ESC 2018 Här nedan ser ni det slutliga resultatet av finalen av Eurovision Song Contest 2018, inkl. länkar till alla ländernas framträdanden, ifall ni missade något eller helt enkelt vill se dem igen.

Vinnaren av Eurovision Song Contest 2018:

TOY“, Netta – Israel

Hela resultatlistan: Finalen av Eurovision Song Contest 2018:
Israel 1. Israel 529 p. TOY“, Netta
Cypern 2. Cypern 436 p. Fuego“, Eleni Foureira
Österrike 3. Österrike 342 p. Nobody But You“, Cesár Sampson
Tyskland 4. Tyskland 340 p. You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte
Italien 5. Italien 308 p. Non Mi Avete Fatto Niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro
Tjeckien 6. Tjeckien 281 p. Lie to me“, Mikolas Josef
Sverige 7. Sverige 274 p. Dance You Off“, Benjamin Ingrosso
Estland 8. Estland 245 p. La forza“, Elina Nechayeva
Danmark 9. Danmark 226 p. Higher Ground“, Rasmussen
Moldavien 10. Moldavien 209 p. My Lucky Day“, DoReDoS
Albanien 11. Albanien 184 p. Mall“, Eugent Bushpepa
Litauen 12. Litauen 181 p. When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė
Frankrike 13. Frankrike 173 p. Mercy“, Madame Monsieur
Bulgarien 14. Bulgarien 166 p. Bones“, Equinox
Norge 15. Norge 144 p. That’s How You Write A Song“, Alexander Rybak
Irland 16. Irland 136 p. Together“, Ryan O’shaughnessy
Ukraina 17. Ukraina 130 p. Under The Ladder“, MELOVIN
Nederländerna 18. Nederländerna 121 p. Outlaw In ‘Em“, Waylon
Serbien 19. Serbien 113 p. Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika
Australien 20. Australien 99 p. We Got Love“, Jessica Mauboy
Ungern 21. Ungern 93 p. Viszlát nyár“, AWS
Slovenien 22. Slovenien 64 p. Hvala, ne!“, Lea Sirk
Spanien 23. Spanien 61 p. Tu Canción“, Amaia y Alfred
Storbritannien 24. Storbritannien 48 p. Storm“, SuRie
Finland 25. Finland 46 p. Monsters“, Saara Aalto
Portugal 26. Portugal 39 p. O Jardim“, Cláudia Pascoal
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag skickar ett stort grattis till Israel och Netta för vinsten i ESC 2018 men känner att det är bäst att vänta ett tag innan jag sammanfattar mina känslor efter finalen. 😉

Jag hoppas att många av er är supernöjda med resultatet och återkommer under söndagen med en sammanfattning av min personliga upplevelse av finalen. Det är nu tredje året i rad som min favorit faller på målsnöret så det börjar bli mer komiskt än sorglig… men även om jag inte tar det så hårt så kan jag knappast säga att jag är speciellt road, men mer om det efter en (förhoppningsvis) god natts sömn. På återseende. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


46 kommentarer till “Resultatet: Eurovision Song Contest 2018 Finalen”

 1. Adri

  Ok, det positiva först:

  + Två av mina favoriter blev topp 2 🙂 Första gången sedan 2015 som jag faktiskt tyckt om majoriteten av låtarna nära toppen.

  + Estland verkar ha uppskattats av både tittare och jury, och inte varit lika polariserande som jag först trott 🙂

  + ÖVERLAG – en väl utförd show 🙂 och hög kvalitet på låtarna. Jag kan inte vara sur nu liksom 🙂

  Det negativa:

  – Jag ville ju verkligen se Litauen få sin bästa placering någonsin 🙁 Men jaja… 12a är verkligen något Ieva kan vara stolt över.

  – Lite besviken på Frankrikes placering. 2016 = juryn gillar, tittarna dissar. 2017 = tvärtom. 2018 = juryn gillar, tittarna dissar IGEN. Någon gång ska de väl slå rätt hos samtliga strängar? 🙂

  – What the hell juryn? Österrike etta? Sverige tvåa? Aja, jag tycker ABSOLUT ni behövs, men skärp er 😉

  – Kanske det största skitet på kvällen: kan folk med lika hög intelligens som amöbor sluta storma scenen någon gång. Förra året visade ju en man rumpan under Jamala’s pausunderhållning. Och nu blev stackars SuRie drabbad. Och det var nästan värre i år, med tanke på att han var rakt på henne och påverkade en prestation som skulle bedömas. Man såg ju en viss panik hos henne, och det förstår jag. Jag hade hanterat det sämre än henne. Men alltså, vilken hjärnsvag liten skitmänniska som bara skrek en massa pinsamt skit. Kan inte säkerhetsnivån höjas runt scenen? För det behövs tydligen…

  AJA, kärlek till SuRie 🙂 Och i slutändan tror jag det påverkade hennes resultat positivt för tittarna fick något att minnas hennes låt vid. Men jag tror SuRie’s minne av tävlingen kommer påverkas negativt av det. Trist.

 2. johanna

  Bästa röstningen jag sett. Så spännande. Det bästa förutom att inte Cypern vann var att se Australien få sämst poäng av tittarna. Även om jag hellre sett Österrike eller Tyskland som vinnare så är Israel en kul och värdig vinnare!

  Tycker så synd om Surie men tycker hon hanterade det väldigt bra. Som ett riktigt proffs!

  Att se Finland komma näst sist var också tillfredsställande. Och se Danmark ta sig in i topp 10 kändes väldigt bra.

  Och grattis Tyskland till en mycket fin och välförtjänt placering

 3. Sanna

  Sämsta Eurovision jag sett. Först att Israels låt vann , sämsta jag hört. Jag kommer inte ens ihåg hur den går.Second att Österrikes låt lät precis som man tagit Nanos låt och gjort om den lite, en ren rip off. Samma som Tysklands låt som lät precis som Felix låt every single day ….

 4. Andreas

  Som jag förutspådde fick Sverige bra med poäng från juryn men gick inget vidare hos folket. Överraskades av att Österrike fick så pass bra från juryn visst jag tycker låten är helt okej men jag förväntade mig inte att den skulle få så pass bra som den fick av juryn.

  Ukraina tror jag blev bortröstad av juryn och jag tror deras behandling av Ryssland förra året ligger till grund för det, inte sjysst att stoppa ett land från att deltaga i en tävling som är där för att förena folk och olikheter.

  Vinnarlåten såg jag komma men jag är inget super fan av den hade andra favoriter som jag tyckte hade bättre låtar. Av mig var fick Netta en trea en kul låt med mycket humor men inget som jag skulle kalla en riktigt bra låt.

  Vad gäller programledarna så var dom väl hyfsade men tycker att ena tjejen var totalt värdelös hon som hade en blå klänning stora delar med en urringning djupare än Stilla Havet. Nog för att jag även tyckte att klänningen var ful men tycker hon agerade väldigt oproffsigt, ställde frågor till artister och avbröt dom med en till fråga innan dom ens hann svara.

  Och överlag var hon riktigt dålig varje gång hon öppnade munnen och skulle säga nåt. Som reklamen mitt i juryrösterna då hon stack in och skulle säga en mening hon hackade upp sig och var tvungen att titta på sin lapp för en mening hon lätt kunde ha läst på och vart förberedd att göra då hon visste att det skulle komma.

 5. Sanna

  Jag håller inte med om att Sveriges låt inte förtjänade att vinna. Den enda som stack ut i mitt tycke. Så, bra jobbat Benjamin. Hade varit roligt att se dig jobba tillsammans med Justin Timberlake:-).

 6. Mikaela

  Jag är förvånad över både juryns och tittarnas dom av Sverige. Tycker 23a är oförtjänt, och 2a än mer oförtjänt.

  Tycker Italien fick fin upprättelse av tittarna efter juryns blyga betyg. Det var den låt som växte mest för mig under kvällen.

  Extremt förvånad att Danmark gick så bra med tittarna. Men det är nog en låt man gillar första gången man hör den (femtonde gången är den ju bara tråkig), och Vikings/GoT-vibben ligger rätt i tiden.

 7. Daniela

  Jag förstår inte varför juryn klankar ner på Italien år efter år efter år! Ännu en gång blev det så tydligt, när deras position var om jag mins rätt pånedre halvan av deltagarlistan sedan kommer de trea enligt tittarnas röstning! De var faktiskt bäst! Men jag blev glad trots allt för jag har alltid gillat Netta och allt hon gjort på svenen! Hon är värd denna vinst utan tveckan! Jag grät av genuin glädje, hoppade rent utsagt av glädje. Hon sammanfattade väldigt bra mina egna tankar när hon tackade publiken och allt!

  Det var verkligen en väldigt spännande final! Jag fattade aldrig varför Tyskland blev så omtyckt förutom det att han har en fin röst och ännu mer överraska blev jag av Österrike till jag kom ihåg att låtskrivarna är svenskar! Men inget int på honom röstmässigt.

  Ukraina: om det nu är så att juryn missunnade honom bra poäng på grund av Ryssland förra året då är det väldigt illa, han ska inte straffas då han inte hade med det att göra överhuvudtaget.

  Om programledarna: de var kanske lite för många, jag störde mig aldrig på dem, vi kan inte begäraatt agera som Måns och Petra. Jag tyckte att de gjorde ett hyfsat bra jobb!

  Det sista jag vill säga är om runningordern: det var inte helt bra, en del länder missunnades, i första delen Men Ukraina visade deras muskler iaf! Han var bra, Ukraina kan musik och scenografi och mycket mer! De var bland mina främsta favoriter.

  Nåväl, nästa år är det TelAviv som gäller, Åh så spännande! 🙂

 8. Daniela

  på scenen! Det blev stavnin fel i texten!

 9. Daniela

  stavning

 10. Adri

  Australiens sistaplats var en röstningens sämsta moment tycker jag. (Finlands nästsistaplats upprör mig inte lika mycket. Jag blir såklart inte glad av att se folk misslyckas. Det hade ju varit lite kallt, men där har jag ändå all förståelse att det blev som det blev).

  Men Australien? Vad hände? För första gången som semifinalist gillade jag dem och tycker t.o.m att juryn var snål, men sen kom tittarna och var tråkiga 🙁 Trist. Vad var folks problem? Låten var glad, scenframträdandet grymt, Jessica = en av årets starkast lysande stjärnor! Jag tror det främst är Micke som snackat om hur mycket Jessica lyfter låten. Och jag håller med, Jessica är en riktig artist. Hennes karriär kommer växa som f** utanför tävlingen 🙂 Hon förtjänar det!

  Menmen, det är ju i dessa tider man ska minnas att ESC är ett litet underhållningsprogram som inte bör tas på allvar 🙂 Jag hoppas istället Jessica är stolt över sig själv, att Australien är stolta över henne och att hon haft kul två veckor nu! 🙂

  Och detta visar att Australien nu kanske helt enkelt är som ”vilken deltagare som helst”. De nya deltagarna blir OFTAST ganska varmt välkomna och det kan man ju säga att Australien blivit. Nu är de inte så nya längre. Menmen… jag hoppas de kommer tillbaka nästa år med ny glädje och ny punch 🙂 Nu är de en riktig deltagare helt enkelt, too late att backa ut nu.

  Tysklands fjärdeplats förvånar mig också. Själv gillar jag verkligen inte låten. Alls. Den var i min botten tre. Men ja… alla verkade vilja annorlunda. Så för mig blir det bara att hantera, medan jag hoppas detta blivit en spark i rumpan för Tyskland att ta tag i sig!

  Makedonien borde hoppa av och ta en två års paus. Sen kan de göra en Polen, Kroatien, Bulgarien, och komma tillbaka med framgång! För jag är så trötta på dem. Samma visa nästan alla år = bra låtar med USLA framträdanden. De borde ta en paus och tänka ut en riktig plan.

  🙂

 11. Micke

  Tänkte lägga in en liten grej då reklamavbrotten kom men av någon anledning kom jag inte in på bloggen. Slänger väl in det ändå nu och det jag nu skriver betyder inte att jag gillar eller ogillar bidragen.

  ————————————

  FRÅN IGÅR:

  Reflektion efter bidrag 1-8:

  Bäst: Estland (Växte igen efter liten dipp i semifinalen)

  Slänger också ut de tre jag tyckte var största växare och den som dippade mest oavsett vad jag tycker om låtarna:

  Växare: Spanien, Litauen och Estland

  Dipp: Norge

  ————————————

  Reflektion efter bidrag 9-16:

  Bäst: Albanien (Växte än mer nu i finalen)

  Slänger också ut de tre jag tyckte var största växare och den som dippade mest oavsett vad jag tycker om låtarna:

  Växare: Storbritannien, Albanien och Tjeckien

  Dipp: Tyskland

  ————————————

  Reflektion efter bidrag 17-26:

  Bäst: Moldavien (Visst låten är sämre än i original men showen förlåter en del)

  Slänger också ut de tre jag tyckte var största växare och den som dippade mest oavsett vad jag tycker om låtarna:

  Växare: Moldavien, Israel och Italien

  Dipp: Ungern

 12. Micke

  Så här gick det tydligen till 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=oX6p8LxrqSw

 13. Adri

  Just det, jag har nästan glömt en av de större chockerna under kvällen (resultatsmässigt): Portugals sistaplats.

  Visst, jag misstänkte att tittarna inte skulle ha henne i sin topp 20 ens, men jag trodde verkligen juryn skulle dregla över henne och “O jardim”.

  Jag hade tippat Portugal på niondeplats. Jag var waaaaaaaay off.

  Aja, jag är ändå glad 🙂 Jag kommer ju aldrig få 100% som jag vill (och det är jag vääääldigt medveten om), men i år var jag närmre än vanligt 🙂

  Micke: Har du sett Nederländernas framträdande nu då? Eller ringde jobbet igen? 🙂 För enda sedan repklippet har jag varit nyfiken. Jag vet ju att du älskat låten, men jag vet också att du inte direkt imponeras när dans stjäl för mycket fokus från låten. 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Wow, det var ett riktigt underhållande klipp. Precis vad jag behövde en dag som denna. Tackar. 😀

 15. Micke

  @Adri, ärligt talat orkade jag inte bry mig trots att de där fyra som svansade runt Waylon såg lindrigt sagt töntiga ut. Problemet för mig är inte att någon enstaka person kan komma på såna undermåliga idéer. Alla kan få hjärnsläpp någon gång i livet. Problemet är istället att “beslutsfattarna” överhuvudtaget godkänner sånt. När en gör fel kan man se mellan fingrarna men inte när många som dessutom tar beslutet.

  Nej Adri Portugal på sista plats kommer jag aldrig att greppa. Inte när det finns utspritt sånt som kom från Finland, Irland och Sverige. Tittarna hade ju lite bättre grepp i alla fall om falsett, töntmoves och huvudnickningar från Sverige 🙂

 16. Micke

  @Pinglan, tyckte det var kul att se hur de gjorde, i synnerhet det där när han går på väggen 🙂

  Du pinglan jag vet vilken du höll på och hur du känner för resultatet. Ta handen och sopa det av axeln bara. Det är trots allt bara en lek:-) Du har förhoppningsvis en fantastisk snubbe och härliga barn. Det är viktigare än några kycklingläten, robotdans, falsettsång och allt annat vi blivit serverade 🙂 Det är bara att bryta ihop och komma igen 🙂

  Jag har fått med mig något jag aldrig får med mig från ESC. Ett italiensk bidrag som visserligen inte fick representera Italien i Lissabon men den är med mig i hjärta och själ. Har också fått med mig en fantastiskt massa information och diskussioner om ESC från dig och många andra här. Det är det jag tar med mig. Inte att mina favvisar inte nådde fram för att det stod en kvinna med lustiga läten i vägen 🙂 Faktum är att jag inte ens har något emot den. Inte min grej men ville Europa ha den så får jag ta det då 🙂

 17. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀 Visst, resultatet är inget livsviktigt (är oerhört tacksam över att jag, ta i trä, har mer tur i livets andra delar) men just nu så tillåter jag mig att känna mig väldigt besviken ett tag. Det är inte ens i närheten så illa som vissa andra år, men tillräckligt för att det kan ta ett tag att släppa det helt. Hur som helst så gav gårdagen många glädjebesked, men då det “alltid” är den där lilla detaljen med segraren som blir “fel” så gnager det en del. 🙂

 18. Daniela

  @Micke: åh, vilket jobb det moldaviska teamet gör! Väldigt bra jobbat! Tack! 🙂 Och ja, du har rätt, tittarna hade bättre grepp! Vilket gapp mellan juryn och tittarna, det var värst! Hur som haver, jag blev väldigt glad för Italiens skull, att tittarna uppskattade rätt så högt deras nummer 🙂
  Men att Österrike skulle komma trean after all, skulle aldrig kunnat föreställa mig! Han sjöng mycket bättre på semifinalen, igår kväll hade han inte samma energi och han lät Peachy sometimes! Men de är ganska slut efter allt jobb och sång!

  Tycker fortfarande att Albanien hade förtjänat mycket mer än de de fick, fattar inte hypen med Tyskland!

 19. Josef

  @Schlagerpinglan. Du ska veta att fler än du blev väldigt påverkad fram och tillbaka av denna årets upplaga. Jag skulle dock vara olycklig / missnöjd om inte jag var helt neurotisk efter en ESC-tävling ett år. Om du tar allt med en klackspark visar bara att man egentligen kallt inte bryr sig, vilket du och jag gör!! Heja Schlagerpinglan och jag längtar redan efter din bevakning nästa år. En sak bara….HUR kunde Georgien i semifinal 2 komma sist bakom SAN MARINO!!! 🙁

 20. Josef

  @Adri. GRATTIS Norge föll ihop som ett korthus på scen, ja eller Rybak.. Vad hände??? Det som var den bästa showen i år blev bara… lättmjölk!?

  Estland var däremot bäst i prestation av alla och hon fick genom sitt liveframträdande mig att få gåshud! SÅÅ vackert! Tänk vad liveprestationen avgör. Annars hade denna opera kommit 21-26.

 21. Mats

  Så var en intensiv och härlig Eurovisionvecka över och är dags att sammanfatta. Israel etta och Cypern tvåa, väntade placeringar även om jag hellre hade sett Cypern som vinnare. Det gjorde också att jag för fjärde året i rad bommade vinnaren (tippade Italien 2015, Ryssland 2016 och Italien 2017), nåja livet går vidare.

  Överraskande höga placeringar för Tyskland, Österrike och Italien, kul ändå med Italien vars låt tycker jag växte för varje genomlyssning och frågan är om inte big five-länderna har en stor nackdel av att de inte behöver gå via semifinal och därigenom få chansen att synas två gånger. Jag tycker f.ö. att det är obegripligt att inte Storbritannien tog chansen att sjunga om sin låt efter intermezzot på scenen i samband med deras framförande.

  Negativa överraskningar vad gäller placeringar tycker jag att Norge, Australien, Frankrike och kanske även Bulgarien stod för. Norge var en personlig favorit men kanske var deras scenshow lite i mesta laget. Australien tokfloppade ju bland tittarna och fick inte så mycket respons från juryn heller, synd för jag tycker att Jessica Mauboy hade en av tävlingens bästa röster

  Bästa scenshowerna tycker jag att Ukraina och Moldavien hade. Omröstningen var ovanligt spännande, jag tycker definitivt att tittarna hade bättre smak än juryn detta år. Avslutningsvis vill jag önska Schlagerpinglan och alla andra en skön sommar och ser fram emot Eurovision Song Contest 2019 i Jerusalem eller Tel Aviv, blir väl någon av de städerna som får arrangera nästa år.

 22. Micke

  @Josef, allt väl med dig? 🙂 Har en liten fråga här. Oavsett ditt svar så lovar jag dig och för säkerhets skull även pinglan att det är no hard feelings.

  Har på sista tiden skrivit fem gånger och försökt snacka med dig om lite grejer men jag får inga svar. Tre av de gångerna har du samtidigt snackat med andra här och svarat dem. Därför tänkte jag det var lika bra att kolla upp om du kanske retat upp dig på något jag sagt eller något liknande. Det är ju lika bra att veta så vet man hur man ska gå vidare. Finns inte en risk på miljonen att jag skulle starta upp något här. Dels är jag inte typen som bråkar men framförallt är detta Pinglans blogg. Men jag ville ändå kolla upp hur det ligger till.

  Ha det gott oavsett vilket 🙂

 23. Adri

  Josef: Tack, och jag håller naturligtvis med om Estland 😉

  Men vad gäller Norge så kan jag glädja dig med att den faktiskt inte längre är sist på min lista. Den växte om Island, och i samma veva så sjönk Ryssland som en sten. Så nu är Ryssland min 43a, Island min 42a och Norge min 41a 🙂 Så fortfarande sämst i finalen, men hans medverkan störde mig aldrig. 🙂 Sen är jag faktiskt inte förvånad heller.

  Jag sa från start att han skulle ta sig till final, och där komma närmre sistaplatsen än förstaplatsen. Jag fick rätt (för den delen var han dock aldrig vidare nära sistaplatsen heller – men närmre iaf 😉 )

  Och vad gäller San Marino så var jag (mer eller mindre) den enda som INTE trodde de skulle komma sist heller. Lite stolt. Jag tänkte på sångerskornas ursprung, som båda röstade i semin + det är en vanlig poplåt. De kommer aldrig sist. Nåt måste sticka ut för att få en sistaplats, eller så är det en ballad som INTE sticker ut. Men jag har lärt mig att det är väääääldigt sällan som en “vanlig poplåt” kommer sist av alla.

  Personligen tycker jag låten sjönk som fa-en live. Den enda behållningen var Jenifer och hennes rap. Och jag tror de flesta håller med faktiskt, t.o.m de som kanske inte ens gillar rap kan nog enas om att Jenifer stod för toppen av San Marinos bidrag i år när det kom till kritan 🙂

 24. Adri

  Med det sagt trodde jag inte heller Georgien skulle komma sist. Jag trodde Rumänien fick sistaplatsen i sin semi. Oj, vad fel jag hade. De var ju närmst final av alla utslagna.

  Det är tur att jag inte spelar med pengar på ESC – för jag tippar väldigt sällan fel.

  De enda två utslagna vars placeringar jag gissade rätt på var Malta och San Marino.

 25. Micke

  En ganska vanlig grej i ESC tyvärr är att bidragen som först lät så bra i studioversion inte alls blev lika bra live. I år finns det dock ett antal som faktiskt blev bättre live om de så av mig rankades topp 10 eller botten 10. De som jag tyckte blev bättre live var i bokstavsordning:

  Albanien
  Australien
  Litauen
  Moldavien
  Montenegro
  Portugal
  Rumänien
  Spanien
  Storbritannien
  Österrike

  Fanns också tyvärr ett gäng som blev sämre live. En del av dem mycket sämre och de är:

  Azerbajdzjan
  Belgien
  Bulgarien
  Israel
  Kroatien
  Makedonien
  Nederländerna
  Norge
  Polen
  Vitryssland

 26. Adri

  Micke: Jag skriver under på en del 🙂 Främst Australiens, Litauens och Moldaviens förbättring live. De andra var inte dåliga, men där tänkte jag inte lika mycket på det (framför allt inte Spanien, eftersom jag inte gillar snubbens röst).

  Och sen håller jag med om Makedonien, Polen och Vitryssland på den nedre halvan. Vitryssland är tyvärr årets sämsta live-prestation tillsammans med Ryssland. Makedonien är dock årets största live-besvikelse.

  Håller inte lika mycket med om Azerbajdzjan och Belgien. Jag mjuknade lite för Sennek i tisdags, men samtidigt var låten aldrig riktigt nåt för mig så en finalmiss gjorde inget. 🙂

  Vad jag dock tydligen är ganska långt ifrån dig är vad gällande Kroatien. Missförstå mig inte, du vet att jag ALDRIG tyckte om låten ens lite grann. Rättare sagt: låten kan dra. Men samtidigt i tisdags så stod Franka för en av de största positiva överraskningar (tror Pinglan skrev under på det också), och istället blev man bara förbannad på låten. För jag tycker Franka ska få ALL PRAISE i världen hon kan få! 🙂

  (Men den låten alltså… vem trodde att en låt med ett jäkla spoken word-segment i mitten skulle lyckas ens litegrann…? 🙂 Den personen vill man ta ett snack med och ruska om lite.)

 27. johanna

  Många här är förvånade att Tyskland gick så bra. Det är inte jag. Har varit min tvåa hela året och i finslen var den abdolut topp 3 för mig. Mycket välförtjänt placerinc till årets bästa ballad

 28. Micke

  @Johanna, jag har väntat på att du skulle komma in med den kommentaren 🙂 Minns så väl när vi pratade om Tysklands bidrag och hur mycket du gillade det. Sen sitter det nu bara folk här och inte gillar det (gäller inte mig) och då började jag undra hur lång tid det skulle ta innan du dök upp 🙂

 29. Josef

  @Micke. 😀 Oj!! Nu har jag faktiskt helt missat detta!?? Har jag glömt besvarat hela tre frågor från dig? Jag säger först och främst att i år har vi haft ganska lika tankegångar om bidragen såsom Holland, Ungern ja t.o.m Serbien växte! Nej i år har en viss Adri kanske dragit åt sig mycket av mina lite mer känsliga diskusioner rörande Norge och vissa andra bidrag då jag blivit så förstummad av att jag inte ens tror vi hört på samma bidrag ibland!? 🙁

  ALLA här på bloggen inklusive Adri. Så länge man håller sig till låtarna och inte säger att jag måste ändra mig så får man tycka hur illa som helst om låtarna,,fastän jag gillar dem! Tycker sånt är intressant att man kan tycka så olika! Och jag ber alla här ha överseende med mina svar här på bloggen då jag kan lätt ha missat någons fråga eller undran. Ursäkta isåfall! Hojta till som Micke gör nu så gör jag ett nytt försök till att svara!

  Micke min vän! 😀 Vad hade du för tre frågor?

 30. Josef

  @Micke. 😀 Oj!! Nu har jag faktiskt helt missat detta!?? Har jag glömt besvarat hela tre frågor från dig? Jag säger först och främst att i år har vi haft ganska lika tankegångar om bidragen såsom Holland, Ungern ja t.o.m Serbien växte! Nej i år har en viss Adri kanske dragit åt sig mycket av mina lite mer känsliga diskusioner rörande Norge och vissa andra bidrag då jag blivit så förstummad av att jag inte ens tror vi hört på samma bidrag ibland!? 🙁

  ALLA här på bloggen inklusive Adri. Så länge man håller sig till låtarna och inte säger att jag måste ändra mig så får man tycka hur illa som helst om låtarna,,fastän jag gillar dem! Tycker sånt är intressant att man kan tycka så olika! Och jag ber alla här ha överseende med mina svar här på bloggen då jag kan lätt ha missat någons fråga eller undran. Ursäkta isåfall! Hojta till som Micke gör nu så gör jag ett nytt försök till att svara!

  Micke min vän! 😀 Vad hade du för tre frågor?

 31. Schlagerpinglan

  @Andreas, Österrike var även här (och förmodligen hos de flesta andra) den stora överraskningen. Även om jag såg det som ett stabilt bidrag som kunde få många poäng av många, men inte de högsta poängen, så är jag väldigt förundrad (utan att för den skull känna att det på något vis skulle vara orättvist). Roligt med överraskningar av den positiva sorten. 😀

  @johanna, Mmm… röstningen var en av de mest spännande på flera år. Själv var jag inte lika nöjd över hur det slutade, men den största delen av omröstningen var precis som jag önskat att den skulle bli. 😀

  @Josef, Precis, att jag just nu (enligt många som aldrig befunnit sig i “ESC-bubblan”) reagerar lite väl starkt på resultatet ser jag själv inte som något direkt negativt. Det värsta vore, precis som du skriver, att jag reagerat med en axelryckning för det hade verkligen gjort mig ledsen. Nej, ESC ska ge upphov till känslor och även om jag föredrar de positiva så går det inte alltid att garantera att det blir så. Kanske nästa år. 😀 (Tilläggas bör att jag nu när jag hade Cypern och Australien som favoriter så mer än halverades de hatiska mail jag får ta emot inför ESC jämfört med när jag t.ex. hade Ryssland som favorit och jag flera gånger om dagen blev påmind om att jag “var en skam för / inte tillhörde ESC-familjen” och detta gör att jag trots allt har relativt mycket energi kvar och kommer därför att återhämta mig mycket snabbare. 😀 )

  Georgiens sistaplats vill jag inte ens tänka på. 😉

  @Adri, Portugals sistaplats är lika förvånande för mig som Georgiens sistaplats i sin semifinal. Eller egentligen inte, om man hör låtarna för första gången så kanske man hellre fyller på chipsskålen / passar på att prata med någon än att försöka sätta sig in i bidraget och “känna av” det på riktigt. Synd på två riktigt bra bidrag (vet att du inte håller med om Georgien, men ändå).

  @Mats, Personligen var jag inte riktigt beredd på att Italiens bidrag skulle fungera så bra som det ändå gjorde och under framträdandet så tyckte jag t.o.m. att det var en vinnar-kandidat. Kanske hade det gått ännu bättre om de tävlat i någon av semifinalerna och där kunnat förbereda publiken på att de faktiskt hade något speciellt att erbjuda. (Visst presenterades de under en av semifinalerna, men inte ens jag som är så engagerad orkade att bry mig nämnvärt just då.) Så ja… Big Five-länderna hade garanterat kunnat dra nytta av att få tävla i semifinalerna, men då krävs det ju att de skickar bidrag som är final-värdiga… vilket inte alla alltid gör. 😉

  Jag önskar även dig (och alla andra som läser detta) en riktigt skön sommar (även om jag fortsätter att skriva ett bra tag till för att sedan ta ett litet sommaruppehåll, har märkt att det inte är så dumt) och ser redan nu fram emot nästa säsong. 😀

 32. Mikaela

  @Pinglan Åter igen tack till dig för en fin blogg, och till övriga som skapar den bra stämningen. Bloggen är för mig unik i sin miljö, där alla diskuterar på ett trevligt sätt och respekterar varandra.

 33. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Ett stort tack till dig (och tack till alla andra som skrivit väldigt uppskattande kommentarer som jag ännu inte hunnit svara på) för att du deltar i diskussionerna och hjälper till att ge en lite mer balanserad syn på hur “bra” bidragen egentligen är. 😛 Det är lätt att man blir fartblind om man bara har sina egna smaklökar att gå efter så att kunna läsa era kommentarer och få upp ögonen för bidrag man annars kanske missat är guld värt och uppskattas mer än jag kan uttrycka. 😀

 34. Micke

  @Josef tro mig! Det är helt lugnt. Om du vill prata med mig mest, Adri mest, Johanna mest or whatever har absolut noll betydelse. Det är helt upp till dig. Det var inte det jag reagerade på. Det var bara det att jag vid fem tillfällen ställde olika frågor till dig men fick inga svar. Tre av de gångerna var du på bloggen och svarade på andra frågor. Det var därför jag började fundera “Hmm har jag sagt något som han missförstått”. Missförstånd dyker så jädra lätt upp när man inte ser varandras ögon.

  Men då var det tydligen inte så då och då glömmer vi det Josef. Missa frågor kan alla göra så även jag men det var just det jag berättade om här nu. Visst har vi ofta lika smak du och jag. No doubt about that men nog fan skiljer det ibland 🙂 Vet exempelvis att du gillar ett av de tre bidrag jag tycker riktigt illa om. So what? Det är ju kul för dig 🙂

  @Pinglan jag stämmer som du vet in i hyllningskören av dig och din blogg. Jag kommer att fortsätta kika in här, om än inte lika mycket under mellantiden 🙂

 35. Schlagerpinglan

  Och jag säger precis som Josef ovan: om det är någon som ställt någon fråga till mig som jag missat (eller något annat ni vill jag jag ska kommentera) så hojta gärna till igen så svarar jag. Jag skulle aldrig ignorera en fråga medvetet men kan tyvärr inte garantera att jag inte missat något under mer hektiska perioder. Dessutom, när jag (som jag gjorde precis) svarade på en handfull kommentarer så försöker jag att få med så många som möjligt men är medveten om att några kanske kan känna sig förbisedda. Detta är absolut inte min mening utan hoppas att alla här känner sig lika uppskattade / välkomna, för det är ni. 😀

 36. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀 Lågsäsongen är ju i en klass för sig då det visserligen händer en hel del (även om jag de senaste åren märkt att ett litet påtvingat uppehåll är ganska hälsosamt) men det märks av att inte så många har ett året-om-intresse. Trevligt dock att veta att jag i alla fall har en besökare som tittar in då och då. 😀

  För er som är nya på bloggen eller bara behöver en liten uppfriskning av minnet så kan jag meddela att bloggen inte går i dvala bara för att ESC-finalen är avjord utan jag kommer att fortsätta blogga en tid nu då jag går igenom resultatet och ser tillbaka på hur det gick för de olika bidragen i olika kategorier (nordiska, ex-jugoslaviska, svensk-bidrag o.s.v.) och belyser lite ESC-nyheter m.m. för att sedan ta en liten (delvis motvillig men trots allt välbehövlig) paus och sedan komma tillbaka med förberedelserna inför ESC 2019, som redan nu börjat men som vi får återkomma till lite senare. 😀

 37. Gunnar

  Jag är i Italien och såg finalen på Rai. Följde inte med lika noga som jag brukar men Tyskland och Italien var mina favoriter. Sverige fick väl i stort sett den placering den var värd tycker jag. Bra men inte i absolut topp

 38. Josef

  @Micke. Oj det var t.o.m 5 frågor, sorry! Men jag ska försöka vara mer uppmärksam, lovar det! Och det var ingen fråga/undran som du ville ställa mig här nu då? 😀

  @Schlagerpinglan: Jag vet mig ALDRIG någonsin att du glömt att svara på något av mina inlägg. Så jag är nog den mest skyldige på dena blogg angående det.

  Jo en annan sak..Har någon här tagit notis om Kerstin som skrev här förut? Jag hade tyckt det var lite kul att höra av henne med!? 😀

 39. Micke

  @Josef då är vi två om det då. Jag funderar också över vart Kerstin tagit vägen. Lite orolig faktiskt med tanke på en sak hon sa sista gången här men det är säkert inget. Bara jag som är knäpp, Det är nog helt enkelt inte mer än att hon inte haft intresset i år eller haft fullt upp med annat. Om jag minns rätt så var hon den första jag pratade med här.

  Tänk inte mer på det där med frågorna Josef. För mig är det helt lugnt. Bara helt enkelt att jag sett ett och annat på bloggar och vet hur lätt missförstånd kan uppstå. Det är helt lugnt min vän. Vi är precis på samma plats som vi var tidigare 🙂

 40. Schlagerpinglan

  @Josef, Även jag har saknat henne här men hoppas framför allt att allt är väl med henne och att hon helt enkelt haft andra prioriteringar i år.

 41. Josef

  @Micke/Pinglan. Ja, det är hemskt tråkigt när något blir i missförstånd. Minns en sen kväll / natt då du Pinglan fick sitta och reda ut något med någon som var otroligt upprörd, för vad fattade jag aldrig riktigt!? 🙁

  Jag tycker tonen är trevlig här och ibland kanske som jag Adri i år, eller som vi (Micke / Pinglan) inbördes kan tycka VÄLDIGT olika men för den sakens skull vara vänner! 😀 Jag tycker det är så skoj när ibland som jag blir upplyst av Micke som är musiker och kan ge perspektiv åt detaljer jag på egen hand ALDRIG hade upptäckt i vissa låtar.
  Serbien i år är ett sådant exempel som jag insåg hade kvaliteer sent om svängen!?

  Nu får jag tacka för mig denna säsong! Välbehövlig semester från ESC då jag ägnat över 100 timmar åt det senaste vekorna! Får tacka Adri, Daniella, Mikaela, Johanna, Mr A, Johan, Zacke och många fler här på bloggen! Men särskilt varmt tack då till Micke och vår egen bloggerska Schlagerpinglan,,som varje år suveränt bevakar denna tävling i detalj! TUSEN tack! <3

 42. Micke

  @Josef, tack själv för trevliga diskussioner. Självklart lär även jag mig en jädra massa av er här vare sig ni är musiker eller inte. Om jag har nån fördel just för att jag är musiker så tror jag det i så fall är att jag har lätt för att ta till mig musik från olika genre. Västerländsk, Österländs and you name it 🙂

  Som jag sa till Pinglan så kommer jag att titta in här emellanåt. Om du inte gör det så önskar jag dig en riktigt jädra bra sommar och i övrigt med. Självklart även om du skulle titta in här 🙂 Ses nästa år igen då och då förhoppningsvis även Kerstin. Hoppas hon mår bra.

  Ha det gott Josef

 43. Schlagerpinglan

  @Josef, Mmm… det dyker alltid upp några missförstånd varje år men som tur är så löses det mesta med lite god vilja. 😀

  Jag tackar även dig och hoppas att vi hörs till nästa säsong och får önska dig (och naturligtvis alla andra som läser detta) en riktigt skön sommar. 😀

 44. Adri

  Josef: Tack själv för denna ESC-säsong 🙂 Och jag hoppas vi hörs för fler diskussioner om ESC, om inte innan, under nästa års säsong! 🙂

  Och sen vill jag naturligtvis tacka vår värdinna för denna gång 🙂 En helt fantastisk blogg du sköter! Jag kommer inte sluta gå in, men det kommer ju onekligen vara betydligt mindre intensivt nu! 🙂 Lite sorgligt, men också lite skönt om man ska vara ärlig 😉

  Denna bloggen är väldigt bra för mig, då varken nära kompisar eller familj bryr sig nämnvärt om MF/ESC, så då är det ju kanon att denna blogg finns så jag ändå kan kommunicera och diskutera med lika intresserade människor som jag 🙂

  Och tack till alla andra besökare här som gör bloggen värd 🙂 Mikaela, Lukas, Johanna, Zacke, Mr A, Johan, En Polack osv. osv. 🙂 Och precis som Josef ger jag ett särskilt tack då till Micke, som betydligt oftare än inte svarar på ens kommentarer och bidrar väldigt mycket till diskussionerna och därmed den bra stämningen 🙂

  Hoppas nu att ni ALLA får en grym sommar 🙂

  Själv ska jag inte göra någonting alls 🙂

 45. Micke

  @Pinglan något säger mig att det inte bara är jag som kommer att titta in på bloggen ibland även under lågsäsong. Tror exempelvis att mannen med A kommer att göra likadant 🙂

 46. Schlagerpinglan

  @Micke, Det hoppas jag verkligen. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se