ESC 2018 Schlagerpinglan: Eurovision Song Contest 2018 har avgjorts och för att inte drabbas av någon “efter-ESC-depression” så kan man i stället välja att tolka de olika resultatsifforna på olika sätt. Här nedan ser ni de bidrag som juryn, av olika anledningar, gav betydligt högre poäng än tittarna:


Dance You Off“, Benjamin Ingrosso – Sverige

De bidrag juryn rankade högre än tittarna:

Land, bidrag Juryns
placering
Tittarnas
placering
Skillnad Slutlig
placering
Sverige Sverige Dance You Off“,
Benjamin Ingrosso
2:a 23:a 21 platser 7:a
Australien Australien We Got Love“,
Jessica Mauboy
12:a 26:a 14 platser 20:e
Österrike Österrike Nobody But You“,
Cesár Sampson
1:a 13:e 12 platser 3:a
Albanien Albanien Mall“,
Eugent Bushpepa
7:a 18:e 11 platser 11:a
Frankrike Frankrike Mercy“,
Madame Monsieur
8:a 17:e 9 platser 13:e
Nederländerna Nederländerna Outlaw In ‘Em“,
Waylon
13:e 19:e 6 platser 18:e
Spanien Spanien Tu Canción“,
Amaia y Alfred
18:e 24:e 6 platser 23:a
Bulgarien Bulgarien Bones“,
Equinox
9:a 14:e 5 platser 14:e
Estland Estland La forza“,
Elina Nechayeva
6:a 9:a 3 platser 8:a
Irland Irland Together“,
Ryan O’shaughnessy
14:e 16:e 2 platser 16:e
Slovenien Slovenien Hvala, ne!“,
Lea Sirk
19:e 21:a 2 platser 22:a
Tyskland Tyskland You Let Me Walk Alone“,
Michael Schulte
4:e 6:e 2 platser 4:a
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Fakta från eurovision.tv)


Schlagerpinglan: Juryns uppgift är att ge poäng efter röstkapacitet, scenframträdande, låtens sammansättning och originalitet samt artistens och bidragets helhetsintryck så att det blir en viss balanstittarna mer har en tendens att rösta efter hjärtat.

Tyvärr så har det tidigare år visat sig att även juryn har svårt att hålla sig neutral och i stället låter saker som personlig smak, politik och annat färga deras val. Om så skett i år låter jag vara osagt och nöjer mig med att konstatera att de hela tiden försöker förbättra röstningen och kanske, kanske kommer de snart fram till att det blir lite fel att låta 5 personer från samma krets (och ofta med svårigheter att förstå instruktioner) stå för 50% av ett lands röster. Hoppet är det sista som överger en. 🙂

Vad gäller de bidrag som juryn gav betydligt mer poäng än tittarna så hittar jag fyra av mina topp-tio-favoriter: Australien, Albanien, Nederländerna och Estland så jag kan inte säga att jag tror på en tävling med 100% juryröster… men jag vill knappast vara utan dem heller. Som sagt, inget är så bra att det inte kan göras bättre. 🙂

Se även:
Eurovision 2018: Jury- och tittarröster i finalen
Resultatet: Eurovision Song Contest 2018 Finalen
Resultatet: Eurovision Song Contest 2018 Semifinalerna
Så här röstade Sverige i Eurovision-finalen 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2018: De bidrag som var populärare hos juryn än tittarna”

 1. Micke

  @Pinglan, en jury som jag och Adri förespråkar då? en med minst 20, 30, 50, 100 personer l, i olika åldrar, olika könsidentiteter, olika bakgrund mm

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Det låter som en lösning som vore alldeles för bra för att vara sann, m.a.o. helt perfekt. 😀 Juryn är ju tänkt att stå för det “sansade” men då det uppenbarligen inte fungerar så behövs en drastisk förändring, där inte bara “musikskolade” personer som tror de har “bättre smak” än alla andra får säga sitt. Jag tycker definitivt att det behövs en motpol till det populistiska men det behöver vara mer reglerat (men det reglerande behöver vara mer än bara “5 musik-personer”).

 3. Andreas

  Förstår dock varför Benjamin blev så låg bland tittarna, låten var tråkig första gången jag hörde den och den har inte blivit bättre sen dess.

 4. Schlagerpinglan

  @Andreas, Mmmm… jag är ju inte den som gillar att skriva negativt om bidragen och artisterna men tyvärr (då jag tycker att Benjamin gjorde en bra insats med tanke på hans ålder) så får jag hålla med dig här. Personligen gillade jag aldrig låten och förstod inte riktigt hur många kunde vara så sålda på den (jag respekterar såklart att man har olika smak men förstår inte alltid hur det kan bli så). Jag kan inte säga att jag glädjer mig åt resultatet direkt men, precis som du skriver, så förstår jag det och ser juryn höga poäng som det mest chockerande.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se