite grön och inte mogen för scenen. Men ja, ESC kanske är världens bästa skola för att råda bot på det! 🙂

 37. Adri

  Micke: Men är du säker på det? Du säger att det är viktigare för dig med genre-variation och genrespridning än hur bra låtarna är, för att sen rabbla låtar du vill ha bort ur finalen för de inte är bra nog för dig? Går det ihop? 🙂

  Och förresten, vad tyckte du om Nederländerna? Jag tänkte faktiskt på det när jag såg framträdandet. “Micke would not approve” tänkte jag – men du har inte nämnt det i alla fall, så jag kanske hade fel 🙂 Själv tycker jag de höjdes i tv-rutan 🙂

 38. Micke

  @Adri, jo i det stora hela står jag för det jag säger. Men samtidigt är jag inte mer än människa och tycker bra och dåligt om låtar. Men hela ESC går för mig ut på spridning av genre. Tro mig om jag ska lyssna på musik jag verkligen tycker om då lyssnar jag definitivt inte på ESC 🙂

  Har fortfarande inte sett Nederländerna. Fick telefon från jobbet och missade tre bidrag. Ett av dessa var Nederländerna. Om det var bra att missa eller ej vet jag inte 🙂

 39. Adri

  Micke: Vill också be om ursäkt för den anklagande tonen jag har ovan 🙂 Det var inte meningen. Det är klart. Jag är likadan. Jag uppskattar genrespridningen, och är glad att Georgien och Montenegro kom med lite etniska och annorlunda saker i år 🙂 Men jag är likväl också glad att dessa missade till fördel för låtar som jag personligen gillade 🙂

  Så är det ju! Som sagt, kul med genrespridning men jag tänker nog ändå mest på mitt egna roliga först 🙂 Och då tycker jag väl ändå det var hyfsat rättvist att de åkte ut 🙂

 40. Micke

  @Adri men det är genrespridning som är “mitt egna roliga” när det gäller ESC. En av anledningarna titt att jag tyckte bättre om semi 2 än semi 1. Sen behöver du definitivt inte be om ursäkt. Tänkte inte ens tanken att du var anklagande.

  Vad tyckte du om Moldavien förresten? De instrumentala mellanspelen i bidraget är ju sabbat sedan länge och nu har man även fördärvat refrängen med att sjunga helt annorlunda. Men vet du vad. Showen gillade jag skarpt så det förlät en del av det andra och bidraget klättrade för mig

 41. Adri

  Jag tycker fortfarande det låter ovant med det nya sångsättet – men deras glädje, likt Ingrossos, smittar ju verkligen av sig 🙂 Och showen var rejält rejält underhållande 🙂

  Nu har alla låtar framförts live 🙂 Finalisterna går ju att hitta på youtube med publik och allt. Så då har jag en ny topp 43 men med det sagt så kan det ändå komma att ändras 🙂 Jag tror absolut resultat och framträdande kan behövas smältas och sånt, men mitt “första NYA intryck”-topp ser ut som följande 🙂 Med skillnader i parentes 🙂

  1. Estland (-) (Den ENDA som stannat på exakt samma placering)
  2. Litauen (+2)
  3. Frankrike (-1)
  4. Schweiz (+3)
  5. Cypern (+13)
  6. Israel (+2)
  7. Italien (+3)
  8. Lettland (-2)
  9. Tjeckien (+3)
  10. Azerbajdzjan (-7)

  11. Australien (-2)
  12. Moldavien (+2)
  13. Serbien (+2)
  14. Malta (-3)
  15. Ungern (+2)
  16. Ukraina (+6)
  17. Bulgarien (+7)
  18. Belgien (-2)
  19. Slovenien (+12)
  20. Albanien (+14, högsta hoppet på min lista 🙂 )

  21. Sverige (+6)
  22. Nederländerna (+4)
  23. Makedonien (-18)
  24. Grekland (+12)
  25. Storbritannien (+4)
  26. Danmark (-1)
  27. Österrike (-7)
  28. Finland (-7)
  29. Portugal (-1)
  30. Irland (+8)

  31. Kroatien (+8)
  32. Armenien (-2)
  33. Rumänien (-10)
  34. Polen (-21, Djupaste dyket på min lista tyvärr 🙁 )
  35. Spanien (-2)
  36. Montenegro (+1)
  37. Georgien (+3)
  38. San Marino (-19)
  39. Tyskland (+2)
  40. Vitryssland (-8)

  41. Island (+1)
  42. Norge (+1)
  43. Ryssland (-8)

  OBS! Som sagt kan detta komma att ändras när man smält alla framträdanden och så ordentligt 🙂 Och kanske framför allt när finalisterna sjunger i finalen med ännu mer nerv och så 🙂

  Och sen skedde inte ALL förändring över en kväll. Mycket hände, men Cypern har till exempel varit växande i flera veckor hos mig och tog ytterligare ett hopp i.o.m showen. Och motsatsen gäller exempelvis Polen som varit på väg ner länge och med framträdandet tog ett sista halk neråt. For now åtminstone 🙂

 42. Adri

  Makedoniens djupdyk och Albaniens skutt uppåt skedde dock faktiskt mer eller mindre i samma sekund som de var färdiga med sina framträdanden.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se