Marcel Bezençon Awards 2018

2018-05-14 (måndag)

ESC 2018 Traditionsenligt så presenterades, strax före finalen av Eurovision Song Contest 2018, vinnarna av Marcel Bezençon Award 2018. (Det pris som 2002 som skapades av Christer Björkman och Richard Herrey och döpts efter Eurovisions grundare.)

För 17:e året i rad så delades det ut priser vid en liten ceremoni, som ni kan se ett videoklipp från här nedan:


The Marcel Bezençon awards of 2018! (eurovision.tv – 3:53 – May 13, 2018)

Vinnarna av Marcel Bezençon Awards 2018:

Composers Award:
♥ Borislav Milanov, Joacim Persson, Brandon Treyshun Campbell, Dag Lundberg
Bones“, Bulgarien
Press Award:
♥ Madame Monsieur, “Mercy“, Frankrike
Artistic Award:
♥ Eleni Foureira, “Fuego“, Cypern
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Composers Award ges till det bidrag som fått flest röster av de deltagande låtskrivarna i finalen. Då jag inte är någon låtskrivare (utan som ESC-tittare förmodligen fokuserar på helt andra saker) så ser jag ingen anledning till att bedöma deras val. Personligen tyckte jag dock att det verkar rimligt då även jag anser att det är en mycket bra låt, som dock förtjänade en bättre scenshow, men det är ju en annan fråga.

Press Award ges till det bidrag som fått flest röster av det ackrediterade press-folket under evenemanget. Med tanke på det starka band som finns mellan det franska bidraget och pressen så känns det som ett lika naturligt som rättvist val.

Artistic Award ges till det bidrag som fått flest röster av de internationella kommentatorerna och gäller enbart det artistiska uttrycket (inte låten) och där har jag absolut inget att invända. Eleni Foureira var i en klass för sig och för min del hade hon gärna fått vinna ännu fler priser den kvällen. 🙂

Mer om Marcel Bezençon Awards historia och forna vinnare hittar ni på wikipedia.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se