MoldavienHär nedan ser ni ett “bakom-dörrarna-klipp” där man får se hur scenshowen egentligen gick till när DoReDos framförde “My Lucky Day”, Moldaviens bidrag, i Eurovision Song Contest 2018:


Doredos “My lucky day” behind the scenes” (3:03 – May 12, 2018 – K2ID MUSIC)

Mer om Moldaviens bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “My Lucky Day”, DoReDos
Länkar: ESC-final-framträdandeESC-semifinal-framträdande
final-framträdandeofficiell musikvideolive i Rigalive i Moskvalive i Tel Aviv
live i AmsterdamtextvideoShantel mixrysk version: “Moy schastlivyy den”
Låtskrivare: Philipp Kirkorov, John Ballard
Resultat: 10:a i ESC 2018-finalen – 3:a i ESC 2018-semifinal 2

Schlagerpinglan: Så roligt att få se hur det såg ut från bakom väggen och vilket jobb som lagts ner för att få till denna underhållande scenshow. 😀 En tiondeplats blev det till slut i finalen för DoReDos och även om jag personligen rangordnar dem högre än så så glädjer jag mig åt att det blev ett helt OK resultat. Grattis till ytterligare ett år i topp-tio, Moldavien! 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Moldavien 2018: Så här gjordes “My Lucky Day”-scenshowen”

 1. En polack

  Roligt att pinglan skrev ner resultatet Moldavien fick 🙂

 2. Zacke

  Wow vilket imponerande arbete de har lagt ned på detta nummer. Denna låt hade jag först välddigt svårt att ta till mig, jag störde för mig för mycket på texten så kunde inte riktigt ta till mig glädjen. Men under tiden har den vuxit mer och mer och nu är den kanske årets största glädjepiller för mig. Bra jobbat Moldavien!

 3. Micke

  Jag är musiker och spelar i ett band som blandar genre som få andra, utan skryt. Vi älskar att röja loss så folk knappt hinner hämta andan för att i nästa stund bara sitta med akustiska gitarrer med lågmäld låt. En sak som alltid varit extremt viktigt för oss är att ha bra intron.

  Försökte titta lite på det hur det varit i årets ESC med intron. Gör en topp 5 och en botten 3 på det. Ettan i botten 3 är alltså sämst.

  BÄST INTRO ESC 2018:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=R_2MU320hKs (Detta är höjdpunkten i hela ESC 2018 bland alla som vann sitt lands uttagning. Dessa underbara första 54 sekunderna är bara såååååååååååååå. Eller vad säger du Adri?)

  2. https://www.youtube.com/watch?v=QQgurXKh42U (Grymt lovande inledning till 0.25 men tyvärr blir det för mycket “låna farsans garage” över det hela sen)

  3. https://www.youtube.com/watch?v=z6hvV9-Gi_w (Alltså flöjten hade kunnat förflytta berg och landet hade kunnat förflytta övriga deltagare till en plats långt ifrån rampljuset om de bara tagit scenframträdandet på allvar)

  4. https://www.youtube.com/watch?v=kLL9IlQ_7OA (Skapligt intro till 0.13 men det är framförallt från 2.45 till slutet som är numero uno)

  5. https://www.youtube.com/watch?v=hJ8vStigz7k (Grym inledning och hela låten egentligen men vad tusan hände live)

  SÄMST INTRO ESC 2018:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=Mvxni-WcD9A (Introt pågår mellan 0.20-0.48 men det känns mest som det pågår i evighet med den tortyrliknande gitarren. Resten av låten är inte lika hemsk men alltså den gitarren………)

  2. https://www.youtube.com/watch?v=y4xlvh6qW6M (Kanske är jag orättvis mot landet då jag är färgad av den vidriga videon men lik förbannat är jag det. Eländet håller på till 1.01 för att följas av åtta än värre sekunder)

  3. https://www.youtube.com/watch?v=CziHrYYSyPc (Ja mycket till musik är det ju inte. Kul grej? Kanske men nu bedömer jag musiken och då hamnar det här)

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀 Då är det inte bara min bättre hälft (även han musiker m.m.) som är lite konstig utan det finns fler som uppskattar intron. Intressant… även om det knappast ger vatten på min egen kvarn (det är m.a.o. en återkommande diskussion här när vi lyssnar på musik ihop). Själv brukar jag vilja hoppa fram en halminut i låtarna så man kommer fram till den “riktiga” låten. 😛

 5. Adri

  Micke: Nej där var det inte många rätt så att säga 😉 Men dock håller jag med om att det är klart att introt är viktigt 🙂 Så jag förstår inte direkt heller Pinglans vilja att hoppa fram en halvminut i låtarna 🙂

  Vad gäller din 1:a så vet du att jag tycker hon stjäl showen lite vääääl mycket. Hon hade kunnat nöja sig med 12-20 sekunder, och det hade varit mer än nog. Din 3a och 4a har jag inte ens reflekterat vidare mycket över introna, jag tycker man leds in i låten ganska omedelbart där 🙂 Men jag kan väl skriva under på din silverplats och din femteplats 🙂

  Förra året gjorde jag några utnämningar, just for fun liksom 🙂 Jag tänkte att jag kan göra det igen 🙂 Det är kul, och det ger mig anledning att leva kvar i bubblan ännu lite till. Jag tycker alltid det känns så sjukt när ESC är över, för man bygger upp och väntar så länge. Sen bara kommer den veckan, passerar snabbt… och sen är man tillbaka på ruta noll:

  Anyway, här kommer mina utnämningar (inom parentes finns det ibland “honorable mentions”):

  Bästa låt: “La forza”

  Bästa performance: “Fuego” (“When we’re old”)

  Bästa liveröst (kvinna): Elina Nechayeva (Franka)

  Bästa liveröst (man): Cesar Sampson

  Bästa performer: Lea Sirk (Mikolas Josef, Eleni Foureira, Benjamin Ingrosso)

  Bästa visuella performance: Moldavien (Azerbajdzjan)

  Mest överskattad: Tyskland (OBS! inte den sämsta låten, men kollar man marginalerna mellan riktig placering och min placering så blir det Tyskland)

  Mest underskattad: Schweiz (Azerbajdzjan)

  Sämsta framträdande: Vitryssland (Makedonien, Ryssland)

  Bästa text: “When we’re old” – LITAUEN

  Sämsta text: “That’s how you write a song” – NORGE (“My Lucky Day” – MOLDAVIEN)

  Årets chock: Grekland missar finalen.

  Snyggaste deltagaren: Corinne Gfeller (Sångerskan i Zibbz, som representerade Schweiz)

  Bästa musik/instrumental: “Mercy” – FRANKRIKE

  Årets jubelidiot: Mannen som kraschade SuRie’s uppträdande

  Årets grupp: Madame Monsieur (Zibbz)

  Årets scenpersonlighet: Netta (DoReDos, Mikolas Josef)

  Ja, nu tog min kreativitet slut… 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan ju tillägga att det så klart finns undantag och låtar som startar direkt (som Makedoniens bidrag i år) och de som med en gång fångar mitt intresse (t.ex. Nederländernas och Ungerns bidrag) behöver inte någon hjälp på traven utan brukar lyssnas på i sin helhet (och därmed får jag väl erkänna att deras intron även faller mig i smaken). 🙂

  @Adri, Roligt med sådana ESC-sammanfattningar, speciellt då det är så blandat och jag håller med i ungefär hälften av fallen vilket ger både igenkänning och aha-känslor. 😀

 7. Micke

  Årets bästa manliga röst: Eugent Bushpeppa från Albanien

  Årets bästa kvinnliga röst: Elina Nechayeva från Estland

  Årets absoluta största barnkammare: Som alltid Green Room

  Årets “Mannen utan hjärna”: Dr. A.C som attackerade SuRie

  Årets sämsta bidrag: Sverige

  Årets bästa bidrag: Italien

  Årets “Vet ni var man kan köpa en sångröst”: Alekseev från Vitryssland

  Årets “Va! Är det fler än jag som sjunger bidraget”: Bulgarien

  Årets “Vem fan släppte ut katten”: Irland i hård konkurrens med Sverige

  Årets “Take me to Paradise”: Brunetten i Serbien

  Årets växare på scen: Moldavien

  Årets “Pojkar är dumma”: Israel

  Årets “Hur man åldras i rekordfart”: Island

  Årets bästa i Norden: Danmark

  Årets “Från noll till zero: Polen! Hände det nåt?

  Årets mest överskattade: Cypern

  Årets mest underskattade: Grekland

  Årets minst dåliga robotdans: San Marino

  Årets bästa rockintro: Ungern

  Årets bästa grupp: Bulgarien (men enbart i studioversion)

  Årets bästa text: Italien

  Årets sämsta text: Norge

  Årets mest underpresterande: Irland

  Årets bästa scenshow: Moldavien

  Årets mest oförtjänta jumbo: Georgien

  Årets “Jag älskar att stå på scen”: Jessica Mauboy från Australien

  Årets “Jag hatar att stå på scen”: Alekseev från Vitryssland

  Årets mest irriterande instrument: Gitarren i Norges bidrag

  Årets mest njutbara instrument: Flöjten i Greklands bidrag

  Årets värsta falsett: Målfoto mellan Irland och Sverige

  Årets scenpersonlighet: Netta från Israel

 8. Micke

  @Pinglan min vän vi blir alla “besatta” av våra intressen och i andras ögon knäppskallar. Oavsett vad det handlar om så är det fakta vare sig vi vill det eller ej. Din “bättre hälft” lever sitt intresse och det kan du inte se på samma sätt och därför blir han lite underlig i dina ögon. Vänd på det får du se med något du lever intensivt i och han inte. Samma sak där va? 🙂 Nu lever ju du också i musik men jag tror du förstår hur jag menar.

  Jag är av den lyckliga men sällsynta sort som har ett jobb jag går in för av hela min själ. Jag älskar när människor mår bra och får leva bra liv. Det driver mig. Många tycker jag är en knäppskalle men då får de väl tycka det då. De förstår helt enkelt inte det jag känner och får.

  Visst är det väl likadant med dig och din blogg Pinglan? Nog fan har du fått höra många som menar på att du är knäpp och “Slösar bort din tid och liv”. Men de begriper helt enkelt inte. När man får höra sånt ska man fråga dem om deras intressen och sedan relatera det med det de gnällde på och kolla hur mycket de lägger ned på det. Kanske vaknar de upp då 🙂 Tyvärr gör de flesta inte det ändå för att jämföra andras intressen med sina egna det går ju inte.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag skriver under på allt du skrev och jag är säker på att du förstod att när jag refererade till min hälft som “konstig” så var det med glimten i ögat och vi sedan länge införstådda med att vi har många olikheter (men även många likheter). 🙂 Även om jag själv spelar ett antal instrument (numera endast på hobbynivå) och har ett stort musikintresse så märker jag av att jag lyssnar på låtar på ett helt annat sätt och bryr mig inte lika mycket (om jag inte aktivt går in för det) exakt hur en låt är uppbyggd. (Som när en författare inte riktigt kan njuta av en film för han/hon hänger upp sig på manuset hela tiden.) Roligt med olikheter som man kan lära sig av. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se